Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Как да не станеш фаталист?


Guest Лош

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

Преди месец ми се случи една неприятност (виж Моите премеждия с Шкода) да бутна отзад една невинна Шкодичка. Този казус вече отшумя, но оттогава ме преследва някаква зла участ!

Преди седмица някъде наближавам кръстовище, където добре знам, че има Знак номер 1! Спри, осигури предимство. Зад мен ме наближава едно Рено, и то намалява. Тъй като кръстовището не е под прав ъгъл, се налага човек да се извръща, за да види дали идва някой с предимство. Спирам аз, гледам - иде кола. Потеглям леко, гледам - носи се такси. Пак спирам - а колегата отзад - бам - се спира в мен. Същата ситуация.

Викам "какво става бе, колега?" "Ами ти що ту тръгнеш, ту спреш?" "Осигурявам предимство" "Ами аз също гледам назад" "Ами гледай, ама гледай и напред!" Нейсе, нахалничък беше, мен ме изкара виновен, но щети нямаше и нямаше какво да си вменяваме. Нищичко.

Сега, интересното! Ситуацията днес.

Спирам на улицата за завой на ляво. Не е кръстовище, а просто паркинг отляво, и не е забранен завоят. Тъй като насреща има коли, стоя така поне 5-10 сек. Изведнъж виждам в огледалото, че зад мен се носи кола. Викам си: "Тоя ме удари!" Включих на първа, и имах намерението да потегля, само и само да смекча или избегна удара. Дали съм потеглил - сега не мога да кажа, онзи се наниза отзад (вече позната ситуация :( Не знам за жените, но за мъжете първосигнално е противопоказано някой да ги бута отзад.

Картината: смачкана броня, преден капак, десен калник, счупени фар и мигач и една кофа ръждива вода се излива. При мен нещата са по-оптимистични - поне спешен ремонт не се налага. Изкривен номер, надраскана задна броня и няколко вдлъбнатини по купето (багажникът не се отваря/затваря гладко).

И какво мислите? Шофьорчето, младо момче, макар и якичко и с татуировки - ми предлага да не викам КАТ, да мина метър (да му платя щетите)...

Та, не знам.. очаквам възмездието да ме смачка КАМАЗ :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да му платиш щетите!?!????

[-X Не ти, а той трябва да ти плати! Освен това нека дойде КАТ да му състави акт за 100 лв поне и 10 точки. Към такива милост не требе да има.

И кво възмездие трябва да очакваш, след като ти си потърпевш в тези 2 случая? Дано сте викнали КАТ и ти платят от неговите застрахователи да си оправиш колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е интересното, и в това е идиотизмът на цялата ситуация, да не обобщавам за живота..

Пичът му беше искрено убеден, че е въвлечен невинно в ПТП и се нахвърли върху мен с упреци как така аз вземам и спирам насред път??

Обаче аз това и и зползвах. Казах му, че КАТ ще определи виновния. След като се обадих в полицията, той така съжалително се изказа, един вид, че си вземам беля на главата. Но се оказа прекалено зелен (няма и 1 г стаж) и беше направо шокиран, когато рутинно му изписаха и акт и протокол за причинено ПТП, и едва ли не ме призоваваше за свидетел, че в нищо не е виновен, че ей така си кара - и изведнъж пред него - кола! И защо ми е трябвало там да спирам? Не съм ли видял, че има коли зад мен?

Горкото! И ме убеждава, че на мен нищо ми няма, а неговите щети поне трябва да си поделим.

Наистина, или беше шокиран, или е велик артист!

Наистина, на какви идиоти дават правоспособност!!

Полицаите го питаха: ами ако има човек на пътя? Как ще спре? Той отговаря снизходително: ами човекът ще стои ли като вижда, че идва кола?

Идиотизъм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смешно :smt082 :smt082 :smt082

И тъжно :(:(:(

 

И мене три пъти са ме удряли отзад - първия платиха символично, втория почти нямаше щети, но пък третия беше вече толкова гузен, че си плати от раз 350 лв. без да викаме КАТ и си оправих колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В днешния случай имаше и комична нотка. В протокола за ПТП питаха "моя човек" броня, капак, калник, фар, радиатор..?" Той отговаря: "А, той калника си е гнил, колко му трябва да се сгъне" "Щото за пред застрахователите трябва да опиша щетите.." "А! Калник!!! И радиатора, сигурно и перката е отишла, те нали са едно!?" Иска човекът и да обнови колата помежду другото : ))) Позната история.

Обаче е поел по лош път.. помнете ми думата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, нормално е всеки да иска да измъкне колкото се може повече от другия (в България се намираме нали ?!) Но наистина много лошо се нареждат нещата при теб колега. Вземи си сложи някаква талисманче или нещо такова ... и да не помогне, поне няма да навреди :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отпред на огледалото закачи един патрон за късмет, а отзад сложи един надпис - Бързаш ли? Да те хвърля до Орландовци?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така като чета ми става смешно, но със сигурност на теб не ти е... за талисман може да си земеш заешка лапа и да я потъркаш преди да тръгваш на някаде с колата :)

 

