Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

От Лаурин и Клемент до Лаурин и Клемент


Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Мислех да пусна по –рано представяне на своя  автомобил в тази тема…НО… Трябваше ми време и настроение   да седна и аз на свой ред, да драсна някой ред.

Трудно започвам обаче след това нямам спиране!

Както се знае всяко нещо си има история,така и тук има такава....Така както и за самият мен  е интересно да чета и видя даден проект и история на колеги,така и за други е интересно същото.  Сега разполагам с време и съм в прекрасно настроение,така че………………. мога да започвам……………………….

Автомобилът,който имам удоволствието да шофирам от близо година е шкода Супърб-3  топ изпълнение " Лаурин и Клемент"  2.0 тди автомат ,взет нов от „ЕУРАТЕК“.В момента изглежда така:

 

 http://votforeme.snimka.bg/automobiles/sup-rb-3.5117012.38399188

 

Съвсем скоро ще има и „клубни“ надписи….Но…… както съм написал в  темата“ Снимки на клубните шкоди“ колите са две. Другата е Октавия-3 Лаурин и Клемент  2.0 тди ръчни скорости

.

http://media.snimka.bg/s1/6078/038399190-big.jpg?r=0

 

Октавията беше“ Началото“….а Супърба е“ Развитието“.

 

Ще започна от“ Началото“ и ще представя два невероятни за мен автомобила в две части, с пауза между тях за коментари.

За мен радостта от един автомобил освен самото шофиране, са всички предшестващи и последващи емоции и вълнения, преди взимането, при взимането и след това!

Това няма как да се види от снимките които ще пусна,затова ще напиша за някои от тях.Представянето е за всички, които обичат марката Шкода и специално за колегата Милен Димитров и неговата покана към мен да представя своя автомобил. От профила виждам,че ми е баш- колега.

 

Част първа:

 

„МЕД И ЛИМОН и чаша ГОРЕЩ ШОКОЛАД“

 

Както във всяка история има по нещо така и тук има мъка, тъга,еуфория и радост,за да стигнем накрая до екзистенц-извода“ Човек за едното щастие какво ли не прави“

Отдавна работя с“ Еуратек“, повечето наши служебни коли са Шкоди-здрави коли с евтина потдръжка и на много километри, доволен съм от тях но не и за лична употреба.Семпли и обикновени,без да се открояват много в общия поток.Аз съм човек на нестандартните и иновативни решения,държащ на собствена идентичност,открояващ се по един или друг начин сред другите.Тоест това което се вижда навсякъде и по-всяко време не е за мен.Предпочитам това ,което като го видиш да си кажеш, “Това е  нещо интересно“ !

Така………….през 2014г беше  решено да се купува семеен автомобил и при това наближаваше   важен повод - за определена дата. Сватба!…..Не беше възможно за случая да се ползва никой от  служебните автомобили  а личната не върви.

 

1 Мъката….

 

 Понякога на пръв поглед проблеми с лесни  и бързи решения,могат да подложат на изпитание,волята и търпението  на всеки да запази самообладание!  

 Тогава към моите изисквания за кола трябваше да добавим и тези на жената и се получи „Миш- Маш“.Съвпадение за марка и модел –никакво!Като добавим към това ,че и двамата можем да отстояваме позиции и сме непреклонни,нещата съвсем зациклиха. Разговора по темата  клонеше от …НЕ!...НИКОГА ТАКАВА! ……до………… УБИЙ МЕ В ТАКАВА НЕ ВЛИЗАМ!  За своята любима всеки е готов на жертва…Така и аз…..НО….Всичко си има граница. Времето напредваше и с приятели набелязахме три предложения остана най важното –компромис. Жена ми звънна и се разбрахме да отида до болницата където работи за последно уточнение и защото иска да ми покаже едни коли.С моят приятел, с който организирахме изненадата отидохме.От страна на спешния център има открит вкопан под нивото на главния път паркинг ,така че ако застанеш отгоре виждаш всички коли долу.Разледахме колите и за наша радост сред тях имаше и от трите набелязани модела.Видимо доволен му казах….“Сега като дойде моята гълъбица ,   и се разберем, с теб отлитаме като орли да грабнем необходимото за да свършим работа, че няма време“…………  Хубаво….

