Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Проучване за видеорегистратор


Soronprfbs

Recommended Posts

Здравейте, 

 

Някой правил ли е проучване на видеорегистратори и да е стигнал до някакво най-оптимално решение в различните ценови класове? 

 

Доколкото разгледах най-добрият вариант е камера за отпред и отзад на BlackVue, която обаче е 700 лева при това без устройството, което предотвратява разреждане на акумулатора и което е още 60-70 лева. Отделно, че тази марка не се продава в България. 

 

Има една марка DOD, която се среща на много места и за която има добри отзиви. В някои европейски страни е брандирана като Next Base.  Горе-долу май е най-приемливо решение. за между 200-350 лева. 

 

От популярните марки, катo Garmin, HP и т.н. отзивите са смесени. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В хардуера момчетата ползват някакви видеорегистратори под 100лв. Качват клипчета и качеството е супер. Не мисля, че си заслужава да се изхвърляш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дай линк към конкретна тема, не към цял форум/раздел... Гледал съм клипове, направени с устройства в различен ценови диапазон. До 100 лева качеството на видеото е доста посредствено, а през нощта направо трагично. Споменаваш за "изхвърляне". И аз бих искал нещо по-евтино. Би ли предложил конкретен модел с примерни дневни и нощни клипове, които както пишеш са супер и с цена около 100 лева?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам на Българския пазар какви се намират или дали са добри, но мога да ти препоръчам няколко уреда от китайски сайт от който пазарувах наскоро и е предпочитан от много клиенти.

Преди два месеца проучих доста много камери видеорегистратор, купих си Аусдом А261 който беше в топ 10, но се оказа че не е чуствителен и не влиза в действие когато засече движение по време на покой, което беше най важното за мен. После си купих Blacksys Cf-100 и досега го ползвам.

Най известните камери ползват процесори Новатек и Амбарелла които са най издръжливи и най добре кодират записаните кадри. Също трябва да се внимава за вида батерии които са вградени, най дълготрайни (не се развялят бързо) са капацитивни батерии.

Продуктите на DOD Tech изглеждат добри. На BlackVue съм срещал модели по интернета и все пишеше че са добри.

За разреждане на акумулатора съм направил доста дълги тестове и мога да ти кажа че в най добрия случай, ако не караш колата и регистратора е в режим записване, акумулатора издържа 4 дена.

 

Прегледай ето този сайт където са изложени топ 10 модели.

https://dashcamtalk.com/

 

Ето моделите които са най предпочитани и по интернет можеш да намериш видео записи направени с тях, като за образец. Но ако искаш да има гаранция, потършувай се по Българските сайтове.

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_142025.html

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_196898.html

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_113549.html

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_275913.html

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_67201.html

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_62185.html

Редактирано от Levcho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за изчерпателната информация. Благодаря ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих препоръчал този магазин - http://cellphone-bg.com/contacts

 

На място при тях имат над 10 модела, в различен ценови диапазон. Не са ги качили в сайта. Всичко им е китайско, може да си харесаш/пробваш някой и после да си го викнеш от ebay, aliexpress или alibaba - дори са си с китайските опаковки, марки и модели, та става лесно. Сравнявал съм им цените - от 20 до 40% са по-високи от тези при поръчка от чужбина. Любезни са и ще ти дадат проба/тест(поне преди година ги гледах, но не се спрях на нищо под 100лв, предполагам сега са паднали или в този ценови диапазон ще има нови и по-качествени модели) и преглеждане на записите. 

 

На Илиенци(преди година) имаше само най-големите боклуци и бяха х2 х3 от цените в горе изброените сайтове за поръчки.

 

Това мога да ви споделя аз.

 

пп. Не съм сигурен дали не е рекламно това мнение. Ако прецените го изтрийте(модерирайте).

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След доста четене и ровене из интернет - аз се спрях на този : DOME GS98C

 

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_197884.html

 

Качеството е перфектно - дори на тъмно се вижда идеално. Единствения минус е че е с външна GPS антена. 

Сравнявал съм много модели - за мен това е най-оптималния вариант цена/качество.

 

имам и GoPro Hero 4 Black - прави страхотни клипове - но не е това идеята на тази камера. Има много минуси сравнено с горепосочените камери. Става за 1-2 пъти - но не и за постоянно ползване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също гледам за видео регистратори, но според мен задължително условие е да има gps, та да може да записва и скоростта с която се движи колата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 година по-късно...

Здравейте колеги,

Да препоръчам нов видеорегистратор.

Модела е "MINI 0906" на фирмата BLUESKYSEA. По мои критерии това е най добрия уред видеорегистратор който съм виждал досега.

Редактирано от Levcho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, а чисто информативно да попитам...Администратори ли сте на лични данни или?

