Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Простотията българска или тема за чесане на пръсти.


The Best Forman

Recommended Posts

преди 42 минути, mRt написа:

Пускам един случаен линк за информацията. 

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2021/01/08/4161207_izostavenite_koli_po_ulicite_veche_shte_se_premahvat/

Повдигам и тази тема, защото нали премахването на гаражните клетки е с основна цел да се освободят повече паркинг места (изключвам тези в зелените площи), та  тези "паметници" които седят из цяла София са пряко свързани. 

Аз лично ще съм доста доволен ако заработи тази мярка. 

 

Ама къ така, нали са частна собственост. Какви са тия работи, своеволия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1.5k
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • PRR

    267

  • tuningmania

    190

  • The Best Forman

    178

  • Izolini

    154

Преди 4 часа, mRt написа:

Да включа още един въпрос към дискусията... От "нещата" дето може да се правят

 

Тези дни четох, че влиза в сила промяна в срока за принудително премахване на МПС-та, които си седят/отлежават по паркинги градинки и т.н. с години. Без ГТП, ГО и тн 

Досега този срок беше 2 години без ГТП а сега май става 3 месеца и иде паяка. 

Някой с повече информация и мнение, естествено ?

Информация тепърва ще търся, но мнение си имам и то е, че напълно подкрепям инициативата!

Често срещана ситуация е следната - някаква стара трошка и изтича застраховката след 2 месеца, но прегледа изтича сега. Човекът прави ГТП за 30лв, колкото да може да я ползва до края на ГО и после я зарязва на улицата. В следващите 2 години и 10 месеца общината няма правно основание да я пипа, въпреки че е очевадно, че тази кола няма да тръгне никога повече. Хората се изнервят, започват да чупят стъкла, да режат гуми, но колата си остава и заема потенциално място на паркинга. На собственика не му дреме и си вика "няма да я дам за 200 лева на вторични, нека стои". Иди му обясни обаче, че след 3 години и тези 200лв, които е можело да вземе, няма да му стигнат да си плати данъците и глобите ако все пак от общинста я вдигнат. 

Да не говорим, че общината не и се занимава с вдигането на автомобилите, и дори с разлепени стикери по тях, че ако не преместиш автомобила в частен имот, ще бъде принудително премахнат след 1 месец, това нещо не се случва поне още 3 месеца, та дори и години. 

Така че пак казвам, напълно подкрепям промяната. 

Ако говорим за приоритизиране, според мен това трябваше да е първата стъпка, преди бутането на гаражите, но съм напълно съгласен, че неможе да се съсредоточим само в едно нещо, защото проблемите са безкрайни, така че едното не изключва другото. Събарянето на гаражи не изключва строенето на площадки, болници или каквото и да е. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Just now, ghost_rider написа:

Информация тепърва ще търся, но мнение си имам и то е, че напълно подкрепям инициативата!

+1

Коли, които не са в движение и не плащат данъци нямат място на улицата, т.е. на общинска територия! Това е моята позиция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 54 минути, mRt написа:

Пускам един случаен линк за информацията. 

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2021/01/08/4161207_izostavenite_koli_po_ulicite_veche_shte_se_premahvat/

Повдигам и тази тема, защото нали премахването на гаражните клетки е с основна цел да се освободят повече паркинг места (изключвам тези в зелените площи), та  тези "паметници" които седят из цяла София са пряко свързани. 

Аз лично ще съм доста доволен ако заработи тази мярка. 

 

Местят ги, Марто. До нас има един блок с 2 такива паметника. Вече ги няма. Даже единият (бяла джета) докато го вдигаха бяха правили снимки и бяха сложили у фейсбук страницата на район Красна поляна. Демек - и тях са ги подбрали наред с гаражите

Редактирано от zloQQ
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, zloQQ написа:

Местят ги, Марто. До нас има един блок с 2 такива паметника. Вече ги няма. Даже единият (бяла джета) докато го вдигаха бяха правили снимки и бяха сложили у фейсбук страницата на район Красна поляна. Демек - и тях са ги подбрали наред с гаражите

Бих казал, че много се бавят със самото вдигане. Аз лично съм подавал сигнали и въпреки тях нещата са се проточвали с месеци над определените срокове. Преди 10-на дни забелязах, че изчезна една Лагуна, която от 3 години стои на улуцата без двигател, но тя не е единствената. Покрай мен има много такива коптори. За Илинден говоря в случая, но то навсякъде е така. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 15 часа, tuningmania написа:

Въпрос: Смятате ли, че към 25.01.2021 Година, няма по-важно нещо за вършене в България, от законното премахване на незаконните бетонни гаражи?

