Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Помощ при избор на съдомиялна.


Bojanov

Recommended Posts

Едва ли ще успееш..Ако наистина е изпълнена по старата технология...Буквално няма умиране.А ако умре то се ремонтира за жълти стотинки...

Точно днес мой приятел ме напсува задето не искам да му помогна за ремонт на платката за пералня.

"Стара" технология значи следното:

Създава се една платка която е наситена с електронни елементи и която примерно изпълнява точно определени условия (ако напълни вода направи това и това)примерно да речем.Тази логика се изгражда с дискретни елементи и лесно се ремонтира и елементите са стотинки да речем.

Всичко ново вместо да има такава платка се изгражда с едночипов компютър(пик процесор) който се програмира да изпълнява определени условия и замества цяла платка с дискретни елементи...защото е по ефтино и лесно...Ей тука е разковничето...Често при токов удар например или просто няква друга причина таз програма може да се изтрие или бъгне..И всичко спира..За да се оправи трябва или да се смени чипа или да се зареди нова програма.А това хич не е лесно...Нито програма има нито чип.И познайте кой е виновен за това?!

Лошото е че всичко взеха да правят така...И пералните и съдомиялни даже климатиците са така..

Ужас ужас ужас...

Има оправия естетвено и точно вносителя трябва да го оправи ама по ред причини това не става...Затова потребителите трябва да си имат едно наум че след гаранцията са сами...

Модел 1999та е... Купих я за Нова година :) кара 18та година. Пожълтя пластмасата по нея, решиж с цилодбанг да я почиста и изтрих надписите, при местенето ми предуюи 5год в новото ми жилище падна докато я свалях от буса и се ожули. Тогава спря да работи, викнах познат техник и я отвори, беше се разпоило нещо на платката, за 2мин направи една спойка и оттогава няма грижи. Та той пръв ми каза - тая ще надживее една нова, ако тогава си бях купил. Баща ми е с "немски" БОШ, не турски, и пак на 7ма год ревна за сумата за ремонт на платка, по спомен над 200+лв и то при негов познат, иначе било повече. Аз редовно псувам котлоните в къщи - горение е марката, 3 пъти по 100лв за ремонт на платка и все не е ОК. Като я паля все си бърка котлоните, майтап страшен. Имаме още 2 апартамента със същите и 1 със стария им модел, разбира се той не дава проблеми. Мерси за обяснението, има логика и вероятно си прав за компонентите на управлението.

 

Колкото по-проста и с по-малко функции е, по-добре и по-дълъг живот ще има. Аз за нова ще гледам разпределението вътре, да мога като сега да слагам тенджери, тави и тн едри съдове. Винаги ползвам 65градуса ако има нещо пластмасово. Иначе Еко режим не икономисва ток, най-много харчи за сушенето, дали ще върти вода 15 или 25мин все тая, малка е консумацията. 1/2ра е само за водата, тока и подгрева е един и същ. Важен е отложения старт(ползвам го често) и такива неща за избпра според мен. Марката е все едно коя ще е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 73
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • legaltk

    10

  • Ivo_Dinkov

    8

  • Bojanov

    5

  • Izolini

    4

Най-много писали в темата

:plate_offtopic: Още малко за старата техника. Имахме малка съдомиялна тип "кубче". Живя над 20г. под мивката. Най накрая се предаде. Изгоря едно от терморелетата. По скоро нагоряха контактите му и се скапа корпуса му. Намерих подходящо и си чака реда. Ще бъде в една селска къща, която ремонтирам помалко. Никаква електроника. Чист механичен програматор, датчици за ниво, терморелета и жици - ЖЕЛЕЗО!!! По спомени беше италианка - Pony Amkor или нещо от сорта.

ПП: Новата машина е 45см Аристон. Около 5г. без забележки. Пуска се поне веднъж на ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама чудих се да отговарям или не, ма не се стърпях! Защо сравнявате всичко ново и старо - ми няма нищо общо. Старата техника е правена да те надживее, а новата докато изтече гаранцията.

Работила съм 7 години в магазин за техника / по принцип и това съм завършила - вярно за вас съм само една жена, ма което го знам няма как да ми го вземете/.

Всеки си купува това което му трябва, но според неговите си възможности. Да факт е, че Миеле са най добрите марки на пазара ма нова струва ...мхм, има и втора употреба с гаранция което май е по-добре. 

Ама дали е Crown, Beko. Miele. Indesit, Siltal, отпреди 5 години и такава нова е съвсем различно,  новите неща са калпави и това е факт!о са

Затова на които каквито са му възможностите това да е..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миеле е на съответната цена и има защо. За мен гаранцията от 10 години е сериозен фактор да се замисля.

Беко съм имал 45-ца и бяхме много доволни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам 2 миялни Горене: едната на 11 год., а другата на 5 год. - направо са чук! Имам котлони Горене - боклук. 

Иво, смениха ми платката на котлоните с втора употреба платка от по-скъп модел на Горене и всичко заспа срещу 100 лв. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моите 5 стотинки...

13-та година ползвам пералня със сушилня и съдомиялна Индезит.

