Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Случки с любимата кола


Guest

Recommended Posts

Разкажете някой интересни случки, свързани с любимата марка. 1вото каране - легално/нелегално ала бала някоя друга интересна случка.

 

Аз примерно на 1вото каране и и смачках калника, да му се незнае се едно беше от картон, нещо реших там да зареждам газ и оп :) После тате 2 седмици не вярваше, че някой я е ударил и я е поместил, едва го убедих. 2 рото каране зад блока щях да ударя една жена на тръгване, добре че бързо се помести, вечно ще съм и благодарен за това :mrgreen: Като върнах на заден отиде огледалото вдлъбнах калника и вратата. Другото съм го разказвал, по форума въпреки че никой не ми повярва, но съм вдигал 60 на 1ва и съм пилил зимни гуми :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече, имам чувството, че освен да си трошиш колата друго не правиш... :mrgreen: :lol::lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще бъда кратък! Веднъж Дрифтнах на леко мокър асфалт, но това си беше чист късмет...просто прахта беше станала на кална каша, ако искате обаче да засилите поднасянето просто обърнете задните гуми към посока обратна на въртене! Е това е една хилядна от нещата който съм вършил, но и от които не съм пострадал :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

maxrpm,

 

1) Такава тема вече има. Ако не се лъжа се казваше "Ако нямаме какво да правим а..."

2) Твойте случки приличат на блъскащите се колички. Хубавото е че поне не си смачкал колите на другите.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако няма какво да правим а ни се пише беше кой как се е сдобил с колата си. Иначе да верно че нямам кой знае кви случки дето не съм ги разказвал преди ама тука радо си трае, не иска да разпише един ферман да започнем като хората :D

 

@gogata ми то затова с марто сме си на "ти", вярно че доста често го посещавам, и че още има неща за смяна по колата, ама поне я карам с кеф. Наясно съм че ще ме накара зимата пак да лежа отдолу, ама карай дреме ми, след това ще си изкупя болката с дрифт в паркчето. Много е яко кат викнеш приятел да върти, като видиш как се разминава на 2см с борчето и адреналина ти идва на мах само се чува неее не не копеле, борчето.... :mrgreen: и като се разминеме имам чувството че ми олеква. После кат ми свърши бензина оставихме колата по средата на полянката и отидохме до семинарията за бенз... наливам си аз за 5лв 92 оглеждам се и си потеглме с пича, а отзаде се чува ей момче а кой ще плати, викам си еееее

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом те влече... В оная тема има бая историй. Мисля че по-добре там да се продължи да се пише. Тъкмо всичко ще е на едно място.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не ти се бъркам ... щом викаш "каране с кеф" на някакво общо взето варварско отношение към колата - добре...в края на краищата всеки си има странности, нали така? :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Случката с която колата ми е заслужила прозвището си РС е следната:

Март месец, не помня кой ден беше, но се разбираме 4ри човека да ги карам с колата на училище на следващия ден. Вечерта всичко си е наред, сняг около 10 см, НО ставам аз на сутринта и какво да видя - снегът е вече около 35 см. Позамислих се какво да правя и реших, че вече е късно да звъня на приятелите ми за да им казвам, че няма да мога да ги закарам, понеже влака с който пътуваме по принцип беше заминал още преди час. Другото нещастие бе, че пътя по който трябваше да стигна до училище си беше в ремонт по принцип, но можеше да се кара. Та отивам аз на уреченото място и гледам от 4ри само 1 ме чака. На въпроса : Къде са другите, той ми отговаря - ами те си помислиха, че няма да си с колата и заминаха с влака. И аз му викам - само сядай отзад по средата и гледай к'во става :mrgreen: Тръгнахме ние и точно на разклона за Дряново /там учех/ гледам как снегорина си е обърнал и е тръгнал да почиства останалите улици. Издебнах къде беше най-малка пряспата и се шмугнал по заснежения път, който не си личеше много ясно къде е, но все пак карах. Та по равното /около км и нещо/ нямаше никакви проблеми, след което стана сложно, дойдоха баирите. Та включих си аз 2ра и само гледам някакви следи и една кола, която беуспешно се е мъчила, но само я бяха отбили встрани и са я зарязали.Оттам нататък никакви следи, изобщо нищо не беше минавало и викам на тоя моя приятел - Ще пробвам, пък к'вото стане. Карам си аз и никакви признаци на тормоз, карам си все едно съм на асфалта, след което навигатора отзад възкликва - Еб*х ти танка ! Та така си качих нагорнището на 3та без дори да превърти някъде, само спирах няколко пъти да си отръскам чистачките, че се бяха обледили и не чистеха хубаво. Стигам си аз в училище в 7 без 5 и там приятелите викат - С к'во си? , а аз им викам - С колата, и ония ме гледат, все едно им бях казал, че съм дошъл с колелото. Та това е моята историйка :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