 

Хмммм, добре зададен въпрос, като за начинаещ политик !

Напълно йезуитски, както и да го погледнеш !

 

Само че, прЕателю Миро, тази книга дето я четеш и цитираш, съм я писал Аз ! ?

Затова, ще получиш отговор, напълно реципрочен на въпроса ти:

 

Да, ама…, Не !

 

Защо „Да“:

Защото, разбира се че има много и всичките са големи, важни и належащи, въпроси и проблеми за решаване, направо огромни по значение. Това и на децата им е ясно !

 

Защо „Не“:

Защото, ако се концентрираш и насочиш цялото внимание, вложиш целият ресурс и потенциал за решаването на дори само един Огромен проблем/въпрос, неговото разрешаване ще отнеме мнооого дълго време, ще струва мнооого средства и е мнооого малко вероятно да се случи в рамките на един-два парламентарни мандата. Даже направо е НЕвероятно да се случи.

През това време, лишени от внимание и ресурс, всички останали големи проблеми на свой ред ще станат огромни, малките ще станат големи, а несъществените ще станат малки. Освен това, ще се увеличават по брой и необходимост от бързо разрешаване, по-бързо и от сегашната пандемия, която впрочем е Огромен проблем за решаване и то в глобален за Света размер ! 

В този момент, в който написаното по-горе се случи, точно в този момент, твоята популистка позиция/модел ще се срути като кула от карти, но за съжаление вредите от този начин на мислене, ще са трайни и много трудно поправими, а проблемите ще са безброй и трудно или НЕрешими !

 

А, за да ти стане по-ясно, ще ти го обрисувам с думи прости и вероятно с не най-добрия пример, но все пак пределно разбираем:

Да си представим, едно човешко тяло и обитаващият го индивид. За да е по-точен примера, въпросният индивид се е вторачил в един единствен, макар и важен проблем – качеството и количеството на зъбите в устата на това тяло. Проблемът е важен, защото заради лошото им състояние, тялото не може да се храни добре, а изпитва и непоносими болки и страдания.

От своя страна, индивидът обитаващ тялото страда на ментално ниво от лошото състояние на зъбите, защото заради тях не може спокойно да се усмихва, прави нехарактерни гримаси от болка и освен това се налага да търпи принудителната социална дистанция от другите индивиди в обществото, наложена му поради простия факт, че устата на обитаваното от него тяло…, мирише лошо !

Та, нашият герой /индивида, не тялото/ се вторачва в този проблем и впряга целият наличен ресурс – времеви и икономически, за да разреши проблема. Следват 2 /две/ - 3 /три/ години, изпълнени с огромни финансови загуби, с огромна физическа болка /въпреки упойките/, огромна ангажираност и загуба на време, и не на последно място – ментална дисхармония. Последното защо ?! Защото индивидът, хем от една страна се радва на новопридобитите протези – белички, лъскави, без неприятна миризма, здрави и остри като на жУвотно, хем от друга страна страда, заради оставащите, все още в ужасно състояние зъби – жълти, развалени и „благоуханни“…

Както и да е, след мнооого време, усилия, страдания и финансов ресурс, нашият индивид се сдобива с така мечтана белоснежна усмивка, на която всеки афро-Хамериканец би завидял, и дъх като от рекламата на най-новата мултизащитаваща паста за зъби в комбинация с най-освежаващите джвачки с аромат на райска арония, мента и вечнозелен кедър !

 

Ще кажеш: Супер, виждаш ли че съм прав, можело значи ?!?

 

Да, ама …, Не !

 

Защото, докато нашият герой /индивидът/ се е посветил изцяло на решаването на проблема с парадния вход на неговата фасада, в обитаваното от същия индивид тяло, се случват доста неприятни неща, имащи пряка причинно-следствена връзка с неглижирането на всички останали "малки" проблеми/въпроси, за сметка на най-големия /важния/ - този със зъбите.

