Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Теглене от чужда ГО


Recommended Posts

Счупили са ми мигача и бронята отзад преди малко.

Май ще ми се наложи да правя такова нещо, затова ще споделите ли какво трябва да се направи - ходи ли се на оглед в някакъв срок и т.н.

За кво ги плащаме тия бесни пари за ГО??.

Мисля да се пробвам при застрахователя на другия, защото нямам каско. Все още незнам кой е застрахователя на другата кола, но както ми го описаха - удар отзад на светофар..... Въпреки, че нищо не може да ме учуди в тая държава... нормалното е .. да има акт само за другия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тея пари доколко знам се дават защото е задължително да караш с такава. Иначе ако някой ти направи нещо подобно дет си написал и няма каско - ни мож взе кинти... :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

high_octane не съм съгласен, 100% трябва мога да взема, въпроса е че май не си струва разправията. И кой знае кога ще платят ако изобщо платят. Те каско не плащат та ГО..То цяла адвокатска кантора сигурно трябва да наема и да ги гоня

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Плащат мизерия пари чакаи поне след около месец че и повече. Аз за Астрата чаках 40 дни за пари от гражданска. Но ако става въпрос за по сериозна сума хич няма да се замислям ще ги занимавам докато ми платят. Тъи че пари могат да се вземат но чакането и нервите са доста. Успех колега

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз досега съм останал само с добри впечатления относно изплатените щети. По принцип каот викнете кат и ако вината не е в теб ти дават един протокол в който констатират какви са ти видимо щетите и ти казват кой е неговия застраховател по ГО и отиваш с този протокол на оглед там. На мен са ми изплащали прилични суми за 120ката. НА приятели за други коли също. Даже на един комшия, чиято кола не ставаше за нищо му изплатиха такава сума, с която можеше да си купи същата в движение. Така че не бързайте с преценките преди да се е видяло какво е положението на практика. Все пак имай преедвид, че на частите се изплащат по каталог с известно амортизиране спрямо възрастта на колата. Така че няма да ти платят примерно като за нов стоп, а като за втора употрбеа, но твоя така или иначе не е нов така че общо взето е преценено да си доволен, защото ако не те обезщетят задоволително, ти си в правото си да съдиш този, който ти е причинил съответните щети. ПРавейки ГО той не прехвърля изцяло отговорността си, тя си остава солидарна и ако не я поме застрахователя си я пома виновно причинилия щетата, пък той от своя страна може да съди застрахователя си за неизпълнението на поетите по ГО договорености.

 

Айде успех дано си доволен от неговия застраховател и да си оправиш по-бързо колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз маи не се изразих правилно. Да плащат ти и е ясно че не ти плащат като за чисто нови части. С всичко съм съгласен но не и с сроковете които трябва да чакаш за да си получиш парите. Отидох с така нареченият двустранен протокол в които беше описано всичко и после чакаи ли чакаи. Иначе платиха добре. покрих си щетите точно с закупена 5та врата 2ра употреба :D . Късмет беше че цвета беше същият. Ако трябваше да платя за бояджия тогава щях да бъда вътре. И смятам че е нередно да чакаш един месец за пари. Нищо друго. Пожелавам на всички да не се налага да използват ГО по такива неприятни поводим, а само пред Г-дата от структурата наречена КАТ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен през 1999 г. ми платиха 111 лв за удар отзад, които общо взето не можаха да поемат нищо освен стъклото на стопа. Иначе трябваше и изправяне на броня, изчукване и боядисване, което е абсурд да се изпалти с тея пари. Работата едно време я смятаха по БДС - стандарта е 5 лв на час майсторски труд, което е нищо. Не чаках много, но виновния беше застрахон по ГО в застр. д-во "България ".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за мненията колеги,

току що си видях колата.

http://autoparts.dnsalias.org/skoda_bug2.jpg

http://autoparts.dnsalias.org/skoda_bug3.jpg

 

жената я е млял микробус Форд транзит. Някакви веселяци с микробус на лизинг, които наскоро са правили микробуса от другата му страна и е бил с акт шофера. Но поне имат гражданска. Абе кофти случка за всички, ама дано се научат да карат по-внимателно. Иначе са в Булстрад и мисля да ходя утре на оглед пък - дано платят нещо.

 

основния удар е поела бронята. Странното е че пораженията по микробуса са били доста по-сериозни - вкл - изкривен капак.

 

Пред мене сега стоят два въпроса

1. Да си намеря стъкларията втора употреба. И двете стъкла са счупени.

2. Да разбера как стои въпроса с оправянето на бронята. Мисля да ходя при тия с броните които се занимават.

 

Явно ще трябва да преглътна леки щети по заден ляв калник под бронята - няма ръжда там и не ми се ще да го правя сега а няма нещо което да разваля външния вид.

