Home / Superb 3 / Skoda пусна серийното производство на Superb 3

Skoda пусна серийното производство на Superb 3

Чешката компания Skoda стартира серийното производство на новото поколение на флагманския лифтбек Superb. Сглобяването на автомобила започна в завода в Квасини (Чехия). В Европа продажбите на автомобила ще тръгнат през лятото на тази година.Дизайнът на новия модел е изпълнен в стила на концептуалния VisionC. Автомобилът притежава нова видоизмененена радиаторна решетка и допълнителни биксенонови фарове с интегрирани светодиодни дневни светлини. Новият модел е получил полегат покрив и увеличено междуосие с 80 мм, предният надвес е станал по-къс с 61 милиметра.
Интериорът на лифтбека не е претърпял сериозни изменения. Моделът е получил панорамен покрив, тризонов климатроник, аудиосистема Canton, както и нова мултимедийна система с поддръжка Apple CarPlay и Android Auto.

Новият Superb е построен върху платформата MQB. Същата архитектура е използвана за Volkswagen Passat B8. Лифтбекът е станал по-нисък и по-широк в сравнение с предишния модел. Дължината на автомобила възлиза на 4838 милиметра, а широчината – 1864 милиметра. Освен това са увеличени вътрешното пространство и обемът на багажника. Масата на колата е намалена със 75 килограма.

Новият Superb е оборудван само с четирицилиндрови турбомотори в комбинация с механични предавателни кутии, както и с шест- и седемстепенни DSG. Само бензиновите са пет: базовият 1,4 TSI (125 и 150 к.с.), класическият 1,8 TSI (180 к.с.) и топ 2,0 TSI (220 и 280 конски сили). На най-бързата версия, която ще стане идеологически наследник на предишния Superb V6, ще предложат трасмисия с четири двигателни колела с бързо действащ съединител Haldex от пето поколение.

източник (без снимката): ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...