Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Моите патила с Шкода :(


Guest Лош

Recommended Posts

Здравейте.

Нека ви се оплача как попаднах тук. Тези дни, в голямото движение, се наредих зад една Шкода 120Л. Тъй като се движехме с миши крачки, взех да се отвличам. В един момент колегата до мен вика "Внимавай!". И докато погледна.. съм натиснал шкодичката пред мен. Щетите на първо гледане: вдлъбната вертикалната ламарина отзад, също бронята се откачила от калниците отстрани и краищата висят. Естествено, собственикът изхвърча бесен, но аз го успокоих, че ще поема щетите, дадох му координатите си, дотук добре.

На другия ден се виждам с него и той ми връчва един поменик с части за смяна, които с 10 лв. за боя и 50 лв. за труд възлизат на 395 лв.

В сметката влизаха и стоповете (по 60 лв/бр), макар че след инцидента аз гузно карах след него няколко км и си му работеха и стопове, и мигачи. Той после каза, че били лепени и трябвало нови. (?)

Отчитайки факта, че за тази сума (простете!) бих си купил едно цяло такова возило, малко се усъмних в коректността на сметките му.

Затова и се обръщам към вас за съвет. Откъде да си намери човека по-евтини части, или да си оправи колата? Имам най-доброто желание да ликвидирам щетите, които съм причинил, но не и да ме лъжат.

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бах аз таз Шкода...Тоя иска да ти прави мръсно и ти дава цени на нови части на всичко ударено по колата.Отделно,че има морги и някои неща може да се изчукат,а не да се сменят...400лв. как пък не :x

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво да ти кажа човече стоповете са 35 или 45лв нови ПРОЗРАЧНИ !!! от жоро на баня мадара може да се вземе всичко което описа за около 50лв. Тоя път ще платиш като поп, за другия път си знай, викаш си кат да ти е чиста работата, пишете в акта че никой никому пари не е дал и готово

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега Лош!

 

Първо: съжалявам, че първият ти "сблъсък" с марката Шкода е бил буквален, но стават такива неща в живота.

Второ: Няма защо да те учудва, че дребен ремонт по такава кола може да струва повече от самата нея... Но и не забравяй, че на 120-ката мотора й е отзад и можеш с един удар там да я пратиш за скрап!

 

Сега, какво бих казал аз:

Човечецът се опитва да те работи, според мен. Онзи ден за сумарно 236 лева си купих: 2 бр. амортисьори Сакс, 2 бр. спирачни дискове Лукас и комплект накладки и то забележи - за Шкода Фелиция 1996 г. Та аз толкова пари (към 400) ще си сменя половината предница, а може и по-евтинко да ми излезе...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То ако е за изчукване, ще се изправи ламарината отзад, ще се закачи бронята и.. толкоз. Между другото, аз отпреди няколко години имам уплах от здравината на Шкодите (да не ми се сърдите!).

Возя се с един приятел в Трабант. Той преминава кръговото на Руски паметник - посока НДК-МВР болница. Там няма предимство Обаче там е хаос, по-нахалният минава. И той - а газ, а спирачка а пак газ и хоп - една пак такава Шкода го халосва отзад и отстрани. Поглеждаме към нея - предницата смачкана, предният капак изпъкнал нагоре като гребен. Ковти. "Леле, отиде ми Трабантчето", възкликна шофьорът.

Обаче, какво се оказа? Трабантчето точно отзад в ъгъла имало някакво стоманено ребро, и му няма нищо. Пукната пластмаса на стопа.

(апропо, върху един Трабант на паркинга беше паднало дърво. Махнаха дървото, трабанта здрав)

Такива работи.. от цялата катастрофа в случая на мен ми е изкривен номерът и имам малко боя по една метална лайсна на маската (която е от пластмаса и е почти откачена от слизане-качване по бордюри)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за отзивите!

Координатите на магазините вече ги имам. Кой да знае, че ще обикаля по магазини ШКОДА : )))

Едно нещо ме смущава: има ли разлика в стоповете и броните на различните 120-ки? Тези дето ги виждам тук на снимки ми се струват по-големи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не 2 модела са вертикално разположени светлини и хоризонтално разположени. Тоест малки и големи но според мене щом сте били 2ма, шкодаджията ако е скочил на бои, с приятеля ти сте щели да го пречукате, пък другия момент е че ти не си със шкода дори и да викнете кат тои като ти има адреса неможе да ти открадне части, така че най-спокойно можехте да си го преебете с кат, защото той после от застраховката ти ще си вземе 5-10лв а броните са 2 вида пластмасови черни и хромирани железни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не 2 модела са вертикално разположени светлини и хоризонтално разположени. Тоест малки и големи но според мене щом сте били 2ма, шкодаджията ако е скочил на бои, с приятеля ти сте щели да го пречукате, пък другия момент е че ти не си със шкода дори и да викнете кат тои като ти има адреса неможе да ти открадне части, така че най-спокойно можехте да си го преебете с кат, защото той после от застраховката ти ще си вземе 5-10лв а броните са 2 вида пластмасови черни и хромирани железни

