Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Да поздравим приятел с песен!


fatrat

Recommended Posts

Звукоизвличането за мен е най-ама най-важното нещо за един музикант. Не техниката, не теорията, а звукоизвличането. И според мен, звукоизвличането е много индивидуален маниер на всеки музикант и е това, което разграничава великите музиканти от просто добрите такива. И чувството, разбира се. Също, това, че свириш на контра бас, не значи, че ще се справиш толкова добре на бас китара. Отново е лично мнение, разбира се.

И сега, шах! Нищо общо с темата, просто спомен от годините, когато проходих на дискотеки. ?

 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, axel написа:

Звукоизвличането за мен е най-ама най-важното нещо за един музикант. Не техниката, не теорията, а звукоизвличането. И според мен, звукоизвличането е много индивидуален маниер на всеки музикант и е това, което разграничава великите музиканти от просто добрите такива....

 

Абсолютно и напълно съгласен! Много точно! Не е само да изсвириш едни ноти.

 

преди 18 минути, axel написа:

Също, това, че свириш на контра бас, не значи, че ще се справиш толкова добре на бас китара. Отново е лично мнение, разбира се.

 

Мисля, че от трудно на лесно по-бързо се свиква, отколкото обратно.

По интересно ще е да дадеш на някой бас китарист, който е вземал уроци само за бас китара, да изсвири нещо на контрабас.

 

преди 21 минути, axel написа:

И сега, шах! Нищо общо с темата, просто спомен от годините, когато проходих на дискотеки. 

 

Не бой се! :)  И ние слушаме такава музика. Харесвам диското.

 

 

  • Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като НЕфен на диското ще ви пусна нещо по което съм се увлякъл напоследък:

Българската фолклорна музика си е хубава и без да е в този вариант (особено тази песен - любима ми е), но опредлено и във вариант етно хаус ми звучи добре. Сега е моментът Жоро @joro-120L освен за кючеклия, да ме обяви и за чалгар ?

"Това са много подходящи теми за маса между другото. " - това е много добра идея, само га 'тва?

П.П. Жоре, само да вметна, че когато във Виена са си свирукали валсчета, у нас хорце се е тропкало вече 500+г. ? Нямам против баса (макар, че предпочитам контрабас пред китара), но ударните са най-старият музикален инструмент и са задавали ритъма далеч преди някой да се сети, че някакво черво може да се ползва за друго освен за ядене ? 

Редактирано от Logrus
  • Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Logrus написа:

Сега е моментът Жоро @joro-120L освен за кючеклия, да ме обяви и за чалгар 

 

Чавдаре,? Нали те виждам какво пускаш и какви музикални интереси имаш. На всичкото отгоре и се познаваме. Някакво леко отклонение не може да ме накара да те обявя за чалгаджия. :)

Ударните са най-стари, щото са и най-елементарни. И една тенекия от сирене става за ударен инструмент. Възможностите на хората са стигали до там. Да направят една тарамбука. Опъват една кожа и готово. Даже и в някои от монголоидните раси има инструмент, който е с една струна/тел/ и един тон, това е музиката. Само на него, и вокал няма.

 Откакто пиша по този въпрос, мисълта ми е за нещо по-сложно и за по-голяма оркестрация. За симфоничен оркестър, не за народно творчество. /Без да си мислиш, че подценявам българската народна музика./

 

Преди 22 часа, axel написа:

Звукоизвличането за мен е най-ама най-важното нещо за един музикант. Не техниката, не теорията, а звукоизвличането. И според мен, звукоизвличането е много индивидуален маниер на всеки музикант и е това, което разграничава великите музиканти от просто добрите такива.

 

И един пример за значението на звукоизвличането/динамиката/ на изпълнението, както каза Влади. Разликата между тези двама музиканти е огромна. Това е ясно. Съвсем по друг начин засвирва пианото, когато е Стиви Уондър. А и двамата свирят еднакво нещо, без грешка. И вокалистът започва да пее по друг начин същата песет. Добрият музикант или начина по който свири, влияе като допинг и върху вокалиста. Дава му криле.

