Jump to content

skoda-auto.bgautozone.bgskodaclub.bg

Цялата активност

Този поток се обновява автоматично

 1. Последния час
 2. joro-120L

  ДЖАНТИ-любим модел

  Любимите ми джанти за Супърб 2. Любими и по-важното - налични. Радвам се, че ги имам. летни - Sirius 18" /заводско вграждане за L&K/ зимни - Luxon 18"
 3. zloQQ

  Поздрави и честитки!

  Наздраве за рождениците! Да сте живи и здрави! И с пълни джобове!
 4. Днес
 5. joro-120L

  Да поздравим приятел с песен!

  Акцента този път е върху Саймън Филипс. Останалите случайно попадат тук. Можеше и да са други. Нарочно избрах това изпълнение, защото камерата следи само него. Много персонален поздрав за теб, защото си барабанист, защото го харесваш, може би ти е най-любимия или един от фаворитите. И не на последно място - и аз се възхищавам на този музикант! Невероятен талант е меко казано. Чудесна координация в лява и дясна страна. "Отворено" свирене - не кръстосва ръцете за фуса. Изобщо, демонстрация на страхотна техника! На повечето барабанисти, силната им ръка е дясната, вкл. и на Джеф, който има невероятна и фина дясна ръка. А при Саймън всички крайници са еднакво силни и координирани. Не наблюдавам толкова изкъсо други барабанисти, и не знам дали има някой подобен на него с този начин на свирене. Това виждам, Влади. Мнението ми е непрофесионално и може да има неточности или пропуски. Съвсем наскоро открих тази група. Хареса ми. Мелодичен джаз с много як бас! И, като казах "бас" - И басиста рожденик днес @Алекси Георгиев е поздравен! ....и още нещо:
 6. PIIIcoppermine

  Ти ли беше :)

  Трабваше да я видиш първия ден ... :D
 7. PIIIcoppermine

  Ти ли беше :)

  Па, звънни някой път да пием по едно кафе при кака ти Диди на партера. Иначе си я видял сравнително чиста! Сега е в сервиза, 390 лв за тампони на мотор и скорости ... :(
 8. sauber

  Ежедневни приказки !

  Колега, ще ме прощаваш, ама тука ми свърши съчувствието. Кьорав карти не играе. Дали е "коректно" да го правят. Спорно е. Опитват се да си продават боклуците, рърговски дружества са все пак. Но за разлика от преди, вече явно поне е упоменато. Щото Мтел бяха нахендрили на всичките си абонати нещо за 4.99лв. на месец (няква спортна телевизия май) на принципа, че липсата на отказ е равно на съгласие. Което е абсурдно естествено. Някой май се беше амбицирал, та им плеснаха групов иск. Преди това жена ми писа жалба до тях и възстановиха за 4-5те месеца тая паразитна такса. Има фирми, при които се внимава като се подписва и те са известни на всички. Мтел, Пулс, българските застрахователи и прочие.
 9. shaft

  Защита на KESSY срещу кражба.

  Може, както казах, някой наркоман или прохождащ Това с алармата с каква технология ще работи, защото ще се приближа с джаммер за GSM/GPS/CDMA и още куп глупости и ще изпрати информация, когато съм отскубнал алармата и съм я хвърлил в кофата до блока на пострадалия, той я е намерил и й включи захранване. Както казах Ако искаш сам да си усложниш живота - има варианти много. Ако искаш да се предпазиш - лада, да не им трябва толкова много... Всичко друго е риск. Механичните ключета помагат - ще изглежда като кола с проблем. И пак казвам, представи си действието се развива на супер оживен паркинг на химермаркет през деня - на никого не му дреме, дали ще бъде видян - ще си работи по колата, както си е на паркинга посред бял ден сякаш си е негова, ако им трябва /и с пътна помощ ще дойдат и ще я натоварят за 2 минути, докато си пазаруваш - да пази Господ - с тия маски в момента на никого не му пука, дали ще бъде заснет на камери/. Това е... Дори и аларма да пищи - и на мен ми пищи, когато се ошашка - гледат ме всички, но до 10тина секунди я спирам и тръгвам - никой не пита кой си, защо си и т.н.. В такива времена живеем, че на комшиите от съседния блок им бяха изнесли всички мебели с камионче посред бял ден от втория етаж, изобщо никой не се е крил, че краде. Фарадеевото калъфче/кафезче може и да работи, да. Въпросът е, че трябва да си вземеш по-голяма чанта, където да мъкнеш всичко, защото докато си в колата тя трябва да си познава ключа, а не можеш да го държиш във калъфчето. Така че... трябва да е изваден от калъфа. Пробвай и с фолио от шоколад или алуминиево за печене - омотаваш ключа и всичко спира. Същото е... Всичко механично, което прекъсва възлови места за палене на един двигател + преместване на скоростния лост /има такива блокери, монтират се, но и те са с ключалка, а щом има ключалка има и ключ/ + всякакви други мизерии, които се сетиш можеш да ги направиш, за да си спиш спокойно. Сериозните "айдуци" изобщо няма да ги спреш с нищо друго, освен с 9мм
 10. Той и Голфа доста лачен!
 11. 3phone

