Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Covid-19, коронавирус - дискусия


Recommended Posts

Бате , кажи чесно !!! Аре да се видим за 15мин , няма да ви стане нищо! Струпване на хора - 10 човека на кръст, а тея пред фантастико дето чакат за тоалетна хартия какво са?

 

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 220
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • ID A

    45

  • PRR

    33

  • tuningmania

    22

  • Izolini

    20

Най-много писали в темата

Саше, тук не става въпрос за мен или теб. Става дума за възрастните хора. Не можем да си позволим да пренесем нещо на тези хора. Ние може и да го преболедуваме без дори да разберем, но за тях може да е фатално. И, вярвай ми, положението изобщо не е розово, а болниците скоро просто няма да имат капацитета да приемат крайно нуждаещите се, ако не се ограничи пандемията!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Добре де пичове , защо сте ми преместили мнението от срещата за Ним. Аз се чух с Юли и знам причината да се отложи. Можеше просто да се изтрие, а не да се вади от контекста... :)

 

P.s. Поздрави на всички , който през уйкенда не излизат никъде, но в понеделник сме на работа ! :)

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саше, аз преместих мнението ти, защото смятам, че не е редно просто да го изтрия, а и не мога да преместя цялата дискусия. Темата е актуална и най-лошото което можем да направим е да наложим цензура. Всеки трябва да е информиран и да е наясно, че Шкода Клуб България се съобразява с обстановката и прави възможното да допринесе за нормализирането на ситуацията, както и за спазването на препоръките на оперативния щаб!

 

Относно ходенето на работа утре: Саше, както и всички останали, които трябва да отидат на работа: спазвайте дистанция, ползвайте маски, издигнете личната хигиена в култ и се старайте не само да не се заразите, но и да ограничите евентуалното разнасяне на заразата от самите вас!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пепи , позволи ми да не съм напълно съгласен .. информираността е хубаво нещо , но това се превърна в истерия . Маските под секрет ще ти кажа , никаква работа не вършат . От латексовите ръкавици има полза ако от време на време се свалят и оствавят ръцете да изсъхнат  , инак ще се спасиш от короната на вируса и ще си навлечеш гъби , а най-смешно ми е продавачка с маска и ръкавици да чеше носа и очите .

На финала - държавата е под карантина , а вчера Южния парка беше претъпкан от хора спотуващи , разхождащи се , а някои даже спокойно си нагъваха бургери и дюнери .. ебаааа и карантината.

 

П.П. 1986 година и на първи и на двадесет и четвърти май бях на манифестации , има ли ми нещо ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гена, маските пазят, най-малкото защото като кихнеш не разнасяш на 5 метра, а на значително по-малко! 

И да, истерия е. За съжаление с повод. В Италия от 21157 диагностицирани са умрели 1441 или близо 7% ! С други думи на всеки 15 човека един не преживява. Справка: ЦЪК

 

И да, прав си. Държавата е под карантина, а разни хора се събират по повод или без. Нещото, което ние не искаме!

 

PS: Относно първи май 1986 - имам двама починали родители от рак почти точно 20 години след тази манифестация. СлучаЕност? Не мислА ;) И да даваш пример точно олигофренията на една обществено вредна партия (която пак пробва да ползва ситуацията за изкара дивиденти!) е, меко казано, неуместно ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Пичове , аз знам как да се къпя и да си мия ръцете. Че маските не пазят ми е пределно ясно. Нека и тук не развиваме тази найстина масова медийна истерия , защото дори и баба ми каза че вече и е писнало да гледа новините... ;)

 

п.с. Пак казвам - интересна ще ми е предстоящата седмица , през която онези който влизат в магазина по един , ще се наложи (включително и аз) да отидем на работа. Дано малко се кротне тази истерия.

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, The Best Forman написа:

П.П. 1986 година и на първи и на двадесет и четвърти май бях на манифестации , има ли ми нещо ?

