Jump to content

>skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Toлек,Тцлек, Телк и други простотии


maxrpm

Recommended Posts

Пичове, пиша , защото съм в беда и имам нужда от напътствие и съвет. В 00:00 часа ми изтича книжката и се оказа че трябва да ходя на преглед в горните безмислени институции. Навремето майка ми ме принуди да ходя да си изкарам решение от ТЦЛЕК. Бях млад и глупав и я послушах.Сега от КАТ вече имат база данни и знаят че имам ДЦП и не ми подновяват книжката. Тогава , навремето, преди 10год, загубих още на първия ден решението на тцлек (помогнах му малко да се загуби) отидох с обикновено медицинско от кат казаха че няма никакви проблеми и си взех първата книжка... Кеф безкрай, за първи път карах легално ШКОДА 120 с черен номер, класика !

 

Отивам аз в толек , още на регистратурата ме изпращат в някой кабинет, чакам, влизам. Питам какво трябва да се донесе като документ, какво трябва да се направи от моя страна и т.н, като подчертах че вече нося медицинско от личния лекар. Жената срещу мен , отчаяна от живота явно, ми казва, че медицинското което нося от личния лекар, не струва нищо за нея трябва да си донеса решението от преди 10год, обяснявам и че това е било решение от ТЦЛЕК и съм го загубил . Тя попита "Ама как така си го загубил" , все едно нямам право да загубя документ. Обясни ми че щом съм бил на тцлек трябва да отида там в съседната сграда и да търся тях. Отивам там на регистратурата и една къдравелка ме опътва, казва - човека който търсиш е на 2 ри етаж но в момента е в кабинета отзад зад мен , стой и чакай ! Стоя аз чакам излиза една красива пухкавелка в която ми останаха очите, някой от вас знаят че си умирам за такива..  забравих и за книжка и за всичко и ме пита какво чакате вии? Викам , аз мен ми казаха да чакам Вас. Влиза тя, не се минават и 2 минути и излиза едно красиво русо бонбонче с бяла престилка и казва вие за какво ? Аз и казвам дай направо да отидем на регистратура да видим аз кого чакам (защото аз бих прибрал и двете :) ) Говорихме, мацката ми каза че е член на комисия и бърза, сбих информацията и се разбрахме,извиних се за неудобството. Като разбра че съм си получил книжката с обикновено медицинско преди 10 години, тоест че не е ТЕЛК-ова а обикновена и в кат не са ми виждали телка, просто попита "Ама как" :D :D :D Oбясних и как е станало по моя си усмихнат начин и се разбрахме

 

Даде ми мацката някакъв телефон - стационарка и ми каза да отида в кат и да си извадя документ с който да стане ясно дали да ходя на ТЦЛЕК или на ТОЛЕК, пожелахме си приятен ден и отидох в кат, дадоха ми документа (удостоверение за платени глоби на 31 гише) в което пише "експертно решене"

 

Звъня аз на телефона и казвам говорих с Вас по - рано днес в кат съм, дадоха ми този и този документ на него пише "експ. реш." моля ви кажете ми какво да правя, при кого да отида аз просто искам книжка и нищо повече, буквално

 

Тя ми каза че щом пише това съм за толек и аз се обърках ! Ако някой има яснота или познат който може да попита , интересува ме къде да отида и какви документи са ми нужни ?!? Просто искам да знам трябва ти това това и това от там и там. Трябва да отидеш с него там и там.

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 52
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • maxrpm

    17

  • PIIIcoppermine

    14

  • PRR

    5

  • gogata

    2

Най-много писали в темата

Спокойно то още не е започнало. Четох по нета че трябва да ходя да си извадя бележка от психодиспансера, че не съм луд и маи ще отделя понеделника за нея. Няма смисъл понеделнишки да си късам нервите в кабинет 119 в Толек, да вземе да ми тръгне седмицата кофти...

 

Може и да отида да платя данъците за 2015 на двете Шкоди, поне това да го свърша и да знам че е ок!

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обадих им се, дадоха ми час чак за след месец :( :(

Каза ми да си взема някой неща който ги нямам Откъде да взема амбулаторен лист от консултация при невролог, като аз никога не съм ходил при такъв? Почти съм сигурен че ще ме върне, за някоя простотия, което е жалко :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саше, ами отиди на невролог бре! Имаш един месец. Можеш да го използваш да си извадиш необходимите документи или в това да мрънкаш ... и след това да те върнат. Ти решаваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ясно е, че ще отида. Утре съм при личната лекарка и ще задвижа нещата. Попринцип мен ми е ясно че все за нещо ще ме върнат, затова ще отида примерно като събера всичко да питам дали е достатъчно.

А си мрънкам защото като си видя колата и не мога да я карам , сърцето ми се къса, огромна драма ми е, пък до 9 февруари, направо ще се поболея да не мога да карам !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саше, ако нямаш познат невролог, кажи да ти пратя на лично телефон ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Минах през невроложката в 14 та поликлиника, много приятен човек се оказа. Попита ме дали залитам, аз и казах че обикновено проблема се появява ако се понапия и се посмяхме :) Сега трябва да мина и през очната, да напише че виждам на половин километър (което е вярно ) и сме в играта. Малко ме плаши че личната лекарка ми каза че не ми трябва направление, но каза че е проверила и е сигурна. Казах и за наредба номер 3 от 2011, тя каза да не се притеснявам за нея.

