Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Новата Шкода Скала - има ли лични впечатления?


Scala

Recommended Posts

Ти като прочете поста ми, разбра ли го? Пробвай пак да го прочетеш, може и да го разбереш. А да пробваш автоматично спиране със 100 км/ч е направо върховна глупост! Фронт асиста ти е набиване на спирачки! Само това! Добре, че не сте претрепали някого с безумни експерименти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 90
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • Mygyl

    13

  • Stucata

    12

  • wachman

    9

  • Сале

    8

Най-много писали в темата

Да споделя за фронт асиста, при мен, заедно с Адаптивния автопилот са на Октавия 3, със 6 степенна ръчна кутия.

 

Ако се приближите с висока скорост към по-бавно движещ се или спрял автомобил пред вас, или приближаващ срещу вас, камерата го засича при всички обстоятелства, писъкът на системата и червения знак по целия Макси Дот дисплей Ви е гарантиран. Ако колата реши, по нейните си критерии, че Вие не реагирате достатъчно бързо и адекватно, чрез ESP чуква и спирачките, но леко. За три години, 4 пъти ни се е случвало, в две от ситуациите със задействане на спирачката, системите на автомобила реагираха половин секунда преди задкормилното устройство.

Вече ако сте със DSG и Front Assist, при същите обстоятелства, колата може и да спре напълно.

Знакът с двете колички и удивителната само Ви уведомява, че сте се приближили повече, от колкото е безопасно до автомобила пред Вас, дори ако цялата колона се движи с еднаква скорост.

 

По отношение свързването на телефоните към инфотеймент системата на колата чрез Apple CarPlay, AndroidAuto  или Mirror link, задължително трябва да става с оригинален кабел на марката телефон, иначе няма връзка. След като успяхме в Еуратек София Тотлебен личния ми Samsung Galaxy J5 (2016) да го подкараме на Колумбуса на Superb 3, значи става и със по-обикновени телефончета, просто трябва да се следват някои прости стъпки.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Днес получих моята. Първите впечатления са отлични. Въобще не съжалявам че взех еднолитровия двигател. Много пъргав и тих. За разхода е рано да се говори. Качеството на материалите е много добро. Изключително тиха (за човек, който досега е карал дизелаци)

Това е за сега.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, чакаме теча със снимки! Честита придобивка! Безаварийно да те вози!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със здраве да я караш. И поздравления за цвета - отива й. Присъединявам се към колегата над мен и ще чакаме представяне на колата в отделна тема в ето този раздел :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да добавя, че Android Auto при мен работи отлично. Mirror Link не работи, но това е защото телефона ми е стар китаец  XIAOMI и май не е съвместим. Опитите продължават 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеци по-късно...

Здравейте! Съвсем нов съм във форума и причината да се озова тук е една Skoda Scala. Избрах си наличен на склад с хиляда-кубиковия, 115кс, 6ск ръчну. Бонус уж ми дадоха цвета спортно син металик - лично за мен, най-подходящия цвят за автомобила от наличните. 

 

По ред лични причини прецених, че е  време за покупка на нов автомобил и по още много други причини, реших да е в класа на Скала/Голф/Астра/тн. Преди време станах за кашмер, че купих кола от автокъща без да чета и питам достатъчно и си носих кръста доста време. Въпреки че, става въпрос за нова кола, желаех да взема много добре имформирано решение. 

Е, този път, след много четене, каране, питане, разглеждане на какви ли не оферти, се оказа, че по-добро в класа като цена/качество/екстри, в момента просто няма. 

 

Карам я вече повече от седмица, направих й почти 700км смесено и съм повече от доволен. Единствено не ми харесват дългите светлини, ама какво да се прави... Не съм имал време да ги оглеждам много, но мисля че, спрямо начина, по който светят са рефлекторни с Н7 крушки, които светят в жълто и на фона на приятно белите (много добре осветяващи) къси светлини, си е доста разочароващо и смотано. 

 

Като гледам, почти всички оплаквания са свързани с външния вид, основно задницата; въпросния таблет; или цената. Първите две са до вкус, на мен всичко ми харесва много. А, за третото, с времето се научих, че трябва да идеш на място, да покажеш, че си сериозен, и те сами ще ти пуснат някоя оферта, за да хванат комисионната. 

