Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ми.....ще се съдим!


BlackPearl

Recommended Posts

Вчера колеги слуйителите от КАТ направо ми......Карам си аз из добрич посред бял ден в 16часа и някакъв ЛИОЛИО с Ренде Лагуна ми се ежи-заставам аз на сфетофара-той до мен(1ви коли) а аз знам че горе има полицаи-а и те се виждат-тругваме ние-аз 1,2,3газ (до 70) и после пуснах от скорост-Редндето профучава покраи мене и се кефи-аз също се кефя понеже полицая излиза от колата и отива към рендето-маха и какво да видя оня не спира а си зави в едната пресечка и отпраши-аз отдолу си карам вече със 60-оня гледа гледа и хоп палката.Спирам аз-а ко да видя КОМШИЯ-и като ми вика слез си жий скоростта-слизам викам си сигурно 60-65(фиш) и тн-и изумен гледам на радара 105км(в ГРАДА).Аз му казвам Комшо кво правиш бе това не е моита скорост-той айде докажи-аз му казвам ти сега какво не можа да спреш рендака и на мен искаш да си оправдаеш скоростта на радара-тои ми вика ти какво искаш сега да минеш-Аз не искам да си ритам трудовата книжка!ООО казвам аз пиши тогава ще се съдим и пак ще си говорим-аз даже имам и свидетел който се возеше отзад-а те даже и не го забелязаха-в акта имам поне 3 правописни грешки-той да пише не може АКТ ще ми прави!Посочил ми член не ми посочил АЛИНЕЯ-ко по целия член ли ще ме наказва!Днеска имам в 13.00 среща с адвоката и ще ги разпердушиня!Аз да съм виновен няма да се дърля-да не съм *** да карам със 105 в града като знам че пред мен има полицай!Яд ме е още че на 02.12.2004 имам един единствен акт- и тъкмо да станат 2години без нарушение и ОП!Е бахти кавалите-направо ще ги смачкам-колкото трябва ще платя-ОБАЧЕ НЯМА ДА СТАНЕ ПО ТЯХНАТА!ДО ДУПКА ЩЕ ГИ ГОНЯ!А АКО СТАНЕ ПО МОЯТА В КОЕТО ИСКРЕННО СЕ НАДЯВАМ-ЩЕ ПОСЕТЯ КОМШИЯТА да го поканя на купон по СЛУЧАИ ПАДНАЛИЯ МИ АКТ!!!!!!!!!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А тъй а тъй :arrow: безпощадност :!: :)

То народа добре го е казал-"наши хора най-добре еб*т"...И тука комшиите,които за ченгета са ми най-големите мръсници... :smt096 :minigun: Дръж ни в течение на случващото се ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BlackPearl,

 

За какво ти е предишния акт? Превишена скорост? Ако не е за превишена скорост си изтича нарушението и ти връщат точките. По закон точките се възстановяват след две години ако нарушението не е повторено....

 

Иначе ако си писал в акта, че в момента на засичане на скороста са те изпреварвали имаш голям шанс да спечелиш...

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акта е за катастрофа-гръмна ми гумата и се завъртях и се ударих-100лв-той е на 02.12.2004-а преди това поех един АКТ на един приятел дето много я беше закъсал с точките-септември 2004 за без колан и +30 в града-16 точки ми взеха.Следователно на 1то мнение неправилно съм написал че имам 1 акт-имам 2-1я е септември 2004 за скорост и колан(16т) и 2я е на 02.12.2004 за катастрофа-в която няма други участници само аз(100лв и не са ми взели точки)!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи акта ти за превишена скорост е от септември 2004та, т.е. вече са ти възстановени точките. Този със завъртането ти е още активен, но той е по-друга точка, т.е. той ще си изтече (ако нямаш друго нарушение по същата точка) на 2.12.2006. Така ще ти остане само новата превишена скорост да ти виси. За съжаление е +50 което е ужасно много като точки....

