Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Skoda Superb 2.0_140 к.с. ПРОБЛЕМИ И РЕШЕНИЯ


Ванко

Recommended Posts

Здравейте, Съфорумци!

Преди малко се върнах от Враца с покупка на Шкода Суперб 2.0_140 коня модел 2007г закупена от автосалон Марминауто.

Хората са много любезни, нормално за повечето авто-джамбази...всичките им коли са лъскач, но взимате ли кола оттам, моля ви не правете моята грешка да взимате кола на сляпо не само от този салон, а от всеки автосалон, автокъща и всякакво авто, където се продават коли. Аз Отидох доста късно, и взех транзитни номера след като чиновниците решиха да пуснат кепенци.Останахме аз и още един човек малко след 16:30ч и тия, дето обработваха документи за транзитни номера, като решиха, че 16:30ч затварят, ако ще и турско да стане направо полудях майна. Категорично ми отказаха да ми обработят документите и да ми издадат транзитки...работа точно за 10мин.Пуснаха щорите и тръгнаха да излизат...оле полудях майна...честно. Най-учтиво ги помолих да направят компромис, тъй като съм от Пловдив и трябва да се прибера, тъй като съм на работа.Обаче врачански катили майна...ебати злобните и долни човечета.Като казаха няма и тва е майна. Видях отвън един полицай и го помолих да ми съдейства, тъй като съм бил близо 300км, трябва да се прибера вечерта, щото утре съм на работа.Полицаят веднага откликна - отиде човека и им каза да ми издадат транзитни, ама чиновника му каза, че работното му време свършило и нямал повече да работи. Полицаят махна с ръка и дойде шефа на КАТ, който ги върна и двамата чиновника на работа, като им каза, че работното им време е до 17ч. та с кански мъки майна успях да взема транзитни номера и да се прибера в Пловдив.Та, сърдечни благодарности на отзивчивите полицаи на КАТ Враца!И тоя от автосалона чисто си ме заряза и ме остави сам да се оправям.Те са очаквали да не успея и са били уговорили платформа за 240лв и оттам да сучат пари, ама уви...не им мина номера.

Тръгвам аз с колата вече за Пловдив...сами разбирате, че нямах време за тест и за комп диагностика. Абе карам на 3та-4та-5та натискам педала до дупка е не мърда тая кола, бе майна никакъв ряз, майна...никакъв.Аз я напъвам до дупка, ама грънци неще да набира тва животно и тва е.Като се прибрах в Пловдив на няколко пъти 2 и 3та ми дадоха много добра динамика, но оттам нагоре неще и неще майна.

Някой има ли идея, каква може да е причината да настъпваш колата на 3-4-5-6та и тя грам, ама грам да не набира?

Може някой да е опатил, като мен и да ми сподели, каква може да е причината, и как е разрешил проблема си.Освен това се оплаквам от много тежък волан...тая голяма и тежка кола трябва волана да й се върти с кутренцето и тук ли има проблем?

Дава ми тези грешки - едната за маслото ми е ясна, че е за смяна, за другата ми казаха, че са подгревни свещи - прилича на подгревателче /пружинка/, но пак споделете мнението си ако не съм прав.

Също така моля да препоръчате масла, ремъци, филтри тъй като ми предстои обслужване...искам нещо качествено!

Редактирано от Ванко
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 116
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • Ванко

    39

  • sauber

    19

  • stanley

    9

  • shaft

    7

Най-много писали в темата

Браво Ванко, браво Майна! Ти си моят кумир, да знаеш! :)

 

Колата ти, щом казваш, че не ускорява - вероятно е влязла в авариен режим, или има някакъв проблем, майна. Щом ти свети, майна, лампичката, а Шушана я няма там - не са подгревни свещи, майна. Лампичката, майна, на Шушана с “пружинката“ (по-скоро реотанче) индикира проблеми по двигателя, електрониката или нещо друго, майна. Трябва ти, майна, диагностика - задължително, майна.

 

През форума, майна, освен да се оплачеш/споделиш, да ти мине малко мъката, друго няма как да ти кажем, който и да било, майна... Трябва ти диагностика, майна, за да разберем какви са грешките, майна, и да ти кажем какво й е на колата, майна.

 

Недей, майна, натиска много колата в това състояние, майна, защото можеш много проблеми да си навлечеш, майна :)

 

И за финал, майната им на тия мързеливци у Врацата, майна! Добре си направил да ги върнеш на работа, майна! Има си работно време, можеш и 2 минути преди края му да влезнеш, ако ти се налага, майна, и трябва да ти обърнат внимание някакво.

