Home / Superb 2 / Skoda Greenline: Дебют за Yeti и Superb в Париж

Skoda Greenline: Дебют за Yeti и Superb в Париж

Чешкият производител подобри двата си “зелени” дизелови 1.6 и 1.2-литрови двигатели.Skoda ще разкрие следващото поколение на своите Greenline модели по време на автомобилното изложение в Париж.

Основното при тях са двата преработени двигателя – 1.6-литров TDI със 103 к.с. и 1.2-литров TDI със 74 к.с., които вече ще разполагат със старт-стоп система и технология за регенериране на изразходената от спирачките енергия.

Двете модификации на Fabia Greenline и Estate Greenline ще бъдат оборудвани с по-малкия агрегат, което ще сведе отделяните от тях вредни емисии до 89 г/км. Същият двигател ще намери място и под капака на Roomster, където според данните на Skoda ще се представя най-добре в класа на компактните MPV автомобили с CO2 от 109 г/км.

„Зелените“ версии на Octavia ще разчитат на по-големия 1.6-литров двигател, който ще отделя по 99 г/км CO2 за седана и 109 при комбито.

Същевременно Yeti и Superb за първи път влизат в гамата Greenline и ще са оборудвани със същия агрегат. Кросоувърът ще щади природата със 119 г/км вредни емисии при ускорение от 0 до 100 км/ч за 12.1 сек. и максимална скорост 175 км/ч. Двете модификации на Superb пък ще се задоволяват със 114 г/км CO2.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...