Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxaspepino-racing.comtraxxas

Проблем с електрониката...?

_v_

Recommended Posts

Вчера забелязах че са се почвили няколко "проблемчета" в Октавията,които ли1но мен ме дразнят!:)

1)При регулиране на двете огледата за странично виждане дясното си се мести добре,но опитам ли се да местя и лявото автоматически започва да се мести и другото!Да не би проблема да е от ел.моторчето?

2)Когато включа на габарите,левият габарит и задния стоп не светят при нормално положение на лостчето за чистачките.Когато дръпна лостчето надолу,т.е. тогава би трябвало да свети само левият халоген и заден стоп,то тогава светят всички светлини нормално?

Знам че е малко объркана ситуацията,но ще се радвам ако някои може да каже нещо по въпроса

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне при мен, местейки лявото огледало, се местеха и двете.Позиция "L" Като завъртя копчето в позиция за дясното огледало - "R" си се мести само то!

А за габаритите...чесно да ти кажа - нищо не разбрах. Лостче за чистачки има намесено? Не е ли това за мигачите? Халогените светят? Не би ли трябвало габаритите дa светят?...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо смятате че е ок,след като има отделни бутони "L" и "R",би трябвало когато иска човек да промени положението на на дясното огледало да натисне Р и да се променя само то,а когато иска лявото да натисне Л и да се промени положението само на него.До колкото си спомням преди беше точно така,надали съм забравил :D

Отностно 2-рия проблем:искам да кажа не халогена,а именно габаритите,грешката е моя,за което съжалявам!Попринцип като остави човек колата на габарити би трябвало да светят предните 2 и задните 2 стопа,докато при мен нормално работят само десните.Мисля си това да не би да има някаква връзка с нетипичната работа на моторчето за промяна на стъклата за странично виждане!Ще се радвам на всички мнения и препоръки!:)

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Настройката на огледалата ти е ОК.(Справка Ръководство за Octavia) ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички говорите за Октавия 1, а човекът май говори за Октавия 2 :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма значение дали е 1 или 2. Принципа е малко странен но на мен ми харесва. Като паркирам пускам двете огледала надолу и готово. Не трябва да свалям първо едното после другото и обратно. Така е доста удобно. А и по книжка е така :)

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма значение дали е 1 или 2. Принципа е малко странен но на мен ми харесва. Като паркирам пускам двете огледала надолу и готово. Не трябва да свалям първо едното после другото и обратно. Така е доста удобно. А и по книжка е така :)

Поздрави

При 1 е като при Фабиата, но при 2 не е така, поне при мен не е :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ключа има четири положения "L"- базикаш лявото огледало, "средно"- базикаш и двете огледала едновременно, "R"- базикаш дясното огледало и другото положение е за загряване на огледалата. Мисля че не е нормално когато ключа е на позиция "L" да се местят и двете огледала. По добре върви на ел. техник защото явно нещо се е объркало. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става въпрос за Октавия 1 :) и на мен като колегата,който се е снимал до новата си Шкода ми се струва че не е много нормално,но ще реша какво ще права с времето :) и двата проблема не са кой знае какъв проблем,колата върви и без тях,така че за сега здраве да е! :)

Поздрави! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става въпрос за Октавия 1 :) и на мен като колегата,който се е снимал до новата си Шкода ми се струва че не е много нормално,но ще реша какво ще права с времето :) и двата проблема не са кой знае какъв проблем,колата върви и без тях,така че за сега здраве да е! :)

Поздрави! :)

За Октавия 1 е нормално, при Октавия 2 е както каза marvel!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо смятате че е ок,след като има отделни бутони "L" и "R",би трябвало когато иска човек да промени положението на на дясното огледало да натисне Р и да се променя само то,а когато иска лявото да натисне Л и да се промени положението само на него.До колкото си спомням преди беше точно така,надали съм забравил :D

Отностно 2-рия проблем:искам да кажа не халогена,а именно габаритите,грешката е моя,за което съжалявам!Попринцип като остави човек колата на габарити би трябвало да светят предните 2 и задните 2 стопа,докато при мен нормално работят само десните.Мисля си това да не би да има някаква връзка с нетипичната работа на моторчето за промяна на стъклата за странично виждане!Ще се радвам на всички мнения и препоръки!:)

Поздрави!

