Home / Новини / Skoda Octavia 3 премина летвата от 1 милион екземпляра

Skoda Octavia 3 премина летвата от 1 милион екземпляра

От най-продавания модел на Škoda – третото поколение Octavia, вече са произведени един милион копия в тригодишната му кариера.Дискретна на външен вид и с безспорни качества, от самото си начало през 1996 г. до днес,Octavia оправдава извоюваното признание за много добър автомобил: семейна кола, която предлага стойност за парите си по отношение на пространство, практичност и удоволствие от шофирането. Тези качества веднага превръщат модела в бърз и точен избор на пазара за хиляди клиенти по целия свят. След придобиването на чешката марка от Volkswagen преди 25 години, Octavia се утвърди като безспорен бестселър на марката.

Чешката марка значително промени модела в техническо отношение през 2013 г., когато стартира третото му поколение и стана по-близък отвсякога до Golf, от който зае платформата, както и редица комбинации двигател – предавателна кутия и други общи технологии.

Най-продаваният модел на марката в световен мащаб Škoda Octavia III празнува своя милионен автомобил, произведен в завода в Млада Болеслав, в близост до Прага (където се сглобяват повечето версии на Octavia , както и в Китай, Русия, Индия и Казахстан). Юбилейният автомобил е авантюристът Octavia Scout, с окраска White Moon.

За двадесет години и три поколения са произведени около пет милиона копия Octavia, което го прави най- продавания модел на марката Škoda на всички времена. И този ход няма да спре дотук, защото от чешкия семеен автомобил през миналата година са продадени 432 000 броя., или с11% повече от предходната година. Автомобилният производител се надява да възпроизведе тази успешна история с бъдещия голям кросоувър на марката, чийто прототип Vision S бе представен на последното автомобилно изложение в Женева.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...