Home / Новини / Skoda не изключва възможността да направи пикап

Skoda не изключва възможността да направи пикап

Чешката компания Skoda не изключва възможността да пусне пикап и лекотоварен модел под собствената си марка, каза пред журналисти шефът по продажбите и маркетинга и член борда на Skoda Auto – Вернер Айхорн.

“В момента проучваме възможността за разширяване на моделната си гама в рамките на новата стратегия на марката, посочи Айхорн. – Въпросът е на рентабилност”.

Независимо от това, че в моделната гама на Volkswagen присъстват пикъпът Amarok и лекотоварен автомобил, в Skoda все още не е взето окончателно решение за навлизане в нови сегменти.

“В света, особено в Северна Америка и Азия, по пътищата се движат милиони пикапи, но на тези пазари местните автомобилни производители имат стабилни позиции, подчерта Айхорн. – Преди да преминем към нов сегмент е необходимо преди всичко да разберем какъв бизнес модел ще бъде работещ и дали има смисъл за сравнително малка компания като Skoda да се правят големи инвестиции в името на завладяването на нови ниши “.

Известно е, че най-новият модел на чешкия автомобилен производител е кросоувърът Skoda Kodiaq, представен през септември в Берлин, който е разработен върху платформата на новия Volkswage Tiguan.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...