Не става дума за бой. Той шкодаджията е циганин, и колегите ми казват "е** го в циганина". И аз искам да го "" в циганина, но не с цигански номера, а коректно. Не ми е приятно, когато му казвам, че не мога да му извадя 400 лв. накуп, а той ми отговаря, "Ти земи на заем!".

С една дума, ако искам, нищо няма да получи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си беше викнал кат нямаше да те боли толкова!!! Щом си решил да се оправяш сам трябва да търпиш.

Моя съвет е да му кажеш да я закава при симо-зоопарка и да ти каже майстора, колко да му дадеш за ремотна. Пито-платено .

:mrgreen:

Кофти инцидент- на твоята колица какво й има?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кофти инцидент- на твоята колица какво й има?

Вече го писах някъде тук. Моята колица е Пежо 405. То има отпред една огромна пластмасова маска, която започва под капака и свършва с истинска маска и подкалници на колелата. Та, понеже ниските части на тази маска са на 12-15 см от земята, аз отдавна съм я откачил от повечето места, на които се държи (и тя поддава като се натисне). Благодарение на тези съображения, при мен щети няма. Номерът, който има опора само в горната част, отдолу е деформиран, а на една лайсничка над него има следи от червена боя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Лош, ти или си прекалено благородна натура или по колата ти е имало нещо нечитаво от рода на неплатена гражданска, малко контролни точки, за да не извикате КАТ, а да си цакаш на пострадалия. Тоя пич ти се е качил яко на главата.

Колегите правилно са те посъветвали за раздел Магазини. Допълвам - виж раздел Продавам - има Щкоди на части и координатите на собствениците им. Задна маска (ламарината между стоповете) върви между 10 и 30 кинта, стоповете и те толкова (макс) комплект. Бронята и тя няма да е повече. Това се цени 2-ра ръка части. Виж обявата на Ангел Шкода - по памет стопове, маска и броня бяха читави. Звънни обаче първо на 0888446723. Човека се казва Симо и ремонтира Шкоди. Има и части. Намира се в непосредствена близост до входа на Зоологическата градина от към ж.к. Изгрев.

Успех и пиши за развитието на нещата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Лош, ти или си прекалено благородна натура или по колата ти е имало нещо нечитаво от рода на неплатена гражданска, малко контролни точки, за да не извикате КАТ, а да си цакаш на пострадалия.

Тук не си прав! От формална гледна точка при мен всичко си е ОК. Но какво би ми помогнало викането на КАТ? Честна дума, не виждам някаква изгода за мен. Ще напишат протокол за ПТП, естествено, аз ще съм виновен, може и глоба да ми друснат. Нима ако викаме КАТ някой друг ще му плати щетите? :[]

Представи си, че ти си дремеш в колата и изведнъж някой ти се нанизва отзад, неприятно, нали? Та, от тази гледна точка, ми се ще човекът да си оправи повредите и да забрави за случката.

Колкото до точките.. миналата година имах такъв куриоз: спират ме на околовръстното за изпреварване на кръстовище. Аз пиша в акта възражение, че не съм изпреварвал, а съм се престроил за завиване. Получавам наказателното постановление: карал съм без колан и съм говорил по GSM!! Нищо общо с акта. 13 точки и 70 лв глоба. При условие, че имам хендсфрий с кабел (оригинално) и bluetooth - купено. Те ми стоят в колата. Когато се опитах в КАТ-Дървеница да оспоря това решение, една лелка (в деловодството им) ми каза, че трябва да пиша жалба ВНИМАНИЕ! до Софийски Градски Съд, на името на Началник КАТ. Т.е. пиша жалба до този, от когото се жалвам : )))))) И той я праща в съда : ))))

Не ми се говори за КАТ... жалка картинка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с три удара отзад, та ще споделя за кво става дума. За пръв път ме сгънаха отзад през 1999 г. и тогава застрахователя на виновния ми го оцени на 111 лв. Колегата виновник го ковнаха с един акт 100 лв и не знам колко точки. Миналата година на 7 март в най-големия сняг ме сгъна доста яко един колега на служебния паркинг и предложи така да ми плати ремонта без да викаме КАТ. Сега изрових бележката, на която съм писал цените тогава.

