Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Демонстративно шофиране


Recommended Posts

Здравейте съфорумници,

 

Днес, след като беше решено да се осъществи, едно ново, различно и карантинно мероприятие, а именно "Среща на колела"

 

Позволих си да проведа разговор със Сашо @maxrpm, предупреждавайки го лично, да спазва правилата за провеждане на мероприятието, да не изпреварва никой, да не засича никой, да не излиза от колоната безпричинно, да не пили гуми на фелицията, да не дърпа ръчни, в общи линии да не предприема непремерен риск.

 

Според него никой друг, освен мен не се притеснява от начина му на шофиране, никой не смята, че по някакъв начин е застрашен той или автомобила му, когато Макса демонстрира уменията си (или липсата на тях) и мощноста (или липсата на такава) на фелицията.

 

Иска ми се, ако някой друг, освен мен не е ок с подобни действия по време на срещи, съмнява се в правилната преценка на ситуацията на Сашко, предупреждава околните да си приберат ключовете, или да се скрият, щот Сашо ще тръгва и се очаква някоя глупост, или не е ок с това, че магистрално трябва колоната да се движи с 140 минимум (въпреки, че е слушал преди тръгване, че Фелицията на Сашо ще и падне некоя гума, щот са и разбити лагери и главини, но според него Шкодата е безсмъртна и никога няма да се счупи на пътя) за да не се закъснее за кръчмата в Пловдив, НЕКА ГО КАЖЕ!!!

 

Надявам се тази тема да даде няква яснота за околния свят и мнението на хората посещаващи мероприятията на Клуба.

Надявам се, липсата на правилна преценка, на който и да е, никога да не помръчава нашите, до момента спокойни срещи!!! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 70
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • maxrpm

    18

  • Izolini

    10

  • ID A

    6

  • Алекси Георгиев

    4

Най-много писали в темата

 Аз си казвам! 

Въпреки, че Сашо си ни е талисман и по леко странен начин се кефя на ентусиазма му... 

Вадил съм ключове, местил съм коли заради потегляне и съм карал Боре да го "спира" на магистралата. 

Саше, нищо лично няма към теб, гледаме реално, а и поста ми не е само към Сашо. 

Пътуването в колона (повече от 2-3 коли) е нещо с което някои хора не са свикнали и не са практикували често. Има си особености. 

Идеята за Сряда е супер и нека не я омазваме :)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също не казвам нищо с лоши помисли, Сашо ми е приятел, винаги съм му помагал когато съм имал възможност, не искам да го храня или да го обидя по някъв начин, просто преценката на ситуацията уменията автомобила и околния свят по някога му бягат!!!

 

Той държеше да има такава тема за да разбере дали наистина някой освен мен го мисли и се притеснява! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, след като има поставени условия от организаторите, независимо, какви са те, всеки един, заявил доброволно участие в мероприятието е длъжен да ги спазва!

Сашо си има гледна точка. Дали е ОК за околните или само за него - субективна работа. Важно е, че човек не е сам на пътя и движейки се с автомобила си, повече трябва да пази останалите, от колкото да разчита останалите да пазят него.

Лично аз, нямам преки наблюдения над уменията на Сашо относно управлението на коя да е кола (с изключение на пиленето на гуми на НИМ, което ми се вижда малко инфантилно). С огледа обаче на изписаното от него във форума по темата - бих казал, че не одобрявам желанието му за показност, бунтарство и прочее. Не за друго, ама си мислех, че го е надживял! Щото, ако решиш да се “показваш” или “бунтуваш срещу статуквото” - има далеч по умели начини да се направи, вместо да изглежда като избиване на комплекси на тинейджър пред някоя кифла, който се мъчи да “топне чушката” за сефте в кацата с мед!

Така че - участва ли някой в събитието - СПАЗВА УСЛОВИЯТА! 

Не знам, дали ще успея да се присъединя, но ако дойда, със сигурност ще искам да съм последната кола в колоната. Бях последен в колоната, отивайки към първия т.нар. Събор (или опит за събор), когато всички бяха със задномоторки (може и да е имало някоя Фелиция/Форман - не помня), а аз бях единствения с “изтърсака” на VAG.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди време пътувах в колона към Пловдив със Сашко и не ми е най-любимия спомен. карахме няколко коли малко отвъд ограничението (нещо с което не се гордея), но някак си бях спокоен в компанията на модерни и можещи коли.тогава погледнах в средното огледало и видях макса все едно ми седи на задната седалка.  да караш такава кола и да си мислиш, че върви да си е*е мамата е като да слушаш черно фередже и да ти се струва, че си на концерт на Дейвид Гилмор. No offense, ма не е лошо да се погледнат нещата от реалната им страна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз си казвам - прибирал съм хората на тревата на НИМ, вадил съм ключове и редовно да го храня за начина му на каране. Точка.