Са имам малко повечко време, та...

Октавия 1 е с 3 положения на копчето до колкото знам. "L", "R" и подгряване. Стана ясно, че "R" е за дясното огледало ;) Когато е на "L" се местят и двете - направено е за удобство, точно както каза PRR. Тръгваш да паркираш и местиш двете огледала едновременно, а не първо едното, после другото. Когато някой друг седне в колата да шофира - с едно копче за минимално време нагласява и двете огледала (повечето пъти де - понякога се налага донагласяне на дясното огледало). Така че - направено е за удобство и спокойно - не ти е развалено ;) И една хитринка, ако не я знаеш: Когато включиш отоплението на задния прозорец, автоматично БИ трябвало да се включва и подгряването на огледалата! Позицията за подгряване на копчето за огледалата е, когато искаш само те да се подгряват, без задното стъкло.

По втората ти питанка: Колата има "паркинг" функция (най-общо казано). Когато я паркираш, според това, от коя страна на улицата е, може да си оставиш габаритите, от страната на движението да светят. С помощта на лостчето за мигачите (на някой коли е на самия ключ на фаровете). Ако искаш от ляво да светят габаритите - пускаш левия мигач и си заключваш колата и си готов. Респ. и с десния. Ако при неутрално положение на лостчето светят само десните - може вече да е някаква повреда. Габаритите са вързани на кръст (преден ляв-заден десен и обратното - поне от моя опит с няколко марки) и би трябвало ако имаш изгорял габарит отзад да свети противоположния преден (мисля, че е направено, за да ти привлече вниманието).

Та: Огледалата са ти ОК. Но за габаритите... Смени им крушките (на Октавията, предния габарит няма цокъл - на моята де - погледни твоята преди да купиш). Ако след смяната пак има грижи, провери при някой електричар! Имах един приятел, който като паркираше си пускаше десния мигач (нормално - нали трябва да подадеш някакъв сигнал...), но лостчето не се изключваше (беше се счупило), а релето беше супер тихо и...пича си излиза и...габаритите от дясно светят ;) Шах с пешка!

Надявам се малко да съм бил полезен. Може и да знаеш това за габаритите, но аз само за това се сетих (като евентуален "проблем"). Пиши, какво е станало, когато оправиш габаритите (и какъв е бил проблема).

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за обстояното мнение,което си написал!отностно огледалата-мисля че се съгласих вече че всичко е ок,дори и преди да не е било така,мисля че в момента всичко си е добре,така че това не стои като проблем!:)

Отностно габаритите-всичко което обесни за тях ми е ясно,наистина е много удобно да се оставят примерно само левите или десните при паркиране,правил съм го доста пъти,но сега проблема е друг,както казах при включени и двата габарита,работят изправно само дените.За да светнат всички заедно лосчето за мигачите го правя в режим за ляв мигач и тогава всичко е ок,свети всичко,което ме навежда на великата мисъл,че НЯМА ИЗГОРЯЛА КРУШКА! :) Явно проблемът е някъде от електрониката,мисля наистина да отида до някой,който ги разбира за да ги погледне!

Благодаря още веднъж и всичко хубаво!:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Явно проблемът е някъде от електрониката,мисля наистина да отида до някой,който ги разбира за да ги погледне!...

