Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Covid-19, коронавирус - дискусия


Recommended Posts

Някой задава ли си елементарният въпрос кой произвежда тези стестове, как и дали работят изобщо? Какво има в тях, има ли нещо изобщо, няма ли? И т.н. 

 

John Magufuli е президентът на Танзания. Преди няколко дни ми попадна негово видео, което е изтрито навсякъде, разбира се, където той обяснява, че са изпращали проби от ПЛОДОВЕ "папая", моторно масло, кръв от коза, от овца и т.н. Като всички тези проби са казали, че са от хора, сложили са им измислени имена, сложили са им възраст в диапазона 24-35 години и са ги пратили в лаборатории да ги тестват с тези измислените тестове. Някои от пробите при тестовете са били положителни - примерно от папаята, овцата или козата, а другите са били с неопределени резултати или са били отрицателни :) Та... на мен ми е интересно кой произвежда тестовете, дали повечето ще са положителни по подразбиране или ще са отрицателни, какви ли трябва да са ;) 

 

Не разбирам от тези неща, но докато гледах глупостите на щаба и другите ала-бала простотии /вече не ги следя изобщо, само гледам, дали пак няма да затворят пътищата/, никъде не чух, че тестовете си ги правим самички, всичко е вносно, някой ни ги дава /продава, разбира се/. Тоест, дали се правят от едни и същи хора всички тези тестове или са от различни фабрики? Не, че има много голямо значение, нали... :) "Сигурно не е лесно да се направят тук в България."

 

Сега по новините казаха, че започвали "доброволно" да тестват хора в Пловдив, на случаен принцип. Без значение, дали са здрави, болни, има ли им нещо, дали не са мърдали никъде и т.н. Можело да откажат. Споменават 30 000лв, че щяло да струва това нещо на данъкоплатеца. Не разбирам идеята. :) Трябва да се поправи малко статистиката ли, защото така с по 10-20 души на денонощие нещо не е добре... нещо друго ли трябва да се случи? 

 

Никой не задава правилните въпроси, ами се задават глупави въпроси, чиито отговори и дете в трети клас ще знае. "Генерале, избръснахте ли се днес, изкъпахте ли се, изпрахте ли униформата, имате ли маски, защо не носите маски, плюете си там в устите на 1 метър разстояние седите един от друг всички от щаба, на срещите чак сега почнахте да носите маски, досега нямаше нужда, НИТО ЕДИН журналист нямаше маска доскоро, като го показваха... повечето си носят маските като лигавници, на гушата, ама маската е на лицето, за да им станат ушите, като на маймуна" и други такива... :) Някой попита ли, какво точно ще се случи, когато бактериите от устата (сигурно има милиони бактерии, които ги гълтаме, но не ги вдишваме) ги издишаме на маската и ги вдишаме последствие директно в дробовете? Антибиотици ли ще пием после? И т.н. Само дебилни въпроси - колко хора са днес? - 15. Добре. Утре колко ще са? - 50. Днес ще вали ли? - не.

 

До преди няколко дни не познавах никой болен от измисления вирус. Обаче, изведнъж "отиде" у комшиите "на другото ми село". Говорихме с човека по телефона (на 38 години е) - каза, че само първия ден е почувствал неразположение, като от грип, ама два-три дни по-рано са му направили "тест" /слюнчен/ при отиване на работа. Това ме навежда на мисълта, че на тия тестове нещо им има, защото това нещо го чувам от много места. Тестът, разбира се, е бил отрицателен, когато са го направили и си е работил човекът. След което минават два-три дни и той се е почувствал зле, отишъл в болницата с високо кръвно и течащ нос и веднага тест за ковид19, който е бил положителен, разбира се. Затварят го за 14 дни в болница на минутката /за чий, не се знае още/. Вторият ден в болница вече е бил супер. Когато говорихме с него по телефона, той каза че е там 5-6 дни и нищо му няма изобщо, но не го пускат да си ходи вкъщи, не са искали да го закарат вкъщи, в болницата трябвало да седи. Имал си сили, нямало отпадналост, нямал никакви симптоми на грип, тестове са му правили пак и пак и всички са били отрицателни, но въпреки това, заради един положителен тест, след като е бил направен слюнчен тест преди работа, го държаха 14 дни в болница и го пуснаха да си седи вкъщи още 14 дни... 

 

Цялата тая работа е страхотна порнография. :) Не ме интересуват другите държави изобщо. Интересува ме само тук какво се случва. Интересува ме какво говорят всички вирусолози и хора тук, които работят в лабораториите и гледат нещата под микроскоп - НАШИТЕ ПРОБИ, а не на Италианеца или на Китаеца. Всички те разказват как хората в България имат невъзприемчивост към този вирус и тук ще е "най-лабаво". Дали е заради БЦЖ, което в началото беше "а-у, точно това е това е разковничето", а сега по-скоро вече се пропагандира "нееее...не е това, лъжа е, не е толкова просто, неее" и т.н. Дали е заради генът ни тук, дали е заради това, че 500 години сме се омешали с генът и на турците, дали нещо друго. Тук, този вирус, доста солидно ни пропусна, ако изобщо го има, и това не е защото всички си седяха вкъщи точно 2-3 дни, а после бяха по улиците. :) 

 

Спирам до тук - няма смисъл :) Носете си маските, но не ги носете в колата, когато сте самички вътре, защото всичките тия микроби от устата, дори да си измиете зъбите, да се изжабурите с ракия, всичко това нещо се вдишва в дробовете и от там ще стане точно пневмония, после ще ви напишат диагноза, както един неграмотен олигофрен беше написал "кУронавирОс". 

