Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxaspepino-racing.comtraxxas

Двигател от 120л на 105л

boosteraudioteam

Recommended Posts

Даже и там може да няма разлика :mrgreen:

Може да смениш само главата - само там е разликата в двата двигателя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пред очите ми е ставало и съм помагал за смяна на двг 120 от 82г с двг 120 от 86г. Всичко е еднакво. Разлика единствено има в съединителя ако на старият двигател ти е по малък а на новият е по голям, но това се оправя с нов съедеинител от размера който желаеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да смениш само главата - само там е разликата в двата двигателя.

[/color]

И диаметъра на ризите и буталата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно става, но с необходимостта да се разпробият отворите за шпилките намиращи се на скоростната кутия с Ф10, защото старите са с ф8. Всичко останало е въпрос на избор - дали ще е със съединител с притискатателен диск с палци ф180 или с притискателен диск ф190 с палци или тип слънце, съответно с подходящия лагер на съединителя. За целта се монтира и съответния маховик. Тази операция съм я извършвал многократно и успешно. Ако някой има желание мога да помогна. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега знам че се занимаваш с доста ремонти и разбираш доста от шкоди но моя двигател е 79 година 120ков и е с шпилки 10ки. Като сменях кутията просто нахлупих двигателя и си завъртях шпилките. Дали е случаиност това при мен незнам просто изказвам впечатление. Колегата да не мисли а да слага смело двигателя от 120ка

Сега прочетох малко по внимателно че имаш предвид шпилките на кутията. Еми да тази от 79та също е с шпилки 10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На въпросните шпилкови отвори на ск. кутия има разпробиване само при слагане на фаворитов мотор! От ф10 на ф12, ако не се лъжа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.