Home / Новини / Skoda представи хибридния кросоувър VisionS

Skoda представи хибридния кросоувър VisionS

Чешката автомобилна компания Skoda разкри концепт на хибриден кросоувър, наречен VisionS. Публичният дебют на новия модел ще се състои след дни по време на автомобилното изложение в Женева.Дължината на прототипа е 4,7 м, а широчината – 1,91 м. Всъдеходът е получил три реда седалки, в които могат да се настанят шестима пътници. Дизайнът на автомобила прилича на демонстрационния модел VisionC, представен през 2014. Новият кросоувър притежава LED оптика, спойлер, лети джанти, неголяма радиаторна решетка и големи въздухозаборници.

Автомобилът е построен върху модулната платформа от концерна Volkswagen – MQB. Хибридната задвижваща система включва 1,5-литров бензинов двигател, който генерира 156 конски сили. Той работи в комбинация с два електрически мотора. Сумарната мощност е 255 конски сили.

Кросоувърът е оборудван с шестстепенна предавателна кутия. До 100 км/ч ускорява за 7,4 секунди. Максималната скорост е 200 километра в час.

Прототипът VisionS е предвестник на по-голям кросоувър на Skoda. Серийната версия на концепта ще получи името на Kodiak и ще бъде представен на автомобилното изложение в Париж през 2016. Моделът ще бъде произвеждан в завода на чешката компания в град Квасини. В момента там сглобяват моделите Roomster, Yeti и Superb. В моделната гама на марката автомобилът ще се позиционира едно стъпало над Yeti.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...