  Защита на KESSY срещу кражба.

  Преди малко се чух с Еуратек, решението е жабешко бутче на врата и опашка от заек на скоростния лост, за да гонят злите духове.
 12. joro-120L

  Поздрави и честитки!

  ЧРД на Алекси и на @niki ! Да сте живи и здрави! Весело празнуване!
 13. iavkata

  Ежедневни приказки !

  Аз, понеже ми е писнало да им крещя на тия дегенерати, а и полза няма, в такива случаи входирам онлайн жалба през портала на КЗП, отивам в най-близкия офис на оператор, първо опитвам пак културно ("Извинете, може ли да говоря с управителя?"), управителят, естествено, винаги го "няма" ("обедна почивка, в среща е, пуши цигара, пикае, с*ре" и т.н.), тогава им казвам "добре, тогава ще го потърсят пак от КЗП", показвам им на телефона входираната жалба, входящият номер на едно листче, да си четат, и се обръщам да си тръгвам. И в този момент винаги: "Аааа, изчакайте малко, ето го, точно идва управителят" - и шмокльото се материализира отнякъде и почва да ми носи питка с мед и бъклица с вино. Незнайно защо, ама явно КЗП ги плаши и досега винаги ми е минавал номерът. Разбира се, след като си получа това, за което съм дошъл, изтеглям жалбата, докато не са я разгледали от КЗП (те па понеже краката ще си счупят да го направят...)
 14. 3phone

  Защита на KESSY срещу кражба.

  При предаването на колата, в Еуратек ми казаха за някакви варианти от менюто на инфотаймънта, но не съм се заравял толкова дълбоко. Един вариант е заключването да стане в следните стъпки - 1. заключване от дистанционното; 2. веднага след това се докосва сензора за заключване на дръжката. По този начин следващото отключване става отново от дистанционното. Това до някъде ограничава възможностите за отключване с усилване на сигнала, но до колкото разбрах, ако ключа не е защитен, пак копират сигнала и тн.
 15. Там, където прочетоха грешката не дадоха ли насоки за решаването на проблема?
 16. zloQQ

  Защита на KESSY срещу кражба.

  А, решение, на дали. Аз мислех за калъфче/протектор от ЕТ. Иначе, не е удобно, но май е единствения начин т'ва с калъфа. И като се прибереш вкъщи - ключа далеч от външни стени и в метална кутия. Че ако е до вратата в якето, може да се копира през стената. Също може от менюто в колата да си избереш, как да работи функцията. Не знам обаче, какви са опциите, защото не съм с такъв автомобил. Разгледай ги, може да има нещо полезно. Иначе, както писах, линка по-горе е доста добра идея. Монтирането на аларма не би следвало да е проблем с гаранцията, особено ако е изпълнено професионално и сервиза си носи гаранцията за монтажа и съответно проблемите от него. Все пак питай в ЕТ дали е ОК, както и в сервиза, където (ако решиш) ще монтират алармена система.
 17. axel

  Поздрави и честитки!

  ЧРД @Алекси Георгиев! Жив и здрав бъди!
 18. 3phone

  Защита на KESSY срещу кражба.

  Ясно е, че има ли силно желание, начини много. Въпроса е по-скоро за решение, което да намалява риска от малоумните решения на производителите, с които "улесняват" собствениците, или по-скоро крадците. В крайна сметка за мен безключовия достъп, няма никаква добавена стойност, защото: - Ключа така или иначе е в мен - Ако ще нося ключа в някаква кутя/калъв и тн., това означава, че ключа е по-голям и по-труден за ползване (вкарване/изкарване, по-голям обем и още много). И тук вече "удобството" вече е по-скоро неудобство - Запалвам колата, какво да го правя тоя ключ (още повече ако е с "красивия" аксесоар, за блокиране на сигнала), трябва да му търся място, където да не ми пречи - Когато съм извън колата, също трябва да намеря място за ключа с аксесоара за блокиране на сигнала - Дизайн на аксесоарите - тук съм не съм сигурен дали аз просто съм със скопено чувство за естетика, но приятни за окото и удобни за ползване - няма Не мисля че те предоставят решения, но ще пробвам. Отделно ако е афтърмаркет, силно вероятно е гаранцията да отпадне.
 19. Stucata

