Home / Superb 3 / Skoda Superb 3: Бохемска рапсодия

Skoda Superb 3: Бохемска рапсодия

Третото издание на Skoda Superb е нещо повече от просторен автомобил, който разполага с впечатляваща техника и се предлага на добра цена. Новият Superb уверено се е запътил към това да се превърне в едно от най-добрите предложения в средния клас въобще!Не, с това си изказване авторът на настоящия материал ни най-малко не възнамерява да изпада в прекомерни хвалебствия и изкуствено приповдигнати празнословия. Това просто са фактите, които новият флагман на Skoda ни представя. С междуосно разстояние от 2,84 метра и обща дължина на каросерията почти 4,90 метра Skoda Superb определено е един представителен автомобил, а с разстояние между задните седалки и гърбовете на предните кресла от 157 милиметра вътрешният простор си съперничи с реалности, които по принцип сме свикнали да откриваме в луксозни лимузини, чиито емблеми най-често имат бяло-син пропелер, четири пръстена или пък трилъча звезда. И които обикновено струват два или три пъти колкото един добре екипиран Superb, а нерядко и повече.

Не по-малко щедро оразмерено е и товарното отделение, до което се достига лесно през огромния заден капак – неговият обем възлиза на фантастичните 625 л, а при сгъване на задните места може да достигне до 1760 л; това са стойности, за които повечето комбита в този сегмент могат само да мечтаят. И като стана дума за комбита, новото поколение на Superb комби беше разкрито съвсем наскор, така че който се нуждае от още по-сериозен транспортен капацитет, от есента ще може да поръча големия модел на Skoda и във версия, чиято задна част побира между 660 и 1950 литра.

Дотук добре, само че завидният вътрешен простор сам по себе си не е достатъчен довод, за да бъде определен Superb като един от най-силните представители в своята категория. Пък и това са качества, които бяха характерни още за предшествениците му. Затова нека обърнем внимание на някои ключови моменти, с които новият Superb определено превъзхожда досегашните поколение на модела.

Повече за първите ни впечатления от новото, трето поред поколение на Skoda Superb може да откриете съвсем скоро на страниците на юнския брой на списание auto motor und sport България.

източник (без снимките): ams.bg

x

Check Also

Шкода клуб България на VW Фест 2018г.

На 17 и 18.03.2018г. в Интер Експо Център, гр. София, се проведе ...