Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Простотията българска или тема за чесане на пръсти.


The Best Forman

Recommended Posts

За простотията Българска мисля че няма да ни стигнат нито редовете, нито страниците тук във форума нито където и да е в интернет пространството.

Простотията Българска се роди когато Българивът се почувства безнаказан- но това е целта на управляващият ни Аве Цезаре- Аве Боко (не ме убеждавайте че сами сме си го избрали).

Аз лично мога да ви разказвам за простотията поне три дни и три нощи без да спирам.....

Ако се огледате внимателно, простотията я има на всякъде, във всяко едно звено- било частно, било държавно (а в държавните е на почит и се толерира).

Простотията Българска се зароди когато великият Българин си повярва че е пряк наследник на Дънкан Маклауд и че на Българина нищо не може да му се случи, нищо не може да го спре летейки с 200 по пътищата родни, че всеки му е виновен за всичко- дори за това че са му спрели интернета защото той не си го е платил.....

До вчера се борех с простотията Българска, но понеже е Българска- тя е непобедима (справка история на България, или каквото е останало от нея....), до вчера се опитвах да променям нещата да върват към по добро, да накарам хората да се замислят, да започнат да правят добро, да не са Прости Българи.....до ВЧЕРА....

Простотията Българска ще затрие България като народ, националност, територия.....

Избиваме се по пътищата от простотия, избиваме баби и дядовци за 50 лева от простотия, затрихме и променихме историята си от простотия, възпитаваме децата си в простотия и да бъдат простаци, защото те са велики непобедими и безсмъртни Българи......ще се затрием защото вече бием учителите си и танцуваме кючеци в час, ще се затриеме защото на Българина не можеш да му кажеш какво да прави с излишнният дипиеф, или да му махнеш незакотният гараж в който държи всичко друго но не и автомобила си......ще се затрием защото на Българина не можеш да му забраниш да усвои терасата си и да избие две три носещи стени....

Какво като има знак за еднопосочна улица- Българина ще влезне срещу движението, как така някой ще слага знаци където му падне.

Защо да мия улиците като вече съм взел парите- аз съм Българче.....

Ей ся го пребих тоя дебил че ми е направил забележка че съм си изхвърлил найлона в градинката с цветята.....

Българина вече не е Българин.....аз познавах Българи- истински Българи които пазеха родината си, даваха живота си за спрът несправедливостта, простотията и всичко което пречеше на хубавият живот в България.

Познавах Българи които произвеждаха всичко- автомобили, трамвайни мотриси, краставици, домати....вече няма такива Българи- умряха за да се роди великата Българска простотия.....

Ще ме оплюете- това е сигурно, дали за правопис, дали за личното ми политическо, етническо и т.н. мнение-все тая.....

На 42 години съм и по голяма простотия от сегашната няма никъде по света, а доста съм обикалял.....

Така ще си умреме- прости Българи!

Защото Българина е велик.....простак!

  • Одобрявам 10
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1.5k
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • PRR

    267

  • tuningmania

    190

  • The Best Forman

    178

  • Izolini

    154

Факт! За огромен процент от българите, да си прост е велико нещо! Лошото е, че нямат мозък да го осъзнаят (че всъщност са кухи като гъдулки!). И в техния си свят са супер-дупер-да си две мамата велики. И понеже са мнозинство (бая голямо) и са нагли и безмозъчни - останалите или се изнасят, или си намират себеподобни, читави хора и гледат да се запазят някакви ценности и в същото време гледат да не се набиват много на очи, щото...веднага налазват зомбитата на апокалипсиса :)

От време на време се замислям, защо се върнах в Бг... Хубавото е, че не съм решил, не съм дръпнал далеч от простотията. Нея (простотията) я има навсякъде всъщност, но има места, където не е така натрапчива и очеизбождаща.

  • Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност донякъде можеш да се разграничиш от простотията. Като цяло, всеки избира обкражението си и хората с които комуникира. Няма нужда да се завра в дискотеката в която ми звучи долната чалга, ще предопочета по не-вървежното заведение с рок или друга опадъчна музика. Е, няма да съм заобиколен от полуголи чалга тинейджърки, но пък и отдавна ми мина времето за това. Същото така, като видя заведние в което са насядали господата с (адидас) анцузите просто продължавам към следващото. Някак хич не ми лиспва врякането на някой, качил се върху масата под звуците на бясна чалга ...

 

Е, да, на улицата, в градския транспорт и в работата е трудно, но не и невъзможно.