Пристига тя и казва:…“.Днес съм бясна болницата е спешна и е пълна лудница“……“ Ааа, довел си свидетел“…. „Аз пак да кажа и пред него…….. Внимавай!  Кола не се купува всеки ден!……..    за да няма после“…“Аз не ти казах защото не ме попита“…….. За това , което каза после и двамата съжалихме че пристигнахме непотготвени……Каза….“ За мен колата  трябва да е  спортно елегантна и по скоро елегантна, но не малка,не и прекалено голяма,  галеща окото, да се забелязва, но не натрапчиво и пошло да има индивидуалност по цвят дизайн и нтериор“…..“Ще ти пусна снимки от колата на Марчето да и видиш седалките“….“много са красиви“….и т.н……….“ Ако така не става…..харесва ми кафявия цвят на служебната ти Шкода“….“Ако пък не взимаме си билети за влака и така ще ходим на сватба …чужда кола няма да се взима… точка“……. Трябваше да си взема тефтер и химикал!!!….Но както и да е…..Тогава достигнахме до развръзката…..“Елате сега да ви покажа нещо“ ….отидохме до ръба и погледнахме спряните долу на паркинга  коли……..около 70% от тях бяха с черен и сив цвят. „Виждате ли тези коли“….“Така“…..“ Внимавай с изненадата“…. И се обърна към мен…..“Не искам да виждам  кола с този цвят пред нас,защото ще се скараме“!….“Така“….“Не искам да виждам  кола и с този цвят пред нас,защото мнооого ще се скараме“!…..“Ако пък…..“ Недай си боже“, видя някоя от тези марки…..  с тези цветове пред нас…..ще има обрат в живота“!!!

„Дано сте ме разбрали“… ми каза тя… „не искаме да стават грешки“…...“Чао от мен…влизам че днес имаме комисия“…и тръгна……………………………………… До тук с летенето всичко ,което избрахме беше посочено току що……. След като ни“метна и двамата с една ръка през оградата“,седнах да помисля а приятелят ми ,който по принцип не спира да говори седеше и мълчеше до мен……..

 

2 Тъгата..

 

След малко го попитах……“Какво ще правим сега?“ Той ми каза…..“ Каво направихте?“ ….“Върнахте  ме на първа гара бе хора“……  “Аз няма да мисля даже да се женя отново….за теб?...за теб…. ще събираме комисия“… и се обади на останалите от нашата група. Разбахме се  къде и в колко часа ще правим мъжка среща.Ние сме една  група семейни и не такива, приятели,които се подкрепяме и помагаме взаимно.Жена ми я слушат жените –много, а аз …… е разбираме  се момчетата.

Когато пристигнах ,останалите бяха вече седнали.Седнах срещу най старшия от нас , сипаха ми ракийка изчакаха да отпия и след това старшия каза…“Сподели сега“…“От това, което ми казаха…. получих киселини“…..Започнах и след като свърших той каза…

 

Това всичко е казала и  поискала?!?...за колко време?…..ако беше някоя друга….НО… за НЕЯ! ще намерим и невъзможното… ако е произведено!!!...“.Така“… каза той….“ Тук виждам три пътеки по които да се тръгне“:

 

1 Ако  жена ти окьоравее   /Пази Боже!!!/ вдигна листа на който бяхме написали по памет горе долу  това което чухме преди, прочете го бавно и каза……….ще знаеш какво да купиш!!!

2  Ако те освидетелстваме…..Щото  …………“Луд човек  се гали  само леко по врата“...... пак ще можеш да я изненадаш!

/Това може в краен случай/….. и трето ….аз го препоръчвам……Да се помолим…….

