Home / Fabia 3 / Skoda Fabia 3: Първи технически подробности

Skoda Fabia 3: Първи технически подробности

В очакване на официалното представяне по време на световното автомобилно изложение в Париж, Skoda разкрива някои технически детайли за третото поколение Fabia.„Новата Skoda Fabia заявява намерения за рекордни постижения по отношение разход на гориво и вредни емисии”, се казва в официално съобщение на производителя. Третото поколение ще бъде със 17 % по-ефективно от предишното. И понеже всичко това звучи по-скоро логично, веднага възниква въпросът за роднинските връзки и конкуренцията с Volkswagen Polo, от когото чешкият градски модел всъщност ще заеме двигателната гама.

Сега разбираме, че при появата си през есента новата Fabia ще разполага с четири бензинови мотора, два от тях трицилиндрови 1,0 MPI с мощност съответно 60 и 75 конски, както и две версии с мощност 90 и 110 к.с. на четирицилиндровия 1,2 TSI. При дизеловите ще се появи новият трицилиндров 1,4 TDI с три варианта на мощността 75, 90 и 105 к.с.

Версията Greenline, която ще бъде представена през 2015, тя ще притежава двигател 1,4 TDI със 75 конски сили и декларира смесен разход на гориво от 3,1л/100 км и емисии на CO2 от 82 г/км, същите показатели като при Polo Bluemotion.

Не ни остава нищо друго освен да изчакаме премиерата на новата Fabia в Париж и да я посрещнем тогава с аплодисменти. Междувременно се надяваме, че в началото на септември Skoda да ни представи и първите официални снимки на новото поколение на модела.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...