 

Ще пропусна да спомена, че приятели, познати, роднини, които са лекари, са идвали при тях и са им казвали да пишат повече пациенти с "кУро-на-вирОсО", ката са им предлагали бонусчета, а пък те повечето излезнаха в неплатени отпуски, за да не правят такива лайна, защото са полагали клетви и имат по-различно мислене и виждане за нещата. После рев по медиите "няма медици, ако може някой да дойде от някъде да ни помогне". :) Няма и да има, докато огнестрелната рана и черепно-мозъчната травма е съпътстващо заболяване, а основното е кУро-на-вирОса, от което е починал човекът. И фактите, че 99% от починалите хора са с придружаващи заболявания и този обикновен грип ги е уморил... ако изобщо има такива хора, наистина... /не казвам, че няма починали, но дали са починали от вируса или от нещо друго, това е по-важният въпрос/

 

Ако живеехме в по-други времена, където нямаше камери, сигурно, бог да го прости човека, Милен Цветков щеше да е починал от коронавирус. :( 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 220
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • ID A

    45

  • PRR

    33

  • tuningmania

    22

  • Izolini

    20

Най-много писали в темата

Rapid test SARS-CoV-19 - IgM         (-)negative
Rapid test SARS-CoV-19 - IgG          (-)negative

Силно се надявах да съм я изкарал тая гадина януари месец с онзи особен грип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @shaft - Според мен "Covid 19" съществува, но не е толкова Смъртоносен, колкото го изкарват. Който и каквото да говори ‐ става дума за Пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @pbanchev - Сега и Конституцията да заобиколят и става страшно. Аз не познавам Човек, който да е доволен от случващото се а Положителните Рейтинги някак си се покачват. Давай идеи за емиграция, защото аз скоро ще се предам :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, tuningmania написа:

До @pbanchev - Сега и Конституцията да заобиколят и става страшно.

 

Защо да я заобикалят!? Най-краткият път е направо - просто ще я прегазят.

 

преди 10 минути, tuningmania написа:

Аз не познавам Човек, който да е доволен от случващото се а Положителните Рейтинги някак си се покачват.

 

Подходящата социологическа агенция (евентуално) прави проучване сред 2000 софиянци и избира 200-те най-удобни мнения. Резултата е готов - 102 % одобрение! Подходящите медии оповестяват резултата от "проучването" пет пъти дневно, в продължение на пет дни.

 

преди 10 минути, tuningmania написа:

Давай идеи за емиграция, защото аз скоро ще се предам :(

 

В държавите, където няма либерастия, няма и COVID-19. За съжаление, животът там е малко по-старомоден и някои "удобства" (с които, за съжаление, сме свикнали) липсват или са слабо представени. Не, че либерастите ни чакат с отворени обятия... освен, ако не отиваме да им берем ягодите или аспержите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледаха от Китай и от мухата направиха слон. А Китай имаше нужда от пандемия, за да си оправдае свиването на икономиката от санкциите.

 

А за бързите тестове, явно работят и ги признават. Че скоро сядане в ресторант, отсядане в хотел и летене със самолет може да го направят само срещу валиден тест. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчвам на Иво и на Миро да се преместят в по-нормална държава, явно тук не ги свърта...

Добър избор в момента са Ню Йорк, Лондон, Париж, Мадрид, Милано, Москва, дори Истанбул...

Изборът е голям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си харесвам родината, не харесвам държавата. Чарли, кажи ми честно за теб нормално ли беше да обявяваме извънредно положение със затваряне на де що има при 31 болни и да отменяме същите тези мерки при 2000 болни? Нищо нередно ли не виждаш?

Бързите тестове били боклуци. Радвам се, че ПРР не ме игнорира, но аз съм поставен в положение да доказвам на всеки седем дни, че не съм болен. Това харта на пациента, лични данни, айде в коша. И на всичко отгоре при всяко чекиране, ме проверяват (всъщност всички влизащи) с термокамера колко ми е температурата. И в същото време масово си перкат дори без маски. А то пък едни маски, свят да ти се завие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, chavdarlk написа:

Препоръчвам на Иво и на Миро да се преместят в по-нормална държава, явно тук не ги свърта...

Добър избор в момента са Ню Йорк, Лондон, Париж, Мадрид, Милано, Москва, дори Истанбул...

Изборът е голям.

?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, ID A написа:

Аз си харесвам родината, не харесвам държавата....