 

Иначе, има една поговорка за Враца, която съм чувал, майна, от много места... гласи следното “Кола и жена от Враца, майна, да ти ги подаряват - не ги вземай, майна, а бягай бързо!“ - не съм я измислил аз, само я повтарям, майна... Народна мисъл.

 

Сега, майна, направи една диагностика на каруцата, да видиш реално какво й е състоянието, майна, и после ще кажеш :) Защото, майна, звездите ми го говорят, че филтрите ще са ти най-малкия проблем сега в началото, майна.

 

Колкото до лампичката за маслото, да не е една червена, майна? Ако е тя, съвсем не значи, че маслото ти е за смяна майна, а че на негово място има въздух само :)

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майна, с тоя ник и майна...Ванко 1, ти ли си?

 

Колега, майтапа на страна. Да се вдигнеш от Пловдив до Враца за да вземеш кола ( и то дизел и то турбо ) е нещо като да се нагъзиш на центъра на Пловдив с гол задник и да крещиш "Удри тая мачка не е наша".

 

Както е казал и Шафта (който е полу майна, даже май 1/3та, в най-лошия случай четвърт), почвай от диагностика. От там насетне, проблемите един по един. Мотора е популярен, така че зор кой знае какъв няма да имаш, само ще трябва да вадиш.

Дано поне си я взел на далавера и ако не е тайна, кажи за колко и дай някоя и друга снимка да видим състоянието.

 

п.с. - Ясно ми е, че извън София пазара на коли втора ръка е зле (и с ненормални цени), ама баш У Враца майна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Колега Ванко,

 

Няма да коментирам защо, как и къде по колата ти...

 

Аз лично мога за Пловдив да помогна със следната информация:

Автосервиз "Люси" - Пловдив. Намират се срещу Завод Ален мак.

Христо Атанасов

О89 5512785

О89 9О25793

 

Пробвай да му звъннеш. Знам, че в събота и неделя не работят, но може да се разберете нещо.

 

Дано я вдигнете "на крака" по-скоро, че като чета..

Оставаше да бъде и 4х4 иии...

 

Поздрави и Успех!

Редактирано от Voyslav Filipov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кола от Враца,Монтана,Дупница на сляпо? Честно, смени коката. От там, само за подарък на тъщата. Бързането за работа, ще ти струва доста. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не смятате ли, че Ванко се забавлява...?!

Не считам разказаните преживелици за реални, юЗър Ванко с мнение номер едно...

Не ви съветвам да изразходвате излишна енергия, освен за забавление!

Предполагам е породена от предишни вражди!

Наздраве, събота е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Веднъж един мъдър човек ми каза следното: “Когато отидеш някъде и искаш да говориш с местните, за да те разберат, постарай се да говориш на техния език.“ - ставаше дума за чужбина, но и тук работи.

 

Иначе, имам един влиятелен клиент от Пловдив, сега е модерно да се нарича “бизнесмен“, на който всяка първа, м'да всяка първа дума и всяка последна дума му е “майна“. Чувам ги петлите, к'во... :D

 

Сашето е прав - имам “майна level“ вече.

 

И все пак... познавам доста хубави хора от Пловдив, като никой от тях не използва “ключовата дума“.

 

И едно много старо, но доста сполучливо:

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам, аз също съм от Пловдив, по рождение...! Изключително рядко използвам думата, та ... умната..., ако не става хващайте русата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам, аз също съм от Пловдив, по рождение...! Изключително рядко използвам думата, та ... умната..., ако не става хващайте русата!

Какво значение има кой от къде е... За мен лично няма никакво значение. Има значение кой-какъв ИСКА да бъде. Никой не избира къде да се пръкне, както и никой не трябва да напуска своя роден край, поради някакви глупави схващания на “по-глупавата част от народа“, защото от родното място по-хубаво няма - там черпим най-много “сила“ /дори да звучи смешно, не ми дреме - изпитвал съм го лично и то многократно/. Има една книга - “Стопанката на Господ“. Интересна тематика разглежда.

 

Общо взето, видеото по-горе е с цел смях и забавление. Аз не се заяждам с никого, не ми е това целта, не ми пука за това изобщо, просто не издържах сутринта, когато четях написаното и се изходих набързо. Получи се забавно, поне за мен.

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Здравейте, Момчета!

Днеска закачих колата на диагностика и показа запушен ДПФ, така ми каза момчето, което ми закачи каляската на компа.

Другата грешка беше за подгревните свещи, изчисти грешките и тя повече не се показа, но грешката за ДПФ се показа отново след 30мин.

Колата е нямала мощ, щото е влизала в авариен режим, и заради това е нямала мощ, щото аварийния режим я ограничава.