Дано отгоре ни спуснат верният път………… При това положение!?..... За сватбата, можем единствено да Ви носим багажа до гарата…………...Единодушнно приехме третия вариант….НО!...за целта трябваше да достигнем до състояние…….“ да чуваме“….“ Гласът Божи“…….Взехме няколко шишета ракия водка и  мента  …и…прекарахме много часове в….. „молитви“!…….

 

По всяко време и за много неща мога да разчитам  на приятелите!!!

 

3 Еуфорията…

 

 Нормален работен ден. Минах през“ Шкода“, за едни фактури.Познаваме се добре с момчетата там.Поздравихме се ……казаха че се подготвят за изложинието на панаира.

Викам ..“Хубаво“…“Действайте“ …..и седнах………Попитаха ме   „ Искаш ли да видиш какво отива на панаира?“

Казах ….“.НЕ“……….“Има ли с какво да ме изненадате ?“……“Виж Това!“… казаха….Погледнах?…..Продължих да гледам!…..Не спирах да гледам!!!…..Толкова ми харесваше,че чак сърбеше.

Шкода ОКТАВИЯ-3  Лаурин и Клемент цвят кафяв топаз металик, джанти „Турбин“…….Попитах …..Това къде е сега?

В София в  централата в  „Надежда“………….. долу в избата….. Така ли?… От кога отлежава там?....казаха „От скоро за панаира е“

 Я звъннете в София да слезне някой бързо и да направи снимки да я видим …..Снимките пристигнаха…..

 

http://votforeme.snimka.bg/automobiles/sup-rb-1.5117009.38399191

 

Гледах снимките и си мислих, „ Боже! От вълнение всичко ми е размазано“

Много красива!!!….. За мен бях решил…. Вземам я. Остана само  едно………

Звъннах на жената, казах че пускам снимки на колата ,която купуваме.Бях на едно телефонно обаждане от пълно щастие или…… Чакането беше убийствено……Телефона звънна….попитах…Е?....Чувах само…..“Много е красива а  седалките са направо чудни“. Толкова ми хареса ,че чак спрях да работя!....Викам и…“ Недей!“.....

 

Всякакъв вид вълни минаха тогава през мен…………… но накрая можех да кажа:“ Взимаме я“…..“.Гответе документите“.

 

4 Радостта….

 

Тук ще бъде по сбито, че има много за писане…..

-Вземането на автомобила….имаше много снимки с телефона….. На сватбата  и хвърлянето на чиниите на пода на гръцкото….. телефона умря.

 

Снимки на село. Тука с шурея правим ВАГ композиция пред тях.

http://media.snimka.bg/s1/6078/038399196-big.jpg?r=0

 

 На Язовир“ Батак“

http://votforeme.snimka.bg/automobiles/oktaviya-1.5117174.38399197

 

 И разбира се най важните, да ни види цялата компания „В ко съ возим нии

http://votforeme.snimka.bg/automobiles/oktaviya.5117175.38399204

 

 

Удоволствието от шофирането …Велико! В Пловдив дълго време не можах да срешна колега с такава..Уникално!  На село………Там ни гледаха като паднал метеорит………Музиката/Кантона/….Яка!  Гледахме и телевизия вътре… и т.н.

НО!......Най важното…..Разбира се че трябваше да почерпим……

Събрахме всички общи налични приятели унас във Велинград и започнахме……….Та…..Ако „денят в молитви“ описан по горе, беше като Тренировъчен лагер  за олимпиада, то почерпката беше самата ОЛИМПИАДА!............................................................................................................................................................

Накрая някои можеха да изпълнават единствено дисциплината……“ Буба лази на листо“!?!?!?!?

 

Не минаваше ден без удоволствие с този автомобил……НО…..трябваше ми нещо различно…такъв съм си аз.