 

Хората в Еуратек ми обясняваха, че Android Auto било налично в България от версия 10 на Андроид, което не ми се вярва, ама всички знаем втория начин за набавяне на софтуер у наше село. Та, на моя скромен Huawei P20 Lite изгря от раз и то не с оригинален кабел, но все пак взех по-квалитетен, сиреч по-скъп, дебел и къс. Ако, на някого не му се връзва телефона към системата, да провери дали е дал всички права на Android Auto на телефона. Забелязах, че само едно нещо да не сте му позволили да достъпи и не се връзва. 

 

Голямото разочарование в цялото начинание, освен дългите светлини, всъщност ми бяха служителите в Еуратек (София, Дружба). Но, масово Ганьо никога не е бил наистина добър в продажбите и работата с клиенти като цяло. Добре, че колите им са хубави, та горе-долу се продават сами. Иначе, като им се поскараш, че все пак искаш да им дадеш парите си и се хващат у работа.

 

Колата на 100% си заслужава. Тиха, икономична, пъргава, практична, мека возия... Абе... нов внос, неразличима от нова, качваш се и караш! ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честита покупка! Безаварийно да ви служи Шкода-Та! Някоя и друга снимка да сложиш, че и ние да я видим тази Скала :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл в клуба на Скалите. 

 

Забрави да споменеш че е УНИКАТ :)

 

Лично аз останах доволен от служителя на Еуратек (в Дружба), който водеше продажбата. Тъй като аз сам си регистрирах автомобила в КАТ и се наложи спешно да търся репатрак, той организира такъв да дойде от централния офис и да ми закара колата в КАТ. Тъй като чехите бяха пропуснали да ми сложат черни капаци на огледалата,  от Еуратек ми подариха стелки и секретни болтове (в последствие смениха капаците и имам едни резервни).

 

Дългите са халогени, но май са H15. Верно малко е грозничко, но другите фарова са скъпа опция, а и продават афтърмаркет крушки с по бяла светлина

Редактирано от Mygyl
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 6.03.2020 г. at 0:11, joro.gr написа:

Голямото разочарование в цялото начинание, освен дългите светлини, всъщност ми бяха служителите в Еуратек (София, Дружба). Но, масово Ганьо никога не е бил наистина добър в продажбите и работата с клиенти като цяло. Добре, че колите им са хубави, та горе-долу се продават сами. 

Хванал си два много съществени момента от хода на продажбите на автомобил с марката Шкода у нас! Единият, за съжаление, пречи на оптимизацията на другия. По една или друга причина няколко модела на марката се продават наистина сами! Това пречи на другия момент у нас - човешкия фактор :D

Аз съм фен на Скала от момента, в който я анонсираха! Практичнен автомобил, който може да покрива и семейните нужди. Безаварийно ти пожелавам! :)

 

п.с.: щом ти е направило впечатление отношението "на входа" на Шкода, от тук насетне има голям риск да пръснеш известно количество нерви около сервизирането на автомобила. През 4 от последните 5 години не съм видял нищо хубаво. Едва в последно време "ни се получават нещата", по един или друг начин. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за пожеланията! Снимки ще кача малко по-натам. Фаровете за сега ги игнорирам, така и така не ги ползва всеки ден, че чак толкова да ми вадят очите. Иначе, в крайна сметка, да, може да потърся просто крушки с по-бяла светлина.

 

Поживях малко в чужбина и още се адаптирам към откровено селското и небрежно поведение на продавач-консултантите във всякакви магазини у нас. Не е като да са само в Шкода. Тези в офисите на мобилните оператори са ми едни от любимците, но това е друга тема.

 

Относно Скалата и това, че е практивен автомобил, който може да покрива и семейните нужди - ето на това най-вече трябва да кача снимки. Събрах два огромни куфара, сак, раница, голяма пазарска чанта (като на бабетките от женския пазар) и имаше място за още бе! Да не говорим, че побира 4х16ки гуми без никакъв проблем. Даже 16ките не уплътняват напълно разстоянието от задната седалка до задната врата, може и 17ки да успее да събере, ама не съм пробвал. Тази кола уж я купих с идеята за "преходна" преди голямата семейна Октавия или Супърб (ако ще е Шкода), но в зависимост как продължава отговаря на нуждите, когато се налага побиране на повече багаж, може и да се окаже "непреходна" ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей.Диаметрално 16ките и 17" гуми, са еднакви.Иначе в багажника на Скалата 4бр. се събират прави и има място отстрани. ?