 

Поправка, не е точка. Сетих се, че скоро четох нещо и го намерих

 

На 18.05.2020 г. at 0:12, Алекси Георгиев написа:

Видях те в огледалото как ми беше на бронята и заби муцуна. Излизаме от паркинг на главен път - нормално е да се огледаш. Ако ме беше ударил отзад с 10км/ч щеше да е ебати таш@ка. Усетих те, че се беше напрегнал нещо, но предвид, че караш в софийски трафик - този тук е... не знам там как не си огънал Макса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, отпуснете му малко синджира де ?. Ако беше толкова лош шофьор щеше да прави по 5 ПТПта на ден. Лошото е, че когато се съберем все се мъчи да се покаже ала Кен Блок и все не му се получава. Иначе да, не спазва дистанция, бие спирачки без да погледне в огледалото... Дано се усети с новата Фабия, че е два пъти по-мощна от Фелицията и че с такъв начин на шофиране ще се пребие някъде. Иначе на Първенец последния път, поиска ключа от БМВто и колкото и да не ви се вярва не го запали. Но той и не кара автоматици...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "ВСИЧКИ" - Понеже съм бил свидетел на няколко ситуации, свързани с Шофирането на @maxrpm , лично аз се притеснявам, когато Шофира около мен. А това, че е Пич и Герой на Съпротивата, е Факт, който по абсолютно никакъв начин не спира притеснението ми..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще се включа с мнение подобно на @zloQQ , не съм карал в колона със Сашко или не помня , не съм се и возил при него. Факт е , че като го видя да влиза с вратите на НИМ предпочитам Колата ми да е в другия край. ? преди като бях по-малък ми беше мерак да се дава газ и да се бия с лошите с тогавашната ми фела. Сега имам фабия с 200+ коня и искам да си я карам със 120 по магистралата и да не бързам за никъде. Просто няма смисъл. 
Като цяло , в момента има няколко по-активни автоклуба , които правят сбирки. Всички апелират да се спазва реда и да няма резанье и пиленье. И когато някой реши да си извади срамотиите на показ , после е много забавно да четеш хранилката за него след срещата ? . За тия работи има драг рейсинг и Калояново.

Така че Саше хващаш новата фела , стягаш я и газ по Дракон колкото ти душа иска .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дотук само в мнението на иво има капка истина. С борето, thunderbolt беше забавно 148.... :) А факта, че успях да спра, след като Боре се опита да ми бие стопове, показва че гледам достатъчно! :) Все пак караме спортни коли, те са си за това... Че няма да те остави на път, също е вярно! 

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, maxrpm написа:

Дотук само в мнението на иво има капка истина. С борето, thunderbolt беше забавно 148.... :) А факта, че успях да спра, след като Боре се опита да ми бие стопове, показва че гледам достатъчно! :)

Тоя път си видял и реагирал, ама следващия ... И защо изобщо трябва да се стига до ситуации?! На всички ни се иска колите ни да са поне толкова подготвени, колкото Скайлайн или ГТ3рс, ама за жалост сме от другата страна на непреодолимата стена. Това че искаме да са такива, не ги прави такива, нито ни дава супер умения зад волана. Никого не са глобили или наказали, затова че спазва правилата - елементарно е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, maxrpm написа:

Все пак караме спортни коли, те са си за това...

 

?

 

Човек, не знам на колко години си ама... стегни се дет се вика. Негативното всеобщо мнение за автоклубовете е предизвикано от точно такива селянии. Аз също генерално имам негативно мнение за автоклубовете и то вероятно се дължи на това, че където съм видял сбирки, винаги има "пилежи" и "изпълнения". Вероятно ги прави 1 на всеки 20 човека, ама отстрани не изглежда добре и не бих искал да бъда асоциран с подобни изпълнения. Единствената причината да пиша въобще тук е, че като цяло имам позитивни впечатления от масата хора. По-скоро сме по-дърти, по-уравновесени и нЕма "Бате едно амджи му пръснах гъза с чипосаното 1.9tdi". Ама докато траяло състезанието, оня с AMGто си търсел телефона под седалката и не разбрал какво става.

Ако някой ден дойда на среща на клуба и видя някой да прави простотии, най-вероятно просто ще си тръгна и повече никога няма да повторя. Ако ми се гледат циркове с 20 годишни кошници, мога да отида на произволен светофар в Люлин, няма нужда да ходя на специална среща за целта.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саше , на фелата спортна кола ли и викаш ?. Недей така , че ще ни се смеят ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, maxrpm написа:

Дотук само в мнението на иво има капка истина. С борето, thunderbolt беше забавно 148.... :) А факта, че успях да спра, след като Боре се опита да ми бие стопове, показва че гледам достатъчно! :) Все пак караме спортни коли, те са си за това... Че няма да те остави на път, също е вярно! 