Въпроса ти към тези, дето те познаваме, е риторичен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ице , просиш си коронавинкела :)

По повод дилемата истерия/информационна завеса се сещам за един измислен случай , достигнал до СЗО. Публикацията във ФБ е доста разводнена и обстоятелствена , но ще се опитам да я преразкажа в кратък вид.

"В Африка , в една забутана в джунглата здравна служба идва пациент , доктора го пита:

-Какви са оплакванията?

-Ми капят ми ушите.

-К'во си правил?

-Ми бех самотен и наеб*х една гъска.

-Ааа ясно , значи някаква гъша хуйня.

След седмица пациента починал.

В месечния отчет доктора записал всички пациенти и добавил един починал от гъша хуйня.

Като стигнала информацията по дългата вррига до СЗО , в бюлетина се появила информация , че в Африка населението измира от гъша хуйня.

Впрегнали всички сили и лабораторни възможности и измислили ваксина , която обаче предизвиквала бъбречна и чернодробна недостатъчност , деменции и оглупяване и въпреки това народа се имунизирал .. щот гъшата хуйня е много опасна"

Та и аз се чудя дали е по - добре на хората да се снася информация , която им е нужна за превенция плюс адекватна информация за обстановката (дори и леко занижена) или както сега от всички медии да реват журналисти и да всяват паника и да трупат рейтинг.

Другото , за което съм убеден - държават ни няма адекватен план за действие при такива обстоятелства , а като гледам , няма и достатъчно компетентен да го създаде .

Колкото до Чернобил - аз също имам двама роднини починали от неопластични процеси и въпреки това не мога да обвиня Чернобил ;)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До " @The Best Forman " - Ето оригинала:

 