 

С други думи, Велко, подбирай. Както сам отбеляза, за съжаление, няма място, или аз не съм бил на такова, на което да няма яко прости хорица, които да държат да "блеснат". Просто са по по-различен начин прости и ние не сме им се "насладили" ;) 

 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, подбирам задължително, Пепи! Дето се вика - обградил съм се с читави приятели (разбира се по мое мнение). Ама са прави колегите - отвсякъде ни залива цветуща простотия и наглост, арогантно поведение, своеволия, безобразия... И аз не съм цвете, но ме вдявам, как така народа изпростя до такива...завидни висини :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @zloQQ - На Народа му се помага целеносочено да затъва..

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, tuningmania написа:

До @zloQQ - На Народа му се помага целеносочено да затъва..

Миро, ако говорим за финансово затъване - до някъде съм съгласен. Ама аз по-скоро имах предвид моралното затъване и издигането на простиотията на пиадестал. Сещаш се за какво говоря :)

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На народа се помага да изпростява като го оставят да си прави каквото иска- както е в момента в Бг.

И другата "помощ" е интернета, според мен не се ползва правилно.

Виждаш *** в нета как гълта ментос с кола, и си викаш -"тоя не мое да е по прост от мене- язе ш го напраа по яко...."

@PRR в квартала където живея улиците ги направиха еднопосочни, за да се прибера или излезна от блока трябва да мина през еднопосочна, всеки ден има идиоти които навлизат в насрещното.

Винаги ги спирах и им казвах че са в насрещното, до онзи ден дава тъпи обяснения от сорта- така ли? Ама аз бързам. Ми извинявай ама мръдни се че бързам....

Онзи ден се опитах да спра двама за двеста метра, и двамата налетяха на бой, размина се само защото бях с майка ми и сестра ми в колата и те ме задърпаха да не се занимавам.

Реших че повече няма да говоря- виждам че кара срещу мене и го удрям челно, след което викаме КАТ.

А ако изям някой пердах- изям, еб@л съм го, все от нещо трябва да се мре....

А иначе за приятели всеки може да си избира.

Най ме дразнят мижавите малки хорица в държавните службички които си седят и не правят НИЩО, чакат да им бутнеш 20 лева щот са умрели от глад и няма да те погледнат иначе.

Направо изпадам в истерия като видя до къде се докарахме.....

Мъчно ми е и ме боли.....

Още в началото на темата мислех да споделя мнение, щеше да е по кратко, но вчера не се сдържах....

Бъдете живи и здрави и си пазете нервите- за тях резервни части няма!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, zloQQ написа:

Миро, ако говорим за финансово затъване - до някъде съм съгласен. Ама аз по-скоро имах предвид моралното затъване и издигането на простиотията на пиадестал. Сещаш се за какво говоря :)

Велко, двете са свързани - бедният няма да си купи книга, а манджа. Той няма да отиде на театър, на опера, на изложба, а ще търси как да изкара някой лев, за да се нахрани и да си плати тока. Съответно, ако набара някоя пара в повече, то той е до такава степен оскотял, че анТСунга и чалгата му се виждат нещо върховно. От там идва и това, че предпочита да се клати на масата на някой кючек, вместо да използва мозъка си, което пък води до избора на съответните управници, които пък умишлено държат хората в бедност, защото така са по-лесно контролируеми.

Колкото и да е странно, в него случай съм съгласен с господин Миро (трябва да се отбележи някъде) ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @zloQQ - Далеч нямам предвид само финансово. Колегата @Logrus е обяснил правилно каквото и аз мисля. Отбелязвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@vladkantи аз, като теб, не ги пускам. Случвало ми се е да си застана и да му покажа, че няма да мръдна. Е, имало е случаи на агресивно поведение и "ей сега ще те пребия", съответно съм звънял и на 112. Но не е това начина. В тази връзка само преди седмица се разхождахме около Панчеревското езеро. Още преди ВЕЦ-а има знак за забранено влизане на коли. Колко минаха до втория паркинг не ми се коментира, но е факт, че знака е сложен преди него, а първият е крайно недостатъчен. Но след знака нарочно застанах на пътя на три коли, като две от тях обърнаха, а от една тръгнаха да излизат типичните балканци и да налитат на бой и да ми обясняват как ще ме съдят защото съм ги снимал без разрешение ;) Обадих се на 112, но не ги видях да идват и да глобяват ;)

 

@Logrus и съм съгласен и не съм. Който иска ще отдели 5 л'еа за книга вместо за цигари. Който иска ще спести 20 л'еа за театър. Въпроса е дали иска. Да, финансово много хора са притиснати, но пак си купуват цигари и алкохол, вместо да отделят за "култура". Въпрос на желание и ценности ;)

  • Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, PRR написа:

@Logrus и съм съгласен и не съм. Който иска ще отдели 5 л'еа за книга вместо за цигари. Който иска ще спести 20 л'еа за театър. Въпроса е дали иска. Да, финансово много хора са притиснати, но пак си купуват цигари и алкохол, вместо да отделят за "култура". Въпрос на желание и ценности