едната случка която я описа ми е ясна и на мен. на колелото под цариградско където се води 4-5 километър щях да влезна в микробуса пред мен. Същата случка>:>> аз съм 2ра кола , гледам пред мен тръгва колата и гледайки настрани тръвам и аз и като погледнах пред мен оня с микробуса спрял и за 20 см да му проверя к'во има отзад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хе, кво съвпадение - и аз така направих първата си и единствена катастрофа по моя вина през 1997, но на кръговото за Надежда. Един старец разбойник ме изпревари отдясно с мръсна газ и след това се върна в лявото платно пред мен. Аз там винаги намалявам и изключвам от скорост по принцип, а тогава идваха коли отдясно, с пролука точно колкото да мине той, след това още коли и с пролука колкото да мина аз и така преценявам, че настоящата скорост ме устройва напълно и очаквам, че той е минал на първата пролука и го видях в последния момент, че не е - на 2-3 м пред мен; и го праснах отзад с 30-40 км/ч - беше Жигула и бронята й се вдлъбна на около 20 см навътре заедно с маската. А на Шкодата на бронята нищо, само дето едната вилка на неговата броня ми проби леко радиатора и ми вдлъбна капака на багажника. Жалко, че не съобразих тогава, че той не искаше да викаме КАТ, щото е нямал гражданска, и му дадох 30 000 лв и това беше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отпред на огледалото закачи един патрон за късмет, а отзад сложи един надпис - Бързаш ли? Да те хвърля до Орландовци?
за талисман може да си земеш заешка лапа и да я потъркаш преди да тръгваш на някаде с колата

Имам патрон, и заешка лапа ще намеря, но мислите ли..? Дали онзи циганин не ми е направил магия? :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на Шкодата на бронята нищо, само дето едната вилка на неговата броня ми проби леко радиатора и ми вдлъбна капака на багажника. Жалко, че не съобразих тогава, че той не искаше да викаме КАТ, щото е нямал гражданска, и му дадох 30 000 лв и това беше.

Луд свят! Хем радиатора, хем багажника..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

същата случка която описах по горе ми се случи вчера. стоя си първа кола на колелото на 4ти км и както си чакам да ми дойде ред да се мушна между колите и изведнъж...... BAM .... да го е*а. някакъв чичка със ДЕО се спря в мен. крива ми е леко маската и гредата която е под пласмасата >>> бронията. е ми се занимаваше за подобно нещо да викам кат и да се мотам 2 часа теглих му една и си тръгнах. само ме е яд че трябваше да му покажа какво е ''дружбенски* смъртоносни шамари''

 

 

*дружба> квартала в който живея

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

същата случка която описах по горе ми се случи вчера. стоя си първа кола на колелото на 4ти км и както си чакам да ми дойде ред да се мушна между колите и изведнъж...... BAM .... да го е*а. някакъв чичка със ДЕО се спря в мен. крива ми е леко маската и гредата която е под пласмасата >>> бронията. не ми се занимаваше за подобно нещо да викам кат и да се мотам 2 часа теглих му една и си тръгнах. само ме е яд че трябваше да му покажа какво е ''дружбенски* смъртоносни шамари''

 

 

*дружба> квартала в който живея

 

o632936507025937500.jpg

o632936507061250000.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би е трябвало да му поискаш 100 лв за да не викате КАТ. Една броня струва 62 лв, а твойта трудно ще се изправи - много са здрави. Ако не вземаш му данните от личната карта и адреса или направо му прибираш документите за залог и ще плати по-късно. От друга страна наистина не ти е толкова голяма щетата, и аз съм пуснах веднъж един такъв - автобус от линията 76, след като ме нацепи леко отзад - искаше да ме черпи после. Мисълта ми е, че ако може да се вземат некви пари без КАТ е най-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз сега се чудя за кво не му взех пари, даже не повдигнах въпроса. нещо не ми се занимаваше или и аз не знам, но всеки ми вика да му бях взел пари на оня. преебах се ама кво да правя за следващия път ще искам колкото може повече. няма ли да стане гредата да се изправи с чука и да я изправя. тия дни ще разглобя и ще видя какво може да направя с минимални средства.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Случва се от стреса да не знаеш кво да направиш точно. А изправянето не е лесно. Мен навремето ме съветваха да завържа бронята с въже и за едно дърво и газ, е такава глупос не направих де, ама и с чук ще е трудно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кофти. Моите съболезнования.. : (((((

Викаш, що не му взех пари? Ами първо, за да му ги вземеш, трябва да ги има в себе си. Второ, да ти ги даде. Щото ако тръгнеш сам да ги вземаш - нали разбираш. Въпросът с КАТ: в цял свят такива случаи се разрешават без взаимни обиди, разменяте си визитките и вашите застрахователи се оправят натам сами. Защо да харчиш пари за глоба, като могат да се изядат и изпият? В моя случай аз викнах КАТ, защото както казах, виновният за удара се писа потърпевш, защото неговите щети бяха по-големи. Все едно чичката с ДЕУто да ти каже: "виж какво направи - плащай сега фар, мигач, капак" и т.н. Ясно, че ако нямаш каско, тъй или иначе сам ще си плащаш, а другият, ако е човек, ще те обезщети. На добра воля. Никой не може да го принуди да плати на пострадалия; само рушвети и глоби могат да му се налагат.

Ще взема догодина да си направя едно каско.. пък ако е напразно, още по-добре : )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

чета и си мисля - абе колега "лош", що не вземеш да си купиш за парите,дето си ги профукал за ремонти, една Шкода...тогава тия с Пежата да му мислят :lol:

то не е много за смях, но станалото - станало, а ти както е тръгнало, ще станеш скоро "в час с Шкодите"... и никакви компромиси за "разни с татуировки" - викай си КАТ и си направи застраховка \:D/

и повечко късмет от мен! :smt006

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.