Язък, грешно съм преценил, не си се променил! Сашо, повечето шофЕри са научени да гледат, като натискат спирачката какво става и зад тях. Недай си боже да стане нещо непредвидено и всеки ще се изправи на спирачката. С метър дистанция няма да видиш дори светването на стоп светлините. А за спортни коли, айде стига глупости!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, sauber написа:

 

И аз подкрепям до голяма част написаното. Аз затова не слагам обозначителни знаци на клуба, за да не обвързвам моят начин на каране с клуба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, maxrpm написа:

Дотук само в мнението на иво има капка истина......

 

А факта, че успях да спра, след като Боре се опита да ми бие стопове, показва че гледам достатъчно! :)..... 

 

Саше... А дали си се замислял че биенето на стопове от на Боре (по скоро на Съби) бяха само за да светят, па поне видиш... Щот нали се сещаш че с тия 345мм дискове, ако ти набие спирачки кво ще стане.... ?

А в кое мнение виждаш някаква твоя истина.... По добре, без коментар ?

 

П. С. Ще се радвам скоро да се похвалиш с новото возило и да го видим ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, ma_in написа:

И аз подкрепям до голяма част написаното. Аз затова не слагам обозначителни знаци на клуба, за да не обвързвам моят начин на каране с клуба.

Мен на моменти ме хваща срам точно заради лайсните на номера.

преди 7 минути, mRt написа:

 

Саше... А дали си се замислял че биенето на стопове от на Боре (по скоро на Съби) бяха само за да светят, па поне видиш... Щот нали се сещаш че с тия 345мм дискове, ако ти набие спирачки кво ще стане.... ?

А в кое мнение виждаш някаква твоя истина.... По добре, без коментар ?

 

П. С. Ще се радвам скоро да се похвалиш с новото возило и да го видим ?

 

Сашето сам си качи клип, как без да гледа знаците (нищо че е с предимство) щеше да се напраска щото не гледа. И ако не порасне, а продължи да се държи като 18 годишен инфантил пред валутна проститутка, ще си посипя главата с пепел, че в два разговора го навивах за тази Фабия.

Отделно, че като се вози пищи като фитка налапала цял мамул.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес също бях малко на тръни, щото го гледам в огледалото как кара зад мен и се е навел да чопли в конзолатана новата Фабия. И си викам - наложи ли ми се спра - край. Но слава богу, той после ми каза, че следял пътя. ?
Исках Гената да кара след мен, но той явно е предпочел да заложи на сигурно като остане трета кола ?

Редактирано от Алекси Георгиев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще го похваля - за повече от 100 км. нито веднъж не влезе в багажмика на Отпадъка и през цялото време подържаше подходяща дистанция .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той Гената може да е д'Артанян, ама не иска да го правят на акордеон между двама. Поне не с отпадъка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да изкривяваме темата, ама Гената ме изкефи как спокойно караше (с ръка през прозореца). А и за пръв път чувам, че на голфарата й викате "отпадък" Смея да кажа, че сефте виждам двойката и ме изкефи много като състояние и визия!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Taка , първо спирането на боре не беше присветване , ами си беше баш от 150 на 80 за 100 метра , което аз не одобравям, но с него сме приятели и се разбрахме. После Шкода е марка спортни автомобили и не е предвидена да мъкне цимент и пясък , това е ясно. Това че се приближавам към някого , особено ако сме в колона, това не значи че аз не гледам 2-3 коли пред него , това че хората не виждат, не е мой проблем и не на последно място никога не съм се срамувал от стикертите на Шкода клуба , най - вече когато издухам някое CLK с фелиция ...

Това че днес , може би духнах актуатор е очакван дефект, но преди това си бях като пич - аааа Гената е 4 коли напред , докато си палих цигарка ! Няма яд, 4та педала до долу и го настигам за секунда...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Izolini написа:

Мен на моменти ме хваща срам точно заради лайсните на номера.

 

Сашето сам си качи клип, как без да гледа знаците (нищо че е с предимство) щеше да се напраска щото не гледа. И ако не порасне, а продължи да се държи като 18 годишен инфантил пред валутна проститутка, ще си посипя главата с пепел, че в два разговора го навивах за тази Фабия.

Отделно, че като се вози пищи като фитка налапала цял мамул.

 Сашето кара от 15годишен и единствените му катастрофи са 3 с по 20км/ч заради гуми видинки от времето на баба му братле от късния Соц, последната му е 2014та и на следващия ден отиде и си купи нови гуми. И Сашето сам си качи клип, ама спря , въпреки че беше с предимство за което не знаеше... :)

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти ако с 20 си претърколил кола през таван, си за рекордите на Гинес. Не се прави на много голяма работа. Вече ти го написах на Файбъра, вземи си бележка и свий платната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.