 

Редактирано от mariovasi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Здравейте,

И аз от вчера съм собственик на Скала G-TEC. И имам едно питане, на което не могат да ми отговорят в Еуратек.

Проблема ми е, че не мога да си регистрирам автомобила в SKODA Connect. Изтеглям си приложението, въвеждам VIN номера. От там трябва да въведа активационен код в медията на колата, но не намирам тази опция. Има ли някой, което вече правил въпросната регистрация?

pic1.jpg

Scala.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти е четита и със здраве да си я караш! Избрал си най-хубавия цвят за модела, ако питаш мен.


Ето това е правилното клипче (надявам се, че се оправяш с английски) за активация през медията в колата, но очевидно при теб бутона "Регистрация" липсва. Явно се появява след като е успешна регистрацията на VIN-а в портала им и има генериран PIN. Аз лично го направих преа мобилното приложение, заедно с хората от Еуратек. Понеже не минах абсолютно сам през стъпките, не си го спомням толкова добре, но съм сигурен, че на всяка отделна стъпка системата се бавеше доста. Понякога отнемаше минути да върне потвърждение или нещо от сорта. Не знам дали при теб е такъв случая, но регистрацията на колата в портала е обяснена доста добре в това клипче (от начало до 3:30), но отново е на английски.

 

Препоръчвам ти да пробваш само през мобилното приложение и/или да повториш стъпките от начало (ако е възможно). Но на всяка стъпка, където има да чакаш отговор от системата или някакъв код, бъди търпелив.

 

Добавка: Ето и клипче с БГ субтитри -

 

Редактирано от joro.gr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това направих и аз, но когато стигнах до момента на въвеждане на кода в колата, не намерих такaва опция :(

В приложението ми стои това:

Code.png.c460b41db177eef138a41051b040962f.png

 

А в потрала на SKODA Connect това:

car.png.44e24ecb8e731d463faac69b2c409a77.png

 

След като натисна "КРАЙ НА АКТИВИРАНЕ" се покзва подобен екран както в приложението с кода, но в колата опция Registration в SKODA Connect (online service) я няма.

site.png.22497a529c46c3edafec16852d01446b.png

 

По препоръка на Еуратек изтрих автомобила от гаража и го регистрирах отново. Без резултат.

Ресетнах до фабрични настройки SKODA Connect, но при влизане отново ми казва, че автомобила вече бил свързан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На твое място, бих звъннал от колата с "i" бутона при огледалото за задно виждане. Хем ми е интересно точно с кого ще те свърже, хем в такива ситуации му е уж идеята на тоя бутон да се ползва.

Явно в твоя случай не е до това, че ти не правиш нещо и очевидно си направил каквото трябва, и няма как да оправиш нещата сам. Ако не са Шкода да оправят активацията, не знам кой... ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно. Бутона за регистрация не би трябвало да липсва, дори да си регистриран. Пробвай да ресетнеш до фабричните настройки на цялата медия. Ако не, бягай в Еуратек да ти сменят фърмуера. По принцип англичаните и те се оплакват за проблеми, но при мен си върви нормално

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Приключенията" ми с медията на колата продължават.

Някой пускал ли е Android Auto? Аз като свържа телефона, на дисплея на медията се показва някакво съобщение за Smart Link или нящо подобно и не се показва после нищо. На телефона се стартира Android Auto, но на медията няма нищо.

А на КПП-та едва ли ще ме пуснат за "неотложен" update на софтуера ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали ти е активиран smart link-a? Че май се води “опция” и се плаща допълнително. По спомен, ако го поръчаш с колата е безобидна цифра, иначе ако сега го активираш - 300+, а не знам дали не го направиха и 400 и нещо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, zloQQ написа:

Дали ти е активиран smart link-a?

т.е. за да си ползвам Android Auto пълноценно, трябва тази "опция" да е включена?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://www.skodaclub.bg/forum/index.php?/topic/57747-прероръчайте-навигация-за-skoda-kamiq/

 

Smartlink е стандратно активиран от ниво Ambition нагоре. При Active не е активиран и трябва да се дадат едни стотачки на Еуратек

Редактирано от Mygyl
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, wachman написа:

т.е. за да си ползвам Android Auto пълноценно, трябва тази "опция" да е включена?


Да, точно така. Но нека се изкажат и друго колеги, понеже аз не съм напълно запознат с тези нови медии и опциите им

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.