Home / Новини / Skoda ще възроди името Felicia с електрически хечбек

Skoda ще възроди името Felicia с електрически хечбек

Skoda подготвя да представи електрически хечбек, който може да възроди името Felicia. Под това име марката произвеждаше спортен автомобил (в периода 1959 г. – 1964 г.) и компактен модел (в периода 1994 г. – и 2001 г.).

Skoda Felicia E ще бъде построена върху модулната архитектура MEB, разработена от Volkswagen специално за електрически превозни средства. Основните компоненти и възли на новия модел ще бъдат споделени с хечбека VW от фамилията I.D. Предполага се, че Felicia E ще бъде оборудвана с електромотор с мощност 170 к.с., който ще бъде монтиран на задната ос.

Първият сериен електрически автомобил на Skoda ще беде купеобразен кросоувър, който ще се появи през 2019 г. и ще се позиционира между моделите Kodiaq и Karoq. Неговият предвестник, наречен Vision E, дебютира през пролетта на тази година на автомобилното изложение в Шанхай.

Серийният модел ще получи електрическия мотор с 300 к.с. и комплект батерии, което ще позволи автономен пробег без презареждане до 500 км. Офроуд автомобилът ще струва около 45 000 евро.

Освен това Skoda възнамерява до 2025 г. да разработи електрически спортен автомобил с ретро елементи в стила на знаменития модел 110R от 70-те години на миналия век. По предварителни данни мощността на новия модел ще бъде около 300 конски сили. Най-накрая, през 2025 г. чешката компания ще представи компактен електрически кросоувър.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...