Нямат убиване и това е.

Вярно, че всяка от тях, навремето струваше колкото 2-3 от среден клас /по 1800-2000 всяка, им беше цената/, а и си имат и всички "екстри" - програмиране, отложени стартове, "мислят" колко вода да ползват и т.н.

На същите години имам и хладилник с фризер Аристон, с бързи и нормални зони за охлаждане и замразяване, плюс вентилатор за бърза циркулация на въздуха. Ама е с 2 компресора ;)

Вече не мога да ги гледам, толкова са ми омръзнали, ама работят като нови гадините, как да ги изхвърля ?!?

Мисълта ми е, че Дианчето е права, старите машини, ги правеха да работят, новите - да са красиви и да имат "гъдели" - управление през смартфон и прочие... А, капацитет - също. Ама познайте, как изглежда прането, ако наистина запълниш 7.5-8 килограма...

Та, всичко сегашно, е ежедневка, въпросът е, дали пишката ти става, щото си дал Х пари за "турбо" модел и марка, или и без него!

 

Впрочем, Миле /да, не е миЕле/, нито са най-качествени, нито най-красиви, нито най-надеждни, нито най-скъпи, нито каквото и да е "най". Но, пък са с най-безумните гаранционни условия /поне в България/.

Поздрави

Редактирано от Боре
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам 2 миялни Горене: едната на 11 год., а другата на 5 год. - направо са чук! Имам котлони Горене - боклук.

Иво, смениха ми платката на котлоните с втора употреба платка от по-скъп модел на Горене и всичко заспа срещу 100 лв.

Жоро, :), ще говорим като се видим. Интересен жокер подаваш! Мерси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм уърпул като от линка и 5- та година мие безотказно. Нямам забележки.

Ако имах бюджет, Миле е най- доброто- потвърждавам!

P.S. :)

252344_10151448841193616_899741386_n.jpg

Редактирано от Ivo_Dinkov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 година по-късно...

Да поизтупам малко темата от прахта...

 

Планирам и аз покупката на миялна машина, като водещи условия в случая са лимитиран бюджет до към 600 лв и машината да е за вграждане с размер 45 см -- ограничение заради вече съществуващата кухня с определено място за нея.
Предвид горните условия бях загледал най-напред DW10VЕ - A++AA - 6 на Eurolux (до колкото съм чувал поне за фурните и абсорбаторите им, от които имам вече от около десетина години, ребрандирани изделия на Faber & Nardi за нашия пазар).

 

Разбира се има още една-две конкурентни алтернативи в този клас, на които съм се спрял, а именно GORENJE GV51010 и Teka DW8-40-FI

 

Последният вариант е атрактивен с по-дългата гаранция от 5 години, в сравнение с другите два, на които дават 36 месеца, но за уредите Teka иначе не съм чувал нищо.
Тук в темата по-горе някой беше споменал като много полезна функцията 3в1, която за горението се декларира, че поддържа, но описанието ѝ не ми стана съвсем ясно. Какво представлява тя?

 

Ако някой случайно може да сподели впечатления или инфо за тези марки и модели (или пък други в същия клас, но доказано по-добри), би било добре дошло за избора ми.

 

Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам две миялни Горене по 60 см. (в отделни жилища)

Вечни са - едната на 12 год., а другата на 7 год.

Нито една авария не са имали до момента.

Ежедневна експлоатация.

Едната има 3 в 1 - при тази функция ползвам 1/2 програмата - съкратеното миене.

Този модел, който ти гледаш, няма автоматична програма - ще трябва сам да избираш, но това не е проблем, защото екстрите в миялните машини не са кой знае какво. Обикновено се ползва една и съща програма.

То и при пералните е така ...........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Недей да взимаш Тека. Да, има по-дълга гаранция. Моята беше 4 и умря още преди да направи 5 години. Да си правят смесители и миФки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 17 часа, Izolini написа:

Недей да взимаш Тека. Да, има по-дълга гаранция. Моята беше 4 и умря още преди да направи 5 години. Да си правят смесители и миФки

 

Ице, не си прав. Имаме съдомиялна на Тека, при това от най-изкилиферчените модели, с нам-кви си допълнителни пръскалки, въртялки, ъмнайсе посоки с различно налягане на водата, програмируема и т.н., последния да затвори вратата. Вярно, че струваше колкото три нормални /щото е и с нестандартен размер, а само Тека имаха такъв/, ама вече шеста година работи като нова - дори е почти безшумна.

 

Отделно и фурна, и плот, и абсорбатор, все за вграждане - на същите години /логично/ и също безпроблемни, и все така тихи, почти безшумни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Боре написа:

 

Ице, не си прав. Имаме съдомиялна на Тека, при това от най-изкилиферчените модели, с нам-кви си допълнителни пръскалки, въртялки, ъмнайсе посоки с различно налягане на водата, програмируема и т.н., последния да затвори вратата. Вярно, че струваше колкото три нормални /щото е и с нестандартен размер, а само Тека имаха такъв/, ама вече шеста година работи като нова - дори е почти безшумна.

