Home / Новини / Tata Motors и Skoda няма да си партнират

Tata Motors и Skoda няма да си партнират

Skoda и индийската Tata Motors се отказаха от намеренията да създадат алианс са разработване на съвместни продукти. В момента страните са прекратили съответните преговори. Това съобщава пресслужбата на чешката марка.

“И двете компании стигнаха до извода, че в момента не могат да бъдат реализирани съвместни технически и икономически усилия в проекта по подходящия начин”, уточняват от Skoda.

Преговорите за постигане на споразумение за партньорство продължи половин година. В проектодокумента се предвиждаше възможности за съвместно разработване на нови превозни средства, предимно за индийския пазар. Очакваше се Tata Motors да отговаря за разработването на двигатели за новите автомобили. Сделката трябваше да позволи на Tata да намали разходите за разработване на новата си платформа.

По-рано бе съобщено, че индийската компания Tata Motors се отказва да пусне в серийно производство първия си спортен автомобил в историята. Автомобилът под наименованието Racemo трябваше да се продава под подмарката Tamo. Тези мерки са предприети с цел намаляване на разходите за Tata Motors.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...