Home / Citigo / Skoda Citigo: И тя може с пет

Skoda Citigo: И тя може с пет

Skoda публикува първата фотография на Citigo във версията с пет врати. Предложението на чехите е напълно идентично с VW up!.Citigo може да се похвали с много по-сдържан и стилен дизайн от VW up!, особено в предната си част, където се откроява новата стара емблема на Skoda. Всичко останало обаче е еднакво с едно минимално изключение – при чешкия автомобил ще отсъства изтегленото назад челно стъкло, естествено, ако съдим по единствената публикувана снимка.

Под капака на градския автомобил ще работи трицилиндровият мотор на VW с работен обем от един литър. Той ще се предлага в две версии – с 60 и 75 к.с., които гарантират среден разход от съответно 4,5 и 4,7 литра при емисии CO2 от 105 и 108 г/км. Икономичната линия на Citigo няма да се казва BlueMotion както при немския модел, а Green Tec.

Габаритите на каросерията и на багажното отделение не търпят промени и въпреки това екипът на VW и Skoda е успял да гарантира на пасажерите на задния ред седалки лесен достъп до тях.

Citigo ще бъде оборудван по подобие на VW up! със City Safe Drive асистента (City Emergency Braking при VW), който посредством лазер оценява разстоянието до предходния автомобил и задейства аварийно спирачната система при евентуална възможност за инцидент. Новата портативна навигационна система с 5-инчов дисплей също е част от оборудването на модела.

От Skoda очакват версията с пет врати да има значително повече продажби от тази с три. Двата варианта ще се появят на пазара през май, а ще дебютират пред публика на автосалона в Женева.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...