Така например, малкият проблем с песъчинките в бъбреците, е пораснал до голямпроблем - камъни в бъбреците, а докато чака ред – уви, превърнал се е в хронична бъбречна недостатъчност, изискваща хемодиализа. Или иначе казано – в Огромен проблем; Малкият проблем с рядкото и слабо изтръпване на крайниците, е пораснал до образуване на микро тромби, а докато се реши фасадния проблем на индивида, е пораснал до инсулт и/или инфаркт – Огромен проблем; Малкият проблем с леките пробождания в областта на гърдите, е пораснал до хронично белодробно заболяване – Огромен проблем; Малкият проблем с честото схващане и леките болки в кръста и гърба, е пораснал до дископатия, а докато му доде редът за намеса и разрешаване от страна на нашият герой – индивидът, е пораснал до дискова херния – може и да се оперира и имплантира, но може и да прекъсне спиналния канал и нерв, иииии… - честито, вие завинаги сте на столче с колелца. Или иначе казано – в Огромен проблем.  

И така, лека – полека, всички останали проблеми в тялото на индивида, тези мъничките и маловажните, които са неглижирани за сметка на единия голям проблем - фасадния, се превръщат в огромни и често пъти – нерешими проблеми.

Като краен резултат, тялото на нашият индивид поради липса на време, ресурс и потенциал, се предава и индивидът си отива от този свят, следствие на полиорганна недостатъчност /примерно/, което си е ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ !!!

 

Ну, теперь вы меня понимаете, товарищ Миро ?!?

 

И в заключение – проблемите са много и разнообразни. И няма ред и порядък за решаването им. Има само желание за решаването им, или пък липсата на такова. Няма общество без проблеми. Има обаче общества, които си затварят очите за редица проблеми и твърдят че не ги виждат. В днешно време обаче, колкото едно общество е по-ококорено, толкова по-добре живее.

Единственото важно, е проблемите да не се неглижират, а да се решават – днес един, утре друг, днес по-важен, утре по-незначителен, но да се мисли за всички. Проблемите никога няма да изчезнат – поне докато сме на това еволюционно развитие.  

 

Или иначе казано, Светът товарищ Миро, не е само черен или само бял, камо ли – сив !

Светът, товарищ Миро, е ШАРЕН !  Даже много ШАРЕН, слава на Рогатия и на Белобрадия !

 

Ну, теперь вы меня понимаете, товарищ Миро ?!?

     

  

 

  • Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, mRt написа:

Да включа още един въпрос към дискусията... От "нещата" дето може да се правят

 

Тези дни четох, че влиза в сила промяна в срока за принудително премахване на МПС-та, които си седят/отлежават по паркинги градинки и т.н. с години. Без ГТП, ГО и тн 

Досега този срок беше 2 години без ГТП а сега май става 3 месеца и иде паяка. 

Някой с повече информация и мнение, естествено ?

 

Заповядайте, г-н Николов !

 

Изменението за което говорите, е в сила от 08.01.2021 г.

 

"Р Е П У Б Л И К А       Б Ъ Л Г А Р И Я      М И Н И С Т Е Р С К И С Ъ В Е Т

 

Препис ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 420 от 31 декември 2020 година

ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

 

М И Н И С Т Е Р С К И Я Т С Ъ В Е Т П О С Т А Н О В И :

 

§ 2. В Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства, приета с Постановление № 11 на Министерския съвет от 2013 г. (обн., ДВ, бр. 7 от 2013 г.; изм. и доп., бр. 95 от 2013 г., бр. 60 от 2014 г., бр. 57 от 2015 г., бр. 30 от 2016 г., бр. 9 от 2017 г., бр. 47 и 60 от 2018 г. и бр. 37 от 2020 г.), се правят следните изменения и допълнения:

 

9. В Допълнителните разпоредби: а) в § 1, т. 1: аа) буква „а“ се изменя така: „а) моторно превозно средство с прекратена регистрация, което се намира върху имот - държавна или общинска собственост, за повече от три месеца от датата на прекратяване на регистрацията;“ бб) в буква „б” думите „две години“ се заменят с „три месеца.“

 

На печелившите - ЧЕСТИТО !!!

 

Лично аз, изобщо не харесвам инициаторите на тази промяна, но в случая съм на тяхна страна. Крайно време е, тези паметници на глупостта човешка, да бъдат премахнати от улиците.

 

В случая, "Спаси София" печелят адмирации от моя страна !!!

 

Уви, за товарищ Миро, това може би е поредният незначителен проблем, с който се хаби време и ресурс - държавен и общински, вместо да решаваме глобалните проблеми !!!

  • Благодаря 2
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм сигурен, че е добре обмислено. Регистрация се прекратява и за изтекла гражданска и пак тази кола може да е с платен данък към общината. Може да има някакъв технически проблем например. И изведнъж я отнасят. Не е правилно според мене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @Моджо - Това с анкетата е добра идея. "Искате ли да имате свой бетонен гараж, в близост до блока, в който живеете?". Малеее, ще трябва да се отварят заводи за бетонни гаражи ;)

 

До @PRR - На кой и какви вреди нанесоха тези бетонни гаражи? И каква Корупция е породиха?

