Home / Superb 3 / Skoda разработва високопроходима версия на Superb 3

Skoda разработва високопроходима версия на Superb 3

Skoda разработва високопроходима модификация на Superb под наименованието Scout. Премиерата на новия модел трябва да се състои в средата на следващата година.Автомобилът ще бъде построен на базата Superb Combi, който за първи път ще бъде показан на специално мероприятие през юли тази година. Колата ще получи увеличен пътен просвет и пластмасова защита на коросерията. Тя ще бъде оборудвана с нови джанти, нови брони и стоманена защита отдолу. Новият модел по всяка вероятност ще получи система с четири двигателни колела и ще наследи някои функции от Volkswagen Passat Alltrack. Например, ще бъде достъпна система за електронна имитация на блокаж на диференциал – XDS+, задържащ в завой приплъзващото колело.

Известно е, че през този месец компанията Skoda пусна серийното производство на новото поколение на флагманския лифтбек Superb. Сглобяването на автомобила стартира в завода в град Квасини (Чехия). Продажбите на модела в Европа започват през това лято.

Дизайнът на новия модел е изпълнен в стила на концептуалния автомобил VisionC. Автомобилът е оборудвана с нова видоизменена радиаторна решетка и допълнителни биксенонови фарове с интегрирани дневни светодиодни светлини. Новият автомобил е получил леко полегат покрив и увеличено с 80 мм междуосие, а предният надвес е по-къс с 61 милиметра.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...