Home / Fabia 3 / Skoda Fabia: С нови мотори и свежа визия

Skoda Fabia: С нови мотори и свежа визия

Идването на новата година Skoda отбеляза със смяна на поколението при Skoda Fabia. Малкият чешки автомобил ще отпразнува дебюта си на Парижкия автомобилен салон през октомври.След многобройни тийзър снимки и скици, новата Skoda Fabia най-после можа да се покаже немаскирана, където много ясно се вижда заимстваният дизайн на новата дизайнерска философията на моделите Skoda. Погледнато технически, новата Skoda Fabia е изпреварила своите побратими от концерна – VW Polo и Seat Ibiza, тъй като чехът е първият малък автомобил на концерна с новата платформа за малки автомобили, базираща се на MQB.

В процеса на смяна на модела Skoda Fabia е станала дори и по-голяма. Междуосието изглежда по-малко, височината е редуцирана с три сантиметра, в замяна на това Fabia е станала по-широка с невероятните 9 см, а дължината – 3992 мм. Това е хечбек вариантът, комбито ще дойде едва през 2015 с нови, по-динамични пропорции, които са компилирани в нов дизайн, който носи елементи от студията Skoda Vision C. Интериорната концепция на новата Skoda Fabia примамва с висок индивидуален потенциал. Наред с трите линии на оформление, съществуват още много допълнителни опции за оборудване. Тук чехите вземат за пример и други марки. Цветовата палитра при външното оформление също е особено богата. Вътрешното пространство е станало по-голямо, както и обемът на багажника.

Телематиката и системите за безопасност новата Fabia е заимствала от току-що модернизираното VW Polo. Всички двигатели в новата Fabia ще отговарят на стандарта Eвро 6 и ще бъдат оборудвани със старт-стоп система и рекупериране на спирачната енергия, което води до около 17% по-малък разход на гориво. За пазарната премиера е подготвена палитра от четири бензинови двигателя, която включва 1,0-литров трицилиндров с 60 к.с. или 75 к.с., както и 1,2-литров TSI с опция от 90 или 110 к.с. Програмата за дизеловите двигатели включва 1,4-литров TDI в нива на мощност 75, 90 и 105 к.с. Малкият дизелов на Fabia GreenLine е със среден разход на гориво от 3,1 литра на 100 километра и ще отделя само 82 грама CO2 на километър пробег. Наистина RS-версия на Fabia няма да има.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...