Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Удар в кръгово


diana_kraice

Recommended Posts

Здравейте имам нужда от помощ. Каката кара в кръговото в София на пл.на Авиацията. Тя идва от Цариградско шосе и трябва да направи обратен посока Плиска. Движи се в средната лента, подминава входа откъм Арена Армеец пуска мигач, че ще излиза от КК. Друга жена влиза в КК точно от към Арена Армеец и я удря странично. Щетите са в дясно 2 врати, като задната е за нова + калник. Звънят на 112, те им казват, че щом няма жертви да попълнят двустранен Констативен протокол  и да си ходят. Каката е с 2-ма пасажери в колата-демек имаме свидетели. ПО по грешка разменят местата в протокола и Каката се пише на буква А, а виновника на буква Б. Отидохме в Лев Инс/и двете коли са застраховани там/, застрахователя, казва на другата жена, че трябва да подпише деклаация за виновност и онази отказва. Сега се опитва да изкара каката виновна за ПТП, и предлага ние да сме виновната страна и каквото и плататя на другата жена да даде половината за да оправим нашата кола. Моля за съвет какво да направи в случая и кой е виновен според вас?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Местата в протокола нямат значение. В долната част на протокола и от двете страни има декларация за виновност/невинност. Тя е важна и е от значение. Ерго -  когато подписваш гледаш не само какво си писал ти, а и врагО.

Дианче, следващото няма да ти хареса:

Само по описание вината е спорна. Изхода от Асен Йорданов и входа за Цариградско са много близо, в дясната лента обикновено има или автобус/тролей, или в нея не може да се влезе от настъпилите да се включат коли, тоест не можеш да спазиш правилника и да караш в нея. Но ако вече е подминат входа и от средна лента се престроява за излизане към Цариградско може да се счете за отнемане на предимство на дясно стоящ. Всичко зависи от точното разположение в кръговото и между лентите, което вече няма как да се докаже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ице, в това конкретно кръгово винаги си с предимство ако си в него.

Аз бях направил същата грешка преди време, но човека се оказа точен и всичко се разви благополучно. Но по спомен, двустранен протокол можеше да се оспори в КАТ и тогава виновния ще се прости и с точки. Та звъннете утре в КАТ и питайте, че май имаше и някакъв срок, в който се оспорва двустранния протокол. Тогава каката ти ще получи протокол от КАТ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това кръгово си има и знаци, кой е с предимство и кой не. В протокола няма описание за водач А и водач В. Дори няма кой е виновен къде да се подпише човек. Досега го гледах и честно казано, дори и аз нямаше да знам какво да пиша. Ето снимки от кръговото, за да добиете представ. Благодаря ви за отговорите, ще отидем до Кат утре. 

received_419533708823866.jpeg

received_397292130854234.png

received_399053527594412.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано всичко се оправи. Аз в момента водя дела срещу човек който ми отне предимство и се забих в него. Човека си признава всичката вина и вече второ дело не минава и не мога да го осъдя. Айде при мен проблема е, че не викнахме кат, но и в тоя случай едва ли би променило нещата. Моя съвет е, опитай с кроткия тон и ако има начин поправете (направете нов протокол), просто го удари на съвест ако щеш, за да ти изплатят щетата. За мен, виновният е другия водач. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Удари ме отзад на светофара на околовръстното и Пушкин посока Борис 3ти. Съответно нямаше ДКП и извадих моя. И първи си попълних лявата колонка, той дясната, обадихме се на 112, тогава още даваха номера, сега това е отпаднало и всеки по пътя си.

В Алианц, този който завеждаше щетата ми се сопна, че така попълнен аз съм виновен, бла бла къде съм гледал, аз го насметох къде пише коя графа за кой е, обърна ми листа, отзад имаше ферман как се попълва. Явно писано от юристи. Както и да е, разбрахме се и вече с по-нормален тон ми обясни да потърся другия и да добави едно изречение отдолу, че той е причинил ПТПто и да се подпише, иначе да ходя в КАТ са се разправям. Пак казвам, другия беше точен и направи това.

Та самия протокол си е недомислен. Явно правен от юристи и вместо един прост протокол се е получил един сложен с възможности за грешки и последващо оборване и падане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 8 часа, ID A написа:

Ице, в това конкретно кръгово винаги си с предимство ако си в него.