"Пациент в Зимбабве: Докторе, падат ми ушите.
Лекарят в Зимбабве: А бе, това е някаква хуйня! А какво сте правили?
Пациентът: Е**х гъски.
Докторът: Значи имате гъша хуйня!
Пациентът: Благодаря, докторе! (умира)
Докторът (записва в протокола): Пациентът умря от гъша хуйня.
Пресслужбата на Министерството на здравеопазването на Зимбабве: За изминалата седмица в Зимбабве умряха 2500 души от глад, 5400 от отравяне с изгнили банани и един човек от гъша хуйня.
Журналист (записва си): Гъшата хуйня попада в списъка на трите главни причини за смъртност в Зимбабве.
Новинарска агенция: В Зимбабве зачестиха случаите на заболяване от неизлечима гъша хуйня.
ТВ канал: Неизвестно досега заболяване на име "гъша хуйня" покосява населението на Зимбабве.
Министерството на здравеопазването на Зимбабве призовава населението да не изпада в паника.
Научно светило А: Да, гъшата хуйня не е известна на науката - и в това е основната и заплаха.
Авиокомпания Congo Air: Прекратяваме всички полети до Зимбабве до приключването на епидемията от гъша хуйня.
Научно светило Б: Властите крият реалните мащаби на катастрофата! Всъщност гъшата хуйня вече е проникнала в Европа - в Амстердам е бил видян кихащ негър с гъска под мишница.
Пресата (публикува снимки на гъски): Врякащите убийци са около нас!
Политик: За справяне с обхваналата света епидемия на гъша хуйня е абсолютно необходимо да бъдат изтребени всички гъски.
Полицията (козирува): Тъй вярно, ще бъде изпълнено.
Собствениците на ферми за гъски: Вие к'во, да не сте обезумели? (красиво се бият с полицията под щракането на светкавиците на пресата)
Пресата: Заговор на собствениците на ферми за гъски застрашава националната сигурност!
Фармацевтична компания Хофман Ла-Гуш: Единственото спасение за всички, заразени с гъша хуйня, както и за тези, които са здрави, но се страхуват да не се заразят, е нашето ново лекарство "Г-Хуйнифлу". Пие се минимум три месеца по 5 таблетки на ден. Страничните ефекти включват гадене, повръщане, опадане на косата, ноктите и зъбите, гърчове, припадъци и снижаване на IQ-то с около 30, но се наблюдават само в 75% от случаите. Ако след започване на курс с медикамента се появят някои от изброените симптоми, не прекъсвайте лечението си, а се обърнете към регионалния ни дистрибутор за други наши медикаменти, с които да се излекувате и от тях. За Ваше улеснение търговските ни и рекламни центрове в целия свят са обозначени със знак "червен кръст", а дистрибуторите ни носят бели униформени престилки.
Фармацевтична компания Гушайзер: Току-що създадохме първата и единствена ваксина, способна да предпази населението от гъша хуйня. Препоръчваме незабавна задължителна имунизация на цялото население.
Правителството: За предотвратяване на епидемията от гъша хуйня въвеждаме задължителна ваксинация на цялото население!
Еко-активист: Ваксината срещу гъша хуйня предизвиква слабоумие, аутизъм, паркинсонова болест, припадъци, гърчове или смърт в 90% от случаите! Отказвам да ваксинирам децата си! (самозапалва се публично в знак на протест)
Фармацевтична компания Гушайзер: Това са долни инсинуации на некомпетентни лица с крайни анархистични убеждения. Ние внимателно тествахме ваксината върху група от доброволци - осъдени на смърт цветнокожи серийни убийци. При нито един от тях след ваксинирането не е отчетено намаление на способностите да свирят на арфа, да решават частни диференциални уравнения и да изпитват съчувствие и състрадание към беззащитни животни. Следователно нашата ваксина е абсолютно безопасна и безвредна!
Правителството (след 55-тия самозапалил се протестиращ еко-активист): Хората имат демократично право да решават сами дали да ваксинират децата си, или не. За предотвратяване на епидемия сред ваксинираните деца, забраняваме на всички неваксинирани да посещават детски градини, училища, кина, театри и да пътуват с градския транспорт. Задължаваме всеки, който не е ваксиниран, да носи на една от ръцете си лента с изображение на оцветена в жълто гъска с размер, не по-малък от 15 см.
Интернет-обществото: В началото на всеки медицински форум модераторите въвеждат важна тема : "Ако за пореден път някой се опита да убеди хората в този форум, че ваксината срещу гъша хуйня е опасна за здравето и живота на хората, а вирусът на гъшата хуйня е безвреден, ще бъде баннат без предупреждение!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Язък Гена, съсипа историята за гушата хуйня.

Понеже мнението на Сашо беше насочено към моето, когато го публикувах, мнението на Юли беше все още скрито. Виждаше се това на Пепи и никое друго. Та моето беше направо излишно. Всички знаем какво става. Не съм съгласен с мнението на Гената относно предпазването. Ще мине време преди да се отучим от подобни почесвания, но все още има и време. Относно самата карантина, за мен е абсолютно безмислена. Дори и всички да я минем утре пак ще се появи някой болен и какво? Тогава системата на здравеопазването ще издържи ли? Втори път ли ще обявяване извънредно положение?

 

За Сашо: Изненадва ме, че не са ви разредили екипите. Навсякъде се разреждат максимално екипите, за да може да се продължи работата. Ако някой при вас се разболее, всички около него трябва да минат в карантина и тогава кой ще работи? Или ще затваряте кепенците?

