Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Простотията българска или тема за чесане на пръсти.


The Best Forman

Recommended Posts

Преди 8 часа, tuningmania написа:

Мислил съм си, защо трябва да има Парии изобщо. Защо не са 240 Човека, които да напишат черно на бяло какви Цели имат, как мислят да ги осъществят, в какъв срок и така НИЕ да избираме.

Най-вероятно имаш предвид "партии". След което ще събереш 240 различни идеи на едно място и гледай сеир. Няма да са орел, рак и щука, а нещо невъобразимо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1.5k
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • PRR

    267

  • tuningmania

    190

  • The Best Forman

    178

  • Izolini

    154

Преди 13 часа, tuningmania написа:

До @PRR - Свиря на Шофьори, които си изхвърлят каквото и да било от Автомобилите. Това много ме дразни..... Разбирам ТЕ какво имаш предвид, за подаването на сигналите. Но Истината е, първо, че не вярвам да има ефект и второ, че мисля, че не е моя Работа.

Хубавата новина е, че правиш някакви опити! Лошата е, че не вярваш, че има ефект. А ефект има. Понякога отнема месец, понякога два, дори три, но в крайна сметка ефект има. Проверено нееднократно.

 

Преди 13 часа, ID A написа:

@PRR Нищо си се объркал леко

 

[quote]Столичен инспекторат осъществява контрол по спазване от страна на всички юридически и физически лица на територията на Столична община на нормативните актове на Столичен общински съвет, на законите и подзаконовите нормативни актове, както и на договори, по които страна е Столична община, когато такива функции са му възложени от Кмета на Столична община или от Столичен общински съвет.[/quote]

 

СИ редовно обикалят из районите в търсене на проблеми или налагане на глоби за провинилите се. Те не са одитори на общината дали и как си върши работата.

Иначе сигнали трябва да се подават. Спря осветлението на нашата улица. След седмици пуснах сигнал, свърза се с мен човека, който отговаря за района. Жалко че не му записах номера. След време пак спря осветлението, чаках месец нищо, накрая помолих съсед да се обади.

Иво, за кое съм се объркал? Това, че обикалят, НЕ означава, че и не контролират при сигнал. Пускал съм писма с копие до СИ и съм получавал в отговор копие от писмо изпратено от СИ до общината с искане за обяснение, защо не са били предприети мерки. А къде написах, че са одитори? Написах, че проверяват при сигнал. Дали това е в резултат на сезиране от моя страна или в резултат на самосезиране не знам, а и не ми пука. 

 

@The Best Forman, нищо не е черно/бяло, а винаги е шарено. И всеки възприема сивото по различен начин - за едни е черно/мръсно, за други бяло/чисто. Аз отдавна съм разбрал, че за да имаш едно трябва да се лишиш от друго. Типичен пример ми е Швейцария. Няколко пъти съм бил там и супер ме кефи, като природа, чистота, ред, красота иииииии.... не искам да ходя там, защото на третия ден ме смачква реда. Всеки светофар с камера, в кварталите скоростта ограничена на 30km/h, не можеш да се изкъпеш или "изтропаш" след 22часа (шумиш - това е забранено, защото така са гласували в квартала/района), не можеш да пуснеш пералня вечер и през уикенда, нямаш право да си смениш дограмата, без да се смени с абсолютно същата и на останалите в кооперацията, не можеш да си опънеш чадърче на балкона, не можеш да си пиеш ракията на него, не можеш .... Абе не можеш да си живееш живота, както тук. Е, аз не искам чак този ред, идва ми в повече. Но не търпя и анархията. Къде е линията между черното и бялото е въпрос на лично възприятие. За мен една, за теб друга, за Миро ... "на запад" ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, tuningmania написа:

.... Мислил съм си, защо трябва да има Парии изобщо. Защо не са 240 Човека, които да напишат черно на бяло какви Цели имат, как мислят да ги осъществят, в какъв срок и така НИЕ да избираме. Докараха ни, по мое мнение, да избираме най-малкото зло. Което е нелепо.

 

Внимавай какво си пожелаваш! Един чалгар-водещ ги пробутва тия идеи и, дано не му се вържат хората, в такъв филм ще се видим, ако се направи, че ти е бедна фантазията! Ще се хапем там дет не се стигаме! И, както говре писахме - нищо не е черно/бяло, а има нюансни. В тази връзка 33/67 пряко избиране на личности спрямо партии може да е добър вариант, но не очаквам това да промени много съотношението в парламента.

