Home / Fabia vRS / Skoda Fabia RS 2000: Без много думи

Skoda Fabia RS 2000: Без много думи

Skoda също се включи с повече от впечатляващ прототип на шоуто Вьортерзее, след като това направиха и от Audi с A1 clubsport quattro. Чехите представиха спортен кабриолет, базиран на състезателния S2000.Fabia RS 2000 е специално подготвен за 30-ата годишнина на шоуто, в което VW Group представя всевъзможни тунинг версии и прототипи на своите марки, и ще дефилира успоредно с Audi A1 clubsport quattro и VW Golf GTI Edition 35.

За съжаление чехите не дават абсолютно никаква конкретна информация за модела с изключение на това, че предоставя достатъчно място за водача и още трима пасажери. Ако Fabia S2000 е донорът на шасито и двигателя обаче, става наистина интересно, защото това е един от най-силните състезателни автомобили в категорията, който разчита на двулитров атмосферен мотор с мощност около 275 к.с., шестстепенна секвенциална кутия и двойно предаване.

На щанда на чехите посетителите на шоуто Вьортерзее ще могат да видят още оригиналния Fabia Super 2000, Fabia vRS и специалната серия Fabia Monte Carlo.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...