Home / Superb 3 / Skoda Superb 3: пет звезди от тестовете на Euro NCAP

Skoda Superb 3: пет звезди от тестовете на Euro NCAP

Новата Skoda Superb беше наградена с максималния брой от 5 звезди в краш тестовете на Euro NCAP. Независимата потребителска организация European New Car Assessment Program потвърди изключителното ниво на безопасност, което предлага представения съвсем наскоро флагман на марката.

Най-скорошните резултати от тестовете на Euro NCAP показват високите стандарти на безопасност, които са характерни за цялата моделна гама на Skoda: всички представени досега автомобили от обновената моделна линия на марката, са награждавани с максималния брой от 5 звезди.

Класацията на Euro NCAP вкючва следните категории: защита на възрастни пътници и деца, система за защита на пешеходци и асистиращи системи за безопасност. Новата Skoda Superb беше наградена с максималния брой от 5 звезди и в четирите категории.

Автомобилът предлага безопасност от най-високо ниво: флагманът на марката, който е изграден върху платформата MQB на VW Group, постига отлични резултати, благодарение на многобройните си системи за безопасност. Цялостният и отимално подбран пакет за безопасност предоставя защита от най-високо ниво в случай на инцидент. До девет въздушни възглавници, по-високата твърдост на купето и специфично оптимизираните зони на смачкване, формират основата за изключителната защита на пътниците, която предлага този модел. Освен това автомобилът разполага с изцяло ново шаси, което гарантира стабилност, комфорт и пъргавина.

Новата Skoda Superb предлага широк спектър от асистиращи системи и впечатлява със стандарти на безопасност, които не са срещани в този клас автомобили, досега. Високите технологии подпомагат шофьора в най-различни ситуации, независимо дали става дума за спазване на дистация или оставане в правилната лента, или за внезапно спиране в случай на неизбежен удар. Базовото ниво на оборудвана на новата Skoda Superb се предлага с електронна стабилизираща система (ESC), с включена система за автоматично активиране на спирачките при необходимост (multi collision brake). В повечето страни от ЕС, като стандартна част от оборудването на новия модел на марката, са включени и следните системи за безопасност: система за наблюдение на зоната пред автомобила “Front Assist” с включена функция за аварийно спиране в градски условия “City Emergency Brake, както и система за наблюдение на налягането на въздуха в гумите и преден диференциал с електронна блокировка XDS+.

В допълнение, моделът може да бъде дооборудван с някои опционални системи. Новата Skoda Superb е първият модел на марката, в който ще срещнете асистент за „мъртва зона“, система за подпомагане при излезане на заден ход на път с натоварен трафик (Rear Traffic Alert), асистент при натоварено движение (Traffic Assist) и системата за защита при спешни ситуации (Emergency Assist). Сред опционалните системи за безопаснот ще откриете още: адаптивен круиз контрол (Adaptive Cruise Control), система за проактивна защита на пътниците, асистент за поддържане на избраната лента, ограничител на скоростта, асистент, следящ умората на водача и система за разпознаване на пътни знаци.

Освен това, иновативните светлинни системи в новата Skoda Superb предоставят още по-голяма безопасност. Това е първият модел на марката, който се предлага със Smart Light Assist, система, която автоматично превключва между къси и дълги светлини.

Последната класация на Euro NCAP във връзка с новата Skoda Superb, акцентира върху факта, че актуалната моделна гама на марката е по-безопасно, отвсякога. Всички обновени модели на чешкия производител са наградени с максималния брой от 5 звезди в краш тестовете на независимата потребителска организация. Преди Superb, новата Fabia бе наградена с 5 звезди през ноевмри 2014г. С максимален брой звезди бяха наградени още моделите Skoda Octavia (2013), Skoda Rapid (2012), Skoda Citigo (2011) и Skoda Yeti (2008).

Euro NCAP (Европейска програма за оценка на нови автомобили) е независим консорциум на Европейските транспортни министерства, автомобилни клубове, застрахователи и организации за защита на правата на потребителите. Организацията извършва краш тестове на нови модели автомобили и оценява тяхната безопасност.

източник: Skoda Auto BG

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...