Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

За щайгите и гумите по централните улици


izov

Recommended Posts

Здравейте,

 

сигурно сте забелязали, че обичайна гледка по централните улици е хората да си слагат щайги, гуми и други подръчни материали, за да си запазват места за паркиране. Днес след като обикалях 20 минути да си търся къде да паркирам попаднах на точно 6 такива случая за има няма 800 метра.

 

Някой знае ли към кой трябва да се насочи едно оплакване? Попитах тука една КАТаджийка и тя каза, че не е тяхна работа!

 

Всеки иска да паркира лесно в центъра, но това не е начина...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото знам е незаконно и се занимава общината, т.е. общинска полиция.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорил съм с такива, дето си пазят място пред магазина офиса и пр. и до бой е стигало. Има и няколко случая, дето се стреляха по центъраи т. н. По принцип не е вярно, че не е работа на КАТ, тъй като става въпрос за пряко нарушение за закона за движение по пътищата. Още не са станали частни, а тия дето си слагат щайгите, нямат нотариален акт за улицата пред тях. По принцип трябва да подадеш жалба в столичния инспекторат - в голямата община - дето е Бойко Борисов. Имат и телефон, дават го от услуги 144. Или с жалба до кмета на района, а оттам я препращат. Иначе ако на място стане скандал може и на 166 да се обадиш, длъжни са да реагират. Аз лично съм ходил да подавам жалба в 1-во районно срещу Булброкърс, на ул. Иван Вазов са си заградили естествено незаконно суми ти места. И ония пу.ки-куки не ми приеха жалбата, тяхната мамка - пратиха ме да я нося в КАТ, щот не било тяхна работа.

А аз на същата улица си местех точно пред Военно издателство една дъска на закусвалнята и си паркирах. По едно време излезна едно момченце готвач някъв, и ми вика че им трябвало мястото за зареждане. На което му отговорих, че по общинска наредба зареждането става нощно време, или късно вечер или рано сутрин, а също така, че слагането на разни неща по улицата е нарушение, а катаджията е на 50 м на ъгъла с Раковска и ми е приятел. Оттам нататък акт и т.н. И оня ми каза, че няма проблеми, да си паркирам. Но има и гадове разбира се, разни бодигардове и то въоръжени, дето пазят място на шефа си пред офиса и в такива случаи трябва да се внимава, да не се стигне до вадене на пищови.

Най-ефективен е старомодния начин - ако пред офиса няма камери, които да ти заснемат номера на колата - два-три прави в мутрата, коляно между краката и един лакът в главата за гарнитура и сядаш в колата и газ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

PV,

 

Сам го пишеш "По принцип трябва да подадеш жалба в столичния инспекторат - в голямата община - дето е Бойко Борисов". С други думи Общината се разправя. КАТ могат само да регистрират нарушението, но не могат да напишат акт защото там няма паркирано МПС, т.е. не могат да съставят акт на несъществуващо МПС. Могат да съставят акт на този който е заградил незаконно и то само ако докажат кой е извършителя....

А проблема е дори по-голям. Освен че се запазват места и се запушват коли. И като се обадиш на "Паркинзи и Гаражи" да вдигнат тоя дето те е запушил ти отговарят че не е тяхна работа!!!! Дефакто - оправяй се сам.

Относно ритниците++: какво да ти кажа. И аз съм си го мислил, но след това не трябва да се появяваш в квартала никога повече! Иначе рискуваш като си стигнеш до колата да се окаже, че малка група здрави момчета (10-15) те чакат за да проверят колко са ти здрави капачките....

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

PV,

 

Сам го пишеш "По принцип трябва да подадеш жалба в столичния инспекторат - в голямата община - дето е Бойко Борисов". С други думи Общината се разправя. ...

Относно ритниците++: какво да ти кажа. И аз съм си го мислил, но след това не трябва да се появяваш в квартала никога повече! Иначе рискуваш като си стигнеш до колата да се окаже, че малка група здрави момчета (10-15) те чакат за да проверят колко са ти здрави капачките....

 

Поздрави

 

Имаш право, но като го кажа с висок и авторитетен глас някои се връзват. Иначе даже не знам всъщност тая наредба важи ли още - за зареждане на търговските обекти само нощно време.

Иначе знам, че не им се занимава - имам приятел катаджия приятел, дето отговаряше за отсечката на Раковска между Гурко и Цар Освободител. По ирония на съдбата той също си оставил колата пред един офис на Раковска - чейнча и туристическата агенция на ъгъла със Славянска и бодигарда (бивш полицай при това) му резнал гумата. Е, после се извинил все пак и му предложил пари - все пак е имал малко доблест да си признае, уж му объркал колата.

