Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Кола за три деца, моля за съвет!


Stefan GO

Recommended Posts

Здравейте,

 

От близо 10 години имам Октавия 2 TDI комби с 1.9 двигател и съм много доволен от марката и колата. От три месеца добавихме пети член към семейството и малко по-малко си давам сметка, че колата ми е малка, а и гони 12 годинки вече. Не че не се закарахме до морето сега, барабар с количката, детското креватче, матраче и куп багаж, колата е до горе, муха няма място да бръмне, но бебето сега е малко и кошчето се побира по средата отзад, след някой и друг месец като трябва да слагам трето столче няма да има място.

 

Насочил съм се към Суперб, но приятели споделиха, че и Кодиак може да е добър вариант. Моля за съвет от хора с по-големи семейства кое според вас е по-добрия вариант и защо. 

 

Иначе колата ще си я докарам от Германия, на 3-4 години, няма да я вземам нова от тук. Дизел със сигурност, харесвам си динамиката на моята, така че по-малко от 150 коня няма да гледам. 

 

Благодаря предварително за споделеното мнение.

 

Със здраве,

 

Стефан

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо - честито за петия член от семейството! Желая много здраве и щастие, както на новороденото, така и на теб и цялото семейство!

 

По темата - аз вероятно бих заложил на Кодиак. Тук попаднах на една статия, в която се сравняват различни автомобили, гледайки опцията за 3 детски столчета в колата. Между другото впечатляващо, но според статията в Пежо 5008 могат да се съберат даже 5 детски столчета на задните 2 реда седалки. За Кодиак е описано, че ако вземеш 7 местната версия, последния ред от 2 седалки е неизползваем за детски столчета (независимо дали са изофикс или с колани). На втория ред седалки и трите места са Isofix, но трябва да подбереш крайните 2 столчета да са по-тесни, за да можеш да сместиш третото по средата. Според една друга статия, ако вземеш 7 местната версия на Кодиак, ще можеш да достъпваш последния ред седалки, само ако всеки път деинсталираш детските столчета от втория ред. Това може да го вземеш предвид, ако се зачудиш в избора между 7 местен и 5 местен вариант за Кодиак. 

 

Успех с избора и ще се радвам ако пишеш ъпдейти по темата как върви твоето проучване и какво в крайна сметка ще закупиш. Живот и здраве след някоя друга година и аз бих се замислил за трето дете, та ще ми е полезен споделеният опит. ;) 

 

P. S.: Ако не се лъжа май съм мяркал коментари във форума на колега с Кодиак и голямо семейство. Не съм сигурен кой беше акаунта, но може някой друг да помогне с издирването му, тъй като вероятно би могъл да сподели по-полезна информация от личен опит. :) 

Редактирано от Мonster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, 

честито за новото попълнение в семейството!

В Супърба 3 деца не можеш да возиш, аз лично бих се насочил към нещо по-голямо. Лично аз бих си взел Q7 със 7 места, така ще имаш място за всичко или Сеат вана не му помня името, уви всичко друго ще ти е малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kia Carnival 2015+ също не е лош вариант според мен. Може да я намериш на добра цена за под 40-50к км с много екстри, включително телевизор прибираю се в тавана за децата. Имаше някакви вносители на Киа за България, които даваха гаранция за коли втора употреба предлагани от тях. С хубав дизелов двигател и автоматична скоростна кутия. Пък и отзад ще имаш място за баба и дядо (тя се води 6+1 мисля) :)

 

Мястото на задната седалка в Q7-цата в никакъв случай не е по-голямо от Kodiaq-a. А и в двете е доста тясно за столчета на 3 деца - Child%20Seats.JPG

 

И двете според мен не са добър вариант, защото най-вероятно ще има скандали, кое дете да седи в средата. Всяко дете обича да седи до прозореца.. Ти как би се чуствал на средната седалка 4 часа до морето? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито трето отроче! :)

Скоро коментирах такъв казус с колега от Швеция. И той е с 3 парчета. Това, до коеткасо стигнахме като извод, че за да е нормално и спокойно вариантите са два:

1. Американска джипка (любимата ми Тойота Секвоя например)

2. Ван (в пълния смисъл на думата, нещо от сорта на V класа, VW транспортер и прочие)

 

Стандартна европейска кола трудно ще ти свърши работа. Пък било то и SUV, което си е лека кола на кукили и ако въобще е по-голямо като размер, то е на височина и външно, но не и във вътрешният обем.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 месеци по-късно...