 

До @Izolini - Ице.. И сега Закона предвижда различни по вид и размер наказания :) По този начин могат да се степенуват нещата. Не бях запознат с теорията, за която ме питаш. Намерих я и я прочетох. Моя коментар - не знам кой ще продължи да чупи стъклата, но бетонните гаражи не се увеличават :)

 

До @Боре - Нищо не разбрах, честно. Кажи какви негативи възникват от наличието на тези бетонни гаражи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, ID A написа:

Не съм сигурен, че е добре обмислено. Регистрация се прекратява и за изтекла гражданска и пак тази кола може да е с платен данък към общината. Може да има някакъв технически проблем например. И изведнъж я отнасят. Не е правилно според мене.

Ако е с технически проблем е редно да се намира в сервиз! 

А това, че и е платен данъка не означава, че не застрашава останалите. ГО е застраховка на трети лица, т.е. ако ти се запали колата на паркинга и от там запали моята би следвало да си взема пари от застрахователя ти. Г-н Боре да ме поправи, ако греша.

 

Като цяло съм за всяка инициатива, която разкарва паметниците от улиците!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, ID A написа:

Не съм сигурен, че е добре обмислено. Регистрация се прекратява и за изтекла гражданска и пак тази кола може да е с платен данък към общината. Може да има някакъв технически проблем например. И изведнъж я отнасят. Не е правилно според мене.

Очаквах такъв коментар.

Ако е технически проблем би следвало да се отстрани и да си мине ГТП, щом 3 месеца (и то след изтичане на ГТП) не е отстранен проблема, значи на тази кола не и е мястото на улицата. Сега ще кажеш, че човека може да няма пари. Ами ако няма пари, значи не му е нужна такава скъпа (ако въобще е скъпа) кола или изобщо не му е нужна. От тук следват няколко варианта. Продава я в това състояние ако е възможно, на човек който ще си отстрани проблема и ще я използва или я продава на морга, където ще се използва за части или си я мести в частен двор/гараж и да си гние там. Много хора не искат да бракуват старите си автомобили, защото все им се струва, че малко пари ще вземат от вторичните и просто ги зарязват да гният на улицата и чакат да се вдигне цената на желязото. В крайна сметка се вътрят много повече, защото след 5-10 години този автомобил нищо не струва, а вече са се натрупали неплатени данъци и парите от вторичните не стигат за покриването им. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, tuningmania написа:

Не бях запознат с теорията, за която ме питаш. Намерих я и я прочетох. Моя коментар - не знам кой ще продължи да чупи стъклата, но бетонните гаражи не се увеличават

Е явно с четенето си останал, фазата на разбиране си я пропуснал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @Izolini - Аз ТЕБ не ТЕ разбирам, но и ТИ мен. Никой не смее да каже някакви конкретни негативи, произлязли от бетонните гаражи или конкретни позитиви от премахването им. Аз не казвам "Не" а казвам "Не така". Ако не виждаш разлика - не знам :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, tuningmania написа:

До @Боре - Нищо не разбрах, честно. Кажи какви негативи възникват от наличието на тези бетонни гаражи?


Мдаааа, преди два часа Евгени ме предупреди, че нищо няма да разбереш...

 

Ама аз упорствах, дори настоявах за обратното !

 

Сега обаче, се предавам доброволно !

 

Нямам сили да водя тази дискусия !

 

Не и след израза “Парите са на НАРОДА” ...

 

Товарищ Миро, печелите !!!

 

На ..., случаен принцип !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, ghost_rider написа:

Очаквах такъв коментар...

Какво гтп? Колата може да има редовно ГТП, винетка, каско, платени данъци, но без ГО....

Просто в момента, след изтичане на ГО (гражданска отговорност) след месец на колата се прекратява регистрацията служебно. И такава кола попада под ударите на новите изисквания.  Прекратена регистрация + 3 месеца. Може собственика и да е в болница. Не е необходимо да има проблем с колата.

 

За @PRR щом си е платил данъците на колата има пълно право да спира на улицата!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момци , без ГО по републиканската пътна мрежа кола не може да пребивава още от 2003 -та (разбрах го при ПТП , като моята кола беше паркирана) .. колкото до пожара на ПРР - ще вземеш дедо##я дори и да имаш каско , освен в случаите , че застраховката покрива и пожар .. ГО покрива щети на трети лица от ПТП ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 13 часа, ID A написа:

Какво гтп? Колата може да има редовно ГТП, винетка, каско, платени данъци, но без ГО....