Отворих форума и си заредих пак…за кой ли път темата за“ Бялата стрела“…… Нея си я чета като „Наръчник на младия конструктор“……..     БРАВО КОЛЕГА!!!!  За бега4ката……… След това взех решение……….махам лампите и слагам ЛЕД осветление.

Оставаше да го кажа на момчетата, за да ми помагат. Дойде денят…..седнали сме на една бензиностанция отвън  четирима човека, колите са точно пред нас. Казвам им…… „Така като ме гледате добре ли ми е?“ …….Мълчание…Продължавам…..“Искате ли да знаете, че навлизам в "Синия" си период и трябва да ми помогнете за нещо“…….Отговор…."НЕ". " Не искаме"…" Тия с периодите ги връзват".......Продължавам…Знам как да направя моята кола уникална….. казват  ми…….Тя си е такава……………….И какво трябва да правим?Продължавам… …“.Разглобяваме и подменяме някои части“…… Тука вече нямаше мълчание….. Започна се… от ……“Кой разглобява чисто нова кола на един месец да подменя части?!?!“.......през………. „ Така като гледаме май не ти е добре.Що не идеш да си легнеш“………..до………..“ Ако ти помогнем и твоята половинка разбере ще трябва да си вадим застраховка“ Живот“ та да има какво да оставим на децата“…. и т.н. След като се посмях най-вече аз, а и те им обясних точно какво искам да направим……

Ето какво се получи:

http://votforeme.snimka.bg/automobiles/oktaviya-1.5117176.38399206

 

 

 

 

Колата вървеше, свиреше,светеше, филми прожектираше…..какво повече да иска човек?.....Има какво….

Жена ми казваше: „Не мога още да го пеодолея“…“Навсякъде ни оглеждат“/ на сфетофар се  е случвало и от ляво и от дясно/…“Просто бием на очи“. Дали не трябваше да вземем нещо по скромно?...... Казах и „Права си“….“.Не трябва да  бием просто на очи……а  на гъз!“...........

Мина време и го преодоля…….Изчаках и взех това……

http://votforeme.snimka.bg/automobiles/sup-rb-3.5117011.38395368

 

Следва продължение........

Важно! Октавията е продадена....

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер пост, колега! Ако трябва да съм съвсем честен, не успях да го прочета целия, но обещавам довечера да се пробвам пак. :) Само цъкнах снимките и мога да кажа - супер избор на цветове. Особено Супърба, направо е трепач. ;) Честито за придобивката и само хубави емоции с колата ви желая!  :plate_skoda:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разкошно представяне, чудесна история! Поздравления за всичко! Ще следя темата с интерес :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това се казва история! Поздравления и за двете красавици, колега, както и за страстта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер разказ, браво!

Относно двете красавици, единствено мога да те поздравя за прекрасния избор и да ти пожелая да те возят безаварийно, приятно и с мнооого удоволствие от шофирането :flag_skoda:

 

П.С. Уж четох внимателно, а не догледах, че Октавията е вече продадена :sorry:

Редактирано от sharpshooter_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер история :)

 

За тази машина ли говорим (моля да ме извиниш, че не съм скрил номера ти) ?

Поздравих те с клаксон, в деня, в който те видях (РВ5553СВ).

post-6002-0-99490000-1514558320_thumb.jpg

Редактирано от Voyslav Filipov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много весело представяне на L&K автомобила! Страхотна кола е тази модификация, поне за мен, особено, имайки една такава все още в гаража. Преди време засякох една кафява във Велинград, но беше комби. Добре си изпълнил поръчката/желанията/капризите на благоверната. Аз...не бих могъл :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, нема такава драма :D Чак на третият прочит се убедих, че сте се оженили. Аз, лично, нямаше да си го причиня. То за една кола такъв екшън, представям си, ако не докараш цвета на очите на децата :D Със здраве и любов да се возите в колите си :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно представяне! Изчетох всичко на един дъх, а Сюпърба е чудесно надграждане на Октавията! Чакам с нетърпение както неговото представяне, така и да го видим на живо на някоя среща! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,

 

Благодаря за пожеланията !!!  Радвам се, че сте се забавлявали с тази история.Това остава в живота….хубавите спомени.

