Home / Rapid / Skoda Rapid: Нови двигатели и много асистенти

Skoda Rapid: Нови двигатели и много асистенти

Моделите Skoda Rapid и Rapid Spaceback стартират с нови двигатели, нови асистиращи системи, както и три нови извънредни модела.Наред с адаптирането на палитрата двигатели спрямо екологичните стандарти Евро 6, всички двигатели се сдобиха със старт-стоп система и регенериране на енергията при спиране, което намалява разхода приблизително с 19%.

Към новите системи за безопасност стандартно се числи мултиколизионната спирачка, опция за откриване умората на водача (50 евро), фронтален радар, включително аварийни спирачки (270 евро), сензори отпред за паркиране (290 евро), климатик и автоматично включване на къси светлини(420 евро), безконтактен достъп и старт- стоп система KESSY (590 евро).

За осигуряване на по-голям комфорт Skoda залага на инфотейнмънт системите, където са използвани модули от второто поколение на системата на концерна Volkswagen.

Дизайнът на Rapid и Rapid Spaceback също е обновен. Арматурното табло е представено с нов дизайн, предните седалки са оборудвани със странични панели, украсителната лента преминава през страничните мигачи на калниците до външните огледала. Съществува опция фаровете за мъгла на компактният автомобил да бъдат оборудвани с LED светлини за завой.
И не на последно място, специалните модели Skoda Rapid и Rapid Spaceback предлагат не само повече функции, но имат и ценова преднина с около 3645 евро.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...