За какво въобще ги ползвате тези видеорегистратори, освен за собствена информираност? Разчитате, че ако някой ви удари, докато сте паркирали (например), записа ще ви свърши работа ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пред КАТ не. Но записа евентуално може да мине като доказателство за лъжесвидетелстване по гражданско дело срещу виновника. Или нещо подобно като врътка... Адвокат ми го беше споменал преди време. Аз лично не ползвам такава техника. :)

П. П. Ако някой юрист може да се изкаже по този въпрос, предполагам ще бъде полезно.

Редактирано от kokarosta
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да се включа, тъй като напоследък ми е итнересна тематиката.

Не е лошо да се застрахова човек по един или друг начин...най-малкото от измамници.

Ето един пример: https://youtu.be/wB5Q6xuEcGk

Аз лично проучвам за Garmin DashCam 55. Качеството е перфектно, проблема е че няма камера отзад, но, ако си купи човек 2 такива, ще има :)

Мен една отпред ми е достатъчна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Ако видео записът се признава като доказателство няма никакво значение колко е супер качествена камерата. На едната ми кола жената ми подари за Коледа камера от eBay за 15 паунда, аз пък за Великден върнах жеста и ѝ подарих за Тойотата от Wish за 7 паунда. И двете работят безупречно. Пише, че са HD 1080p, имат си инфрачервени светодиоди. По важното е, че тъй като не ми се даваха пари за нови SD карти ползвам това, което намерих в долапа. Една 4GB и една 8 GB. 4 гигабайтовата ми дава възможност за 40 минутен запис. Самата камера прави записа на порции (файлове или....де да знам, не съм вадил картата да видя как снима, ше ги наричам порции). Та снима си камерата, пълни картата с порцийки видео и като запълни меморито догоре, автоматично трие първата порция. И така разполагам винаги с 40 минутен запис.

 

Ако трябва ше сваля картите и ше кача някакви клипчета да се види качеството. А качеството какво е и аз си нямам представа. Но пък камерите не се гасят, когато аз или жената караме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами най-малкото да го изтипосаш идиота в нетя да го видят хората. Уж можело и като сигнали да се подават, ама незнам до колко е работеща системата...

 

Единствената причина поради която не съм сложил при мен е, че всичките са ебати тулупите. Чакам да се появи нещо тънко и дискретно, за да не се набива яко в очи. Загледал съм това: http://www.ojocam.com/ojocam-pro-dash-camera-with-gps-google-map-and-g-sensor-impact-detection/. Ама се чудя 30 FPS не са ли малко.

 

Също и това:

https://www.amazon.com/A119SG-Camera-GPS-miniUSB-Adapter/dp/B01MS4L9N7

 

Видеорегистраторите обаче имат един "дефект". Ако ви спре полицаи и го види, автоматично губите шанса да минете по втория начин. :)

Редактирано от Цецо75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Привет,

 

Колега C2H5OH, аз ще се радвам да разгледам кадрите от Вашите видеорегистратори, също и снимки на самите устройства.

Бих желал да си взема такъв регистратор и съм се насочил към DOME GS98C. BLUESKYSEA MINI 0906, посочен от Колегата Levcho, също изглежда доста добре.

 

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ви 2 клипчета от днес (датата не е коректна и не мога да я наглася). Значи камерата постоянно си прави 2 минутни клипчета, като най-новото се записва на мястото на най-старото. В зависимост от обема на SD картата имате постоянно поне 30 минутен запис:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ulYYVW7OnOw&t=16s

 

https://www.youtube.com/watch?v=5fO5ouT2Z2M

 

...а това е самата камера:

 

Извинявам се за мръсното стъкло.

 

038575704.jpg

 

038575703.jpg

 

Тая камера не можах да я намеря в нетя, за тва ви давам линк с камерата, която купих на жената...
 

https://www.banggood.com/2_3-Inch-Car-Vehicle-Dash-Camera-DVR-Cam-Full-HD-1080P-Night-Vision-Recorder-p-1163715.html?rmmds=search&cur_warehouse=USA

 

Цецо мноо пари са тва за камера. Ет ти нещо мини и на хубава цена....
 

https://www.banggood.com/SQ8-MINI-Camera-TF-Card-Voice-Recorder-Night-Vision-DV-Car-DVR-p-1022153.html?rmmds=detail-top-buytogether-auto__2&cur_warehouse=CN

Редактирано от C2H5OH
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "ВСИЧКИ" - Подкрепям Колега "maisuda" за "Go Pro"-то. Минимум 60fps е добре да е записа. А 720p вече е време да отиде в рая на използваните видео-резолюции..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Цецо мноо пари са тва за камера. Ет ти нещо мини и на хубава цена....

 

Гаргата трябва да е рошава. Иначе не е гарга. 

 

На тези твойте клипчета не могат да се видят регистрационните номера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Тубата малко ги мачка обаче. На компа, картината е перфектна!

