Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Демонстративно шофиране


Recommended Posts

Баххахахаха... Саше, евала! Ти нямаш срам, бате. Аз бих потънал в земята, ако така говореха хората за мен...не са един или двама, които твърдят едно и също нещо... :D Лично аз не съм бил свидетел и по-добре. Но съм чувал много подобни истории. 

 

Мисли преди да направиш нещо, защото белята става точно веднъж, с 5-10км/ч, не със 30км/ч, и цял живот после ще ти трябват “мокри кърпички“...е...не на тебе точно - на други. Затова по-добре по-внимателно и по-полека, пък ако не ти уври главата изобщо - лошо... днес такива глупаци с лопата ги ринах по “магистралата“. Некадърник до некадърник - все “можещи“.

В България няма нито един безопасен обществен път, където да си караш както си знаеш ти. Запомни това. :) Едно дете, едно малко дете, недай си боже, да изскочи на пътя покрай кофата за боклук и да го видиш в последния момент и с 5-10км/ч го буташ, пада, чупи глава и умира...ако съм му родителя ще те оставя на място, брат. С голи ръце. :) Животът няма да има смисъл изобщо вече... Осъзнаваш ли това?

Същото е и навсякъде другаде по пътя. Помисли за такъв сценарий, пък дано не става никога. Карай разумно, човеко.

 

А пък, ако ми огънеш ламарината на моя кола заради някоя твоя глупост, почваш не да ми я ремонтираш, а да ми я изплащаш цялата кола до последната вноска лично. :) Няма да ти хареса, повярвай. Има много начини това да стане лесно. Да не дава Господ.

 

Мисли за всичко, което може да ти се случи и не казвай, че на теб точно няма как да ти се случи и ще ти се размине. Ще покажеш неумения, където не трябва, в много лош момент и си до там... Не е добре това. :) Щом толкова много хора, които наричаш “приятели“ ти го казват - не пиши глупости повече, да се излагаш още, ами се замисли върху нещата. :)

 

И мен лайсните на Шкода Клуб България и сега на Хюндай Клуб България са ме спирали многократно, да не ме е срам после. ;) Много пъти съм се спирал за много неща, главно, защото не мога да си позволя да петня организацията.

 

Не можеш да си позволиш да петниш името на този голям клуб, защото някой ще каже на другиго “тия там са големи боклуци, баце“ и после...лафчето за “сестрата, че е еди каква си“, заради моментните глупости на един човечец. Едва ли на някого “му става“ оная работа, когато види да приближава неуправляема Шкода на пилеж. Да знаеш - на никого не му е готино и хич даже не ги боли фара, дори някой да те е излъгал от куртоазия. :)

 

Помисли добре. Не пиши просто ей така.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 70
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • maxrpm

    18

  • Izolini

    10

  • ID A

    6

  • Алекси Георгиев

    4

Най-много писали в темата

Милен никъде не е написал "бясна скорост". Пише "безумно". А безумно, или безакълно, или некадърно, можеш да караш и с 5. Щото ти си способно момче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С едно приятелче , четем темата и се спукваме от смях. Каза , да ви питам, да не сте се притеснили нещо... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нема смисъл. :) Да не е хумористична темата, не съм разбрал и се вързах. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @maxrpm - И аз чета Темата с един Приятел. ТОЙ е Адвокат. Каза, че му трябва един като ТЕБ да стъпи на криво и се Пенсионирал. Честно, докато не прочетох написаното от Колегата @Milen Dimitrov , таях надежда, че това, което съм виждал с Очите си е било мираж а другите само се шегуват с ТЕБ.

 

П.П.

Извинявам се на другите най-официално!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошо , значи скоро няма да се пенсионира, ако чака мене.  ;) Ся е момента да се включи бившата, да напише как и опънах ръчната в движение на Бул Бъкстон и щеше да се блъсне в една баничарка... :P

