Home / Octavia 3 / Skoda Octavia и Superb с безжично зареждане на смартфони

Skoda Octavia и Superb с безжично зареждане на смартфони

Skoda представя нова безжична система за зареждане на смартфони, наречена Phonebox. Както съобщават от пресслужбата на чешката марка, технологията ще бъде на разположение в моделите Octavia и Superb от средата на 2016 г. Първите автомобили, оборудвани с PhoneBox, ще бъдат показани на автомобилното изложение в Женева след осем дни.С устройството може да се зареждат смартфони, които поддържат технологията за индукционно зареждане по стандарта Qi. Енергията преминава от предаващата бобина, която се намира в Phonebox, до приемащата намотка в мобилния телефон; междувременно се осъществява обмен на данни между устройствата за осигуряване на оптимално ниво на предаваната енергия. По време на зареждането телефонът е готов за употреба.

Смартфоните на Google, Blackberry, LG, Nokia, Microsoft, Samsung и Sony вече поддържат технологията Qi за безжично зареждане. Други устройства, като например iPhone, могат да се зареждат без кабели с помощта на специални покрития.

Освен това Phonebox дава възможност мобилният телефон да бъде свързан с антената на автомобила, като по този начин се подобрява нивото на приемания сигнал от клетъчната мрежа. В основата на новата технология е планарна антена: свързването към смартфона се извършва чрез индуктивно зареждане, а сигналът се предава към антената на автомобила.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...