 

Пожелавам на всички здраве, късмет и успехи през новата година а също така и много, много прекрасни моменти и изживявания.

 

Преди да започна с  “ Развитието“, част втора, пускам две снимки без коментар,под надслов……

Как е да се возиш в Шкода?......

 

http://votforeme.snimka.bg/automobiles/shkoda.5117540.38408519

 

С тях поздравявям  колегите: Monster,  Mishelle,   iavkata,  Sharpshooter_,  Milen Dimitrov  ID A,    Voyslav Filipov, mordo,    zloQQ,   Typi_taratajki,   SKODA 105 RS,   bega4kata,   kokarosta   ……….. и разбира се…..моят приятел….Алекси Георгиев.

 

Специално за Милен!!!…. “Бялото  седи много добре покрито от снега“….“Пускам след малко да видиш как е и червеното на снега“… „Чакам да се видим“……

 

Историята  има продължение, което напълно се различава по замисъл от „Началото“. Затова „Развитието“ще представи една по-различна гледна точка на представата за „Добра покупка“ от разказаната в първа част.

 

Всеки избира и купува според своите разбирания, желания или амбиции.Решението за Супърба  взех ,следвайки до известна степен общия  световен финансов закон:

 

 „Даден актив се купува колкото се може по- надолу от ценовият му растеж до своя пик и се продава колкото се може по –нагоре при своя спад и обезценяването му на пазара“

 

 

Преценката е фактор на сложен анализ , зависещ от правилното рачитане на текущата информация.

Независимо,че в случая покупката е за лични нужди а не за бизнес, спазване на установеното  правило, помага  за намаляване размера на неизбежните загуби……...Аз лично рядко губя а това което загубя ми помага да спечеля отново…..

Част втора….

 

Шкода Супърб - „Червен етикет“

 

Решението за покупката, избора, преговорите и поръчката на Супърба и продажбата на Октавията ги проведох в рамките на месец септември 2016г.Октавията трябваше да се продаде след като доставят Супърба…. Не преди това .

Всичко това ставаше ,без да питам и без да знае никой около мен.Когато му дойде времето и   научиха…….бяха повече от шокирани…………………………

Когато не знаеш какво да правиш ….Търсиш помощ.……Когато обаче знаеш……Действаш….Ако ти стиска……

 

Защо се стигна до това?    Защо отново Шкода?   Защо точно Супърб?

 

Отговорите на тези въпроси ще дам в съвсем сбит текст.

1 Макрорамка……

Няма да навлизам в подробности.Ще нахвърля само фрагменти от етапите на експанзия в автомобилната индустрия.

Утвърждаване на пазара………………….Тук се представят най-иновативните решения…………………..Не се бърза и се оглеждат детайлите,в резултат се получават  някои  блестящи решения…………………

Продажби на утвърдено име:……………. Малки и евтини решения от модел до модел   колкото „Да се потдържа огъня“……Фейслифт…..  Програмиране на дефекти заради вторичното производство на части……………Тук са най големите печалби………Марките предлагат „Голи“ модели а иновациите са в менюто с екстри с/у съответното заплащане, но личат и някои компромиси в резултат на увеличеното производство……………………………

Свръх производство:…Дефекти водещи до изтегляне на автомобили от пазара…..Манипулации водещи до директно увреждани на имиджа на марката…….водещи до спад в продажбите и загуби,…….. следва ново утвърждаване.

Всичко това заради „Регулиране“ движението на финансовите пазари и преразпределяне на капитала……

 

Къде се намира компанията „Шкода“ в момента?На този въпрос всеки може да си отговори сам…..Но ….много ясно си проличава в дилърската и сервизна мрежа………... Не всички следят това……….