 

Ето тук е заровено кучето :) За Родината са умрели много хора, за да я има тази идея. Обаче... държавата - това си "ти". Потвърждава се за пореден път, че хората не се харесват едни други и не са сплотени, тоест "не харесват държавата". За пореден път се вижда от по-горните мнения, че е по-лесно да отидеш на изметеното, където не е толкова хубаво, но никой няма да си признае, че е така, че се е прееб@л, вместо да си измете собствената кочинка и да си го направи приветливо. От къде идва този мързел, мога само да предполагам, но той е основната причина за овчото мислене. Всеки гледа да си направи за себе си да е добре, а идеята за общото благо изобщо я няма. :) 

 

Ето пример от съседните държави/народи - те се "харесват" и си харесват държавата, явно:

image.png.a01b1fa1fec600bc1edbb460c58ca556.png

 

image.png.f6fe46393afcb5bcd6ef4c14792ba03c.png

 

Докато мислим, че държавата е човек или институция по която да плюем - това ще е дереджето. :) 

 

По темата - успях да намеря видеото за папаята, както пускам и още едно, което е доста силно за тези, които могат да мислят. Njoy. :) Не искам да ми спрат youtube акаунта, затова ги качвам в дропбокса.

 

Видео 1:

https://www.dropbox.com/s/1ate8hs65tml7q7/getfvid_381746159448101__229-.mp4?dl=0

 

Видео 2:

https://www.dropbox.com/s/g25qq0dtd83dyio/10000000_1074775176228337_6795352491268647884_n.mp4?dl=0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Венци, за да харесваш другите, трябва да можеш да приемеш съществуването на друго мнение различно от твоето. Това как си го представяш в България?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, ID A написа:

Венци, за да харесваш другите, трябва да можеш да приемеш съществуването на друго мнение различно от твоето. Това как си го представяш в България?

 

Като навсякъде :) С мислене. Иначе не става. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "ВСИЧКИ" - Тук само с Кръв могат да се оправят нещата. Като в Румъния.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, tuningmania написа:

До "ВСИЧКИ" - Тук само с Кръв могат да се оправят нещата. Като в Румъния.

 

Да... За съжаление, е така... Трябва една "вълна" да помете всичко и нещата да започнат отначало. Но нали нещо подобно се случи преди 30 години... А резултатът не е това, което очаквахме... От една крайност отидохме в друга, като в някои отношения стана по-зле...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 30 години, пак бяха различни нещата! Бай Тошо го свалиха същите комуняги, които яхнаха властта след т’ва. В Румъния, народа се докопа до диктатора и го свитнаха, кажи речи в ефир.

Чудил съм се, ако някоя сутрин, София осъмне с висящи от уличните лампи 240 парламентаристи, дали следващите, които влязат в парламента ще имат едно на ум или пак ще гледат само да пълнят гушите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, zloQQ написа:

...В Румъния, народа се докопа до диктатора и го свитнаха, кажи речи в ефир...

 

Боя се, че тези, които го докопаха и свитнаха вероятно не бяха съвсем от народа, но направиха така, че нещата да изглеждат като "народно" правосъдие. Не знам дали е известен факта, че оглавяващият съдебния състав, присъдил набързо разстрела на диктатора, скоро след това се самоубива.

Преди много години ми беше попаднал подробен хронологичен анализ на събитията там. Ключова роля са играли задгранични фактори (както и у нас, както и при всички "цветни" революции в наши дни).

Впрочем, Чаушеску в края на осемдесетте прави сериозен опит да нулира външния дълг на Румъния... нещо, което би го направило независим от бъдещите "спасителни" мерки на световните финансови организации за бившия соц лагер по-късно през 1990-те.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те бяха много по-зле от нас. При нас няма шанс. Дори и да се разбунтуваме за нещо, в един момент се оказва, че зад протеста стои някой с единствената цел да вземе той да седне. Спомням си преди години на италианците им вдигнаха цената на спагетите, всички наложиха бойкот и цената се върна на предишните нива. Тук ако се призове за бойкот, първо всички се презапасяват и после почват да сочат този или онзи, че не спазвал бойкота.

Вижте и тази тема от първите страници. След два-три месеца пак сме там откъдето тръгнахме и вече сме с близо 2000 заразени спрямо първоначалните 30. И? Мерките били супер. Е защо продължават да изскачат заразени?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Peter_CLX написа:

 

Боя се, че тези, които го докопаха и свитнаха вероятно не бяха съвсем от народа, но направиха така, че нещата да изглеждат като "народно" правосъдие. 


Забравил съм да сложа кавички на “народа”. Общо взето - такива неща се диктуват и режисират много добре. Историята потвърждава много такива скълъпени революции и възтания. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

И ся кво? Гришо и той прихванал вируса. Гледам доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, плаши с връщане на мерките. Някъде мернах вчера, че за българи въвеждат задължителна карантина в някои страни. И в същото време нашенци работещи в кланниците в Германия, затворени заради епидемията в тях се връщат тук и никой нищо не знае. Чудно...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.