Ей т'ва и аз имах предвид, Чавдаре/Миро. Хората винаги имат избор! В магазините за алкохол и цигари все има хора. Не е до немотия, защото немотия има и из Родопите, но хората там, в селцата и махалите, нямат НИЩО ОБЩО, никаква допирна точка с простаците "на Софията" :)

  • Одобрявам 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не разбирам, защо трябва да се обижда даден стил музика? Нима тя възпитава подобна простотия? Всичко идва от чувството за безнаказаност. Я иди зашии шамар на някой в Америка или Германия, да видиш какво ще ти се случи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ID A, Иво, ако за теб няма "възпитателен" ефект от музиката - огледай се хубаво! В Щатите, всички черни са "рапъри"...примерно. Сума ти хора се обличат, жестикулират, говорят като идолите си. Тук да не мислиш, че е по-различно? Все едно не си ги гледал (по морето примерно) - всички "девойки" облечени еднакво, топирани прически... "Батките" - и те така! Бръснати глави, слънчеви очила в дискотеката, ланецО, баварецо/месеца (от темата с богаташите) и прочее. То, чалга, стана нарицателно за простотия дори. Поне аз така я възприемам тази дума, а не като "стил" (ако изобщо може така да се нарече) в музиката. Та...възпитава музиката! Теб може би не, но днешната "младеж"... Добре, че ефекр върху мен оставиха Metallica, GnR, Bon Jovi и по-стари рок банди :)

  • Одобрявам 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, zloQQ написа:

Ей т'ва и аз имах предвид, Чавдаре/Миро. Хората винаги имат избор! В магазините за алкохол и цигари все има хора. Не е до немотия, защото немотия има и из Родопите, но хората там, в селцата и махалите, нямат НИЩО ОБЩО, никаква допирна точка с простаците "на Софията" :)

Сам си дал отговора - нямат допирна точка. София е клоаката на България, няма как да я сравняваш с едно селце, дето има 5 баби и един 80 годишен ергенин, а хляб им карат на седмица веднаж. И Лошото е, че всяко по-голямо населено място у нас се превръща в такова кОлтурно средище, като столицата.

Иво, относно чалгата... ами от как я има се свързва предимно с хора с нисък интелектуален, финансов, социален и т.н. статус, както и с тези от т.нар. малцинства. От тук идва и отношението на неслушащите такава музика - ей ме на. Не бива да поставяме хората под общ знаменател на база музикални предпочитания. Виноват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

М/у другото, преди отдавна, тези които слушахме рок и метъл, и особено тези от нас които ходехме с дълги коси, черни дрехи, мешки, кубинки и т.н. аксесоари, също ни слагаха в една графа - металисти. Да се чете мръсни, шумни, невъзпитани, пушачи, пияници, наркомани... Не че нямаше доза истина де ?. Само дето голяма част от нас станаха хора, а от влизащите в графа "чалгари" не се наблюдава подобна тенденция.

 

П.П. Първата ми лично закупена оригинална касетка беше на Bon Jovi - Bed of roses (все още смятам, че нямат по-добър албум), ама това беше след като бях изтъркал от слушане една купчина пиратски записи на Kiss, Iron Maiden, AC/DC, Manowar, Metallica, Scorpions и т.н. ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Велко, много зависи. Мой приятел има производство в едно село край Сф и мога да ти кажа, че местните левенти, които работят при него освен чалга друго не слушат и пак са хора и можеш да разчиташ на тях. Друг е въпроса, колко се пие там и откога се почва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, ID A написа:

Само не разбирам, защо трябва да се обижда даден стил музика? Нима тя възпитава подобна простотия? Всичко идва от чувството за безнаказаност. Я иди зашии шамар на някой в Америка или Германия, да видиш какво ще ти се случи.

 

Ивчо, ако се заслушаш в текстовете на ..., да ги наречем "произведенията" характерни за въпросния "музикален" стил, както и на тематиката на клиповете към "произведенията", а да не говорим за облеклото и сценичното поведение на изпълнителите и учстниците в клиповете, сам ще си отговориш, защо "Чалга" е нарицателно за простотия, простащина, селения и прочие...

Стила и поведението които тази "музика" възпитава, както и това към което подтиква слушащите/гледащите я, демек към подражание, е..., к*рви, мутри, ливадни милионери, сенчести "бизнесмени" и прочие достойни и преуспели персони.

Стремеж към лесно изкарани пари /респективно притежаване на скъпи вещи/, за сметка на ..., нас - балъците, които сме "загубили" години от живота си в учене и самоусъвършенстване в професионален план, които работим, плащаме данъци, спазваме някакви обществено-признати правила и закони, мечтаем за ред и правова държава !