И като я оправиш, да пишеш, какво е било, както и ако си доволен от мястото, където си бил ;) За да могат и други колеги да се възползват от опита ти!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Гледай сега - проблем с огледалата нямаш. zloQQ ти го е написал много правилно. Преди фейслифта положенията са L - само лявото, R - само дясното и подгряване. След фейслифта правят функцията на огледалата в Октавия така - подгряването и дясното са ясни, а при настройка в положение L -действаш и на двете. Логиката е добра - искали са "да кажат, че ако тиси по- нисък /примерно/ и си си настроил седалката и огледалата и след теб седне някой по-висок - той ще премести първо седалката, а след това и лявото огледало. И по "план" автоматично и дясното ще се премести точно толкова, колкото се е преместило и лявото /линейно/. Така още една операция по настройка на дясното отпада. Да, ама така е само по "план". Защото само са го измислили и не са имали време да го тестват. Моторчетата не са стъпкови (та да изчисляват точното положение), а обикновени с прост механизъм за приплъзване в крайно положение - пластмасов съединител. За да не звуча на френски - ще кажа, че в по-студено време двете се въртят с различни скорости и ефекта, замислен от пичовете от VAG отива на кино.

За габаритите ще ти кажа - не си давай парите по сервизи. Пробвай следното. На изключени габарити и ИЗВАДЕН КЛЮЧ от таблото - включи "ляв мигач" - трябва да ти свети преден ляв и заден ляв габарит. После включи "десен мигач" - трябва да светнат десните. Дотук е ясно, че "паркинг бушоните" са ти наред.След това изключи мигачите и включи габаритите от ключа за фаровете - ако светят само десните - /а крушките вече разбрахме, че са наред/ - отвори си отсека на бушоните и смени бушона "лява габаритна светлина". Студено е и не ми се слиза до колата да прегледам книжката, но се надявам, че ще го намериш. Ако закъсаш с откриването - свиркай - утре ще ти кажа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега мерси за съветите,ще погледна крушките и бушоните и ще информирам как стоят нещата!:)

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 7 години по-късно...

Гледай сега - проблем с огледалата нямаш. zloQQ ти го е написал много правилно. Преди фейслифта положенията са L - само лявото, R - само дясното и подгряване. След фейслифта правят функцията на огледалата в Октавия така - подгряването и дясното са ясни, а при настройка в положение L -действаш и на двете. Логиката е добра - искали са "да кажат, че ако тиси по- нисък /примерно/ и си си настроил седалката и огледалата и след теб седне някой по-висок - той ще премести първо седалката, а след това и лявото огледало. И по "план" автоматично и дясното ще се премести точно толкова, колкото се е преместило и лявото /линейно/. Така още една операция по настройка на дясното отпада. Да, ама така е само по "план". Защото само са го измислили и не са имали време да го тестват. Моторчетата не са стъпкови (та да изчисляват точното положение), а обикновени с прост механизъм за приплъзване в крайно положение - пластмасов съединител. За да не звуча на френски - ще кажа, че в по-студено време двете се въртят с различни скорости и ефекта, замислен от пичовете от VAG отива на кино.

За габаритите ще ти кажа - не си давай парите по сервизи. Пробвай следното. На изключени габарити и ИЗВАДЕН КЛЮЧ от таблото - включи "ляв мигач" - трябва да ти свети преден ляв и заден ляв габарит. После включи "десен мигач" - трябва да светнат десните. Дотук е ясно, че "паркинг бушоните" са ти наред.След това изключи мигачите и включи габаритите от ключа за фаровете - ако светят само десните - /а крушките вече разбрахме, че са наред/ - отвори си отсека на бушоните и смени бушона "лява габаритна светлина". Студено е и не ми се слиза до колата да прегледам книжката, но се надявам, че ще го намериш. Ако закъсаш с откриването - свиркай - утре ще ти кажа.

Привет,

аз имам подобен проблем само, не свети само задния габарит. Предния си свети. Може ли и това да от бушон или лоша маса? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, направи ли ти впечатление, че темата е от 2007? Описал си проблема си в своята тема, не е нужно на няколко места да се коментира едно и също. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.