 

 

 

 

 

 

 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, joro-120L написа:

 

Чавдаре,? Нали те виждам какво пускаш и какви музикални интереси имаш. На всичкото отгоре и се познаваме. Някакво леко отклонение не може да ме накара да те обявя за чалгаджия. :)

 

Жоре, то ако не се познавахме, аз щях да съм се нацупил още на закачката за кючеците ? Естествено, че не го приемам на сериозно и даже ме забавлява ?

Всеки (дори аз) има право на лош вкус ? - на теб не ти допадна д-р Фънк (тоя дето "бие" баса), а аз определено не съм привърженик на Стиви Уондър - предполагам, че е много добър музикант (явно немога да го оценя подобаващо), но определено не е моят изпълнител - нямам идея защо, но има нещо което ме дрази в неговите изпълнения. За съжаление (или по-скоро за радост) качествената музика (пак въпрос на вкус) е толкова много, че няма да доживеем да я изслушаме всичката, но пък можем да пробваме ?
Тъй като аз силно се старая да не се ограничавам в един стил, а и ти зачекна класиката (която слушам рядко, но винаги с удоволствие) - както и за българският фолклор, така и за класическата музика си има ....ъпдейти, които не са чак толкова лоши. Например дъб степ изпълненията на Линдзи Стърлинг, или пък ето това: 

 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Logrus написа:

Всеки (дори аз) има право на лош вкус ? - на теб не ти допадна д-р Фънк (тоя дето "бие" баса), а аз определено не съм привърженик на Стиви Уондър - предполагам, че е много добър музикант (явно немога да го оценя подобаващо), но определено не е моят изпълнител - нямам идея защо, но има нещо което ме дрази в неговите изпълнения.

 

Чавдаре, няма проблеми. Или, проблем в това да си казваш какво не ти харесва. Или, че някои вкусове не съвпадат. Това е напълно нормално.

За Стиви Уондър - Имам точно 2/две/ негови песни в моята фонотека. В тази тема нямам спомен да съм пускал негово изпълнение.

Само това горното съм го пускал преди години. Сега го пуснах в подкрепа на мнението на Влади. Много подходящ пример е. За друг не се сещам. Просто се абстрахирайте от имената на музикантите и вижте как може да звучи различно един и същ инструментал, изпълнен от различни музиканти.

Безспорно Стиви Уондър е талант, проявил своята дарба още от малък. Затова е наречен Чудо.

Възхищавам му се на това, че свири на много инструменти и то явно добре. При студийните записи на своите албуми, изпълнява  всички партии на различните инструменти. На всичко отгоре е и незрящ.

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние с жената тъкмо се прибираме от един фест - бяхме на Punx picnic #9 на къмпинга край Камчия. 

Мисля че повечето хора, които следят тази част от форума няма да ме разберат много, но се изкефихме максимално. Някои от любините ни български банди, които слушахме преди 10-15 години ни накараха да се върнем в онова време. И двамата си спомнихме близкото минало, видяхме се с хора, с които даже бяхме изгубили връзки и координати дори, потопихме се във водите, в които отдавна не плуваме и двамата. 

Даже и сега, след като вече сме си вкъщи, още сме в превъзбудено състояние. 

Музика ще пусна в следващ пост. 

Punk's not dead! 

  • Благодаря 1
  • Одобрявам 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Алекси Георгиев написа:

...бяхме на Punx picnic #9 на къмпинга край Камчия...

Punk's not dead! 

Я раздуй малко като имаш време и сили ?

Па я че пуснем нещичко (тематично), оти ми е едно таквоз - бирено ?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Punk's not dead, обаче няма да пусна пънк, ами едни познати, които решиха най-накрая да направят една,две авторски песни.

Според мен им се е получило.

 

 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Logrus, ще започна с думите "Имам сили"

Феста се провежда за девети път и в него участват групи, които слушахме, и по чиито концерти се разбивахме като стръкче копър в таратор. Води се ъндърграунд, но всъщност не е, защото групите и песните им са познати до болка на публиката. А ако самата публика се приема за ъндърграунд - то тогава и феста е такъв :)

Организига се от община Варна, и в частност най вече от варненската група Момчета с кубинки, която е дала началото на много музикални  проекти. Участват всякакви групи, не само варненски. Тази година дебют направиха Fat cat problems - част от която са членове на бившата ми банда. Безпристрастно ще кажа че запазват настроението за ска, което не е често срещано по родните сцени. 