Стъкло на заден стоп - 22 лв (едното)

Заден стоп комплект - 46 лв.

Задна маска (престилка) - 82 лв.

Заден ляв калник - 90 лв.

Цяла задна броня - 62 лв.

плюс боя, шкурка, разтворител, кит и пр - още 20-30 лв.

За труд около 100-110 лв. при Сашо от Брегалница.

И още 3-5 дена нерви, губене на време, ходене по майстори и магазини.

И още 2 дена без кола, докато е в сервиза.

Става дума за нови части, като доколкото си спомням задната маска я взех от Сашо за около 40 лв, и стъклото на стопа също беше втора ръка. За задната маска забравете да се изчуква и боядисва, щото то ще струва повече отколкото е втората ръка и със сигурност ще почне да ръждясва още след няколко месеца.

Нека колегата си прави сметката. Ако е една нова западна кола - 1000 лв не й мърдат за подобен ремонт.

Според мен частите ще са за около 150 лв, ака са втора ръка и по-малко, и още там труд, консумативи, примерно до към 250 лв. да излезе максимум. Пък може да му дадеш на потърпевшя някой лев отгоре за неприятностите, които си му причинил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен частите ще са за около 150 лв, ака са втора ръка и по-малко, и още там труд, консумативи, примерно до към 250 лв. да излезе максимум. Пък може да му дадеш на потърпевшя някой лев отгоре за неприятностите, които си му причинил.

Не искам да издребнявам, но както чета вашите съвети, хайде, нова маска, хайде прозрачни стопове - пак под 100 лв. А къде са 400?

А и няма нищо счупено (паднало на земята). За какво му е и нова броня? То пък една броня! Ще си закачи старата. Стоповете били лепени. Ми, ще ги отлепи! И пак ще ги залепи.

Майтап! Иска ми се да имам да му дам 400 лв. да се радва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от всичко изчетено по темата и аз съм на мнението: погледни в раздел продавам, звънни 2-3 телефона да знаеш кой колко пари дава частите, после се разбери с някой от майсторите от 'бял списък' и ще минеш доста по тънко от 400 лв.

 

ти му купи части 2ра употреба, нали такива си му потрошил, ако беше с по- нова кола , да му купиш нови части ама така не ми се връзва.

И мен да ме натресе някой отзад или кадето и да било ще гледам да му взема колкото може повече пари, ако е някой паралия може и да даде. както ми го описваш ако бях на мястото на човека щях да ти кажа да дадеш не 400 а 500 лв ама и ти давам колата на място и си я прави каквото искаш.

 

edit:

Иска ми се да имам да му дам 400 лв. да се радва

 

дай на мен 400 лв и ще ти дам телефона си човека ще се свърже с мен и няма да остане разочарован, ще му сменя всичко, ще му я направя както трябва, а разликата ще си я взема за мен. ако си навит само кажи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от всичко изчетено по темата и аз съм на мнението: погледни в раздел продавам, звънни 2-3 телефона да знаеш кой колко пари дава частите, после се разбери с някой от майсторите от 'бял списък' и ще минеш доста по тънко от 400 лв.

 

ти му купи части 2ра употреба, нали такива си му потрошил, ако беше с по- нова кола , да му купиш нови части ама така не ми се връзва.

И мен да ме натресе някой отзад или кадето и да било ще гледам да му взема колкото може повече пари, ако е някой паралия може и да даде. както ми го описваш ако бях на мястото на човека щях да ти кажа да дадеш не 400 а 500 лв ама и ти давам колата на място и си я прави каквото искаш.

 

edit:

Иска ми се да имам да му дам 400 лв. да се радва

 

дай на мен 400 лв и ще ти дам телефона си човека ще се свърже с мен и няма да остане разочарован, ще му сменя всичко, ще му я направя както трябва, а разликата ще си я взема за мен. ако си навит само кажи :)

Защо не? Ако съм навит на 400 лв, нека тоя пич види как стават нещата. Хубаво е, че има сериозни хора.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.