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чл. 158. (1) Броят на точките за потвърждаване валидността на

свидетелството се възстановява:

1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) чрез частично увеличаване с 1/3 от

първоначалния брой точки след преминато допълнително обучение, но не повече

от веднъж за срок от 1 година;

2. служебно, до максималния размер, 2 години след последното нарушение,

за което на водача са отнемани точки.

(2) Броят на точките за потвърждаване валидността на свидетелството може

да се възстановява само до първоначалния максимален размер.

 

Което означава че аз съм се объркал :oops:

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съди ги бате. Със сигурност ще спечелиш според мен. Още повече, ако си запомнил номера на оня и го посочиш във възражението. А и да не си, едва ли са тотици Рена Лагуна от същия цвят в Добрич - малък град е, все ще го гепиш някога тоя педал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се наемам да твърдя нещо, но е възможно нещата да стоят така.

Преди време в моя район ме засякоха с радар грамотно (аз имам антирадар и просто нямаше как да реагирам) с 64 км/ч в населено място. Нищо работа, а и единият от катаджиите ми беше познат. Та, той ми каза следното: радарите им са компютризирани и веднъж засекли превишена скорост, записват нарушението и за това нарушение трябва да се издаде съответно фиш или акт, иначе = корупция. И с хиляди съжаления и извинения моят човек ми написа фиш. Възможно е всичко това да е партенка. Но сега се замислям, че може би някой е трябвало да опере пешкира с регистрираното нарушение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че имат фискална памет - имат. Че се регистрират всички превишения на скороста - регистрират се. Че има изключения - ИМА! При изпреварване радара може и да не отчете правилно. Да не говорим че ченгето не може да докаже коя кола е засякъл! За първото да се обоснова физически :mrgreen: Радара работи на принципа на измерване на изменението на разстоянието за единица време. Т.е. пуска се сигнал който се отразява в колата и се отчита времето за връщането му. Това е първата засечена точка. След време Х се изпраща втори сигнал и се отчита неговото време за връщане. Това е втората точка. Скороста с която се е движело превозното средство е разликата в разстоянията разделена на времето, т.е. V = S / T. Айде сега да видим какво се случва при изпреварване. В първия момент засичат по-далечната кола. На второто измерване засичат по-близката кола. От тук разстоянието е много грешно, но е вярно времето. От там излиза и невярно изчислена скорост! Ей затова при изпреварване важат само най-новите радари които са като пистолет - те имат визьор и много точно определят коя кола се снима. Но надали са те снимали с такъв...

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, трябвало е просто да си ускориш до 50 и да го оставиш оня да си сърба попарата. Много кофти се е получило, искрено се надявам да им натриеш носовете, щото по тъпо от полицая няма :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги-до 2,3 ще ви разкажа продулжението по случая-сега в момента тече развръзката а тя е доста интересна-но не искам да пиша прибързано!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радара работи на принципа на измерване на изменението на разстоянието за единица време. Т.е. пуска се сигнал който се отразява в колата и се отчита времето за връщането му. Това е първата засечена точка. След време Х се изпраща втори сигнал и се отчита неговото време за връщане. Това е втората точка. Скороста с която се е движело превозното средство е разликата в разстоянията разделена на времето, т.е. V = S / T. Айде сега да видим какво се случва при изпреварване. В първия момент засичат по-далечната кола. На второто измерване засичат по-близката кола. От тук разстоянието е много грешно, но е вярно времето. От там излиза и невярно изчислена скорост! Ей затова при изпреварване важат само най-новите радари които са като пистолет - те имат визьор и много точно определят коя кола се снима. Но надали са те снимали с такъв...