Тези са правени с DOME GS98C...все още беше с лепенка на обектива, щото бях забравил да я махна. С ръка на сърце си казвам, за мен, тази камера прави страхотен запис без значение ден/нощ. Избираш си дължина на клипа, както и може с една програмка да наблюдаваш маршрута си, след като импортнеш файла (но не съм я “ръчкал”). Минус донякъде (за някой) е, че GPS-a е отделно, но за мен не е грижа.

Друга “марка”, която снима читаво и има бъзикни (дори на екрана в реално време показва де си) е Joyng - https://www.joyingauto.com/catalogsearch/result/index/?cat=8&q=Dvr

Ето и кадри от него, каъо сега вече имат нов модел - от линка отгоре, та би трябвало още по-добре да е!

 

 

Драскай и ти какво оглеждаш, да сравняваме. Ще е полезно!

 

Колкото до GoPro-то - става за екстремни снимки въпреки разни липси, които от миналата година оправиха. Бях ги сменил със Sony, пробвах и друго марки, но пак си взех от тях съвсе скоро, да видя как се справят и евентуално да подменя отново моите. Но да снима в кола...тя просто не е направена да е за т’ва. Не случайно тези за колите снимат по-малки клипове, а не огромни файлове! Както и имат функция да се включват автоматично при дадени условия. Според мен, като качество може да е ОК GoPro, но не е подходяща за тази нужда. Отделно, че камера за една торба пари да ми седи нон-стоп на джама...не е пожелателно хич. Ама т’ва си е лично мнение де.

Редактирано от zloQQ
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Аз си правих едно проучване, и се спрях на: Garmin Dash Cam 55.

Качеството и функциите са доста приятни. В БГ цената е 395лв. като с отстъпка може да стъпи около 380лв. Камерата в амазон струва 119 паунда (което е приблизително 260лв. или с 130лв. по-евтино).

 

Ето и как се представя през деня и ноща:

https://youtu.be/-hxGBXjSqrM

 

Скоро ще я имам и пиша повече впечатления.

Редактирано от Amareto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти е честита и със здраве да си я ползваш като я получиш.

 

Не знам. Не мога да сложа камера за 400 лв. в кола за 800 лв. Освен това колко е качествен или не записа за пред полиция и застрахователи върши работа. И това е причината камерите в двете ми коли да са на обща стойност около 40 лв. Пък и не им бера гайлето дали някой ше ми счупи джама и ше земе да ги задигне. Щот и тук ги има тия моменти.

 

 

Гаргата трябва да е рошава. Иначе не е гарга. 

 

На тези твойте клипчета не могат да се видят регистрационните номера.

 

Не могат щот ми е мръсно стъклото и лъже авто фокуса. Пробвах я извън колата и доста по-добре записва. Ама гаргата да е рошава не е като камерата да е скъпа. Щото колкото и да е скъпа е видеорегистратор. Винаги има компромис в качеството. Но всеки преценява сам за себе си как да похарчи парите си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Здравейте,

Решил съм и аз да си купя видеорегистратор.

Разглеждайки амазон се бях спрял на Oldshark GS505:

https://www.amazon.co.uk/OldShark-Dashboard-Camcorder-Recording-Detection-GS505-Black/dp/B01EFRLMJQ/ref=sr_1_1?s=automotive&ie=UTF8&qid=1529865772&sr=1-1&keywords=Oldshark.

Четейки тази тема се впечатлих от DOME GS98C. И май това ще е Нещото :-).

Ще ви бъда много благодарен, ако споделите как сте свързали тази камера към захранването.

Какво включва самия комплект на видеорегистратора DOME gs98c? Към запалката ли се включва?

Аз карам Октавия 3 (2013) и при мен запалката е постоянно захранена, а това не е ок за захранване на джаджата, защото ще изтощи акумулатора.Гледам в нета има някакви специални комплекти (Hard Wire kit), с кото видеорегистратора се включва към някой от бушоните на колата, който се вклчва /изклчва с двигателя...

Моля споделете вашия опит.

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следя канала на този човек и той снима с Mio MiVue 658 Full HD https://www.amazon.co.uk/Mio-TouchScreen-InCarCam-Accident-Recorder/dp/B00XABWMA2

Дори в youtube се виждат ясно номерата на колите и детайлите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще взимаш DOME GS98C имай в предвид, че камерата е на 5V и трябва да я прекараш през оригиналното ѝ зарядно. Та като “извадиш” от него кабели, закарай ги до бушоните и ги вържи на гнездо, което е захранено при контакт. Все трябва да има такова. При мен на Октавия 2 се оказа, че имам подготовка за теглич и съответно гнездо със захранване за него. Там вързахме кабелите и сложихме едно бушонче от 7.5А, но може и по-малко да ползваш. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.