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дълго се чудех дали да пиша, ама ... Реших да пиша.
Предварително ще кажа, че Сашето го познавам до толкова, доколкото може да опознаеш човек от 2-3 или 4 срещи.
Съгласен съм с това, че малко взима нещата в повече. Оня ден седнах на задната седалка... Да, направи няколко рискови ситуации за 5 минути, но смятам защото беше под напрежение и в съвсем друга обстановка, което (признайте си) до някаква степен влияе на всеки.
Казвам - за да не ме разберете погрешно... Не го защитавам, оправдавам или каквото и да било... Затова предложих да мина отпред и да карам аз, докато сме в града, който познавам и познавам и манталитета на врачани.
Казвам за втори път - не ме интересува как кара Сашето! Да кара както сметне за добре. 
Всеки един от нас/вас или той, конкретно е потенциална заплаха. И се замислете защо го казвам! 
Аз мисля, че перфектен шофьор нЕма, та ако щЕ да има и 20 златни талона.
Просто в тази тема го взехте на мезе (Сашето), а такива - наистина да ги ринеш с лопата, както каза Венци!
Смятам, че тази тема, която е подета, няма да поправи нищо! И затова... Може ли да я приема като спам?!

И за да е сигурно - да напиша ли пак, че не защитавам Сашо, ами го мъмря в момента?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алекси , има си приказка за това - един път да тръгне приказка , че сестра ти е ку*ва , иди обяснявай , че нямаш сестра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алекси, аз също съм идвал във Враца. Не 1 или 10 пъти.

Първо - няма забележки към манталитета на врачани. Там се чувствам като в Плевен - бавно, лежерно.

Второ - другата обстановка. Ми който го е страх от мечки не ходи в гората.

Трето - последния път във Враца също бях дошъл да купувам МПС. Което при това много ми трябваше, защото моето се счупи като го вдигнаха на крик (смятай каква гробница беше). Единствената ми рискова ситуация беше дето все забравям, че на Лидъл има отделна лента за ляв завой и все заставам в нея за направо посока Мездра. А я наричам рискова само защото на практика правя нарушение, иначе никой не ми се е напъвал, пилил, святкал, свиркал.

 

преди 20 минути, Алекси Георгиев написа:

Смятам, че тази тема, която е подета, няма да поправи нищо!

 

Определено! То в продънена кофа вода не можеш да събереш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се чудех доста дали да пиша,но да направиш ПТП и да си обвиниш колата, че е виновна или по точно гумите били видинки.Ами да не съм ги монтирал аз тия гуми там.Никой не е виновен затова в какво състояние ти е колата и с какви гуми я караш,и как взимаш завоите на съединител.Това зависи само от теб самия.Пак казвам не те познавам,но толкова глупости пишеш,че все едно си на 13години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е като си ученик на 18 , да караш с Видинки , аз парите да не ги копая на полето ... :) И се бъркаш, имам татуировки , което значи че съм поне на 16... :P

 

Teмата за мен беше много полезна. Отсега приятелите който ми дават коли са = злато , а останалите са хора който за ХХХХ сума пари ще ме гледат как я блъскам в дърво нарочно и ще са си ок .. ;)

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се бъркам,зная на колко си, просто казвам на колко те определям по писането ти.А това,че караш с гуми с лошо качество и правиш ПТП пак се опира на теб и твоите умения.Като не си имал пари за гуми,няма ли възможност да караш по разумно и да стигнеш от точка А до точка Б.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бате , с тея същите видинки , качвам един приятел и му казвам че ще се ударим. Лек дъжд, карам с 20 умишлено , отзад светкат, свиркат. Целта е от нас до Бояна, щото рейса е на 20мин (беше тогава) . На 2рия светофар чукнах един , повика малко и си замина, след това сложих задните гуми от фиата отпред на Шкодата и отидох на бала с тях ... 2006 та беше забавно , още нямаше камери навсякъде и хората не бяха толкова псевдо морални . ;)

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ице, съгласен съм с тебе. И да, тази лента на Лидл, за която говориш - тя си се използва наистина за направо, защото от 10 коли в нея, реално 3-4 влизат към магазина, а тази, която е за направо е от порядъка на 15-20 коли, които стигат до под надлеза. Така че всички са в нарушение, но след кръстовището се изтеглят и нареждат в две ленти на спокоен път.... как прозвуча само ?
Мисълта ми беше, че онзи ден усетих Сашето леко притеснен. Сега - на всеки разл. обстановка действа различно  - това исках да кажа. Затова ми стана чудно как не е огънал Макса все още, но явно...
Спирам, не искам да се занимавам с неща, които не ме интересуват...
Всички сме ОК, седнали по тва време в къщи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си, Саше, псевдо моралист съм, казвам си го. Днес, бате, реших да видя как се държи комбито в завоите по бистришко шосе, чак до Ярлово, след Ярема. Разхода преди да я загася, беше 8/100. Движение почти нямаше, завоите ги изправях максимално - като на писта и ги взимах смръсна газ един след друг. Като излязох от главния път и видях една прилично права отсечка, която беше дългичка, Шкодата, която е спортна кола, реших да я покарам и без завои - да видя как е просто да я натисна докрай. Ми, като един спортен автомобил, подмина х90 на междуселския път! Който ми каже, че комбито не става за кола - нека седне, да му покажа к’во може :) И Пепи още не я е засилил! Сметай, бате, к’во ще е след т’ва. Мармалад!