случката ми от вчера:

 

качвам се в колата и преди да запаля забелязва, че музиката ми била включена. при мен музиката е самоделна и въпреки, че не свири нищо трябва да си изключа захранването към усилвателя и колоните. Е аз от последния път когато съм карал колата - 4 дена съм го заебал така и едвам едвам запалих. Завъртя 2-3 пъти след което се предаде напълно акумулатора който не го бях зареждал от зимата. предимно карам на къси разстояния и би трябвало да го зареждам от време на време ама ...... мързел. след 5 минутно изчакване запалих и си продължих на където бях се запътил, с надеждата че ще се зареди акумулатора. след още 3-4 паления по центъра където имах работа в един прекрасен момент на кръстовището на хотел Хемус ми загасна колата(незнайно защо :) ) при опита ми да запаля едвам ми светна лампата на акумулатора и на маслото и се сетих на къде вървят нещата. то фарове светят, чистачки работят, парното и то работи и като се има предвид, че едвам запалих беше обяснимо защо стана така. Беше вечерта към 21ч, тъмно студено и вали яко. добре, че бях с един приятел и побутахме доста та запалих. докато бутахме минахме покрай спирката на трамвая 9 и 6 до СИТИ ЦЕНЪР-а. доста хора ни се смяха включително и девоиката която беше в колата. понамокрихме се доста, изпотихме се като кучета и после пих най сладката бира до сега която съм пробвал :smt082 :smt080 :smt040

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

един ден отивам при един мой приятел , собственик на сервиз . човека принципно не обича шкоди - както казва кола еднодневка - с много малък моторесурс , нестабилна на пътя и с ужасен баланс . та той ми казва - ще си купуваш шкода . аз го гледам въпросително - той ми казва - купето и е идеално - не е имало сериозен удар и н е е гнило. аз го питам кога ще я гледам - той ми сочи тази част на плаца която се използва за нелагално сметище - там се намира една бяла 120 - ка зарязана от собственика и и чакаща да доидат от надин да я дигнат . след кратък пазърлък шкодата беше вкарана в бокса - 4 месеца престой и на днешния ден преди 3 години и направих гражданска отговорност и я минах на преглед . за тези 3 години съм минал 43 500 км и съм изгорил бензин за 5 лв (за газта не мога да кажа подобно нещо) . все още не ми се налага да доливам масло - минавам от смяна до смяна без маслото да пада под минимума . (лятно време карам с 15w50 а зимно с 5w40) . количката си ме слушка и ми вози задника в пек , в студ , в кал ,в прах и в сняг . така ми се отблагодарява за това че я изкарах от бунището !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..кратко включване , на живо от мастото на събитието :D незнайно с какъв късмет!!, съвсем сериозно, намерих данни за първата ми изява със Skoda любимеца. Кратко пояснение! В град Кърджали имаме традиция всяка година да се организира състезание с коли в двора на едно училище(не помня име), където най често млади шофьори показват ненадминатите си умения, (да бе да) :lol: . Е не помня точно кога беше, но се бях надъхал и взех номер 1 от номерата по мое желание, е оказа се че съм и на самия старт най отпред, но може би за моя радост, защото сега като се замисля !, надали този който ме е снимал тогава е щял да има достатъчно памет да ме заснеме предполагаемо по късно ;) Е най-интересното беше че когато се записвах, нямах пукнат документ за да удостоверя, че колата е моя, бях е купил и я карах през просото, е беше в момент на реставрация( със старата боя, номер , но нова решетка ;) , е по някаква случайност ми казаха, ОК браточка влизай, ама ако стане нещо сам ще си изчукваш Бричката! Хах е гледайте... първите стъпки в спорта 8)

 

(препоръчва се мн.добър интернет или поне изчакайте да го зареди на pause)http://www.vbox7.com/play:7313ecbd

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:lol: Давай РАДОСЛАВЕ-Има ли спирачки тая Шкода! :lol: Диктора е голям шемет-бати кефа-жалко че в Добрич нямаме подобни инициативи!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и от мене нещо :lol: ! Ходих вчера с "жената" на вилата да празнуваме факта, че остарях с още една година :lol: . Та стигам до там и забелязвам, че Шкодето трябва да преджапа през един участък от около 60 - 70 м гъста лепкава кал дълбока на места към 10 см.Е казвам ви такъв страх да не затъна не съм брал никога, неоснователен се оказа де :P ! Е*аси колко стабилна се оказва тая кола, даже не се и подхлъзна и си мина като танк през калта.Това е колеги, не ви трябват джипки, трябва ви по една резедава баба Шкода! :lol::lol::lol: Поздрави!