 

 „Шкода“ пробива чрез множество решения ,както и баланса м/у  оборудване и ниска  цена ,но най вече с дизайн……….Отговорен за това е главния дизайнер на „Шкода“   Йозев Кабан……Основния дизайнер на емблематичното „БУГАТИ ВЕЙРОН“-ЕДНА ОТ 10-ТЕ НАЙ ВАЖНИ СУПЕРКОЛИ В ИСТОРИЯТА. Именно под негово ръководство бе създаден новият стил на „Шкода“ стартирал с концептуалните модели“ Вижън ЦЕ и ЕС“…………...От него се появява новото поколение на Супърб………………….Когато Йозев Кабан премина на работа в" БМВ" , казвах с голямо задоволство на тези край мен със  „ скучните петици, където летят из града като птици“…..Та… За тях…. Господ им е създал колите!?… Казвам им……..“Същият Господ създал“ Вейрон“…. Работил за „Шкода“/Този Супърб ми е от него“/….“ Чак сега идва при Вас“……

 

Името продава ,както и държи цена на вторичния пазар.Така е и с версията „Лаурин и Клемент“ на „Шкода“ , така беше и с Октавията. Успях да излезна с относително малка „дупка“ по отношение на вложени средства-обезценяване при продажба.

Остана удоволствието от шофирането 2г-72000 км………Без забележки……. И влизане 3 пъти в сервиз…..Два пъти  за смяна на масло и една смяна на предни накладки.

 

Въпрос към колегите от форума …..Е ли новият Супърб….блестящо решение на “Шкода“?

 

2 Микрорамка….

 

След като изборът беше направен останаха само детайлите.  Макс оборудване….  Уникална визия….  Ниска цена.

През 2016 г фаворит за мен беше версията“ Спорт лайн“. Въпросът беше кога ще дойде, на какви цени и съответно с какво оборудване. Подозрението беше че ще е „Голо произведение“ с възможност за добавки от конфигуратора.

Така и стана…….Още повече в разговорите с колегите от шкода ,така както си бяхме седнали на бонбонки, тактично като на клиент ми беше обяснено че пускането на версията на пазара зависи от горе…За сега….. „Ще язди само бял на запад….. а после…..после…. и индианец на балкана“.

Така….Времето  течеше а трябваше да се вземе решение и то на прилична цена. Цените неизбежно ще тръгнат нагоре….и тръгнаха…..Сега се чакат и новите цени. Отворих наскор конфигуратора……За Супърб  на входа още ми иска от 1050 до 2600лв. и от там като се започне… Дай сега…. Пуснали са новото 7ДСЖ…..Дано нямат проблеми…… Старото 6ДСЖ като моето……изпитано и доказано е по евтино с 4000лв    /така взех колата/.Разликата в заводските параметри по отношение на икономия и динамика клони към нула.

„4000лв за една зъбчатка“!?...Не….С тези пари ще се оженя,почерпя,разведа и ще останат пари за  още един път……………..

Решението бе един червен“ Лаурин и Клемент“ + пакет  “ Спорт лайн“ от“ Копацек тунинг“.Разговорите се водиха паралелно.Пакетът трябваше да е тук преди да дойде Супърба… Използвах дисконт прозореца за поръчки, който при“ Супершкода“ е доста малък ….За жалост  имаше проблем с доставката на задния дифузьор.Проточи се с месеци…….“ Да връщаме ли парите“?.....Питаха...  ..Написах …Не…“Чакам  дифузьор от Вас… Какво следва“? …..Отговора… „Седим и чакаме“…….Хубаво……. Вия стойте там аз ще чакам тука………. Колата пристигна…..Доиде и новата година ….Разменихме си пожелания…..Дифузьор нямяше….Накрая се отказах….Минаха месеци….Получиха дифузьора….Изчаках новия дисконт прозорец….Поръчах него и още няколко неща….Но!!!…… поръчката не идваше….Пиша на Петр в“ Супершкода“  …..“Какво става“???……“Чакаме огледалата да дойдат и тогава да пратим всичко“………..Побеснях…...Питам….“ Дифузьора там ли е“?…..“Да“…“Пращайте всичко събрано“…“Парите за огледалата обратно в банковата ми сметка“….На същия ден получавам съобщението…

„Наличното е изпратено“… с линк за проследяване на пратката…“ А за огледалата,  когато ги получим ги пращаме за наша сметка“..ОК?.... ОК.