 

П.П.: Защо не отделите мненията в една отделна тема?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ивчо , те какво да разделят , като трябва да се върши работа няма как, ние и без това сме си малко техници, няма накъде да ни разреждат... :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ивчо, целта на карантината не е да ни предпазят от заразяване, а това заразяване да е разтеглене във времето за да може здравната система да се справи. 5000 пациента за 5 дни е едно, 5000 пациента за един месец е друго, а за 3 месаца дори няма да ги усетим. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би наистина е хубаво да има отделна тема по въпроса, защото определено няма да е весело след седмица-две, ако не и по-скоро. Доста почетох, рових разни по-специализирани места от любопитство, чувам се с приятели, които са по критични места. Та от един куп места - много се препокриват фактите (особено нерадостните)! Вирусът е доста заразен и агресивен! Заради дългия инкубационен период се оказва, че на един доказан/регистриран случай на заболял се падат между 40 и 50 нерегистрирани! Тук имаме 50  тествани и доказани, сами си направете сметката, колко ще са след седмица...след две...

Нито съм изпаднал в паника, нито съм се презапасил с ха̀ртия за г*з. Продоволствия така да се каже, имам за 3-4 дни максимум, понеже гледам всичко да е прясно вкъщи. Обаче се замислих, че всъщност дребосъка у нас е най-важен и поне за нея ще напазарувам за месец неща.

Много вероятно е (дори със сигурност) да сме като останалите страни и да се движим по техните “криви на заболеваемост”. В началото весело, после - тегава работа. Честни казано - не виждам как ще се помага на хората в нужда предвид инфото от първо лице в Пирогов и ВМА. Карантината я приемам като нещо нужно. Тя всъщност дава резултат, където се спазва. Медицинското лечение е доста неефективно, сравнено с карантинната мярка - т’ва е факт. По-добре сега да си седя у нас малко, от колкото да седя в болница за дълго. Гледах и щабът! Ами...говорят, мъчат се да убеждават, че е ОК положението и са подготвени, но май-май го правят само да не тотализират обстановката, която и сега не е розова с тая паника и опразване на магазините.

Пепи е пуснал хубав линк, ето и един от мен ако на някой му е интересна глобалната картинка >>> https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR0SEqF5AUXd1qnk2Y5tBUWwoGCIMdGZdHMOwg9b3bIu-oKorreGFpZLySQ#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Мързи ме да пиша за всичко, което изчетох и изговорих с лекари тук и в чужбинско, но всички са съгласни с налагането на карантина и съветват ако не се налага да се излиза - да не се прави. Хората са реалисти и изказват опасения за кризата, която ще се стовари тук. А за икономическата такава - хич не ми се мисли.

Дано утре е отминала лудостта на народа и да може нормално да си напазарувам нужните продукти, че и малко отгоре. От няколко места споделят, че утре или ако не утре, вероятно в сряда - ще “затворят държавата” и ще си седим всички по домовете. До сега ми беше малко нереално т’ва дето чувам, виках си - много се преиграва, но след като до сега всичко се случи така, както го чувах, но не обръщах внимание - мисля да почна да обръщам повече внимание на съветите на някои познати.

Та, споделям тук, за да имате едно на ум! 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изтеглени бяха наградите за най - голямите съботно неделни герой . Печалившите са Георги Георгиев и Иван Иванов , останалите ги чакаме утре на работа от 8 в офиса... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@zloQQ, Мисля, че за затваряне на държавата е много рано да се говори. По-скоро трябва да разберем, че това не е шега и да се ограничат до минимум ненужните разходки. За съжаление българинът е свикнал, че е по-по-най и най-най-знае ... за всичко! Затова при наложена карантина си прави спортни събития в парка и поства във фейса. Та, лично мнение, ако затворят държавата, то ще е заради такива олигофрени :( 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е Пепи, определено сме бабаити и “нас не може да ни повали един грип”. Също като италианците. Реално, в момента, под карантина са поставени и се поставят само хората, контактували с доказано болните. Днес, след заседанието на НС ще видим с какво решение ще излязат. Надявам се да не “затворят държавата”, щото тея ~1.3 милиарда € дето се явяват като помощ от ЕС за борбата с пандемията, няма да идат в гръбнака на икономиката - малкия и среден бизнеси, а вероятно ще ръснат едни “трохички” и останалото ще иде по разпределение по джобовете... Усилено се коментира обаче, че ще се наложи да седим всички вкъщи, а не само доказано контактните. Надявам се да не се стига до там, защото не знам, как ще се справим. Ето едно филмче >>> 

