Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Двигател 2.0 TFSI


piccinini

Recommended Posts

 Трябва да се види какъв софтуер е налят. Ако някой се е правил на мапер, не е ясно втората сонда как е изолирана. Като цяло, варианта с махането на втората сонда не е най-добрия. 

 

След като са махнати катализаторите, кой знае защо, втората сонда няма вече работа, при нея няма грешки, изолирана е, а и да не е, това се прави.

Мен по-скоро ме притеснява грешката в първата сонда, тъй като може да има доста причини, поради които да дава по-богата смес. Някой да има идея от какво най-често се получава така при този мотор?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера ходих да я гледам https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11524408571768653&slink=73mylc, готина е колата. Има някои забележки - FIS дисплея не работи и трябва да се смени, евентуално може би има лагер на главината за смяна отзад и може да е счупена една пружина (както някой спомена) отзад, копчето за усилване и намаляване на музиката не дава контакт всеки път. Колата е с по-ниски пружини, пазят се оригиналните. Ходих и Пепи да я види, върза я и излезе грешка на първата сонда, втората е изолирана, защото са свалени катализаторите. Видя също, че компа е флашнат 2 пъти, момчето каза, че никой никакви интервенции не е правил по колата, ще звънна тия дни в еуратек те да кажат нещо дали не са ъпдейтвали (ама чак пък 2 пъти :D ). Иначе колата е много стегната, няма тропане по ходовата част, според Пепино двигателя работи на пръв поглед нормално, като се даде газ не мирише на масло и не пуши бяло. Салон и волан са доста запазени, колата наистина е на около 121000км, карат си я семейството, но ще купуват леон комби купра и ако тази не се продаде в скоро време, ще я дават в представителството на сеат.

Евентуално ще я заведа и в сервиз да ѝ прегледат и хардуеъра :)

Грешката в сондата ме притеснява, дава, че сместа гориво-въздух е много богата. Какви може да са вариантите и причините за това? 

Закарай я на преглед в Еуратек, по-добре да прежалиш 65 лв. и да ти кажат всичко което могат за колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В еуратек какво повече могат да ми кажат от пепино? Звъннах им по вин номера да ми кажат за една сервизна акция, оказа се че са ъпдейтвали софтуеъра. Втория флаш на компа нз от къде е.

Иначе за да я огледат технически може и в трансексперт да я заведа. Къде според вас е най-удачно да се закара?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз взех бензинов вРС, само че фейсов преди 8-9 месеца за 17к лв. Карал съм го до момента 8к км, за тоя период съм долял една бутилка масло. Имайки предвид, че блока ми е ЕА888, това е доста под каталожния разход (до 500гр на литър).

 

Трябва много да се внимава каква кола се купува, за да няма после ремонти по мотора за 3-4к лв. Най-добре е кола със сменен мотор по гаранция или поне бутала. Ако не е такава, няма гаранция че не харчи масло и съответно това ще го разбереш след седмица )) 

 

В София на мен ми харчи 10-12. На магистрала пак 10-12, при скорости в диапазона 160-190. Това е с ДСГ. Карам само със 100 октанов бензин. Иначе ако ти е кеф може и газ да сложиш, икономията е съмнителна обаче, поне за мен.

 

Като стана въпрос за кутията, за мен тя беше една от основните причини да си взема вРС. Точния модел е DQ250 и е много сполучлива. Държи на тунинг, превключва много бързо, удоволствие е за шофиране. Държи доста прилични обороти в спорт режим. В нормален режим, с спокойно шофиране при 30км/ч пуска 3-та, при 40км/ч 4-та, при 50км/ч 5-та и при 60км/ч 6-та. Колата може да е икономична ако се напънеш, аз обаче съм си взел 200 коня мотор, да му давам газ ) Съединителите с прилични отстъпки са 800-900лв, мехатроника е 2300лв. 

 

На път се държи доста добре. Спирачките са страхотни, стоковото окачване позволява високи скорости на магистралта без притеснение, с 18-ки и хубави гуми разбира се. Седалките са много удобни, багажника доста голям. Фарките са трепач.

 

Този мотор си е добре да го види някой дето разбира от него. Аз лично си поддържам колата в D-Bros и съм доволен. 

 

Ако имаш конкретни въпроси, давай :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 месеци по-късно...

1.8 и 2.0tsi от тези години се купуват с мисълта, че ще следва ребюлд. Най-доброто е той да се спазари в цената на покупка. И най-доброто гледане, и най-добрият късмет тук не помагат. над 80% от двигателите от тези години раждат до 150 000км

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да споделя и аз малко опит и впечатления, понеже съм собственик на нова RS-ка от лятото на 2017-та година.

За цената си, автомобила определено радва и бие останалите в сегмента. Комбинацията между фамилно комби и среден клас спортен автомобил е много сполучлива.