Зависи колко са големи децата. Колежката е с три (1 на 9 и две близначета на по 4). Съвсем успешно се справят с туран първо поколение. Ако трябват три столчета според мен и в суперб ще се съберат. Разбира се , Сув е по-удобен. Кодиака става също. Не мисля обаче, че е много по-широк. Да , има възможност за трети ред седалки , но оставаш без багажник. При мен каката се вози отпред от 7 годишна. Малката и жената са отзад.  Тествай ги, все си мисля, че суперба ще ти е ОК. И по-хубаво вози. Иначе си за ван, но пък с него не е удобно в града.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пп. Изгъзици от сорта на 5.7 бензин или В6 3 литра и кусур аз не бих гледал.  150 до 200 коня макс са напълно достатъчно да се придвижваш. Пежо 5008 също бих погледнал. 

Renault espace 4. Дори гранд сеника не е зле. 

Редактирано от Моджо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 9.01.2021 г. at 23:04, Моджо написа:

Пп. Изгъзици от сорта на 5.7 бензин или В6 3 литра и кусур аз не бих гледал.  150 до 200 коня макс са напълно достатъчно да се придвижваш. Пежо 5008 също бих погледнал. 

Renault espace 4. Дори гранд сеника не е зле. 

 

5.7 бензин не се взима за да "бяга". Тоя мотор кара по 1 милион километра само на масло и филтри. Отделно от това е нужен за да се движи тоя туч. А туча е нужен, за да може човек да си сложи трите деца на задната седалка, да му е супер безопастно и зад децата да му остане багажник с обем колкото баничарка. Последното ще му е бая нужно. Двигателя носи на обикновена газова уредба и дава разход от 20-22 в София. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днеска в брц имаше една Цеквоя. 

1. Това в бг не се продава, съответно за село нещо беж в официалния. Със съответна сумица. 

2. По-голямо е от Форд транзит от първите. 

3. Тва да го караш в града... Мерси. 

4. 22 на сто газ, може би, ма на длъго. Под 25 ку го докараш пак добре. Достатъчно са кът парите та вместо за децата да ги дам за да карам  в8 6 литра. 

5. Сигурността не идва само от големината. Та сигурни коли има и по хубави и по-сигурни, че и по-евтини. 

Мога и още.

Като почнат да се прескачат секвои, кадилаци, линколни и подобни в бг съм съгласен пак да си говорим. 

Милионите километри даже няма да ги коментирам. 

И последно с  нормалните разходи за подобен Туч, за една година мога да си купя не лоша кола секънд хенд. 

 

Я! Тоа туч дори не е 4х4.ахахаха.

Редактирано от Моджо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам никакво намерение да влизам в спорове с иформация тип ЕЖК*.

Всеки си има мнение.

Аз съм се опитал да влезна в обувките на колегата, който има сериозен казус за решаване.

 

*Една жена каза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И съдейки по това, което кара Секвоята му е в топ три на бюджета. За разходите след това... Жълти стинки, ко толкоз. До днес сутринта и аз я харесвах Секвоята. Грозна е. И вънка и вътре. Ма да си купи де, ко. Лошо нема. 

image.png.092217b300b2e4cac2df0d47cf5f797d.png

Сигурно съм кьорав ма нещо не виждам три места на втори ред. 

Пп. Заубере баре две деца имаш ли? Едно? Хич.?

Щот ако нямаш поне две можеш да влезеш в обувките на Сашко само мхм. 