 

Не виждам, как, не ние, а изобщо някой  в Европа ще успее да направи т’ва, което се случва в клипа. Просто се надявам, някак да не е толкова зле и некво чудо да стане. Защото всичко сочи към не малка криза. Колкото по-скоро ВСИЧКИ осъзнаем, какво ни чака и ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС вземе мерки и бъде достатъчно отговорен към себе си и обществото - толкова по-добре. Но, времето ще си покаже...

Редактирано от zloQQ
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите първи и последни 2 ст. по темата за COVID19

 

1. Единствените места, от които трябва да си набавяте информация:

- Сайта на СЗО - www.who.int

- Брифингите на Националният оперативен щаб. Но желателно е да ги гледате на живо или на запис, а не да четете журналистическите интерпретации на това кой какво бил казал и кой какво имал предвид. 

2. Правете всичко това, което властите ни задължават, но и това, което препоръчват и максимално скоро всичко ще бъде наред. И ще дойде време, в което ще трябва да се хванем на работа, за да възстановим икономиката колкото се може по-бързо.

 

Всичко останало са несъществени интерпретации и разсъждения на хора, които нито имат опита, нито експертизата, нито цялата картина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Т’ва вчера съм го пропуснал, но е полезно мисля - за дребосъците и протичането при тях на заболяването. https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/15/4041386_kak_proticha_koronavirusut_pri_decata_obiasniava_d-r/
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Велко, мани ги тия захаросани филмчета по поръчка на компартията. Ето ти я действителността.

 

А за по-добро разбиране на китайската кОлтура и хигиенни навици:

https://www.google.com/search?q=china+Shitting+in+the+street&tbm=isch&ved=2ahUKEwjsqNjnw5znAhVWelAKHWvsDt4Q2-cCegQIABAA&oq=china+Shitting+in+the+street&gs_l=img.12...196612.202737..204946...0.0..0.110.1297.14j1......0....1..gws-wiz-img.......0i8i30j0.bAQvVW_Dykk&ei=PAorXuyaMNb0wQLr2LvwDQ&bih=551&biw=1280

 

И да, цепката е част от дизайна, за съвсем определена функция

 

https://www.google.com/search?q=Chinese+Diapers+or+Open+Crotch+Pants&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi0rvawxZznAhWD-yoKHTqdAVMQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1280&bih=551

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, ID A написа:

 

Заааааааеби.... верно ли си "кендзат" така по улиците бре :D :D :D Или това е някаква "случаЕнос", която са снимали 1 милион пъти :D:D:D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ивчо, тея съм ги видял отдавна :) Тая вероятно е в графата “безследно изчезнали по време на пандемия”. 

Не знам, на кое викаш “захаросани” кадри, обаче на мен ми изглежда като реално случващо се там действие този Lockdown, за което Европа не е готова. 
А ако искаш действителност - ето малко и от мен - твоето + още няколко случая >>> 


И нещо, което не препоръчвам много-много да се гледа, но...ти започна с не захаросаната действителност.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През последните дни затвърждавам убеждението си, колкото и да ми е тъжно да го напиша, че голяма част от българите са изключително прости. Под "прости" следва да се разбира:

- неприемащи за достоверна различна информация, докато не им запари под собствения гъз;

- поставят личните си приоритети в краткосрочен план пред същите в дългосрочен;

- все някой друг е виновен;

- все чакат някой да ги "оправи" (кой както иска да го тълкува), а не правят нищо зависещо пряко и конкретно от всеки индивид.

- от всичко разбират, компетентни са дори по въпроси, които нито са чували, още по-малко изучавали. Абе направо башмайстори по всичко.