...

Извинявай, Ивчо, ама това е много неточно изказване. А ако и двете коли са вътре какво правим? Защото както го е описала Диана ПТП не става на влизане в кръговото, а на излизане от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя протокол и аз щях да го объркам. Изречението в указанията е

Цитат

Попълнете данните за МПС, управлявано от участника, виновен за настъпване на ПТП, в сектор „Превозно средство А” и предоставете протокола на другия водач да попълни данните за неговото МПС в сектор „Превозно средство Б”.

таааа я виж дали грешката не е вярна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, maxrpm написа:

 

Без да се заяждам, в нейния протокол не пише нищо такова. Дори няма на гърба указание как се попълва. Проблема е, че госпожата отивайка в Лев Инс и обясняват да попълни декларация за виновност. И че догодина Го ще и е по скъпа. Затова тя сега се опитва да се измъкне. Да не ви снимам и ДКП, аз много внимателно го четох. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май най-добре девойката с протокола да отиде в КАТ , да се срещне с дежурния , да заведе една жалба и .... да чака.

Между другото тази щета PDR ще я заличат за нула време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, diana_kraice написа:

Без да се заяждам, в нейния протокол не пише нищо такова. Дори няма на гърба указание как се попълва. Проблема е, че госпожата отивайка в Лев Инс и обясняват да попълни декларация за виновност. И че догодина Го ще и е по скъпа. Затова тя сега се опитва да се измъкне. Да не ви снимам и ДКП, аз много внимателно го четох. 

 

Аз не виждам защо теб да те интересува бъдещата и ГО при положение, че тя е виновна. (да е внимавала повече). Жена ми също се бяха ударили с една девойка на хотел Вега и писаха протокол и пак така бяха разменили полетата. И при нас застрахователя искаше да се допише дали А или Б е виновен и да се подпише за да важи протокола. Другият вариант беше да се напише нов протокол. 

 Успех с бумащината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 14 часа, ID A написа:

Ице, в това конкретно кръгово винаги си с предимство ако си в него.

Ицо ти е отговорил кратко. Аз ще го направя малко по-подробно. В това кръгово си винаги с предимство, но само:

- ако се въртиш в него;

- ако ще го напускаш от крайна дясна лента

 

Напускането на кръговото от всяка друга лента, с изключение на най-дясната, е нарушение. Помисли над ситуацията: в дясната лента има автомобил. Ти си до него. Десния продължава да се върти без да излиза. Ти искаш да излезеш. И става бум-тряс. Или се почва с едно свиркане. По правилник, за да излезеш от това кръгово, трябва да се престроиш в най-дясната лента. Ако това е невъзможно, правиш още един кръг, за да успееш да се престроиш. Ясно ми е, че има много странични фактори, налагащи да нарушиш. Като например изнеслите се почти до средата на кръговото автомобили, напиращи да се включат в него. С което заемат най-дясната лента и ти имаш три избора:

- да спреш, за да ги изчакаш;

- да ги отнесеш;

- да нарушиш и да излезеш от кръговото от различна от най-дясната лента.

 

И още. Излизайки от това кръгово, освен да излезеш от най-дясната лента, трябва и да поемеш по най-дясната лента на изхода след кръговото - нещо, което почти никой не спазва.

 

Понякога, когато минавам с колелото през това кръгово, спирам на тротоара под моста и започвам да гледам сеира. 95% от шофьорите не знаят как се влиза и излиза от него. Катастрофите се разминават само заради толерантност...

 

Горното не касае ситуацията на Диди, а е отговор към Ивчо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

България е единствената държава в Слънчевата система, на която можеш да видиш задръстване на кръгово движение :D Хората са го измислили точно за да се избегнат тапите, но уелкъм ту Булгаристан, където седиш на входа му и чакаш ТОЧНО лентата, която си харесал да се освободи за да се включиш. И от най-вътрешната летна излизаш, защото ти е по-удобно и по-направо. Все пак се пести някъде 1/6та оборот на волана, гумите се търкат по-малко и още стотици екстри, за които не се сещам в момента.

Иначе всичко, което е написАл началника е така. Колкото до това какво да предприемеш, отговора е разходка до КАТ.