И, за съжаление, трябва да се съглася с теб, че се налага да избираме най-малкото зло. И, пак за съжаление, трябва да се съглася с теб, че е нелепо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 14 часа, tuningmania написа:

До @PRR - Свиря на Шофьори, които си изхвърлят каквото и да било от Автомобилите. Това много ме дразни. А за нарушения - само ще кажа, че не знам как клаксона ми още Работи. Като Шофьор съм много нервен. Да се разбира - към всякакви нарушения, иначе ако всичко е нормално не можеш да разбереш, че съм на Пътя - няма как аз да направя първи глупост. Но някой около мен ако направи и ме засегне, отговарям и с цената на "ПТП". Разбирам ТЕ какво имаш предвид, за подаването на сигналите. Но Истината е, първо, че не вярвам да има ефект и второ, че мисля, че не е моя Работа.

И по пътя на логиката, след като искаме промяна, което предполага че трябва да се промени и начинът на действие (бездействие) на изпълнителната власт, в него случай на КАТ, то ти подлежиш на сериозни санкции - можеш да прочетеш в правилника как и кога трябва да се използва звуков сигнал. Отделно от това, аз като съвестен гражданин, а и като потърпевш от твоят звуков тормоз, трябва да подам жалба срещу теб.

След като искаш промяна започни от себе си, след което ще имаш право да се оплакваш от другите.

Без да искам да те обиждам, но до тук не прочетох нито едно конструктивно предложение от теб. За сметка на това сам си призна, че си закононарушител.

Отделно от това ми казваш, че си си траел преди, но вече не и в следващия момент пишеш, че "не  вярвам да има ефект и второ, че мисля че не е моя Работа"... Е какво тогава ти е действието? 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за 240 депутати дали да се избират мажоритарно или пропорционално си има своите плюсове и минуси и при двата случая. При мажоритарния вот всеки се избира индивидуално, но така остава без представителство хората гласували за изгубилите кандидати. Я си представи някоя партия с 200 депутати?

При пропорционален вот всеки глас се отчита, на пък така влизат хора, които са парашутисти. Това с преподреждане на листите е бутафория. 

Аз лично искам смесена система 50% мажоритарно и 50% пропорционално.

 

За намаляване на бройката депутати на 120. Това ще означава 61 за кворум (редовно заседание) и приемане на законите от макс 31 души. Предпочитам по-голяма група, тъй като по-трудно се постига компромис 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @Logrus - Не си ме разбрал.. Траех си да обвинявам Управляващите, че не стават. Просто не се интересувах какви ги вършат. На Улицата не съм си траел от както имам Шофьорска Книжка. Аз не съм безгрешен Шофьор, но, Слава Богу, от грешките ми няма настъпило "ПТП". Виж, от чужди грешки, съм участвал в дузина "ПТП"-та..

 

До @ID A - Как можеш да твърдиш, че трудно се постига компромис с 240 Човека в Парламента, като 180 от тях не са излизали да говорят нито веднъж на трибуната за целия си мандат? Вземи се стегни..

 

До @Izolini - Партии съм имал предвид, да. Тествам някакъв нов "Keyboard" и май ще го пращам в Рая на "Keyboard"-овете. "Google Board" или нещо такова. Изключително тъпа клавиатура. Старата ми беше 458 пъти по-умна, но смених мобилния телефон и няма как да е старата. А за 240-те идеи, на дали трябва да са толкова. Сериозните неща, които са от Национално Значение, не са безброй.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, tuningmania написа:

До @ID A - Как можеш да твърдиш, че трудно се постига компромис с 240 Човека в Парламента, като 180 от тях не са излизали да говорят нито веднъж на трибуната за целия си мандат? Вземи се стегни..

Fake news^

Истината: Към 2018 само 3ма депутати никога не са взимали думата, според бързо търсене в гугъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @ID A - Моя грешка - 180 са я взимали само по веднъж. Така е супер, нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все още не схващам какви са твоите действия и/или предложения за промени, които биха те удовлетворили. Т.е. простото критикуваме че "не стават" си е само мрънкане.

И понеже не желая да прозвучи като заяждане ще ти кажа аз как виждам нещата: промените трябва да тръгнат от долу на горе, т.е. трябва първо стадото да се превърне в народ, на повече хора да ИМ Е РАБОТА и да подават сигнали за проблеми (както е във възвеличавания Запад), повече хора да действат и по-малко да бъдат клавиатурни лъвове. Това означава вместо да наказваш с клаксона, да си караш по правилник, да подаваш сигнали до съответните органи когато забележиш нарушение, да следиш за изпълнението на съответните наказания, да сезираш по-горни инстанции при нужда и т.н. - да бъдеш активен и отговорен гражданин/селянин/българин (или както там искаш го кажи).

