Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxaspepino-racing.comtraxxas

Недостиг на гориво

Maverick

Recommended Posts

Моля ви, ако някой е имал същия проблем да пише.

Карам фелиция 1.3 карб 95-та без газова.

Взех я преди 3 месеца и още първият път като излезнах на дълга права (на околовръстното) след 2 -3км почна да изгасва все едно и свършва бензина.В града няма никакъв проблем, но както се пусна по права става така. Става въпрос за не повече от 100 км/ч. Отивам при Симо на зоопарка(разбрах за него от форума) и той вика 1 по 1 . Викам ОК

Ден първи смени ми свещите и погледна карбуратора(каза че е изряден) стигнах детелината на околовръстното същата работа.

Ден 2-ри- Каза ми че се съмнява да не е акумутаторчето сложи негово(евала за което) вика карай. Същата работа.

Ден 3-ти Махнахме горивното филтърче и сложихме тръбичка Перфектна няма грешка!!!

Обаче без филтър не става сложих нов и пак същата работа. Какво да правя? Може ли без филтър да карам? Възмойно ли е пробема да е другаде (казаха ми че е възможно да имам проблем с 2-рата камера на карбуратора) Помогнете с някой друг съвет!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изкарай я на околовръстното , изръчкай колата и в момента , в който изгасне отбий , свали капака на филтъра и ако има проблем с втора камера тя ще е пълна до горе с гориво . След туй отиваш в магазина , вземаш игла , поплавък и гарнитура сменяш ги и би трябвало да се оправи , ако пак е същото вземаш от Опел онова бяло бидонче с трите щуцера / то е за излишното гориво / сменяш го и него и би трябвало да спре да препълва карбуратора ... ама божа работа :oops:

Просто трябва да локализираш проблема дали е от незатваряне на иглата или от не добра работа на системата за излишно гориво т.к. това са двата варианта за препълване на карбуратора - повишено налягане към иглата или пък тя въобще да не затваря ;)

П.П. Има и още пинизи за таз втора камера , но искат повече играчка ... свърши тез работи и кажи има ли резултат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за съветите , ама положението е супер странно:

Пуснах се по правата от София до Хиподрума преди Банкя,

Стигнах до там обърнах и на средата почна да ми гасне спрях махнах капака на филтъра и не видях никаде да има бенз.

Празни и двете камери(аз предполагам че така е нормално) И реших да пробвам пак без филтърче. 4 кръгчета направих и никакъв проблем нямах. Излиза че ми гасне от това филтърче и не мога да повярвам още. А не е да кажеш запушено ново си е . Дали е възможно да не слагам филтър. Ще ми прави ли проблеми колицата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за съветите , ама положението е супер странно:

Пуснах се по правата от София до Хиподрума преди Банкя,

Стигнах до там обърнах и на средата почна да ми гасне спрях махнах капака на филтъра и не видях никаде да има бенз.

Празни и двете камери(аз предполагам че така е нормално) И реших да пробвам пак без филтърче. 4 кръгчета направих и никакъв проблем нямах. Излиза че ми гасне от това филтърче и не мога да повярвам още. А не е да кажеш запушено ново си е . Дали е възможно да не слагам филтър. Ще ми прави ли проблеми колицата?

Нормално на вход на карба да имаш филтър/почисти го/.Ако имаш обратно гориво провери дали не си сменил маркучите.Другия момент е помпата да не дига налягане 0.5. Ползвай отваряем/почиствщ/ филтър.Провери дали е уплътнена магистралата от помпата до резервоара,ако смуче въздух нема бензин и с малкото съпротивление на филтъра ще имаш недостиг.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

проблема може да бъде и в маркучето за въздух което влиза в резервоара.ако е запушено в резервоара се създава вакуум и помпата не може да изсмуче необходимия бензин.за да разбереш дали е от това махни капачката на резервоара и я покарай без такава.ако се оправи значи проблема е оттам.

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят съвет - не ходи повече при Симо за проблеми с горивната система, щото не ги разбира карбовете Пиербург, но само в редки случаи си признава. На мен ми каза, че капакът на карба ми е за смяна, а то се оказа, че трябвало да се почистят жигльори.

Майстор, за който гарантирам - Иван Шопов - 0877187756 - живее на ул. Христо Максимов в кв. Гео Милев.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има една цетка в самата тръбика на карбуратора , но мисля , че тя не се сваля и другото ако си с ел. помпа да не би па тя да прави мизерии :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички тия неща са си наред (или поне така изглежда), като тръгнах от сондата в резервоара през маркучите , помпата(механична е)рапределителя за излишното гориво да до карба. Май ще ми трябва да я закарам на майстор явно съм още зелен сам да се правя. :oops:

Ще опитам при този дето BOZZZI го препоръчва и ще пиша пак кво е станало. :!: Мерси много :!:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.