Home / Superb 2 / Skoda Superb 2 Combi: Работягата

Skoda Superb 2 Combi: Работягата

Комби версията на Superb ще бъде премиерата на Skoda във Франкфурт. Кросоувърът Yeti и оборудваната заводско с газова уреда Octavia също ще присъстват на щанда на компанията.Superb Combi e 4838 мм дълъг, 1817 мм широк и 1510 мм висок, благодарение на което обемът на багажното отделение е 633 литра в петместната конфиурация и 1865 литра при сгънат втори ред седалки. За първи път в своята история чешкият производител ще предлага като опция електронно контролирана пета врата.

Новата система KESSY отговаря за безключовото отваряне и затваряне на автомобила, а двигателят ще се стартира от бутон на таблото. Друга интересна екстра в салона на Skoda Superb Combi е електронно контролираният панорамен покрив, който се предлага като опция.

Двигателите на групата VW, които ще работят под капака на комбито, са 1,4-литровият TSI (125 к. с.), 1,8-литровият му аналог (160 к. с.) и върховия 3.6 FSI V6 (360 к. с.) от бензиновата гама. Дизелите са два – 2.0 TDI PD (140 к. с.) и 2.0 TDI CR DPF (170 к. с.). Моделите с двойно предаване ще разчитат на Haldex съединител, като чехите не упоменават кои точно мотори ще могат да бъдат комбинирани с четири движещи колела.

На автосалона във Франкфурт ще присъстват още Yeti, който вече се продава в Европа, оборудваната заводско с газова уредба Octavia LPG и получилият три нови дизайнерски пакета Roomster.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...