Home / Новини / Skoda увеличава продажбите си през началото на 2014 г.

Skoda увеличава продажбите си през началото на 2014 г.

Чешката марка постига рекордна първа половина на 2014 г.: доставени са 522,500 автомобила, като е постигнат ръст от 12,5%. Приходите от продажби са се увеличили с 20,3% до 6 милиарда евро до края на юни. Оперативната печалба е нараснала с 74,9% до 425 милиона евро.През първата половина на 2014 г., Skoda значително увеличи доставките, приходите си от продажби и оперативната си печалба. Продавайки 522,500 автомобила, чешкият автомобилен производител за първи път е доставил повече от половин милион автомобила в световен мащаб за първите шест месеца на годината (януари – юни 2013г.: доставени са 464,600 автомобила; ръст от 12.5%).

Приходите от продажби също са се увеличили, поставяйки нов рекорд за първите шест месеца на година от близо 6 милиарда евро (5.974 милиарда евро).Това е ръст от 20,3% в сравнение с резултатите за първата половина на 2013 г. (4,966 милиарда евро). Оперативната печалба се е увеличила в сравнение със същия период на миналата година със 74,9%, достигайки до 425 милиона евро (първата половина на 2013 г.: 243 милиона евро).

“Skoda се представи много добре през първите шест месеца на годината и продължава по успешния път на растеж,” каза председателят на Борда на директорите на Skoda, проф. д-р Уинфред Валанд. “ Силата на марката бе демонстрирана чрез най-добрите продажбени резултати в историята на марката за първата половина на годината и значителният ръст в продажбите и приходите. Моделната ни кампания сега показва цялата си мощ, като дори завладяваме и нови потребителски групи. Новата Skoda Oitavia, сърцето на марката, пожъна изключителен успех във всяко отношение и надвиши очакванията ни. Планираме да не се отклоняваме от този път на растеж и енергично да продължим най-всеобхватната продуктова кампания в нашата корпоративна история”.

Оперативният марж на компанията е нараснал с 7,1% (1-во шестмесечие на 2013 г.: 4,9%). Ръстът в печалбата се дължи, както на по-високия брой доставени автомобили, така и на разширената моделна гама и по-изгодните цени на продуктите. Нетната ликвидност е нараснала 41,9% до 1,855 милиарда евро. Направени са и инвестиции в размер на 149 милиона евро (януари – юни 2013 г.: 265 милиона евро).

“През първата половина на годината, печалбите на Skoda са нараснали значително,” заяви Уинфрид Краузе, Главен финансов директор в Skoda. “Инвестициите, които бяха направени в новите модели се отплащат. Освен по-високата печалба, увеличението на нетната ликвидност демонстрира и финансова стабилност на компанията. Skoda очаква увеличния в продажбите, приходите от продажби и оперативната печалба за цялата година. В светлината на ожесточената конкурентна среда, стриктната дисциплина на разходите остава основния ни приоритет.“

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...