И мен да ме натресе някой отзад или кадето и да било ще гледам да му взема колкото може повече пари, ако е някой паралия може и да даде.

e ако е за такова нещо няма да му искам повече от 60, верно и аз ще дам 5-10лв с оглед на това че аз няма да взема от застраховката, а има и момент че той мое ми каже абееее я ходи копай картофи пък пластмасовата бронята е железна и е толкова дебела стомана че едва ли се е изкривила, ще ходя да си я капна с оксижена и готово, вярно че е работа и обикаляне, ама кво аз обичам да карам
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И бронята се изкривява, ако е силен ударът, мойта се беше поусукала даже и факта, че е много здрава прави невъзможно оправянето й - трябва си нова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ви кажа как се развиха събитията, че вие тук сте големи симпатяги и ми стана чак приятно : ))

Обади ми се тази сутрин господинът да ме пита какво става с парите (400-те). Благодарение на "вашата" подготовка му издекламирах къде и на какви цени има въпросните части, дори го шашнах с "прозрачните стопове" (това да не са като ония голфовски гъзарийки? ту е модно да са дюс черни, ту безцветни).

Та, човекът каза, да не ходя никъде и да не купувам нищо, той всичко бил купил и сега му е оправена задницата. На въпроса за касови бележки отговори "За какво са ми?". Тъй като вече съм половин шкодаджия, питах го от кой магазин са: от гараж на Гурко (?).

Отговорих му, че щом няма платежен документ, ще му платя по официален ценоразпис от магазин или сервиз. Това ми остава като задача.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук не си прав! ....

....Представи си, че ти си дремеш в колата и изведнъж някой ти се нанизва отзад, неприятно, нали?.....

 

Ами явно съм прав - остава вариант благородна натура.

Много добре знам какво е да те нацепят отзад. И ще ти кажа, че по-гадно от дременето и последващ удар е това да видиш в огледалото как ще те ударят и да не можеш да мръднеш на никъде. Резултат - смачкана задна броня и незатваряща се трета врата (Рено Клио), вечерта преди замниване за морето. Цяла вечер съм изпъвал капака за да може да се затвори. Аз извиках КАТ, но ми стана жал за дядото, дето ме цапардоса и катаджиите му написаха някакви оправдателни причини в акта за почти нулево наказание.

Мога да разкажа и за "по-интересни" случки, ама не му е мястото тук.

Радвам се, че сте се договорили с пича :) В крайна сметка всичко е ламарини и се оправя. Важното е да сме живи и здрави :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз извиках КАТ, но ми стана жал за дядото, дето ме цапардоса и катаджиите му написаха някакви оправдателни причини в акта за почти нулево наказание.

Мога да разкажа и за "по-интересни" случки, ама не му е мястото тук.

Радвам се, че сте се договорили с пича :) В крайна сметка всичко е ламарини и се оправя. Важното е да сме живи и здрави :)

От викането на КАТ има само една полза: да ти дадат ЗЕЛЕН протокол. И евентуално да си вземеш застраховка. Имах такъв случай навремето, един Москвич 408 ме шибна в задна дясна врата (Лада) на заден. И пак преди пътуване за море (няма време за разправии). Та тези от ДЗИ благодарение на протокола от КАТ писаха какви ли не измишльотини (колкото да не са да кажем 45 лв, а 70 лв щети).

Но има и други случаи: представи си камион ИФА маневрира покрай паркираната ти кола, закача я, след което си стои и чака да го разтоварят. Излизаш, виждаш положението и искаш коментар от шафиора. "Не мога да завия, няма място". Защо не свирне с клаксона? "Не работи". От КАТ на подобни инциденти не реагират.

Е, дано всичките ни проблеми се изчерпат с някоя крива ламарина! Пу-пу

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

шафиора. "Не мога да завия, няма място". Защо не свирне с клаксона? "Не работи"
Зависи на кой попадне камионджията, ако е един приятел като си види омегата и като се сети че вратата му струва колкото моята шкода и няма протокол за застрахователите, само ще го причака вечерта някъде на тъмно и ще го спука от бой :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като се сети че вратата му струва колкото моята шкода ...

Не искам да намеквам кое колко струва, но един такъв случай. Път Е79 (по нашите мерки-почти магистрала) там и ТИРовете хвърчат с над 100. От някакъв горски път се изсулва грохнал Москвич. Няма мигачи, няма светлини. Целият е покрит с роса. Няма и чистачки. Набивам спирачки и внимателно го заобикалям. Отвътре през потните прозорци се взира някаква физиономия. Ето това вече си е безотговорност.

Също от очевидци такава ситуация: полужив дядо извежда на пътя каруца със сено. Колата, която хвърчи първа, за да не го удари, се мята в дерето. Другите едва спират. Дядото седи и реве (проблеми!)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.