А колкото до това, че в Лев Инс (смешници най-страшни) са видяли няква госпожа и са решили да я качат на ските (че ГО ще й е по-скъпо догодина, щото заради ПТПто ръйш ли), нямам коментар. А за това, че тя се е вързала "Щото те така ми казаха" - също. Отиваш в КАТ, пишеш, обясняваш и прочие. Ако не - вадиш пари от джоба и случая ти остава като обица на ухото.

Преди много много години, още не бях шофьор дори си спомням случая, при който един приятел влезе в положение на една жена, че бързала. Разбраха се за по-късно през деня да отидат да симулират ПТПто, че да викнат КАТ и прочие и прочие. А познайте какво стана...

За това, винаги още на място, всичко по закон и по конец, без грам съчувствие независимо от драматичните обяснения на отсрещната страна и ще ви е мирна главата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юли, прав си за казаното за КК. Удара е супер нелеп, просто другия водач знае, че е виновна и от думите на застрахователя, тя започва да увърта. Аз ще намеря правилното решение. Имма 2 варианта. 1 да оттегля от Лев Инс протокола и сами да покрие щетите. 2 да подам жалба и да я съдя. Изчаквам един познат да ми се обади и да видим.

За съжаление половината водачи са с купени книжки. Тази госпожица се опитва да ми развива теория за правото на дясно стоящите. Казах и да се върне да си научи правилника за движение. Днес говорих с децата които са пътували с каката. Много точно ми нарисуваха случката, и знам че моето момиче не е виновно. Юлияна е реагирала даже доста добре, след като е извила волана в ляво и е избегнала по големи поразии. Говоря за жертви, майната им на ламарините. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Диди, убеден съм в правотата ти. Не мога да съм напълно сигурен, защото виждам само една снимка. Но съдейки по заснетата щета е видно, че колата на каката е ударена с бронята на другия автомобил под такъв ъгъл, който изключва автомобилите при удара да са били в близко до успоредно положение (не са се движили заедно в кръговото). Което на практика означава, а навярно и доказва, че виновната е навлязла в кръговото без да спази знака за предимство, удрайки странично движещия се с предимство автомобил. Дали пък ако й кажеш това и й споделиш, че може и на съд да идете, онази няма да "клекне".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам идея. Ако каката на квадратче 7 е отбелязала Х от нейната страна , а виновната коза е отбелязала с Х квадратче 6 откъм нейните данни, може да се предостави на съда , снимка от знаците. Съда ще постанови да се издаде протокол от АПИ за организацията на движението там и въз основа на скицата и Х овете , ще оневини кака ти, а оная ще плати съдебните разходи и ще прави като вятъра после. https://lev-ins.com/content/uploads/documents/dvustranen-konstativen-za-protokol-ptp.pdf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Развитие няма, КАТ отказа да съдейства, ние няма да попдишем за виновност, защото каката не е виновна реално. Всеки ще си оправя сам щетите, няма да казвам че следя девойката, понеже минаваме по един и същ маршрут. Какво ще и се случи с мен ако удари и е бедна фантазията 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...
На 29.03.2019 г. at 2:44, ID A написа:

Удари ме отзад на светофара на околовръстното и Пушкин посока Борис 3ти. Съответно нямаше ДКП и извадих моя. И първи си попълних лявата колонка, той дясната, обадихме се на 112, тогава още даваха номера, сега това е отпаднало и всеки по пътя си.

В Алианц, този който завеждаше щетата ми се сопна, че така попълнен аз съм виновен, бла бла къде съм гледал, аз го насметох къде пише коя графа за кой е, обърна ми листа, отзад имаше ферман как се попълва. Явно писано от юристи. Както и да е, разбрахме се и вече с по-нормален тон ми обясни да потърся другия и да добави едно изречение отдолу, че той е причинил ПТПто и да се подпише, иначе да ходя в КАТ са се разправям. Пак казвам, другия беше точен и направи това.

Та самия протокол си е недомислен. Явно правен от юристи и вместо един прост протокол се е получил един сложен с възможности за грешки и последващо оборване и падане.

 

Колега, ако имаш проблем с изплащането на обезщетение пиши на л.с.

 

Поздрави,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 месеци по-късно...

Влизам да се похваля, днес след дълго време, беше платена щетата. Вярно си бе ходене по мъките, но не оставихме нещата така. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.