 

Поздрави

 

Извинете, малко не е по темата, но искам да оправя една неточност. Работата на радара няма нищо общо с това, което пишеш колега PRR. Прочети в някой учебник по физика какво е Доплеров ефект. Когато се изпрати вълна с определена честота, при срещането на движещ се предмет, отразената вълна си повишава честотата и има едни формули, с които се изчислява, въз основа на честотата на отразената вълна с колко точно се е движел предмета. Та за радарите на полицаите те работят на този принцип - аз съм си говорил с полицаи за радари, защото аз се занимавам с разработка на радари и на него му стана интересно дали хората могат да направят нещо, с което да се защитят от радара. Та като се разприказвахме, той ми обясни, че техните радари могат засичат няколко цели едновременно и в крайна сметка запаметяват показанието на най-бързо движещата се - и това е напълно възможно за реализация, само че единственият начин той да разбере коя кола е засякъл е визуално. Така че 105км/ч е била действителната скорост, само че на човека с Лагуната. Просто някой е трябвало да го отнесе, защото е записано в паметта. Иначе единсвеният начин да не ви засече радар е, ако между вас и него има голямо превозно средство, което ви закрива напълно (автобус, камион), иначе нямат никакъв проблем със засичането и показанията са си верни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

напълно съм съгласен с dmilkov за доплеровия ефект. мислих и аз да пиша за това, но понеже си изхвърлих учебниците след изпитите ми миналата година и не помня точните формули и реших да си мълча.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК! Щом казвате. Само не ми е ясно защо новите радарчета са като пистолетче и са точно с две измервания! Иначе за старите и доплеровия ефект - напълно съм съгласен.

 

Поздрави

 

PS: При движение на две коли с различна скорост има наслагване на вълни поради разликата в честотата, т.е. дори да се използва доплеровия ефект при два успоредно движещи се автомобила резултата не е точен! И никога не може да се каже кой точно автомобил е бил засечен и каква точно му е била скороста!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

PS: При движение на две коли с различна скорост има наслагване на вълни поради разликата в честотата, т.е. дори да се използва доплеровия ефект при два успоредно движещи се автомобила резултата не е точен! И никога не може да се каже кой точно автомобил е бил засечен и каква точно му е била скороста!

 

За това, че не може да се определи коя кола е засечена съм съгласен, но много точно може да се определи скоростта дори и колите да се движат успоредно. Прави се с определени обработки на сигнала. Колкото до новите радари... Ако наистина засичат по два пъти, то вероятно е, за да се повиши точността, не виждам друга логична причина. А прозорчето е, за да знае полицая коя кола е засякъл. Но в такъв случай излиза, че вероятно тези нови радари няма като старите, автоматично да избират най-високото показание и да запаметяват него, което е малко по-справедливо.

 

Но да не обръщаме форума на форум по физика все пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Причини:

 

1) Когато нямаш постоянно излъчване антирадарите не могат да засекат сигнала и на практика са безполезни

2) Използвайки само мерника и пускане на сигнала само за кратък период намалява вероятността от грешка

3) Има възможност (доколкото знам не е такъв случая в Бг) паралелно с измерването на скоростта да се направи и цифрова снимка за да няма "ма не бях аз!"

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече има и лазерни измерители на скороста. Почти всички радари имат режим "един импулс" и тогава антирадара е просто излишен лукс. В Добрич надали имат обаче лазерни измерители на скороста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много тъпо са се опитали да те цакат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам-да се надявам-което засега обаче е все още мираж че аз ще ги прецакам!Ходих при адвокат-като видях че много много не му се занимава му теглих една и тн.Не съм писал жалба в тридневния срок-едва ли и след като излезе акта ще обжалвам-след като не съм писал възражения и жалба зако на обжалвам в съда!Абе ще се разбере кой крив кой прав в следващите дни!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

а да не би да подписа акта щот всичко се обезмисля. То какво се е случило е ясно. На твое място нямаше да ги оставя гонитба до дупка. Ако съм виновен подписвам каквото трябва и така. Но ако не съмстават страшни неща. Влизъл съм в съд за обжалване на акт като свидетел возех се до шофьора. То беше голям смях защото при нас ни трябваше към 10 минути да раззчетем акта отделно че самият полицаи непомнеше случая. Беше писал такива неща в акта че там някав дето се водеше прокурор маи потуна в земята от срам докато четеше акта. Търси си правата човек аиде успех и да кажеш какво се е случило

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.