Чета темата за теб, без приятел и си мисля, утре, дали ще стигна до Първенец за час... Все пак, Шкода е т’ва, не е некво бенве :)

Редактирано от zloQQ
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, zloQQ написа:

завоите ги изправях максимално - като на писта и ги взимах смръсна газ

Ама на съединител ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, zloQQ написа:

Прав си, Саше, псевдо моралист съм, казвам си го. Днес, бате, реших да видя как се държи комбито в завоите по бистришко шосе, чак до Ярлово, след Ярема. Разхода преди да я загася, беше 8/100. Движение почти нямаше, завоите ги изправях максимално - като на писта и ги взимах смръсна газ един след друг. Като излязох от главния път и видях една прилично права отсечка, която беше дългичка, Шкодата, която е спортна кола, реших да я покарам и без завои - да видя как е просто да я натисна докрай. Ми, като един спортен автомобил, подмина х90 на междуселския път! Който ми каже, че комбито не става за кола - нема седне, да му покажа к’во може :)

Чета темата за теб, без приятел и си мисля, утре, дали ще стигна до Първенец за час... Все пак, Шкода е т’ва, не е некво бенве :)

Евала, ей това е едно от малкото смислени мнения в тая тема, заедно с това на гената. Моя съвет е , ако ходиш до Първенец , за час , качи си Waze , завържи си го през bluetooth да ти казва за камери, пусни си през това време Rockantenne.de  , и си вземи кафенце. ;) А че Шкодата е спортна кола , мое да ми го драснете и на надгробния камък , ' си знаят малките! ;)

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата според мен се изчерпа, аз я отворих, причина за което беше, изразеното в лична комуникация мнение на Сашо, че само аз смятам, че не може да преценява правилно ситуацията, че има умения за возене, а самочувствие на пилот от "група Б" и, че маневрите които предприема са нелепи, опасни и крайно неразумни. 

Доказахте обратното! 

Само, че проблема е, че замисляне няма, Сашо явно е от хората, които колкото и да им се говори и обяснява, те са всезнаещи, всеможещи, и сверазбиращи, а чуждото мнение е безсмисленно щот "щом така го правя, така е правилно"... 

 

По повод "псевдо моралистите", аз съм далеч от тях, имам над 5000км на Витоша по нощите, имам катастрофи, имам ситуаций, имам падания с мотори, стотици шефове, десетки счупвания и тн и тн, но всеки ден се уча, често разговарям за шофиране с асове в спорта, още по често тренирам... За хората е малумно когато кажа "отивам да въртя волан на Плана", "качвам се да тренирам ляв крак", "ще редя коноси да карам на зад" и тн и тн. Карал съм доста сериозни коли, с доста коли съм подминавал скорости които водят за рекордьори на камерите по новините. Всички глупости които съм вършил и не спирам да върша, са били за кеф, но и с главната цел самоосъвършенстване, което всеки ден шофиране около самонадеяни инфантили ми е полезно!!! 

 

Темата се изчерпа според мен, разбиране от Сашето няма, за него тва са празни приказки! 

 

Дано поне е разбрал, че не само аз съм на мнение, че трябва да поработи върху демонстрацийте на клубни мероприятия. 

 

Моля се да продължим да провеждаме мероприятия, без да се случват злополуки, но не да е защото имаме късмет, а защото нещо се е променило!!! 

 

Темата според мен се изчерпа, няма никва полза и е за в кофата... 

received_562162224738458.jpeg.4d6543418b70d0338a5e5d08b9285df8.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • shaft locked this тема
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.