Jump to content

>skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Най-добрите употребявани 4х4 на европейския пазар


Pepino

Recommended Posts

Купувачите, които търсят SUV на старо, очакват много от колата си. Те търсят нещо просторно, практично и способно.

Всички модели с четири задвижващи колела в този списък, съставен от ексепртите на сайта whatcar отговарят на тези критерии, но в различна степен. Някои от тях имат седем места, а други предлагат невероятни възможности за офроуд. Каквото и да искате от вашия 4x4, ще намерите нещо, което да отговаря на вашите нужди.

10. Nissan X-Trail
Nissan X-Trail изглежда страхотно със суровия си офроуд облик. Нещо повече, вътре има достатъчно пространство и возията е комфортна като за такъв висок SUV. Ако ви се поиска да покарате и офроуд, това няма да е проблем благодарение на система за задвижване на четирите колела разработена от Nissan.

Основните недостатъци са чупливия интериор и не особено добрата надеждност в сравнение с други модели. Внимавайте за проблеми със спирането, които могат да бъдат причинени от проблеми с горивната система. Като цяло обаче, X-Trail е сравнително евтин и това го прави изгоден вариант за подобен автомобил.

9. Land Rover Freelander
Този модел е един от най-популярните и любими 4х4 автомобили във Великобритания. Той е подходящ вариант за семеен 4х4 автомобил защото разполага с много пространство и е комфортен. И тъй като това е Land Rover, той също така е способен на много неща извън утъпканите пътища.
Основните недостатъци са скъпата покупна цена, високите експлоатационни разходи и проблемите с трансмисиите при някои модели.
цяло обаче е удобен и и тих, и макар и да не е най-вълнуващия 4х4, това е чудесен семеен SUV за купувачи с по-ограничен бюджет.  

8. Land Rover Discovery
Land Rover Discovery е невероятно способен автомобил. Той не само може да побере седем възрастни комфортно, но също така може да ви закара почти навсякъде. Вярно е, че Discovery струва повече от съперниците си и подръжката му е скъпа, но ако искате качество и практичност от вашия 4x4, то със сигурност това е добър вариант.
Проблемите с окачването са скъпи за поправяне, така че внимавайте за предупредителни светлини на таблото. Също така си струва да проверите долната част на Discovery за всякакви щети, причинени от офроуд екскурзии. Ако водата попадне под долната облицовка или ако се остави кал  на шасито или окачващите рамена за продължителен период от време, може да се получи корозия.

7. BMW X5
Всеки BMW X5 е страхотен, но моделът от първо поколение в момента е с най-добра стойност. Чудесен за шофиране, просторен, добре оборудван и много желан. Най-хубавото е, че е сигурно, че той се справя добре на пътя, но също така и извън него благодарение на електронни помощни системи, като например тази за „контрол на спускането по склон“. Вътре има място за пет възрастни и всичко е добре оформено.
Въпреки че употребван X5 вече може да се на доста добра цена, трябва да имате предвид, че текущите разходи за подръжка са високи - гуми, спирачки и окачване. Освен това, по-старите дизелови двигатели могат да направят проблеми с инжектора на горивото, което е доста скъп разход за поправка. Но в битката на големите 4х4, X5 все още е един от най-добрите. Като цяло обаче е удобен и и тих, и макар и да не е най-вълнуващия 4х4, това е чудесен семеен SUV за купувачи с по-ограничен бюджет.   

6. Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe е предпочитан 4х4 автомобил на вторичния пазар. Това е един от малкото джипове, които съчетават по-компактен размерза по-лесно паркиране с голям интериор, който може да побере седем души. Santa Fe обикновено страда от проблеми с климатичната инсталация.   

5. Honda CR-V
Honda CR-V е просторна, практична и удобна кола. Има достатъчно място за пет възрастни, а задната част е дори достатъчно широка за три детски седалки. Системата за задвижване на четири колела се включва само при нужда и това го прави много по-икономичен от конкурентите си. Нещо повече, CR-V има голяма репутация за надеждност, особено бензиновите версии. Дизеловите версии са известни с това, че бързо им се развалят съединители, така че бъдете готови за това, ако избирате дизел. Коато цяло, CR-V е невзискателна и безпроблемна кола, според повечето собственици.

4. BMW X3

BMW X3 отдавна е един от любимите джипове на мнозина, а добрата новина е, че даже и купен на старо, той запазва повечето си качества. Серията X3 предлага селекция от превъзходни двигатели, комфортно управление и солиден интериор с лесна за използване  инфотеймънт система. Возията е малко твърда, но не толкова, че да не можете да свикнете с нея. Ако си избирате дизелов X3 слушайте внимателно звука на двигателя – хлопането и дрънченето, може да са признак за охлабена ангренажна верига, което крие опасност от сериозна повреда и скъп ремонт в близко бъдеще.

