Home / Новини / Skoda се готви за дебюта на новата Octavia

Skoda се готви за дебюта на новата Octavia

Skoda подтвърди информацията, че е в крайния етап на подготовка на обновяването на бестселъра си Octavia. Новото поколение ще покажат първо на снимки след около месец, а дебютът на живо ще е в началото на следващата година по време на автосалона във Виена. Във връзка с идването на новия модел и подготовката на конвейера за него, компанията съобщи, че спира приемането на поръчки за сегашната Skoda Octavia.

Новият модел ще има нови брони и фарове с разделяща ги наклонена ивица, нова тапицерия на салона, нов софтуер на бордовия компютър с добавени функции за предупреждения за мъртви зони, бутон за повикване на екстренна помощ от сервиз и много други.

С появата на новия си всъдеход Skoda Kodiaq чешкият производител направи нова крачка за разширяване на моделната си гама. Изтече и вътрешна информация, че се мисли дори за пикап за който като основа може да послужи Volkswagen Amarok. Идеята е бъдещият пикап на марката да стане първият от много други лекотоварни автомобили и търговски ванове.

“В целия свят има милиони пикапи по пътищата” – сподели Вернер Айхорн от маркетинга на Летящата стрела – “Но ние трябва да си изяснем как ще работи на практика този бизнес-модел.” Така Айхорн призна, че пикапът е истинска възможност за марката, но няма окончателно решение за него. – “Засега е прекалено рано да влизаме в подробности, трябва да анализираме много неща. Трябва добре да си направим сметката, какво наистина е възможно за нашата не толкова голяма марка Skoda и какво на практика означава да навлезем в друг пазарен сегмент.”

В случай на задействане на проекта пикапът на Skoda ще се яви директен конкурент на модели като Nissan Navara, Renault Alaskan и бъдещия пикап на Mercedes-Benz. Подобна ще е и ситуацията с бъдещите търговски ванове.

източник: AutoPress

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...