При поръчката на колата драма нямаше.По изпитания начин с Октавията всичко излишно което“ товари“ цената се маха остава само най-необходимото.Това което продава…..Колата се взима на фирма/ една от фирмите в съдружие/ за да се ползва дан.кредит и съответната хомологация Н-1. Данък 7лв.С уговорката да ми се плаща каското , гражданската и прегледите за две години / първата година е подарък от Шкода/ за да ми остане на мен да сипвам само нафта……..Оставих си единия комплект джанти „Турбин“ от Октавията….Тях  ги получих безплатно чрез каското.

 За премахване софтуерни ограничения и настройки от завода производител на мотора пари не давам/в случая разликата от 150кс на 190кс беше около 3000лв/ Ако ми се прииска да вдигна мощността на 200кс.просто ще чакам да запиша час при…колегата  Пепино…. и  да ме приеме…Това е…………….

 Бързал съм само един път…..Бургас-Пловдив. От отбивката за“ Ветрен“  по магистралата в ненатоварен трафик до отбивката за „Калековец“ за 1ч.и 10м……. Толкова си може колата……..За мен …..Върши работа…..

 

Накрая всичко придоби завършен вид……...Визия-Неприлична…...Оборудване-На ниво Премиум…..Цена-Прилична.

 

Дали Супърба ще се окаже само една „добра покупка“или наистина „Много добра покупка „ ще покаже времето.

Една разходка из конфигуратора в настоящия момент и окомплектовка на това което имам откъм цена показва

златното правило в автоиндустрията а и въобще, казано от великият „ Мечо Пух“ ….. Че…“.Колкото повече вали….Толкова повече вали“!

Малко снимки:

1 Зимен пейзаж в Пловдив 2017г…..Колата е на под 1000км, снимана с частите от пакета“Спорт Лайн“, които пристигнаха първи.

 

http://votforeme.snimka.bg/automobiles/sup-rb5.5117541.38408521

 

2 Снимки пред блока с вече пълния пакет „Спорт лайн“ та даже и отгоре………

 

http://votforeme.snimka.bg/automobiles/sup-rb6.5117542.38408525

 

Представянето на автомобила ще бъде непълно ако не коментирам какво е усещането да седя в него.

Какво е усещането?.......Ще коментирам в няколко изречения……….. Но…….. Не и преди да кажа за....

Вълнението на публиката…….

Няма представление без публика….Време беше да видим реакциите на живо…….

Приятелите са поканени и пристигат…….Колата е в гаража…..Вратите са затворени….Слизат от колите….Поздравяваме се……Следва неизбежния въпрос….Как е Октавията?....Къде е?....Всички гледат жена ми,тя обаче казва….“Не гледайте мен“.“ Питайте него“…..Казах….“Няма я“…“ Продадена е вече“……… Учудването беше голямо, въпросите много…Попитаха жена ми, как сме избирали като вечно спорим ? Тя каза… „Лесно“…“.Аз не знаех нищо“…Мълчание….Всички гледат мен...Октавията беше забележително хубав автомобил…..С какво е заменен?...При това тайно?.....Какво е новото?....Дайте да видим…Отидохме до гаража и отворихме вратите……

http://votforeme.snimka.bg/automobiles/sup-rb7.5117544.38408618

 

Изненадата беше голяма ………Първата реакция беше…  „Мълчанието на агнетата“… после затова че съм действал тайно..минахме на..“Разяреният бик“……след като се поуталожиха страстите си станахме пак…“Добри момчета“.. и накрая когато ги попитах… Какво ще кажете за новата кола?....казаха че все едно са в …..“Завръщане в бъдещето“…. Това мина добре….Но… разбира се всички искаха да чуят за първата спонтанна реакция на жена ми.