3. Nissan Qashqai
Експертите от сайта whatcar са големи фенове на  Qashqai. Според тях той е удобен, добре направен и лесен за управление. Макар и гамата на двигатели за модела да е доста малка, всеки един от тях предлага добра производителност. Qashqai не е толкова просторен, колкото някои други SUV от неговия клас, но пък компактните му размери улесняват маневрирането и паркирането. На вторичния пазар могат да се намерят запазени екземпляри на много добри цени.

2. Volvo XC90
През 2018 се появи нова генерация на XC90. Моделът от предишното поколение се продаваше от 2002 г. насам, и сега могат да се намерят много добри употребявани екземпляри от този чудесен автомобил. XC90 предлага отлично съотношение цена /качество. Всички  модификации разполагат с 4х4. Този голям SUV e изключително практичен с просторния интериор, седем места и място за три детски седалки в средния ред.
При покупка проверете студения старт на дизеловите двигатели и ги избягвайте, ако усетите проблем. Също така проверете вниматено състоянието на скоростната кутия, която е един от проблемните елементи в този иначе прекрасен автомобил.

1. Skoda Yeti
Yeti е фантастичен семеен SUV, с компактни размери, които го правят лесен за управление в града, но все пак интериорът му е достатъчно просторен за да побере багажа на семейство с деца.  Съотношението цена/качество е едно от най-добрите, сред употребяваните автомобили от този клас.

1.2-литровият бензинов двигател е най-добрият избор при покупка на употребявано Yeti, освен ако не пътувате предимно извънградско на големи разстояния – тогава дизеловите двигатели са по-удачен избор. От  whatcar препоръчват избор на ръчни скорости за Yeti.

Източници
https://www.whatcar.com/news/best-used-4x4s-2018-and-the-ones-to-avoid/n16999#2
https://www.autoexpress.co.uk/best-cars/94792/best-cheap-4x4-cars
https://www.whatcar.com/news/best-used-4x4s-2018-and-the-ones-to-avoid/n16999#13

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Полезна и актуална тема.  Само не разбрах как х-трейла не спира заради проблеми в горивната система? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Криза при кадрите + използване на гугъл транслейт от страна на българските издания.

 

Цитат

Watch out for stalling problems that can be caused by fuel system issues. Overall, though, the X-Trail is cheap to buy and makes it a real bargain 4x4.

 

Stalling problems са го превели, като "проблеми със задържането" и понеже толкова и знаят са решили, че става дума за спирачната система, а то реално е проблеми с мощността.

 

П.С.: Дедо, видЕ ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези кой ги излъга, че Х5 и Х3 са 4х4, хеле пък в най-добрите?!?

За сметка на това ги няма Toyota Land cruiser и Toyota RAV4, Mitsubishi Pajero, Mitsubishi Outlander и производните му Citroen C-Croser и Peugeot 4007, Hyundai Tucson и KIA Sportage, VW Tiguan и Touareg.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, Izolini написа:

Тези кой ги излъга, че Х5 и Х3 са 4х4, хеле пък в най-добрите?!?

За сметка на това ги няма Toyota Land cruiser и Toyota RAV4, Mitsubishi Pajero, Mitsubishi Outlander и производните му Citroen C-Croser и Peugeot 4007, Hyundai Tucson и KIA Sportage, VW Tiguan и Touareg.

Това е само началото на темата все пак. Всеки може да допълва, както прецени. То  е ясно, че сегмента е нацепен поне на 3: градски сув(Рав 4, Кашкай), джип (Паджеро, Ландкрузер), офф роуд машини (малко пипнати джипове).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като собственик от почти 3 години на Йети мога само да потвърдя написаното за модела. Последните 8 месеца при това я карам с надпис "Baby on board" и вече смело мога да се съглася с написаното по-горе - "компактни размери", но все пак "достатъчно просторен, за да побере багажа на семейство с деца".  От момента, в който бебето направи 40 дни, пътуваме по 1-2 пъти месечно някъде на екскурзии из страна, включително маршрута София-Варна, който със спиранията на всеки два часа за храненето на бебето си е истинско пътешествие попринцип :). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересна тема. Ясно е, че няма как в един пост да се обхванат всички актуални предложения и модели. Така че колеги, доразвивайте я. Със сигурност ще бъде от полза на мнозина :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 17 часа, Izolini написа:

Тези кой ги излъга, че Х5 и Х3 са 4х4, хеле пък в най-добрите?!?

Ко речи?

038875758-big.jpg?r=0

 

038875757-big.jpg?r=0

 

038883859-big.jpg?r=0

 

Снимките са със седмица разлика, като онуй сребристото се качи позорно на задна, че на предна стигна само до стълба с ел. табло преди да му свърши силата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.