След като момчето изчисти двете грешки не можах да си позная колата, майна...направо литна, като самолет е!

Сега ще ходя да чистя ДПФ филтъра тук - http://carbon-cleaner.com/

Колата е италиянка, а местните са мърлячи по отношение на поддръжката, нещо което е известно на мнозина.

Нормално е кола модел 2007 година, ако е карана повече градско да се задръсти ДПФ филтъра...все пак това не е чисто нова кола!

Малкия дявол излезна! Много стабилна кола, майна! Тя има 1 000 000 системи за сигурност, като се прибирах за Пловдив ме запраска пороен дъжд на магистралата и един пред мен наби спирачки...карах със 140 и набих спирачки.

Ебати колата, майна - не мръдна!!! Няма да занесе, да се залюлее нещо...бетон, грам не мръдна.

Одеве, като карах нещо каза цък и ми изчезнаха мигачите.Викнах един съсед, влезна вътре не знам какво бърникаше, но нещата се оправиха.

Проблем ми направи, обаче климатика. Вчера през целия път карах на климатик, днеска не мога да го пусна, и аз не знам защо, та ще се види и тази работа.

Малкият много се радваше, че и отзад седалките се подгрявали, като ги повозих днес с майка му.Общо взето това е майна.

Като направите сбор на Шкодилаците, ще дойда да се запознаем. Колкото до Пловдив, това е един много красив град, с много богата култура и история, каквато вашите градчета нямат.

Колкото до думата "майна" мога да я използвам, мога и въобще да не я използвам.Някои тук виждам нещо са се позасегнали , сякаш се намират в някой литературен форум.

Колата на дисплея показва към 170 000 км, като я закачихме на компа показа, че е на 216 000км...е не са ме метнали с много де.

Какво са 216 000 км за дизелов мотор...той затова така мърка.Днеска минах в Пловдив 36 км и по борд, като среден разход показа 6.2 мога да направя снимка...няма проблем.

Ще си оправя, каквото има за оправяне и тва е. Какво очаквате от кола на 10г. пак ви казвам това не е нова кола.Държах да е от Италия ,щото не ръждясват.

Коли от Австрия, Германия и Швейцария отдолу, като се наведеш майка свири-грамофон плаче.Ръжда и женски гърди тръгнат ли - нямат спиране!

Ще видим сега с климатика, какво точно е станало!

Приемам критиката ви...аз не съм обидчив човек!

Какво да ви кажа...аз съм на 42г и съм се отчаял вече, че може да ми дойде акъла хаха.

Приказката за бързата кучка, дето слепи ги ражда е много вярна, както и онази, че човек от акъла си пати!

Редактирано от Ванко
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филтъра с водородно чистене само едва лище стане. Има фирми които го свалят и го мият с химикали, казват ставало добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се някакъв датчик за диференциалното налягане, а не както аз си мислих, че е задръстен ДПФ, та ще се размина май с на малкото дяволче братчето му.

Искаха ми 100лв - 90 за датчик на Бош и 10лв . за труд. Климатика ми тръгна днес по едно време, после се загуби пак, но не е компресор, щото , като го включа и моторът си променя режима...явно имам изтичане на Фреон някъде, но това са бели мишки, ще си го оправя.Интересното е, че колата ту влиза, ту излиза от авариен режим...не ми свети постоянно лампичката, за което се съмнявам точно в този датчик, че той ми прави всичките магарии.Номера ми прави бутончето за аварийките искаха ми 130лв.Майстора е покара и много му хареса, как върви колата...каза че стъпвала много стабилно и имала много добро ускорение.Баш при него лампичката не светеше и не можа да ми прочете грешката...каза ми да отида, като се появи лампичката да я пусне пак на диагностика, за да може компа да я разчете, иначе грешката ми я разчетоха в Асеновград, като ходих да чистя ДПФ филтъра с модерното днес - водородно почистване, та там ми правиха диагностика и момчето ми каза за някакъв датчик, нещо на изпускателните, ама точно какво не запомних.Други грешки нямаше...нищо не излезна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sauber, изгледах клипчето.

Благодаря ти! Аз си мислих точно такъв спрей да си купя, и да пробвам с него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кола от Враца,Монтана,Дупница на сляпо? Честно, смени коката. От там, само за подарък на тъщата. Бързането за работа, ще ти струва доста. Успех.

А за Горубляне и с.Труд нещо да кажеш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 557-ми път, кола от Врачанска автокъща, НЕ. Откакто се помня, знам добре какво се докарва и каква армия от получовеци, разглобява, мие и сглобява всичко, за да стане перфектно сАстояние, УНИКАТ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я кажИ тогива,от дека да пазаруваме коли енайста ръкА?