„Е“….Каза тя….“Разкажи“……Прибирам се вкъщи и казвам …..“Октавията си заминава“ …“Продавам я“….“Взел съм друга кола“….. Но….“ Запазих джантите от сантименталност“…..Тук приятели нямаше мълчане,мислене или бавене…..Направо си пуснахме филма…“Убий ме три пъти“….  и гледай дали мърдам… Ако да………Разбрахме се…...Всичко си дойде на мястото…..На хубавото бързо се свиква…. Разбира се накрая имаше аплодисменти… но не за мен а за…. Нея…………Всички казаха…“Такава шкода не сме виждали още“……“Честито“ Така беше….Още не бяха виждали такава не само те.......но много други.....както и „Магьосниците“ в „Еуратек“- Пловдив…….При поредното ми посещение при тях…погледите бяха показателни……Както и разсъжденията на глас…..“Глей к:ви Шкоди сме били продавали!?!?!?“….“Кък пъ става това бе???“.....

„От това нещо нямаме нито на склад, нито на доставка“!!!…“Браво“….“Много е хубава“…..

 

Какво е усещането за мен да се возя в този автомобил?.......Ще цитирам  едно“ блестящо“ прозрение на мой приятел от Велинград……………………..

 

„Няма такова усещане“ …“То е най великото“….“А именно“….“Когато влизаш в горещ минерален басейн/баня/отначало жегата те изгаря, но бъзо свикваш и се отпускаш.Топлината те обгръща и лази все по- нагоре, като най -приятната тръпка и когато стигне до топките/цензурирано/ ,се превръща в гъдел ,който продължава докато водата стигне до сърцето.Спираш за момент да дишаш и ти остава само едно…… Да седнеш затворил очи и да се отпуснеш до край и наслаждаваш на рая!!!“……………..

 

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна кола! Не знам, дали ще се окаже "добра" или "много добра" покупка, но е жестока! Чудесно представяне отново, както и разбор/обоснования на покупката. Което е много практично и рационално. Мен май ме мързи да мисля върху повечето въпроси и когато съм взимал коли не смятам много-много (а не е лошо да го правя) - виждам, пробвам и ако ми хареса - отнасям :)

Много красива кола! Поздравления! Дърпа погледа към себе си, особено с допълнителния пакет!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, след представянето и на втората кола вече мога да ти кажа "честито" и страхотна придобивка. Явно като мен си фен на червените коли (моята е трета поред в различни вариации на червеното) и на черните елементи (много исках такъв лип за задния капак, но все ми минава котка път), като при теб много добре се е получил контраста между хромираните и черните елементи.

Пък и то е важно колата на теб да ти харесва, другите само да завиждат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен кафявото на октавията ми харесва повече... ;)

 

Инак страхотни коли, хиляди безаварийни километри пожелавам с новата. :)

Редактирано от Pijomir
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, немам думи! Колата е.... абе кърти отвсякъде. Със здраве да си я ползвате. И, к'во викаш, има вграден СПА център с минерална вода ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Честито и наистина страхотно представяне колега! Много и безаварийни километри изпълнени с наслада ти пожелавам , а на себе си дано имам шанс някога да карам/притежавам подобна, на която и да е от двете красавици ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майстор на дългия разказ! Хвала  :hi:

Относно Супърба...брутален е. Кара те да го гледаш още и още...и още....и още :banger_2:

Поздравявам те както за мерака, така и за добрия вкус относно цялостната конфигурация и визия на колата  :flag_skoda:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотни коли. Може ли някой да ми разясни какво е различното в L&K от нормалните? Моля извинете невежеството, но съм нов в Шкода клуба :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.