 

П.П. Само да спомена, че преди години, пак след доста дъждовно време, бащата закопа на същото място колата до праговете в кал, тъй че наистина моето си е постижение 8) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А пък при мене нищо ново, вчера пак я ударих в един кадет, дее** и боклуците чешки, мачкат се като хартия :) Протече едно водно съединение защото го притисна гредата под радиатора, аз само карам след мене диря вода. Отивам при пича където му оставих главата да я прави, викам чичо жоро глей ся има само едно счупено яйце, друго всичко е здраво, пък той ме гледа и ми се усмихва, вика ама ти си я размазал бе, казвам няма проблем яйцата са здрави :P Тръгвам язе от подуиене, прегрява до 100 аз слазям сипвам водица, по едно време водицата свърши на City Center а язе си викам ауууу уиде коня у реката, пък бързам такова и отивам при охраната, викам абеее тука такова малко вода ми трябва, той човека не знам кво прави пресипва я от шише в тубичката 7-8км с 19л вода

 

@gogata верно е 100% си бях виновен, поуката е не слушайте хард техно в колата :| Ама на оня кадет слава богу нищо му нямаше ударих го с 20 пък ся следват едни снадки едни огъваници, а и багажника сега има пролука :?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А пък при мене нищо ново, вчера пак я ударих в един кадет, дее** и боклуците чешки, мачкат се като хартия :)

 

Макс, нищо лично, има една много хубава поговорка :"На калпав мъжки полов орган, космите му пречат..." Не ти е виновен "чешкия боклук" , че шофирането не ти е една от силните страни. :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гога,

 

Една случка от 198х (не помня точно). Та прибирайки се от морето минавахме покрай един от къмпинзите. Предишния ден се беше изсипал зверски дъжд и всичко беше наводнено. Та минавайки покрай къмпинга пътя се спускаше надолу и в най-ниската си част беше наводнен. От двете страни се бяха нареди спрели коли с отворени двигатели. Та наближавайки "локвата" татенцето вдигна прозорците и включи първа (100S се отварят само предните прозорци). След това нагази във водата. Резултата беше че тя заля колата до страничните прозорци! С повечко газ минахме и татето заяви гордо "Виждате ли колко е хубаво със заден двигател! Водата не е проблем". Е, наистина нямахме проблем с двигателя (както отбилите в страни), НО! Прибирайки се в София отворихме предния багажник. Познай колко по-тежък беше багажа обилно напоен с вода. А живехме на четвъртия етаж без асансьор.....

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:lol::lol::lol: Разби ме просто!!!Това да не е случка с онази зелената 100 С? Междудругото от отдавна не съм виждал 120-ката , само Самурайчето стои пред вас. Защо така? Да не сте пратили в пенсия добрата стара Шкода?Поздрави!!!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зелената ни беше подарък - със скъсана полуоска.

Една червена. СЮ9698, набор 1975. Сега я кара братовчеда...

 

Поздрави

 

PS: От всички шкоди които сме имали само една беше зелена и една бяла. Останалите червени. А сега познайте защо и сегашната е червена...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но най-хубавата беше бялата , нали беше като любовта на живота ми! :mrgreen: :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Госта съм аз...

 

Дали пък някой да не вземе да пооправи timeout-а на нещо по-смислено. Например 30 минути?!?!?!?

 

PS: За бялата и аз съжалявам. Беше наистина уникат. Но циганите са тъпи копелета :cry: Та като стана дума за бялата - имам разни части. Намери време да скокнем да огледаш какво има...

 

PS2: Забравих - 120ката е продадох. Сега се кара като служебна. Иначе в събота ще разфасоваме другата 120. Или поне каквото е останало от нея... А от Шкодите остана само Мица...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Госта съм аз...

 

Дали пък някой да не вземе да пооправи timeout-а на нещо по-смислено. Например 30 минути?!?!?!?

Сложи отметката да те лог-ва автоматично и повече няма да имаш тоя проблем, дори и цял ден да стоиш без да пишеш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.