Но в инспектората като пуснеш жалба, все ще им излезе късмета някога. Ако не искаш проблеми, но пък искаш да им причиниш такива, това е начина. Макар и само веднъж, ще ги глобят.

 

Да, не трябва да ходиш повече в квартала, ама имам случаи дето веднъж паркирам някъде съвсем правилно, не близо до ъгъл, не на тротоар и пр. и примерно си намирам колата без ляво външно огледало. А то на Шкодата беше предишното от Лада и като го счупят, за да го откраднат, не може за нищо да се ползва. Т. е. не беше открадната с цел кражба и използване след това - явно съм спрял на "мястото на някого". Даже му записах номера на един дато съм почти сигурен че е той - с един бял Форд Ескорт комби С 4375КА - беше в района на Сточна гара, ама не съм проверявал още на кого се води. Ако го види някой, може да му чупне едното огледало от мен.

 

Иначе аз редовно им ритам конусите или щайгите, кат ходя пеша. А ако съм с колата, ги бутам, и после газ. Веднъж с Опела смазах един голям стол даже - сгънах го на ромб, но неволно - колата е с висок заден багажник и няма видимост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата със саморазправата я забравяме, защото накрая може ние да си имаме проблеми със закона. Гадното е че в повечето случаи хората не разбират от дума и веднага налитат да те бият като учтиво им обясниш, че слагането на щайга не е много правилно.

 

Аз друго планирам да направя - ще си взема камерата и ще запиша как процедират. имам много подходящ обект за целта. Прозореца на кабинета ми в офиса гледа точно към офиса на една печатница. Те винаги си слагат разни неща по улицата, за да пазаят мястото на един бус. Ще ги снимам, за да имам доказателство поне...

 

В крайна сметка и аз започна да слагам щайги пред офиса ни (има 3 хубави местенца) :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саморазправата я имам предвид при самозащита в краен случай, разбира се. По-добре, отколкото да чакаш да извади пистолет да те застреля. Иначе това също го имах предвид, да му кажеш - преди всичко, че имаш GSM, включен на видеозапис. Щайги не си слагай, но може да му сложиш на оня на мястото дето паркира една дъска със забити нагоре гвоздеи и да я замаскираш малко с боклуци, найлонови пликчета скъсани и пр. Като си спука гумите 1-2 пъти, ще разбере някои неща. Най-добре пусни жалба в общината - в инспектората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

записване с камера или апарат не се приема в съда като доказателство нито някой полицай ще се интересува от записа ти. единствено може да послужи за да се направи на репортаж от господари на ефира или подобна медия който само чакат подобни матеряли.

 

аз като няма къде да паркирам бутам щайгите, като излезне някой(предварително оглеждам ако е мойте кила + 20кг мускули се отказвам) му казвам да ми даде разрешително че това място е негово. понеже не може да ми покаже нищо му казвам че сам само да ъгъла да пусна едно писмо на някаква фирма и ....да се е*е оня. само че на моята кола ако и надере боята няма да ми направи впечатление, но ако карам колата на izov или PRR едвали щях да рискувам някой да си излее гнева на боята или гумите ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бащата ходеше на работа в БТК на Руски Паметник. Паркираше до хотела. Явно на някой от хотела това не му се харесваше (не че мястото е тяхно!) и си намери две от гумите срязани. След половин година пак. Така за по-малко от година един комплект гуми. При това чисто нови. Аз лично бих се замислил дали да паркирам там!

 

По темата за снимките: доколкото знам (не ми се рови да проверявам) ако на снимката присъства лице което не е съгласно да бъде снимано тя (снимката) не може да бъде предоставена в съда като доказателствен материал. Което води до това, че ако паяка се опита да ви вдигне колата и вие застанете до нея ПРЕДИ ченгето да я снима не могат да я закарат в паркинг а и да я закарат ще спечелите делото защото полицая не може да докаже че сте извършили нарушението :mrgreen:

Та мисълта ми е че дори да ги снимаш как слагат щайги, гуми и т.н. това няма да е доказателство... Уви. Такива са ни законите...

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бахти тъпнята...

 

Тия гадове от въпросната печатница и днеска бяха заградили 3 места... Накрая ще ги помоля любезно да си ги преместят и следващата стъпка е да ги посетя с подкрепления и да разрешиме спора. Ебати и тъпотията.

 

Иначе днеска и вчера за пръв път от много време видях КАТ на Сливница, точно между Опълченска и Ботев. Не знам за какво дебнеха, но никой не посмя да кара в БУС лентата и чакахме в идиотско задръстване. Беше някъде към 8 и нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз днес видях случай.

Една гума сложена да пази мястото и после гумата беше сложена на предния капак на колата.

Смяяяхх

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.