 

Изчетох доста тъпи коментари в нета. Като например "олеле мале, какво ще правим с децата като затворят градини и училища". По новините дават как част от бизнеса скача срещу държавата да подпомагала и плащала осигуровки, че даже и финансово да подпомага заплати - същия този бизнес, който всячески крие доходи и плаща минимални осигуровки, сега иска подкрепа от държавата. В парламента една г-жа в червено предлага бизнеса да не плаща ток и вода за периода на кризата - и това на какво основание? Като ползваш и работиш, плащаш. Като не работиш, не ползваш, съответно не плащаш... Пълна пародия. Онзи ден гледам по новините генерал майор Мутафчийски с право се ядосва, че го питат "какво ще стане с фитнес залите и фризьорските салони". Да не отварям голяма дума за лекарите, които от години се борят за по-високи възнаграждения, а сега всички зависим от тях.

 

На китаеца всеки му се смее, че каквото нареди режима, това изпълнява. Да де, ама китаеца не само се съвзе от епидемията, но отиде в Италия да помага. С техника, с медицински екип, да сподели опит. Да, италиянците щракаха с пръсти и не обърнаха внимание на сериозността на вируса. Но идва ред на въпроса - ако не се научихме от китаеца, защо сега не се научим от италиянеца? Има достатъчно опит, който можем да ползваме. Вместо това си се разхождаме, работим си, абе дреме ни. Италиянската здравна система е далеч по-развита от нашата. И клекна здраво. Невъзможно й е да се справи. А какво остава за нашите болници...

 

Време е да се осъзнаем. Проблема не е толкова в самия вирус. Той сам по себе си не е страшен. Един здрав организъм може и без да разбере да го изкара на крак. Опасността идва, когато вируса попадне в организъм с различни съществуващи заболявания и/или отслабена имунна система. В по-голяма част от случаите става дума за по-възрастни хора. Затова и средната възрастова граница на починалите е толкова висока. Другия основен и всъщност най-голям проблем е скоростта с който се разпространява коронавируса. Именно тази скорост трябва да бъде максимално забавена, за да може здравните заведения да смогнат с леченията - това е основния въпрос, по който се работи в световен мащаб. А ние тук, в България, дреме ни. Защо да не излезем на разходка, да се качим в рейса, да кихнем малко на обществени места. Пък и да ръсим глупости по форумите как тази маска ставала, онази не и т.н.

 

Ей, хора. Колкото по-отговорно се отнесем към проблема, толкова по-бързо ще го разрешим. Китай клекна, Италия клекна. Не си мислете, че при нас не може да стане страшно. В личен план работата ми е свързана с клиенти, куриери, включително и международни доставки. Имам си сериозните за мен месечни разходи. Имам си и кредитче. Но в момента съм спрял директната работа с клиенти. Защото смятам, че така е редно, така трябва да бъде. Трудно ми е, ще ми става и по-трудно. Но съм на мнение, че всички трябва да стиснем гъзО, за да излезем заедно от тази ситуация.

 

И да отворя дума за презапасяването. Пълна глупост. По този начин се създава изкуствена криза. Масовото пазаруване на хранителни стоки в големи количества за кратък период от време не изпразва складове, но изпразва временно магазини. В складовете има достатъчно. А и камионите пътуват и зареждат от производители и доставчици. Но когато егоистичния Ганьо мине и обере всичко от магазина, аз отивам и за мене няма. И почвам да псувам Ганьо. Защото не сме във време на война, където да се предполага, че хранителните запаси са изчерпаеми. Вируса, с корона или без, няма да ни остави без храна. Но масовия Ганьо може да го направи...

 

Ако горното не е било достатъчно, за да разберете позицията ми, вижте това видео, пряко от Италия:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До " @Mishelle " - Пазаруването на 100 неща на веднъж е с цел да не се ходи 10 пъти за по 10 неща, което в тази ситуация не си струва риска..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.