Просто в момента, след изтичане на ГО (гражданска отговорност) след месец на колата се прекратява регистрацията служебно. И такава кола попада под ударите на новите изисквания.  Прекратена регистрация + 3 месеца. Може собственика и да е в болница. Не е необходимо да има проблем с колата.

 

За @PRR щом си е платил данъците на колата има пълно право да спира на улицата!

 

За ГО съм съгласен, не е редно, но друго оправдано извинение не виждам. Самата гражданска не изисква автомобила да ходи някъде (респективно собственика да е ангажиран физически) , така че съвсем лесно се прави, но да не изпадаме в такива подробности. 

Редактирано от ghost_rider
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 16 часа, PRR написа:

 

А това, че и е платен данъка не означава, че не застрашава останалите. ГО е застраховка на трети лица, т.е. ако ти се запали колата на паркинга и от там запали моята би следвало да си взема пари от застрахователя ти. Г-н Боре да ме поправи, ако греша.

 

Като цяло съм за всяка инициатива, която разкарва паметниците от улиците!

 

Не, не грешиш. Щото хипотези много, не само с пожар. Може да е спряна под наклон и да й изпусне ръчната...примерно.

 

 

Там където живея в момента, пребивавам от средата на 2012г. Има един Голф 4ка, който не е помръднал от това място, на което е спрян вече 8 години. На други таралясници са лепени уведомления. Един-два даже ги репатрираха, но този Голф е все така недокоснат. Не знам как става. Ако има ГТП, то значи го прави без да ходи. Гражданска може и да си плаща, не съм се сещал да проверя в ГФ. Но за мен си остава мистерия как е възможно 8 години (поне, може и от преди това да седи) да не мръдне една кола и никой нищо да не направи по въпроса. Не е година, две, пет, а поне осем!?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм много предубеден спрямо каквото и да е от СС. Налагат чисто популистки тези, без добра обосновка.

 

Таралясниците са по-скоро изключение. Гледам паркинга при нашите на Бъкстон, еми да кажем от 10 коли, 6 остават покрити със сняг, докато се стопи. Тези коли едва ли правят и 5х км на година. През останалото време я мръднат веднъж в месеца, я не. И са все някакви малолитражки със смешен данък 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "ВСИЧКИ" - В Съединените Американски Щати, Приятел, който живее там, ми е разказвал, че върху гума на "МПС"-то и върху асфалта се драска една обща малка черта с нещо като тебешир. Ако до 72 Часа чертите не се разминават, идва паяка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 15 часа, ID A написа:

Какво гтп? Колата може да има редовно ГТП, винетка, каско, платени данъци, но без ГО....

Просто в момента, след изтичане на ГО (гражданска отговорност) след месец на колата се прекратява регистрацията служебно. И такава кола попада под ударите на новите изисквания.  Прекратена регистрация + 3 месеца. Може собственика и да е в болница. Не е необходимо да има проблем с колата.

 

За @PRR щом си е платил данъците на колата има пълно право да спира на улицата!

 

Нередовно МПС няма право да престоява и да се движи по общински и държавни пътища. Това е ясно разписано в законите на РБ.  Защо трябва да правим свободни съчинения по темата?

 

преди 25 минути, tuningmania написа:

До "ВСИЧКИ" - В Съединените Американски Щати, Приятел, който живее там, ми е разказвал, че върху гума на "МПС"-то и върху асфалта се драска една обща малка черта с нещо като тебешир. Ако до 72 Часа чертите не се разминават, идва паяка :)

Един прЕател познава един, който има сестра, чийто мъж е говорил с един в САЩ дето чул, че в един щат, една жена разказвала, как в друг щат казали, че видели един да маркира с тебешир ...

Айде малко по-сериозно ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, ID A написа:

.... 

 

Таралясниците са по-скоро изключение. Гледам паркинга при нашите на Бъкстон, еми да кажем от 10 коли, 6 остават покрити със сняг, докато се стопи. Тези коли едва ли правят и 5х км на година. През останалото време я мръднат веднъж в месеца, я не. И са все някакви малолитражки със смешен данък 

 

Иво, това няма общо с премахването на изоставени паметници. 

Ако тези 6 коли си имат платени ГО, ГТП и данък защо да не си стоят? И какво като правят 5хил на година? И какъв е проблема че се карат 1 път в месеца, някакъв задължителен  минимум ли има? 

