Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Електрически тротинетки, доколко са безопасни


The Best Forman

Recommended Posts

Столичния общински съвет имат много извратена визия за подобряване на транспорта в София.

Пуснали са някакви електрически тротинетки (вероятно срещу заплащане) , които се карат от всякакви елементи без предпазни средства , жилетки и по пътното платно . Не ни стигат велосипедистите , заблудените пешеходци , ами сега трябва да пазим и тия лумпени. АНАТЕМА!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 78
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • maxrpm

    21

  • The Best Forman

    10

  • zloQQ

    8

  • Bondo

    7

Най-много писали в темата

Цитат

Вероятно срещу заплащане...

Генадий, стегни се, как вероятно?

https://www.monitor.bg/bg/a/view/nova-usluga-predostavja-150-e-skuteri-pod-naem-v-sofija-173545

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво да се стегна .. ако строша краката на някой такъв олигофрен , Фастъкова ли ще плаща , прецакват парко места с някакви железори .. нямам думи .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно аз съм много стар! За мен това е колелце за детенце на 5-6-7годинки. Като видя възрастен човек на такова , нещо в мен се смее и вътрешно го смята за пропадняк, а обществото се опитва да ми обясни че това е новото нормално... Това е все едно да караш Reliant robin...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти ще плащаш, бе, какво пак не си разбрал? Че веселопедерите винаги са прави още не си разбрал? Даже един ми се дърви, защото той бил карал колело по улицата (срещу движението), а аз пеш не съм погледнал към него и щял да падне. Леле, колко бързо се оказа че може да върти педалите, не можах да го догоня да го напляскам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Редовно ми се случва като пешаходец на тротоара на бул България . Аз съм бил ходел в неговата вело алея и даже ми звънка с тъпото си звънче... Навремето баба му все на вело алея е карала...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЦЪК

Пак са поставили каруцата пред коня (както винаги) .. първо ще ги пуснем , после ако някой се пребие сериозно ще му мислим .. баси тъпаците и Закона за ППС е същата шит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре да си наемеш “Спарк” като им гледам ценоразписа на тези двуколесни. Иначе ме кефи. Аз разхождам една, но не е електричка. Чудя се дали да не си взема или пак да се метна на някой скутер/мотор...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При електромобилите е друго - освен кредитна карта трябва да имаш и книжка , отделно си в купе .. за тези тротинетки се съмнявам , че е плащана каквато и да е застраховка (тепърва ще обсъждаме трвбва ли им). После ще установяваме къде да се карат - ако са МПС (каквото са) няма велоалеи , ако са МПС (каквото са) трябва ли книжка , после ще мислим с каска ли ще се карат , с джапанки , а като стане най-лошото ..

Това нещо става за атракция в парка , а не по улиците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда... Нещо и аз не го разбирам, но по пътя са плъзнали страшно много такива, които хвърчат по тротоарите или по пътя. Водачите им са с шалчета през лятото и сако от туид. :)

 

 

EBic45aWwAMS8JH.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен това не ме интересува, това е за 6 годишни дечица. Който на зряла възраст го кара си заслужава 姧§то в г%%за.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Онзи ден видях нещо интересно. Един паркира голф 5ца, извади електрическа тротинетка от багажника, разгъна я и беж да го няма.

А иначе са си опасни. За разлика от велосипедист, такъв може и да пропуснеш да забележиш, че е на нещо. Стои изправен, много близо до земята... И вместо глупости за застраховки и регистрация, да вземат да ги задължат да са с каска и включени светлини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го видях днес, един от тия с тротинетките беше със стопче и фенер. Сега няма да изказвам лично мнение дали е тъпак или не, защото все пак не е удобно ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз възнамерявам да си купя такава. От вкъщи до работата ми има велоалея. Вместо да вися по час и половина в задръствания ,да си губя времето и тровя въздуха предпочитам да си шляпам с тротинетката.

Колелото не е вариант,защото потен на работа не ми се ходи.

Смятам,че ще ми спести много нерви,време и пари.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брато, мислил ли си просто да отидеш пеша ?!?

Това го чета и ми звучи  - Вместо да си направя още татуировки този месец, или да си сипя бензин догоре в колата, аз реших до тоалетната чиния да си сложа едно биде, да си го имам ... :)

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 час да ходя пеша? Да го правя 2 пъти в седмицата добре.

Но всеки ден...това означава да тръгвам 1 час по-рано и съответно да спя по-малко. Не ми звучи,като добра идея!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купи си мотоциклет , пак е по - добре от тротинетка... Поне в магазина няма да те питат - "За момиченце или за момченце?"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, к’ъв Ви е проблема с тези тротинетки :) Като шофирам - винаги ги виждам - движат се доста по-бързо от пешеходец. Хубаво е да се карат с отличителни знаци някакви и с каска разбира се, за безопасност и за да е по-лесно различим човек, но аз, както казах - нямам проблем да ги виждам тези ползватели. Разбира се, трябва и да се регулира ползването им с различни правила (или закон ако е нужно).

