Home / Roomster / Skoda Roomster: Комбито с високия покрив става ван

Skoda Roomster: Комбито с високия покрив става ван

Skoda Roomster е на немския пазар от 2006, като през 2010 претърпя леки ретуши. През 2015 предстои да стартира новото поколение на Roomster, обаче не като комби с висок покрив, а като класически ван.Skoda Roomster, който ще дебютира през есента на IAA, беше уловен за пръв път в актуалната си одежда. Ето Roomster изглежда също като Caddy на концерна майка VW. Старият Roomster все още е базиран на платформата на Fabia.
Посредством адаптирането на актуалния модел на Caddy, еволюцията на Skoda е по-достъпна и по-изгодна. Така Roomster заимства задната твърда ос и листовите ресори на Caddy.Конфигурацията на седалките с плъзгащата се задна седалка също изцяло е променена. Сега на ход са седалките Caddy, които могат само да се сгъват или изцяло да се вадят. Така Skoda Roomster остава силно свързан с Caddy. Принадлежността към марката Skoda демонстрира със специфичната радиаторна решетка, специалните фарове, стоповете и престилките.

Дори и палитрата двигатели на Skoda Roomster също са на Caddy, само все още не се знае дали Roomster ще бъде с две междуосия. Разбира се, новият Skoda Roomster ще се произвежда паралелно с Caddy в завода на VW в Полша.

В двигателната гама ще влязат нови бензинови и дизелови агрегати. Сред тях ще бъде 1,0-литров TSI бензинов двигател с три цилиндъра. Мощността му ще бъде 102 конски сили. Достъпен ще бъде и 1,4-литров четирицилиндров бензинов двигател със 125 конски сили. Освен тома обновеният модел ще има и четири дизелови двигателя с мощност съответно от 75 до 150 конски сили.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...