Редактирано от Моджо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И понеже съм ЕЖК. 

 

Те тук се казва има ли Туч само на задно. 

Колко гори. 

И изобщо ква е убава. Като за кравари "хамериканци" е перфе. Тенекия и евтини пластмаси с голем матор и вози меко. Даже хамериканци се научиха да правят коли с дизайн, екстри, работи. Пример Ескалейд. Пак боклук, ма стилен. А тва е едно големо нищо. Понторезка както му се вика на руски. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Секвоя за града - мерси... Що? Идеална е! Ако некой не може да се оправи с габаритите - да, ама само щото е по-голяма "жипка"... И не гори толкова много - просто като не я натискаш - бръмчи на 1/2 от цилиндрите. Е, не е като 1,0 Фабия де, но не е и като камион.

Аз, ако имах възможност, такъв щатски камион щях да си взема, еб@л съм ти габаритите и резервните части. Разхода - също. Голем кеф и душевна "чики@" ще си доставя, хахаха. Явно съм просто от тея с малките чурки и си сакам Голем камион :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 година по-късно...

Здравейте,

извинявам се на колегата, но ще използвам тази тема!
Живот и здраве зимата и в нашето семейство ще се появи пети член. Така като гледам докато бебето е в кошница и октавията ще върши работа, но след това за съжаление ще умалее. Прочетох развитието на темата в другия форум - колегата е взел Шаран, което е много добро решение. Ще помоля колегите с по три деца да изкажат мнение как се справят с малките и порасналите младежи! В момента като гледам пазара на автомобили втора ръка е полудял, за мое съжаление не виждам и наченки или причини да се промени в намаляваща посока. Към момента съм определил бюджет около 30к. лв. За мое огромно съжаление приличен Шаран или Алхамбра от Германия с история и на доказани км(до 200к) в този диапазон може да се вземе 9-10г. кола. Вътрешно се бунтувам, знам, че пазара е такъв и т.н, но някак си не мога да приема, че 10г. кола(от този клас) струва 30к.лв.

Моля за съвет и препоръки - какви са вариантите за автомобил за 5 членно семейство? Сигурно е добре да уточня, че баткото е на 6г., а малкия е на 2г.
Благодаря предварително на всички включили се в дискусията!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 21 часа, 4е4о написа:

Ще помоля колегите с по три деца да изкажат мнение как се справят с малките и порасналите младежи!

 

Вече втори ден няма мнение по въпроса. Може би липсват колеги с по три деца тук. :)

 

Преди 21 часа, 4е4о написа:

Живот и здраве зимата и в нашето семейство ще се появи пети член.

 

Всичко ще се нареди. Да, живот и здраве да е само, и да се радвате на новия член на семейството.

Според мен, добре си се спрял на Шаран. Мисля, че ако бях на твоето място и аз щях да направя такъв избор.

Виждам, че сроковете за купуване на кола не те притискат толкова. Изчакай и следи обявите в Бг. Може да излезе нещо добро, а защо не и от първи собственик и с история от Бг. Може да си спестиш ходенето и разходите до Германия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Братовчед ми има три момичета - между 3.5 и 9 години. До скоро се събираха в Сааб 9³...седан! С три столчета! Малко пъзел в багажника и кутия отгоре разбира се. От скоро е с BMW 5 пак седан, мисля 2016/17 е колата и е ОК отново. Та...в тоя ред на мисли - огледай за някой Супърб. Отзад има повече от необходимото място за пътниците, багажника, независимо лифтбек или комби е колата е доволно голям... Аз поне това бих гледал. Другото е Форд S-max. Познат има такъв 2018 - много добре седи на пътя като поведение и мощност (с най-големия двигател е), място за всичко се намира също. VW Touran също е опция, макар да ми е малко скучен...