Когато има действия от долу, тези по-нагоре ще трябва да се размърдат, колкото по-силно народът клати мутренските устои на нашата мила родина, толкова по-скоро има шанс премиерът ни да си кара колелото ( пример Дания), а не да му плащаме за мутренския джип и бандата селски гавази.

Една промяна само по върховете няма да постигне нищо или поне ще е за много кратко - стадото ще си остане стадо, само ще смениш глутницата която го яде.

На кратко това е моята гледна точка. И въпреки, че много неща и на мен не ми допадат, не виждам смисъл да казвам, че тези горе не стават, защото ясно осъзнавам, че преди всичко ние долу не ставаме. 

  • Одобрявам 6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @Logrus - ТИ казваш, че промяната трябва да започне от долу - аз казвам, че трябва да започне от горе. ТИ казваш, че от долу трябва да се казва какво да се прави горе - аз казвам, че щом си горе, трябва да знаеш какво да правиш. Да продължавам ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, tuningmania написа:

До @Logrus - ТИ казваш, че промяната трябва да започне от долу - аз казвам, че трябва да започне от горе. ТИ казваш, че от долу трябва да се казва какво да се прави горе - аз казвам, че щом си горе, трябва да знаеш какво да правиш. Да продължавам ли?

Не, това което си написал е достатъчно.

Само че тези, които са "долу" определят тези, които са "горе". И от калпаво "долу" имаш и калпаво "горе".

 

Да продължавам ли? 

  • Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Izolini написа:

....

Само че тези, които са "долу" определят тези, които са "горе". И от калпаво "долу" имаш и калпаво "горе"....

Опа грешка .. ако беше така , България нямаше да има Парламент последните 31 години ;) .. така казват само за пред хората :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @Izolini - Ице, тук съм съгласен с ТЕБ до толкова, че има някаква зависимост между долу и горе, но мисля, че е доста изкривена и то нарочно, от горе. Целенасочено се докараха Хората до положение, да не виждат смисъл да гласуват. А смисъл има и то огромен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, tuningmania написа:

До @Logrus - ТИ казваш, че промяната трябва да започне от долу - аз казвам, че трябва да започне от горе. ТИ казваш, че от долу трябва да се казва какво да се прави горе - аз казвам, че щом си горе, трябва да знаеш какво да правиш. Да продължавам ли?

Ооооо да, моля.

Обясни как точно ги виждаш нещата, как точно ще промениш нещата горе?

Ще им изпратиш предупредителна нота да се разкарат, щото не стават и не те кефят?

Ще ги изпозастреляш?

Или ще им свириш с клаксона докато се махнат?

Извинявай, ама се излагаш. Ако съм ти стъпил на врата, трябва да съм луд за да се махна, само защото ти смяташ че "не ставам". Помисли малко.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, tuningmania написа:

До @ID A - Как можеш да твърдиш, че трудно се постига компромис с 240 Човека в Парламента, като 180 от тях не са излизали да говорят нито веднъж на трибуната за целия си мандат? Вземи се стегни..

 

Ко каза, ко ?!?

 

 

Преди 9 часа, tuningmania написа:

До @ID A - Моя грешка - 180 са я взимали само по веднъж. Така е супер, нали?

 

В Русия съм, в Русия съм...

 

Преди 10 часа, tuningmania написа:

До @Logrus - Не си ме разбрал.. Траех си да обвинявам Управляващите, че не стават. Просто не се интересувах какви ги вършат. На Улицата не съм си траел от както имам Шофьорска Книжка. Аз не съм безгрешен Шофьор, но, Слава Богу, от грешките ми няма настъпило "ПТП". Виж, от чужди грешки, съм участвал в дузина "ПТП"-та..

 

Другарю Миро, просто се чудя, дето се казва "Гледам и не вярвам на ушите си...", как може да имаш нахалството, да твърдиш че си свръх нетолерантен към нарушители, как си останал без клаксон и прочие...

 

И това го твърди самонадеян индивид, убеден в собствените си умения, който укорява всички останали за какво ли не, но самият той управлява автомобил, оборудван с 4 /четири/ броя, 4 /четири/ - годишни ЛЕТНИ гуми !!!

 

В зимни условия, сняг и отрицателни температури, достигащи /за София/ до - 15 /минус петнадесет/ градуса по Целзий !!!  Поне до преди 2 /два/ дена...

 

Извинявай прЕателю, но от чисто човешка и морална гледна точка, ти си ПРЕСТЪПНИК !!!