От една страна, ходим по почивки на мое и на ски с 4-членното ми семейство, без до сега да съм мислил никога за допълнителен багажник на покрива, тип ТУЛЕ. (Шкода комби, с 610 л. обем на багажника и то само до нивото на "кората",  все още няма конкурент в класа си). Предимството на мощния двигател в случая е, че изобщо не усещаш, че си са се натоварил, та чак задните гуми са ти влезли под нивото на веждите на калниците. Даваш газ и изпреварваш бързо, сигурно, уверено и спокойно, без да се опитваш да изтръгнеш волана от напрежение! Тук трябва да отбележа, обаче, че от Щкода трябваше да съобразят окачването на комбитата си с факта, че все пак, комбито предполага, че ще се товари с повече багаж... Едни компенсатори или подсилени пружини отзад, за комби варианта, щяха да свършат добра работа, без да се отразят особено на крайната цена. Anyway, не е "болка за умиране". За тея пари, толкова ?

Иначе, когато се возя сам си позволявам да се накефя. Определено, ускорението и пъргавината е повече от приятно, а спирачките са впечатляващи. По-твърдото и ниско окачване, помага положително, без в същото време да дразни с особено твърда и некомфортна возия. Ако се изключи тракшъна и се влезе в режим спорт, нещата стават наистина прилични в „рейсинг стайл“... Е, ако някой иска да се вози меко и плавно, да си купи лимузина…

Колкото до разхода - съвсем приличен е, за този двигател и за тези коне. Както спомена един колега нагоре в коментарите, градското е около 10л./100, а извън-градско, с натоварен автомобил и скорост над 160 км/ч - пак толкова. Това е при положение, че аз не я жаля и си я натискам, винаги когато мога... ? Ако карам нормално и без да я юркам много, 8л/100 е реално постижим разход, което за 240-те коня си е направо супер. В тази връзка, ако не навърташ повече от около 10 хил. на година, концептът "дизел" се обезсмисля... Дизеловият ДВГ вече е по-икономичен от бензиновия, само при навъртане на много километри и натоварване с полезен товар (заради по-високия въртящ момент и теглителна способност), при това, само в извън градски условия. Изобщо, да сравняваш безнзинки с дизеларки е като да сравняваш товарен кон със състезателен кон. Факт... Всеки си има предимствата, според това, за какво ще се ползва! Принципно, има едно общо правило, при по-новите бензинови ДВГ-та с директно впръскване - ако караш в границите до 3000 оборота (без значение, на коя предавка), разхода е много приличен и икономичен. Минеш ли 3-те хиляди оборота, разхода прогресивно расте рязко на горе с увеличаването на скоростта и може да се умножи и х2... Да не забравяме, че на магистралата, на 3000 об., скоростта е точно 140 км/ч, което е напълно в рамките на разумното и на закона  ? Оттам нататък си плащаш за кефа или с кинти за бензин или за глоби, за превишена скорост!

Навъртях вече 14 хил. км. Ето какво ме е сполетяло да сега:

1. Опитах се веднъж, да карам с бензин 95... Налях и... Провал! Лампите по таблото започнаха да просветват, като по коледна елха, а колата в един момент започна да се дави и да се сърди яко и натрупа грешки, които трябваше да ходя да чистя в ЕураТек! Та, долях си 98 в резервоара, догоре и повече не експериментирам - оттогава само с 98 и нямам проблем. В ръководството за експлоатация пише, че МОЖЕ да се кара и с 95, но не е препоръчително. Предполагам, у нас, безоловният 95 не е точно 95, а с по-ниско октаново число, например 93... За това и нещата не се случват. Да не забравяме, че съвременната електроника по колите е доста чувствителна и капризна на тази тема. Не е, като едно време...

2. На една годинка, Шкодето, усука и скъса пистов ремък. Понеже е в гаранция, от ЕураТек го смениха, но след като им вдигнах и лека пушилка, на тема, че само смяна на ремъка не оправя нещата, защото явно има друга причина... Е, в крайна сметка, смениха и обтегача с ролката, защото вероятно това беше причината. В последствие не съм имал проблеми на тази тема.

3. Наскоро започна да ми свети от време на време EPC лампата и двигателя започна да придърпва неприятно при ускорение, особено когато не е загрял. Предполагам, че е сензора на педала на газта, защото си направи експеримента, когато EPC-то светне - гася двигателя, след което го паля отново с натиснат педал до дупка и въпросната лампа угасва веднага... Но, така или иначе, ще посетя отново ЕураТек и ще видим дали съм прав. Електроника, к‘во да се прави!

Това са ми били „болежките“. Общо взето нищо трагично. Както е видно, дори и да ти е чисто нов автомобилът, гаранции няма! С цялата тази електроника, наблъскана в новите возила, вероятността от бъгове е почти 100%-това.

Ами това е в общи линии.

Колкото до двигателя 2.0 TSI - това е един от класическите, доказали се двигатели на ВАГ Групата. Не случайно е толкова масовизиран и търсен. Да не забравяме, че няма двигател, който да не се разваля, като държим сметка за обстоятелствата при експлоатация и поддръжка му. По форуми и в нета изобщо, можеш да прочетеш, какви ли не оплаквания и "страхотии", но забележи, че в голямата си част, тези коментари се пишат предимно от хора, които са пълни лаици и единствено "юзъри", които дори нямат представа, че автомобилът, освен да се кара, следва и да се поддържа и да му се прави регулярна профилактика. Ето това е и един от основните въпроси, когато си купуваш автомобил "втора ръка" - кой го е карал и най-вече КАК го е подържал?... И там си казваме - "Е, всичко е на късмет, в крайна сметка"...

Чао и успех на всички!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.