Home / Новини / Skoda планира да продаде рекордно количество коли

Skoda планира да продаде рекордно количество коли

Skoda вече заяви намеренията си за глобално разширяване на моделната си гама и съществено увеличаване на продажбите. Чешкият автомобилен производител се надява да осъществи плановете си с помощта на китайския пазар. През 2018 г. чехите планират да продават в Поднебесната империя от порядъка на 500 000 коли годишно. Това число е с два пъти повече от резултата през 2013 г., когато в Китай Skoda продаде 227 000 автомобила.Плановете за следващите пет години бяха представени от представители на компанията по време на автосалона в Пекин. „Този пазар е най-силният в света в момента. Влизаме във фаза на растеж и се надяваме да продаваме тук по половин милион коли всяка година”, заяви генералният директор на Skoda Винфрид Вахланд.

Подобряването на продажбените резултати на Skoda ще започне, в това число, и с помощта на новия кросоувър. Новият модел, който по своите габарити ще се окаже значително по-голям от Yeti, ще се появи през 2015 г. Предполага се, че в техническо отношение ще бъде копие на концепткара Volkswagen CrossBlue.

Една от многото новости от Skoda, планирани в най-близко време, е новото поколение Fabia. Автомобилът ще бъде представен пред широката публика през есента на тази година. Вече е известно, че новата Fabia ще бъде по-дълга и по-широка от актулната версия. Премиерата на новия модел най-вероятно ще се състои на автомобилния салон в Париж.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...