Редактирано от zloQQ
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 17 часа, joro-120L написа:

Вече втори ден няма мнение по въпроса. Може би липсват колеги с по три деца тук. :)

Уикенда всеки гледа да почива и сигурно това е причината. Като варианти съм набелязал:

1. Шаран/ Алхамбра

2. Туран

3. Форд Галакси

4. Форд Есмакс

5. Опел Зафира

Разбира се фаворити са ми VW автомобилите поради наличието на сервизи, на които човек може да разчита. Истината е че като цяло този тип автомобили наистина са скучни - но тяхното предназначение е друго. Супърб 2 фейслифт имаме в семейството - с две столчета отзад е доста компромисно(лично за мен) пространството м/у тях.

В седан, към момента някак си, не си представям 3 деца.

Гледам коли, ако нещо се появи добре, ако не, когато се появи, няма зор към момента.

Хубава неделя!

 

 

 

 

 

 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 12.01.2021 г. at 22:00, Моджо написа:

 

 

 

Пп. Заубере баре две деца имаш ли? Едно? Хич.?

 

 

Да, имам дете. Също така, за разлика от теб съм притежавал и карал Секвоя няколко месеца. Също така и близо година значително по-нов от нея Ленд Круйзер. И макар да беше следваща генерация, Тойотата правена за Европа е смешен кенеф в сравнение със Секвоята. За твое инфо, Секвоята в София харчеше с 2 литра бензин повече на 100 км. от Супърб 2.8 193 коня. Извънграда харчеше точно колкото него. По-скъпи ли са й частите... По-скъпи сравнение с кое? Не знам, не съм сменял всичко. Взех я след консулатиция с познати, които имат няколко на брой такива служебни. И както написах и по-горе, тези коли изкарват стотици хиляди километри само на масло и филтри. Нещо, което отново няма как да ти стане ясно, гледайки клипчета в Ютуб. И повечето са си с нормални три реда седалки. Нещо, което също няма как да ти стане ясно от ровене на снимки в Гугъл.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

S-Max не е много по-широк от Октавия отазд - същото се отнася и за Зафира. Галакси е по-добър вариант (съответно Шаран и Алхамбра).
При повечето подобни возила вариантът ти е 7 местна и се редите 2-2-1, което оставя и доста място за багаж - концепцията е проверена от мой приятел с 3 дечурлига и стар Шаран. Най-голямото дете в багажника, жена му и средното на втори ред, а бебето до него - с махната средна седалка на втори ред жена му си се разхожда м/у трите хлапета без проблем.
Друга опция е нещо от класа на Вито - мелез м/у бус и ван. Сещам се за Пежо Експерт и Травелър и Нисан NV200 (не електрикавия)
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много обичам некой да ме цитира след 1 година време.

Значи да знам дали нещо става или не става задължително треа да си го купя. Да?

273 коня атмосферен бензин, почти 3 тона харчи колко супърб 200 коня...да, добре. Най-слабия мотор и секвоя 2, нали, нея гледаме. И понеже гледам клипчета и чета неща от собственици..градско 23-30 /извънградско около 15. Баш колко супърб е и само 2 литра повече. Ма те сичките са седнали да лъжат колко им гори.

Да, не съм карал, ама много подробно съм разглеждал такава наживо и даже съм се качвал в нея.

Камион ли е ? Камион е. Грозна ли е - много. Евтина ли е вътре - евтина е.

Широка - да. Здрав мотор - да.

По тая логика можеш да си земеш пътнически бус, същото е. ма на вкус и на цвет товарищи нет та да речем това не е толкова важно.

И лично мнение е че едни 5-600 лв минимум отгоре на месец вместо да ги дам за дрехи на децата или нещо за училище и университет треа ги давам да храня туч-а с всичките му недостатъци в градска среда. Само и само да е туч. Е нема как да стане.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 8 часа, Logrus написа:

концепцията е проверена от мой приятел с 3 дечурлига и стар Шаран.

 

Точно по-старият Шаран повече ми харесва. Като дизайн, а сигурно и като качество. Имам чувството, че е и по-висок от новия. Не съм гледал техн. данни.