Отделно - да караш такава джаджа си е предимство отвсякъде. Сгъва се и я слагаш зад вратата - демек - не е нужно да търсиш място за паркиране и да плащаш синя/зелена “зона”, придвижваш се екологично и безшумно, пестиш време от задръстванията и съответно намаляваш разходите си и амортизацията на автомобила. За някои може да не е много, но според мен - не е никак лошо.

А т’ва на колко години си, за да караш тротинетка - не виждам връзка. @maxrpm - успявам да си сипя нафта “до горе” без да се налага да дочаквам заплата, имам татуировка, а и следващите са на път - време ми е за бидето значи :) Някой щял да си помисли не-знам-си-к’во-за-мен! Ами да си мисли, каквото иска! Аз, данък обществено мнение никога не съм плащал и ми е през хоя, че някой ще го сметне т’ва за...и аз не знам какво :)
Ей така, на прима виста - такова едно, би ми спестило към 150 лева месечно от нафта между април и ноември. 8 месеца х 150 лева са едни 1200 парици, които с кеф бих дал за една разходка някъде из Гърция за 5 дни със семейството примерно... Или пък бих си платил каско/гражданска и пак едни 400 лева ще съм “напред”... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момци , пропускате нещо много важно - всички сте пълнолетни и с книжки .

Това , което видях в събота на бул. Хр.Ботев ме втрещи - група мутанти на средна възраст 15 год. качили се на въпросните возила бяха заели целия булевард и се забавляваха все едно са в парка .. това не е нормално , както не е нормално да пускаш в експлоатация продукт без регулации , а това кой с какво ще се придвижва е въпрос на личен избор .

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, Bondo написа:

Абсолютно сългасен съм с Велко.

И най-вече мога да я карам подпил което е мега плюс. ?

 

Първо пробвай, че един познат преди много години дойде с колело, накърка се като фатмак на наряд, след което разбра че не може да се закрепи на колЮлото и се прибра с автобуса.

 

Just now, The Best Forman написа:

Момци , пропускате нещо много важно - всички сте пълнолетни и с книжки .

Това , което видях в събота на бул. Хр.Ботев ме втрещи - група мутанти на средна възраст 15 год. качили се на въпросните визила бяха заели целия булевард и се забавляваха все едно са в парка .. това не е нормално , както не е нормално да пускаш в експлоатация продукт без регулации , а това кой с какво ще се придвижва е въпрос на личен избор .

 

Задължително трябва да има някакви правила. И то наложени със закон. Въпроса е дали някой ще следи за спазването им. Не може някакъв пикльо на видима възраст 12, да кара тротинетка на зиг-заг от тротоар до тротоар по ул. Гео Милев и като му свирнеш да се обърне, да ми обясни какво щял да направи на майка ми (дали знае с какво) и да се изплюе по колата.

Защо на колегата направения електропед е регистриран, а тези неща не? И електрическите колела не се регистрират, за нормалните да не говорим, а повечето може да вдигнат по-висока скорост от стандартен 50 кубиков мотопед.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, смятам себе си за достатъчно културен човек и карайки такава електричка (примерно) бих се съобразявал с движението около мен със сигурност. В крайна сметка - аз говоря за себе си! Иначе, идиоти (пълнолетни и не) в България - с лопата да ги ринеш! Господ ни е дал бая такива индивиди! Ама те са друга тема. Аз говорех принципно, че няма лошо в този начин на придвижване :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не зле да бъде регламентирано къде точно могат да се движат тези возила.Според мен мястото им не е нито на платната нито на тротороарите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм против тези тротинетки....

Един тъп въпрос имам: Тесла е тротинетка или тротинетката е Тесла (визирам електрическите автомобили).

Наскоро се прибрах от ексурзия от Париж, там положението с тези тротинетки е плачевно....всеки ги хвърля (буквално) където му падне, дори не гледа да е на стойката си, и не мисли че някой може да се спъне в нея. А как се управляват по улиците хич не ми се коментира.....

А и както бяха казали в по горно мнение относно 15 годишните.....

Т според мен би трябвало да се дефинира в закона що е то електрическа тротинетка и трябва ли да има издаден паспорт за нея и кой, и как, и къде може да управлява туй космическо чудо на авиацията.....

Според мен лично, би следвало да се управляват само от хора притежаващи свидетелство за управление категория Б.

Но понеже сме в България, ще настане хаос.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да напомня че преди да имаше електрически тротинетки имаше електрически колела, срещу който никой нямаше против. Човек който познавам, приятелче, всеки ден си кара електрическото колело, с педалите зарежда акумулатора и си заяква... Няма как да приема че зрял човек е нормално да кара детско колело, сори! :)

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.