 

А, да не говорим за периода от началото на "демокрацията", първите 10-15 години ! Въпросният "музикален" стил, е толкова пошъл, че чак да ти се повръща...

 

 

П.П. Някой да ми обясни, какво ценно има в текста на тази песен, както и на какво би възпитала или как би повлияла, на слушащите - "Отивам за ягоди..." !!!

 

 

 

 

Или това...

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А все си мисля, че нищо не може да ме изненада вече. Мръсни песни има за всякакви жанрове. Аз споделям моите наблюдение с хора, които слушат такъв тип музика. И както я слушат, като имаме проблем и не можем да пуснем дадена машина, всички са много сериозни и помагат.

Преди време сгънах един контейнер, нямаше хора и аз поех управлението на телфера. За съжаление не бяхме преценили центъра на тежестта и сапаните допуснаха корпуса да се наклони на една страна и съответно стената се огъна под тежестта. За минути се събраха почти всички и оправихме доколкото е възможно страната. Никой не ме сочил после, но така или иначе си признах вината си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, ID A написа:

Велко, много зависи. Мой приятел има производство в едно село край Сф и мога да ти кажа, че местните левенти, които работят при него освен чалга друго не слушат и пак са хора и можеш да разчиташ на тях. Друг е въпроса, колко се пие там и откога се почва.

Да разграничим интелекта и работливоста! Виждал съм абсолютно неуки хора, които са повече хора и по-работливи от 99% от населението. Но това не ги прави интелигентни!

От друга страна, както Велко е писал, няма как да се възхищаваш на литературния герой/героиня в текстовете, доколкото изобщо може да става дума за текст, във въпросните "произведения" и да носиш интелектуален материал в главата си ;) Масовият "потребител" на въпросните "произведения" се интересува основно от изкуствени джуки, силиконови цици, гол задник, бръзи (ъ-то не е изпуснато) коли и разкрачени крака ... 

Естествено, като всяко правило, и това си има изключенията ... Ама аз не се сещам за такива ;)

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @PRR - Ако в тази Тема има Мъже, които не се интересуват от разкрачени Женски крака, то значи имаме Проблем!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От части разбирам какво иска да каже Иво. Наистина не е правилно да дискриминираме когото и да било по признак каква музика слуша (или какъвто и да е друг).

В същото време, дори фен на съответния стил не може да отрече съдържанието на "произведенията" - само дето малко от тези фенове, осъзнават какво виждат хората, които избягват съответния жанр. 

Истина е, че у нас "чалга" стана символ на простотия, пошлост, далавераджийство и т.н. Също така е истина, че почти всеки един стил е заклеймяван с нещо - всеки, който не харесва или не разбира нещо у нас го обявява за наркоманско, педалско, пиянско....

По него логика, бидейки музикално помиарче, което слуша почти всеки стил музика, аз съм пропаднал, мърляв, наркоман, гей, цветнокож, побойник и най-вече пияница ? (за последното няма да споря много).

 

@tuningmaniaнедей да дискриминираш хората по сексуална ориентация и предпочитания - к'во ти пречат щом не ти пускат ръце ?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, tuningmania написа:

До @PRR - Ако в тази Тема има Мъже, които не се интересуват от разкрачени Женски крака, то значи имаме Проблем!


Недей, че току виж се оказало че има и че се интересуват от стегнати мъжки дупета ...

Е, тогава наистина ще имаме Проблем !!!

Всъщност, аз и ти надали /с нашата крехка физика/, ама Малкия изгорЕ ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @Logrus - О, напротив. Аз даже искам да има повече педали - така остават повече свободни Жени :)

 

До @Боре - Ха-ха.. Ужас.. И аз като Антонио Ресио имам древна защитна функция :) Ха-ха..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мислете  за хората по външен вид и техните увлечения , ако случайно ги знаете!

2012 г при една неприятна за мен случка, помолих някой от форума да помогне  за разглобяване на колата ми, пострадала при катастрофа. 

 

Ами яви се един по- млад и по- висок от мен, с дълга коса на плитка, като, че ли и брадат, с работни дрехи и цели обувки. 

За един ден разчастихме колата на съставните и части !

Оказа се, че много добре се сработихме, а и си останахме добри приятели!

Само ,че сега,след 9 години аз съм с побеляла глава, с някои старчески болки, след половин година ще съм на 70, приятелят ми отдавна не е с дългата коса, но му се  е прошарила значително от тогава.

И двамата сме имали хубави и лоши неща в личния живот, но винаги сме радостни , когато се чуем и видим!

  • Благодаря 1
  • Одобрявам 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.