Мой приятел има такъв сребрист. Тъкмо го беше купил, 2004г. чистак нов и ходихме заедно до Швейцария. Той има две деца/тогава на 14 и 10г./, аз и жената. Шест човека и седалките ги беше направил, както ти казваш, само че при нас беше 2-2-2:

Още си го държи, на 150к реални е, дизел 1.9, но не се продава.

Преди 8 часа, Logrus написа:

При повечето подобни возила вариантът ти е 7 местна и се редите 2-2-1, което оставя и доста място за багаж

 

9c365c5887c7b7fc198e422113d0dde5.jpg.8375123b3c4e2c062ce49a3f4f14d831.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 8 часа, Logrus написа:

При повечето подобни возила вариантът ти е 7 местна и се редите 2-2-1, което оставя и доста място за багаж - концепцията е проверена от мой приятел с 3 дечурлига и стар Шаран

При този Шаран и последния ред седалки са пълноразмери и пътуването на тях не е компромисно. При следващата версия седалките са в багажника(не на релси) и мястото е доста по-ограничено, но за дете със сигурност ще стане. Стана ми интересно, защо бебето е при шофьора, но предполагам, че е от бебетата, които спят през целия път и не му пречат. Щях да ходя вчера да гледам един Туран в преставителството на Тойота, но на обяд вече го нямаше. Мисля този уикенд да направя една разходка с детските столчета по автокъщите да видя на живо кое как изглежда и как стои по набелязаните коли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, 4е4о написа:

Стана ми интересно, защо бебето е при шофьора, но предполагам, че е от бебетата, които спят през целия път и не му пречат

Другите деца нямат годините за предна седалка - 3 и 5 годишни, а кошчето на малката (сега прави 8 месеца) е сложено с гръб към движението и двамата могат да я наглеждат непрекъснато. Возят се с махната средна седалка на втори ред и една от най-задните - хем всеки си е на широко, хем багаж много се събира. 
Кади Макси също го има вариант със 7 места и мисля, че там всички задни седалки се махат като на старият Шаран. Само дето возията е малко по-твърда. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 30.08.2022 г. at 6:39, Моджо написа:

Много обичам некой да ме цитира след 1 година време.

Значи да знам дали нещо става или не става задължително треа да си го купя. Да?

273 коня атмосферен бензин, почти 3 тона харчи колко супърб 200 коня...да, добре. Най-слабия мотор и секвоя 2, нали, нея гледаме. И понеже гледам клипчета и чета неща от собственици..градско 23-30 /извънградско около 15. Баш колко супърб е и само 2 литра повече. Ма те сичките са седнали да лъжат колко им гори.

Да, не съм карал, ама много подробно съм разглеждал такава наживо и даже съм се качвал в нея.

Камион ли е ? Камион е. Грозна ли е - много. Евтина ли е вътре - евтина е.

Широка - да. Здрав мотор - да.

По тая логика можеш да си земеш пътнически бус, същото е. ма на вкус и на цвет товарищи нет та да речем това не е толкова важно.

И лично мнение е че едни 5-600 лв минимум отгоре на месец вместо да ги дам за дрехи на децата или нещо за училище и университет треа ги давам да храня туч-а с всичките му недостатъци в градска среда. Само и само да е туч. Е нема как да стане.

 

 

 

 

 

 

Каквото ти е личното мнение за Х автомобил, грам не ме вълнува. При първоначалното ми мнение към публикуващия темата, съм изразил някаква гледна точка. Която може да е много популярна, може само аз да съм съгласен с нея. Това няма никаква значение.

От друга страна се забавлявам, че ти на база аргументи "Един път видях" и "Една жена каза", се опитваш да ми обясниш, че това, което съм видял с очите си, заредил с ръцете си и платил с парите си - НЕ Е ТАКА. Ми ок! ?

 

п.с. - Секвоята е 380 коня, не 273. Това е още едно нещо, което няма как да ти стане ясно от разглеждане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.