Също така има и по-агресивни банди (cold breath много са се променили към добро). 

Психобагажник и Pomorians си ги знаем, но Таралеща звучът доста по-интересно отколкото сам Митака Таралежков. 

В същия смисъл са и Кокоша глава, които ти пусна, групи от сорта на Confront, ТВУ... Пейчин болт и т.н но леко по-съвременни. 

Двудневно мероприятие между девствената гора, плажа и устието на р. Камчия. Среда, която хем ти помага да разпуснеш от ежедневието, хем и те връща в годините, когато филия с лютеница и кен бира са ти предостатъчни за закуска ;)

 

Но ще завърша с думите "Нямам сили", защото мой скъп приятел напусна този свят, а беше човек, от който светът се нуждаеше! 

Вчера и днес почти не съм спал и затова се извинявам на всички ако в този пост мисълта ми се клати заедно с правописа и пунктуацията. 

 

И вместо пънк, ще пусна любимото парче на Бобката. Щом толкова рано отиде горе, значи ще ни запази най-готините места! 

 

 

 

 

 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Влади, къде ги намери тези? Никакъв коментар. Много елегантно прати топката в моето поле, щото помниш, че съм ги пускал в темата. Но, това изпълнение не съм го гледал. Та,

Гледам и се чудя що барабаниста е на толкова централно място, пък той щял да пее. Иначе го завират в някой ъгъл с двама трима пред него и изобщо не може да се види какво прави. Сменят състава, само басиста е постоянен. Добри кавъри правят с нови аранжименти и добро звучене. С особено внимание към баса. ;) Вокалите не винаги им се получават, но там вече е по-трудно. Природна дарба и тембър на гласа - като сме свикнали на оригиналите е така. Май са австралийци... и толкова знам за тях. Добри инструменталисти!

 

Пускам част/парче/ от един много добър концерт за виртуози с акцент към ударните инструменти.

 

 

 

 

 

  • Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, Жоре, честно казано, не си спомнях, че си ги пускал. Просто ми попадна в ютюб, хареса ми и реших да го пусна тук. ?

Благодаря за поздрава! И Поркаро старши знае много добре, как се прави.?

Ще задържа акцента върху барабаните. 

 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, axel написа:

Хаха, Жоре, честно казано, не си спомнях, че си ги пускал. Просто ми попадна в ютюб, хареса ми и реших да го пусна тук. 

 

 Сравнително скоро е. На стр. 106. Може би, защото съм пуснал три изпълнения в един пост и си насочил вниманието към другите. Няма значение. По-важното е, че и на теб са ти направили впечатление. ?

 

 

 

 

 

 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоре, между другото точно тази песен е звучала в АГО-то, когато съм се раждал ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, Алекси Георгиев написа:

Жоре, между другото точно тази песен е звучала в АГО-то, когато съм се раждал ?

 

Въздействала е положително за оформянето ти, като музикант и меломан. :)

 

и да пусна нещо, да не ми е празен поста.

 

 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, Stormbringer написа:

Дано не съм досадил... 

 

За себе си какво да кажа тогава. Може би съм най-големия досадник тук.

Чудесно е да се включват повече хора. Не само обичайните заподозрени. Това е в голям плюс за темата. Ще има и по-разнообразна  музика.

 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 47 минути, Stormbringer написа:

Дано не съм досадил...  . Хубава вечер на всички меломани!

 

Ей така да "досаждаш" непрекъснато :)

Виж ей тоз жабар , с който Z rock ппълни ефира ...

 

 

  • Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, докато сме на тази вълна…

Днес, Бореслава пое към “Орландо Тунинг”, за … разкрасителни процедури !!!

Имаше работа на двигателя на три цилиндъра, задържане на спирачки от едната страна, абе куп дразнещи нещица…

Ииии, предизвика странни емоции…

 

  • Одобрявам 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 16.07.2021 г. at 18:48, The Best Forman написа:

Ей така да "досаждаш" непрекъснато :)

Виж ей тоз жабар , с който Z rock ппълни ефира ...

 

За пръв път гледах Евровизия, и направо останах втрещен от тях, и от едни финландци (Blind channel). Много добър звук. Затова и ви черпя с тях :-).

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.