А за малолитражките какъв е проблема, че не ми е ясно? Ти май имаше и кола 1.4 с малък данък, освен БиЕмВийето нали?! 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, tuningmania написа:

До @PRR - Какво ТИ става напоследък?

 

Цитираш блог, т.е. някой е правил свободни съчинения. Да, има закон, който позволява извозването, но той е местен за определен щат, дори град (https://www.shouselaw.com/ca/defense/vehicle-code/22651-cvc/). Съответно в закона, съвсем естествено, не е писано маркиране на гумите. Това, че някой служител го прави по една или друга причина не означава, че това е закон, правило и/или друго.

 

Що се отнася до "какво ми става?" - ами напоследък ставам много нетърпим към всякакъв вид нарушения на закона и, в дори по-голяма степен, проявявам нетърпимост към толерирането на закононарушенията във всичките им форми и размери! За последния месец имам към 10 разговора със 112 за различни проблеми и "дребни" нарушения, като паркиране на стръмна улица пречейки на движението и почистването на снега ;) Това "малко" нарушение и тарикатщина на кретена извършващ го, на който му оставих поне 15 пъти бележки, че пречи, създава задръстване и предпоставки за реални и тежки ПТП-та, но някой е решил, че "това е малък проблем" ...

В допълнение се уморих от "аргументи: като "познавам един...", "един приятел ми каза...", "чух, че ...", "може би ..." и т.н. и т.н. В Република България има закони. Добри или лоши всичките ни действия и бездействия трябва да са съборазени с тях. Това дали ни харесват или не не е аргумент. 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, tuningmania написа:

До "ВСИЧКИ" - В Съединените Американски Щати, Приятел, който живее там, ми е разказвал, че върху гума на "МПС"-то и върху асфалта се драска една обща малка черта с нещо като тебешир. Ако до 72 Часа чертите не се разминават, идва паяка :)

 

Хмммм, твоят приятел трябва да е по-добър магьосник и от Худини, за да може да живее в 50 /петдесет/ щата едновременно !!!

Но, дори да беше, това няма никакво значение ! Няма, защо всеки един от 50-те американски щата има право и се самоуправлява. Правилата и изобщо регулацията на паркирането, е в ресора на съответния щат.

 

ФЕДЕРАЛНИ ЗАКОНИ по този въпрос НЯМА !

 

А, ако ще си говорим празни приказки, заповядай - моята по-голяма сестра, е Хамерикански поданик, омъжена е за Хамериканец, живее в Хамерика от 1994 г. и до момента е живяла в 4 /четири/ различни Хамерикански щата !

Ауууу, колко важно ! Ще взема да се позовавам на казаното от нея, за по-голяма достоверност ;)

 

преди 24 минути, PRR написа:

Цитираш блог, т.е. някой е правил свободни съчинения. Да, има закон, който позволява извозването, но той е местен за определен щат, дори град (https://www.shouselaw.com/ca/defense/vehicle-code/22651-cvc/). Съответно в закона, съвсем естествено, не е писано маркиране на гумите. Това, че някой служител го прави по една или друга причина не означава, че това е закон, правило и/или друго.

 

В грешка си Пепи ! Цитира официалната страница на "Общинската агенция за транспорт на Сан Франциско (SFMTA)", която е отдел на град и окръг Сан Франциско, отговорен за управлението на всички наземни превози в града.

Но, както и в постовете по-горе, го прави по много йезуитски и манипулативен начин ! Защото на тази страница, всеки желаещ може да прочете, регулирането на паркирането и репатрирането на превозни средства, НО нашият товарищ Миро, услужливо пропуска да съобщи подробностите !

 

А те, са от огромно значение, защото хората от въпросната агенция, са урегулирали абсолютно всичко - видове и количество ПС които пребиваващите в града притежават, срокове, видове собственици и ползватели /отделни категории - лекари, военни и прочие/, видове зони за паркиране, видове абонаменти, изобщо ВСИЧКО !

Но, нашият приятел ти поства само една извадка, която му е удобна !

 

Можеше, ако искаше да е честен с теб, да ти постне правилния линк, към страницата на агенцията - този  https://www.sfmta.com/about-sfmta 

Можеше да уточни, че става въпрос САМО  и  ЕДИНСТВЕНО за Сан Франциско !!!

А Сан Франциско, колкото и де е велик и прекрасен град, НЕ Е САЩ !!! 

Но, вече знаем как действа товарищ Миро ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.