 

Много се надявам се в ТОЛЕК да минем без рушвети, все пак аз и на катаджия пари не съм давал никога в живота, но ще видим, нервите не са ми от най - железните... Ако пък се наложи, дано ги дадат за място срещу военна рампа ;)

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успех Саше. За очната - не ти трябва направление. В най-лошия случай ще си платиш прегледа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стискаме палци да минеш навсякъде безпроблемно и скоро да се кефиш пак на фелата! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...

Днес минах, чакаме решение. Наредба номер 3 не играе, отива се с медицинско за Шофьор (зелената бланка) от личния лекар с мнение за ТОЛЕК. + каквото ви каже жената от толек от 19та стая на тел. 932 6496 според съответните болежки. Кабинетите са разделени в 3 сгради  минава се през 6 кабинета УНГ, очен, невролог, травматолог, вътрешен статус. Таксата за хора без ТЕЛК е 25лв и е платима на каса и по банков път.

 

Интересното започва когато хората по кабинетите започват, с очуден поглед да те питат как нямаш телк, като нямаш телк защо въобще си там и как си карал досега. Ако от твоя страна отговора на последния въпос е "без абсолютно никакви проблеми " шокираните погледи стават още по - шокирани :) При което следва коментар, че това не е възможно. :D Mислех да кажа на невроложката, че карам само с вратите напред, но реших че не е добра идея и че едва ли ще разбере шегата. 

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mислех да кажа на невроложката, че карам само с вратите напред, но реших че ... едва ли ще разбере шегата. 

 

Къде е шегата в случая? :derisive:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тихо, ти нищо не си видял, аз винаги карам само по правилата! :fiu:

 

Най - яко беше с 120 ката в един сняг който беше паднал буквално за 1 час, върху преди това сухата настилка. Ти караш с 5км/ч с навит волан в крайно ляво положение, познаваш си колата до болка, задните гуми са толкова стари че ти нито можеш да я изправиш в пътя, дори и да искаш, нито да набереш по - голяма скорост и си карам аз настрани от центъра към нас по Българията, ръката през джама с 5км/ч гледам снегорините седят и пушат цигара , викам момчета айде малко да поработим  какво ще кажете.

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо ей такова бях, но карах направо в сняг, с около 5км/ч, двигателя беше на правилното място (тоест отзад) и карах Шкода 120 ,а не E36 ,иначе като движения на волана точно си прилича 

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мъката край няма! :( Чух се с човека който пратих да ми вземе решението. Имало предписание за педал на газ-та на волана, това го очаквах, но предполагах, че ще се отървавам само с глоби от КАТ, заради липсата му, това не е болка. От там обаче прочетох това http://nikseptbg.blogspot.bg/

и най - вече частта му

 

отидох на гише 2. След като ми приеха документите се оказа, че трябва да съм там с вече приспособената кола, защото данните на колата се вписвали в книжката. Обясниха ми, че колата трябва да е приспособена и одобрена от „ТЕХНОТЕСТ“.Нямаше вече какво да направя освен да си взема документите обратно и да си тръгна.

и ми спря дъха и изтръпнах от ужас! После прочетох това

 

14-дневен срок всеки може да обжалва решението на комисията.

Въпроса е къде и как се обжалва решението?

 

Причините - няма да опропастя спортна кола с скапани доработки, който няма да ползвам. Няма да дам 180лв на ТТ за тази работа! Няма да си карам колите само на затворена писта, като 15годишен !

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кое? Обжалването или предписанието отпадна?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обжалването отпадна като вариант още след като ми мина първоначалния шок и ужаст след обмисляне реших че няма смисъл. Трябва да се обжалва пред ТЦЛЕК, а аз съм почти сигурен че колежките от толек и тцлек си пият кафето заедно. Като цяло решението няма и как да е по - различно.

Решението така и така ми беше в ръцете, реших да опитам. Тихичко и спокойничко, по каналния ред, след изчакани 21пациета с билетче C и още 15пациента с билетче B, с решението в ръчичка и едно копие, след 4 часа в КАТ, и 58лв по - малко в джоба. всичко си мина нормално и си взех талонче за получаване :fiu: Естествено пак ще има цифричка в графа ограничения и всеки по - мнителен служител на КАТ, ще ми напише акт, ама ся какво да се прави, по - добре от без книжка.

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е твоята сага е яко голяма, пак добре че накрая си се добрал до книжка  :fiu:  То не е за смях ама си имам на идея какво е да се бориш с бюрокращина  :angry_jumping:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За недомислиците ще говорим някой път на среща, ако искаш и имаш възможност ела тази Неделя на Ним. Ще се радвам да се видя с октавията и да пием по кафенце. ;)

 

А иначе мен ми светна една лампичка - аз няма за какво да ходя на технотест, аз съм бил! Само дето колата точно 15мин преди снимката беше слънчева бегачка. Един вивакомец не я видя, простено му е на човека, ся , червена кола в ясен слънчев ден, кой ще я види ;)

 

DSC02514.jpg

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саше, мой роднина мина по същия път и успя да обжалва. Не беше лесно, но доказа, че не му трябват доработки. Ако искаш ще му оставя телефона ти, да ти разкаже как се случват нещата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.