  Хорология

  Има доста истини в долното клипче, а аз просто съм огромен късметлия в случая + стечение на определени обстоятелства + действия от моя страна.
 20. Здравейте при стартиране в температури пот нула градуса датчика за подгряване и (ESP) мигат и не угасват ,с звуков сигнал изписва че има проблем в мотора и трябва да посети сервиз,колата пали и не влиза в авариен режим,при температури 0 + градуса няма проблем,единствената грешка на мотора при диагностика е лоша връзка на датчика за газта долу до педала,колата е Октавия комби 2,2008 ,1,9 tdi 105кс.,моля за съвет ,благодаря предварително .
 21. zloQQ

  Защита на KESSY срещу кражба.

  Е, то идеята е да усложниш приключението и да откажеш крадеца. Почнат ли да се мъчат - бързо се отказват. Относно безключовия достъп/палене - да, това е начина. Дали в Еуратек продават - съмнявам се, но може да питаш. Хубава алармена система добре може да ги забави и да те извести, че автомобила се движи (дори да не е запален, а теглен или качен на платформа). Успех!
 22. shaft

  Защита на KESSY срещу кражба.

  Здрасти, Не знам, дали осъзнавате, че ако са решили да я крадат няма какво да ги спре изобщо Ако трябва ще я дръпнат на буксир съвсем спокойно, сякаш те са собственици на колата и изобщо никой няма да ги пита какво се случва. За дребните наркомани, аларма или имобилайзер, да, вършат работа, както и за някой дребен апаш, който сега прохожда в занаята. Определено е добра идея да има скрито механично ключе, което да прекъсва горивото/помпата, може и да блокира стартера или направо ключ-маса е най-добре, но тогава ще липсват всички удобства. Всякакъв вид аларми, имобилайзери, GPS-и и каквото и да било могат да се блокират/заглушат много лесно и дори нищо няма да направят - най-много колата насред пътя да те остави теб, защото няма да можеш да се оправиш с ошашкан имобилайзер (поради някаква причина). Моята кола има имобилайзери, механични ключета и куп още забавления, които съм си добавял сам - никой не знае къде са и какво прекъсват точно. Честно - повече ми пречат на мен, но на някой апаш едва ли ще му попречат. Ако имат поръчка и е добра сделката - директно е закачат и я теглят, няма да ти се обясняват изобщо. Ще си я разглеждат на спокойствие в някой гараж и ще си подкарат всичко на спокойствие - с това всичко приключва между теб и колата ти. Остава ти само хубав спомен, че си я имал. Най-добре някакво механично ключе да се постави и то да е от някой, който разбира и няма да каже на "комшията" къде точно ти е ключето, за да си свърши работата по-лесно Всичко се краде, стига да има пазар - няма проблем. Аларми с GSM модули за изпращане на смс-и, кутийки за ключа и т.н. усложняват кражбата, но в никакъв случай не я правят невъзможна - за всичко си има начин.
 23. tuningmania

  Защита на KESSY срещу кражба.

  До @3phone - Монтирай си такава система (има различни модели на марката): Натисни Точно Тук.
 24. Stucata

  Хорология

  хоп-троп, поздрави
 25. 3phone

  Защита на KESSY срещу кражба.

  Здравейте колеги, Не знам дали темата е била обсъждана във форума, ако е предварително се извинявам! Въпроса ми е следния, как се защитавате от евентуална кражба на автомобила в случаите на налична "екстра" KESSY? Един от вариантите, за които аз знам, са калъфчетата за блокиране на сигнала от ключа, които предотвратяват копиране/усилване на сигнала от ключа. Запознати ли сте дали Еуратек предлагат варианти за така наречените скрити ключета и т.н. решения срещу кражба?
 26. Вчера
 27. joro-120L

  Смях в залата :-)

  Концерт за пиано и цигулка. В публиката непозната жена се обръща към мъжа до нея: - Какво мислите ? - Предпочитам цигулката пред пианото! - Оооо, Вие сте музикант!? - Не, хамалин!
 28. ghost_rider

  Купих Фабия 1.4 дизел 2008 но

  Така е.
 1. Зареди още активност
×
×
 • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.