За задния мост мисля че не е мръднал или нещо...

Абе удара си е бил от микробус все пак.. на снимките не си личи много... но - впечатлението е неприятно на живо :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момент!Мисля .че малко - доста се отклонихте от проблема.....говорим дали въобще ще има обезщетение....а вие започнахте да му говорите кое е нормално и кое не като срок....апропо да ви подскажа ,че специално за този момент няма "правило"....т.е. когато топката е в застрахователя,то тогава вече не стоят нещата както на теб ти се искат,да ,дори както в ЗПАД Булстрад ти пишат по общи условия че до 15 дни ще те напудрят за каквото и да е.......дори и да е кражба на МПС-то....... :roll: то естествено не е така.........само на бързо ще ви подскажа някои характерни особеност касаещи вече покриващи се щети/ в случая на няшия колега няма да му плати никой/от застрахователя и свързаната с тях бързина на изплащане:

-гледа се на кой е колата :mrgreen: /тук все пак има значение големината на щетата и по-принцип в раздел каско/,ако е на стабилен клиент,фирма,или просто те обслужва брокер може да те оправят бързо;

:D

-има щети в които не са изрядни документите...винаги има какво да се поиска,може и да е наистина нужно! :mrgreen:

-има така наречените случайни щети..т.е. случайно стигнали бързо до финал и случайно позабравени от вещите лица....и ще ви кажа че във всяка застрахователна компания практиката е подобна..../бил съм в 3досега/....т.е. 40 дни понякога са много ,в друг случай трябва да черпиш!!! :oops:

А в този случай просто няма да му платят защото просто няма установена вина ...няма го виновното лице към който ти да си предивиш иска от застрахователната компания където то е застраховано по го!А ако е известно лицето ,но няма го...тогава честито...щетите минават по така наречения фонд за обезщетение именно от такива без го....ама там не е истина,може да не дочакаш.....!

Дано не съм объркал някой,вместо да помогна! :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е има го лицето...имам протокол от КАТ, така че аз мисля да си потърся правата, пък ако искат да плащат. Ще ви кажа какво ще се получи. Колата се води на Мото-ПФОЕ(поне така пише в протокола) ..... но нещо май била на някакъв лизинг.. .

GARDEMAISTER - ясно е положението, че какви ли не врътки се правят по тия застрахователни дружества :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

FAV135 еиййй #-o кофти удар мама му де*ба :x . Аз лично частите ( 2ра ръка друга задна броня, 2ра ръка външен стоп, 2ра ръка вътрешен) ги виждам на около 80лв, до колкото съм запознат с частите за Favorit втора употреба :roll: Огънати ламарини не виждам, което е добре!

 

И пак си в по-добра ситуация от мен - имаш виновника. Аз слизам сутринта и моя Fav го заварвам в долу-горе същото положение, само без счупена броня. Беше одрана, но пък ми е огънат калника отзад. Аз от кого да искам пари... Че и стопът ми е SilverLine - 2ра ръка няма, а нов струва 80лв и то с поръчка от София... успех! Ше си карам със счупения стоп :( .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

high_octane не съм съгласен, 100% трябва мога да взема, въпроса е че май не си струва разправията. И кой знае кога ще платят ако изобщо платят. Те каско не плащат та ГО..То цяла адвокатска кантора сигурно трябва да наема и да ги гоня

 

 

sorry, аз явно съм се объркал... :oops: дано ти възстановят щетите ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За спукан вътрешен стоп , спукана броня и скапано /покривено/ изгнилозадно гърне взех 130 лв. по гражданска , тъй че щом имаш протокол иди при застрахователите на виновния и при добър късмет ще ти кихнат поне един стотак ... частите се оценяват по пазарни цени ;)

 

П.П. На моя протокол бяха изписали : ново гърне 70 лв. вътрешен стоп 40 лв. и ремонт на броня 20 лв. , което са си горе долу парите дет дадох за ремонта после / без стопа де .. него го оцапах с каноколит / :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами в протокола си пише виновната кола къде и е гражданската отговорност. Отиваш там и си пускаш 4е имаш щета от застрахована кола при тях прават ти оглед но мисля 4е имаше срок от 5 работни дни от ПТП то да си заявиш щетата (при разли4ните компани е различно) ина4е една студена вода и тва е нема никви адвокати нищо ако ве4е не си доволен от обезщетението друг въпрос ама сигурно може да ги осъдиш за има нема 3-4 години...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси отново на всички,

вече минах на оглед в Булстрад, писаха и дано стане.

Между другото приятно ме изненада бързината на обслужването на улица Хъшове, където правят огледите. Загубиха ми не повече от час, при положение, че сега ми е напечено в мойта работа - мога да кажа, че дотук съм доволен - остава и най-важното - да платят.

 

;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.