 

Още повече ме вбесява фактът, че ако утре претърпиш ПТП /дай Боже да е без жертв и/или ранени/, ще оревеш като хималайска мечка, всички форуми в които имаш регистрация, как малоумниците от Общината и от Държавата /респективно - ресорните дирекции, служби и отдели/, не са си свършили работата и ти си се хлъзнал, завъртял и прочие, поради непочистените и заледени пътища !

 

Но никога няма да признаеш, че малоумникът с летните гуми, си ти ...

 

Та, ако може да ми спестиш словоизлиянията си в които без да разбираш, използваш думи като: Народ, Държава, Общество, Морал, Етика, Права, Задължения, Човешки, Маймунски и други гледни точки и прочие...

 

Мрънкай си в стил "Гласовете ми го говорят" и "Една стринка казала", вдигай клавиатурни революции, променяй виртуално държавни устройства, бъди щастлив и трупай фрагове !!! 

 

П.П. "Един кат пукне, след него се родят още двама, да еВа вашта мамаааа... Със Черно фередже, оле..."       Амин !!!

  • Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, The Best Forman написа:

Опа грешка .. ако беше така , България нямаше да има Парламент последните 31 години ;) .. така казват само за пред хората :)

 

преди 19 минути, Боре написа:

 

Ко каза, ко ?!?

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @Logrus - Някъде се стрелят. Другаде се вкарват по Затвори. В нормалните Държави някак си се подават Оставки, без дори да има Протести ;) Тук, за сега, бягат през задната врата, като на предната ги чака Народа.

 

До @Боре - Кой Закон наруших, като Шофирам Зимата с Летни Гуми? Моралния ли? Взимам пример от горе. Нали там е най-най? Или горе още не са нарушили Морала? Относно състоянието на Пътищата - предполагам, че в Договорите със снегопочистващи фирми е описано кога и при какви условия, трябва да се почистват. Ако е трябвало, пък не са, за тези моменти имам познати Адвокати :)

  • Несъгласие 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Logrus написа:

Едно си баба знае, едно си баба бае

До @Logrus - ТИ да не би да си промени мнението? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @Боре - ТИ различни "Nick"-ове ли имаш? Не предполагах..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, tuningmania написа:

До @Боре - Кой Закон наруших, като Шофирам Зимата с Летни Гуми? Моралния ли? Взимам пример от горе. Нали там е най-най? Или горе още не са нарушили Морала? Относно състоянието на Пътищата - предполагам, че в Договорите със снегопочистващи фирми е описано кога и при какви условия, трябва да се почистват. Ако е трябвало, пък не са, за тези моменти имам познати Адвокати :)

Промяната, където и да е, започва с това хората да осъзнаят нуждата от нея. Ако ти не можеш осъзнаеш нуждата от зимни гуми в държава в която зимата е три месеца и със снежна покривка, но пък си готов да виниш държавата (не че тя има общо де) за почистването на улиците .... то просто няма смисъл да продължаваме дискусията ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, tuningmania написа:

До @Боре - ТИ различни "Nick"-ове ли имаш? Не предполагах..

 

ПрЕателю, почвам да се опасявам че не просто имаш когнитивни проблеми /липса на когнитивни умения/, а че имаш ментални изменения и/или увреждания ...

 

Какви различни "Nick"-ове,  какви пет лева, чие мазе са обрали... ?!?

 

Да ти приличам на Сашко ?!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @PRR - Знаеш ли колко Километра съм изминал тази Зима, с Летни Гуми, при температура под 10°С?

 

До @Боре - Приличаш ми на @Logrus. Реших да питам да не си ТИ но с два "Nick"-а :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Izolini написа:

....

 

От 2000 насам ако гласуват 30+ % от имащите право на глас , е постижение и се счита за масов вот. По-често процента под 30 , като отделно някои от упражнилите право на глас , пускат недействителни бюлетини.

Ако се въведе правило за 50% +1 , това означава действително "избори до дупка" ;)

 

По повод гумите , един малко известен факт - на първото си участие на Монте Карло в отбора на Ауди , пускат Валтер Рьол да кара срещу Стив Блонквист с "грешни" гуми и губи в двата етапа около 40 сек. Когато открива "проблема" и слага правилните гуми , взема над минута на Блонквист :)

  • Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, tuningmania написа:

До @PRR - Знаеш ли колко Километра съм изминал тази Зима, с Летни Гуми, при температура под 10°С?

 

До @Боре - Приличаш ми на @Logrus. Реших да питам да не си ТИ но с два "Nick"-а :)

Хич не го сравнявай Боре с мен - обидно е (за него). Ни съм му на акъла, ни на образованието, имам много да гоня.

Редактирано от Logrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.