Гледам си от района,моа да подскажеш нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я кажИ тогива,от дека да пазаруваме коли енайста ръкА?

Гледам си от района,моа да подскажеш нещо.

 

Не мога да дам съвет от къде да си вземете кола, но определено от автокъща в нашият район, е руска рулетка.

Има доволно много обяви за автомобили от собственик, които поне могат да се покарат. Обикновено, нямат лична карта на поп, бастунче в багажника или забравени евро от собственика под мокета или в пепелника....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А за Горубляне и с.Труд нещо да кажеш?

Same shit. И да има някоя читава кола, трябва да имаш твой добър/доверен човек който, да ти каже е това е читаво.И пак не е гаранция. товарят ги директно с "кофите" от Италия,Герамния и т.н Най-читавият начин, навън от собственик с валидни прегледи и т.н. АМА цената е друга ....

Редактирано от Kograman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Same shit. И да има някоя читава кола, трябва да имаш твой добър/доверен човек който, да ти каже е това е читаво.И пак не е гаранция. товарят ги директно с "кофите" от Италия,Герамния и т.н Най-читавият начин, навън от собственик с валидни прегледи и т.н. АМА цената е друга ....

Така де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е да де, но 99,6% са пълен боклук.Намазан,лъснат, евтина цена и после ...

Правиш кварталният майстор твоят най-добър приятел+доставчик на авточасти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

А за Горубляне и с.Труд нещо да кажеш?

 

Като опатил човек просто забрави Враца, Монтана и още нещо си беше.

Мен ме мотаят за сервизната книжка...разиграват ме, като панаирджийска мечка.

В суматохата, тъй като бързах да хвана КАТ Враца за да взема транзитни номера хич не съм се сетил да видя или да поискам сервизната книжка.

В обявата в мобилето пишеше, че има пълна сервизна история, после шефа на салона, като ме взе от кат взе да ми говори за колата, че била много хубава, маслото било сменено, ролката ако не издавала шум може да не я сменям само ремъка.И ми вика:" ти ще видиш там всичко си пише" имайки предвид сервизната книжка, а в деня преди да пътувам го питах докога е водена сервизната история и ми отговориха:" до последно". Сега като им звъня ми казват, че шефът не бил идвал, после щял да дойде...бил ги прибирал да не се загубят по автомивките и още си я чакам. Не вярвам да няма сервизна история...пишеше го в обявата и шефът им и той каза че има, но защо ме мотаят не знам.

Та Враца просто забрави...съвет от опатил човек. Като съвет мога да ти кажа, да потърсиш някой, който вкарва коли от Швейцария, мисля че във фейса има дори такава група, ако нямаш някой твой познат.

Досега съм й правил 3 диагностики...двете потвърдиха за датчик на диференциалното налягане на  ДПФ филтър, последната не го хвана щото не беше светнал чека и човека не можа да ми каже точно за каква става въпрос, но явно е датчика за диференциалното налягане към ДПФ.

Други грешки не са излизали.Светеше ми и онази с пружинките за подгревните свещи, но след като изчистихме грешките повече не се появи.Сега само след 30мин. каране ми излиза чека и колата влиза в авариен режим заради този датчик.

След като се направи вече при следващата диагностика ще лъсне истината.Мисля да я карам в Еуротек, но не знам дали има смисъл.

За София също съм слушал че са мошеници...славата им е подобна, като на тези от Враца и Монтана. За нашето село Труд на шурето брата си купи Опел Астра 2007г и малко след като я покара жабката изскочи - съединител, който се сменял с маховика 1500лв. честито. Закара я веднага да се продава на друг автосалон и някой я беше купил за 5 000лв.

Автосалоните са мошеници тва е. Съседът ми пък си купи БМВ 530 2004 на 140 000км и ходи да я гледа в официалния представител, като от там са потвъридил, че километрите са реални и не знам да се е оплакал досега, но не съм го и питал де.Той пък може и да е случил.В автосалон дори и с майстор да отидеш пак нищо няма да разбереш, щото ще са изтрили грешките и дори и да отидеш с лаптоп и да й направиш диагностика те, като са изтрили грешките преди това нищо няма да ти излезне за 20 мин. На мен даже ми бяха заредили климатика с фреон колкото да ми я продадат.

Редактирано от Ванко
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 На мен даже ми бяха заредили климатика с фреон колкото да ми я продадат.

Баш па за тебе са я заредили.

Тц.тц....

А откъде знаеш,че климатроника е имал проблем,преди да идеш да я купуваш?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.