 

Отделно и фурна, и плот, и абсорбатор, все за вграждане - на същите години /логично/ и също безпроблемни, и все така тихи, почти безшумни.

 

Марката уж е немска и по принцип съм чувал добри отзиви за нея. Освен това явно правят не само мивки и смесители... интересно обаче къде се произвеждат електроуредите им и по-специално моделът, който ме интересува.

Редактирано от Peter_CLX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Боре написа:

 

Ице, не си прав. Имаме съдомиялна на Тека, при това от най-изкилиферчените модели, с нам-кви си допълнителни пръскалки, въртялки, ъмнайсе посоки с различно налягане на водата, програмируема и т.н., последния да затвори вратата. Вярно, че струваше колкото три нормални /щото е и с нестандартен размер, а само Тека имаха такъв/, ама вече шеста година работи като нова - дори е почти безшумна.

 

Отделно и фурна, и плот, и абсорбатор, все за вграждане - на същите години /логично/ и също безпроблемни, и все така тихи, почти безшумни.

Уважаеми, за шума си напълно прав - супер тиха беше, докато не умря помпата за мръсната вода, а известно време след смяната започна да прелива, да пълни дъното и да мокри електрониката. Тя си работи. Само дето през 4-5 пускания трябва да я навеждам за да изтича излишната вода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От година уредите в кухнята са ни Тека и за момента съм доволен. Взехме Елекролукс съдомиялна, дащото бяхме доволни от предишната. В настоящата хубавото е, че вратата е направена с панти и при отваряне, челото се плъзга и не се налага да се реже цокъла за да се отваря нормално. И в предишната и сегашната, мием само на еко режим и досега е нямало проблеми. Единствено не ми допада, че на горната щайга, най отгоре има едни пластмаси, които можеш да ги вдигнеш или пуснеш за допълнителна посуда. На сегашната тези пластмаси са малко по малки и понякога изпадат чашите за кафе. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като вземате такива уреди се консултирайте със сервиза какви дефекти дават и си набавете съответните  резервни части предварително че после ще ги заменяте машините  нацяло .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 15.02.2019 г. at 20:02, srservice написа:

Като вземате такива уреди се консултирайте със сервиза какви дефекти дават и си набавете съответните  резервни части предварително че после ще ги заменяте машините  нацяло .

Колега, с този съвет утрепа рибата :D 

Аз пък, си купувам с най дългата гаранция и не много висока цена. Като се скапе- ново. Миялната ми е Midea, малка, че нямам място, мие често по два пъти на вечер, екстра е. А струваше 240 пари. На 5 години е, като се спомине, ще си купя пак такава :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кво е туй ?Аз за такива не съм чувал.Така де, шегувам се .Съвета е от майстор на съдомиялни(от хубавите$), не от мен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, аз от търговец на такива работи черпя информация :D Буквално: "Гледай да не даваш много пари, всички са боклуци." ;)

Редактирано от Typi_taratajki
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в къщи сме с Горене (свободно стояща, не за вграждане) вече три години. бачка перфектно, но е шумничка. като я купувах, някой от консултантите ми прошепна, че Горене НЕ произвеждат миялни и че ги поръчвали  с техния бранд на Мидеа. колко я вярно, не знам, но беше по-скъпа от всички аналогични миялни на Мидеа в магазина.

 

Редактирано от joro_kem
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На ‎13‎.‎2‎.‎2019‎ г. at 18:47, Peter_CLX написа:

Да поизтупам малко темата от прахта...

 

Планирам и аз покупката на миялна машина, като водещи условия в случая са лимитиран бюджет до към 600 лв и машината да е за вграждане с размер 45 см -- ограничение заради вече съществуващата кухня с определено място за нея.
Предвид горните условия бях загледал най-напред DW10VЕ - A++AA - 6 на Eurolux (до колкото съм чувал поне за фурните и абсорбаторите им, от които имам вече от около десетина години, ребрандирани изделия на Faber & Nardi за нашия пазар).

 

Осем години ползвах съдомиялна на тази марка,както и керамичен плот с котлони и няма никакви проблеми.

От две години апартамента е под наем и още не са се оплакали,че не работят.

Май са китайски и ги правят под тази марка за Европа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 20.02.2019 г. at 21:09, coverdale написа:

Осем години ползвах съдомиялна на тази марка,както и керамичен плот с котлони и няма никакви проблеми.

От две години апартамента е под наем и още не са се оплакали,че не работят.

Май са китайски и ги правят под тази марка за Европа. 

 

Всъщност се оказа, че са турски, а марката се продава на източноевропейския пазар. Иначе като изработка, поне от беглите впечатления в магазина ми се стори добре направена машината, в сравнение с доста други модели, били те китайски, пък и такива правени някъде в Европа...

 

След оглед в магазините обаче дилемата леко се пооформя между горния модел и Electrolux ESL4581RO (полски, едно към едно с модел на AEG Favorit, не помня точно модела)... ще реша в скоро време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Керамичен котлон след 8-10 г. и да работи не грее същото.А Електролукдс и АЕГ наистина е една фабрика.Така съм чувал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.